Western Ireland

8 dages kør-selv ferie i det vestlige Irland

8 dage gennem det smukke og dramatiske vestlige Irland, der tager jer rundt i Connemare's dramatiske natur, The Burren og Cliffs of Moher til Ring of Kerry's fascinerende kystlandskaber. Og undervejs passerer I spændende og hyggelige byer som Galway, Limerick og Killarny.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 3.395 kr.
pr. person i dobbeltværelse B&B 7 nætter med morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1245 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

FÅ ET TILBUD

VELKOMMEN

 

FDM travels kør-selv ferie er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe.Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. Her giver vi et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interessante. Men måske har I helt andre interesser.

Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over Irland forbereder jer godt hjemmefra, så I kan udnytte dagene bedst  muligt.

God tur!

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Dublin - Ballinasloe/Athlone
 • Dag 2: Ballinasloe - Connemara
 • Dag 3: Connemara
 • Dag 4: Connemara - Killarney
 • Dag 5: Kerry
 • Dag 6: Kerry
 • Dag 7: Kerry - Limerick
 • Dag 8: Limerick - Dublin

Dublin - Ballinasloe/Athlone (155 km)

Når I har hentet udlejningsbilen hos AVIS går det vestpå mod Athlone/Ballinsaloe. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. En tur byder både på det gamle distilleri, der nu er museum og den nye del hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg. 

Videre vestpå kan I evt. lægge vejen forbi Clonmacnoise syd for Athlone, på østbredden af floden Shannon, et af Irlands vigtigste religiøse mindesmærker med bl.a. Cross of the Scriptures.
Overnatning i Athlone/Ballinasloe-området.

Ballinasloe - Connemara (100 km)

Herfra går det videre til Boheme-byen Galway, bedst kendt som Irlands kulturelle hjerte. Her findes et stort udvalg af events og festivaler hele året rundt, og der er ofte en festlig stemning i byens labyrintiske brostensgader.

Byen siges også at være hovedsæde for den irske musik og dans, så her kan I opleve den traditionelle irske kultur i levende live når I gæster pubberne. I Galway lokkes de besøgende til Galway City Museum, National Aquarium eller måske et Galway Crystal Factory Shop.

Ikke mindst en tur op og ned af byens gågade Quay Street og High Street byder på liv og glade dage, ofte med optrædende gademusikanter og andre underholdene indslag, vejr og tidspinkt taget i betragtning, naturligvis. Gade lokker oigså med mange pubber, caféer og restauranter, f.eks The Malt House, der i sin tilbagetrukne og næsten skjulte er værd at besøge.
Overnatning i County Galway.

Connemara (200 km)

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. Og mange steder i County Galway tales stadig det oprindelige irske sprog.

For at opleve lidt af hvert, kunne turen se sådan ud: Fra Galway mod Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager. Herfra kører I gennem et fascinerende landskab over Maum til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden. Herfra går turen videre til Kylemore Abbey, der absolut er en pause værd, inden I når frem til Connemaras hovedstad Clifden. Her kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage frokosten på en af byens mange pubber eller restauranter. Fra Clifden går turen tilbage mod Maam Cross, evt. afbrudt af en afstikker sydpå til Roundstone.
Overnatning i County Galway.

Connemara - Killarney (225 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en ligge flække på den anden side af Galway Bay. Herfra kan I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, eller I kan køre over land gennem det enestående landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en spændende flora. Her kan I besøge den spændende Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem the Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk. Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende.
Overnatning i Killarney-området.

Kerry (150 km)

På den spektakulære halvø Iveragh kan I begive jer ud på Ring of Kerry, en rute på 170 km igennem et varieret landskab af bjergformationer, tørvemoser, floder og fængslende udsigter langs halvøens kyst. Besøg byer som Killorglin og Glenbeighs, der har en imponerende udsigt til Dingle Bay, Cahersiveen, hvor I finder Ballycarbery Castle og de gamle irske ringfort eller Sneem, der er fuld af farvestrålende huse. I Killarney National Park venter et idyllisk skue over dalen, hvor fårene græsser langs den spejlblanke flod. Brusende vandfald, søer og tykke skove, der skifter karakter i takt med vejret, giver dette smukke naturområde en scenisk skønhed. 

Køreturen fra Killarney til Moll's Gap er fantastisk smuk med storslåede udsigter over søer og bjerge fra Lady's View og Gap of Dunloe. Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at pændende mulighed er at skyde "genvej" tilbage ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med Turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde den hyggelige by. 
Overnatning i Killarney-området.

Kerry (80 km)

Besøg Muckross House syd for Killarney. Tag en guidet tur gennem det smukke victorianske palæ og gå en tur i den flotte park. Og lad jer gerne lokke til en tur med en af de mange hestvogne. Turen går til Torc Waterfall og tilbage, gennem smuk skov og langs søen med storslået udsigter til de onliggend ebjerge. Undervejs oplever I det ene fascinerende sceneri efter det andet, og kusken fortæller gerne om løst og fast. Det kan ligne en turistfælde og er da heller ikke helt billigt, men til gengæld er det alle pengene værd.

Kør ud til halvøen Dingle og oplev den helt enestående natur, fx ved Connor Pass. Kør en rundtur "Sela Head Drive" på halvøens vestlige spids mellem utallige keltiske ruiner. På Dingle er sproget irsk, og mange skilte er kun på det lokale sprog.
Overnatning i Killarney-området.

Kerry - Limerick (125 km)

Kør mod Limerick. Stop i Adare, en yndig lille landsby, og besøg Adare Heritage Centre, der fortæller om byens historie tilbage fra 1200-tallet. I Limerick kan I besøge de historiske kvarterer Irishtown, King Johns Castle og ikke mindst Hunts Museum med fin keltisk kunst. Besøg evt. Bunratty Castle and Folk Park og besøg det gamle slot, frilandsmuseet og nyd en "pint of Stout" på Durty Nellies.
Overnatning i Limerick-området.

Limerick - Dublin (210 km)

Kør mod Dublin. Afrejse - eller et par ekstra nætter i Dublin.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.395 kr.

Prisen inkluderer

 • 7 hotelovernatninger
 • Billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

Om rejsen

Standard, fra 3.395 kr.
pr. person i dobbeltværelse
 

1 overnatning i Ballinasloe/Athlone området
2 overnatninger i County Galway området
3 overnatninger County Kerry området
1 overnatning Limerick area

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten den anden vej rundt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Western Ireland

Reservation direkte hos Abbey Ireland: Elisa Munaro, FIT Market Executive - Abbey Ireland

Contact: +353 1 6486231 eller +353 1 6486100, elisam@abbey.ie.  Website: www.abbeytours.ie

Western Ireland er baseret på 

 • 1 night Ballinasloe/Athlone
 • 2 nights Galway
 • 3 night Killarney
 • 1 night Limerick

Hotelkategori: B&B eller Hotel (3 eller 4*). Angiv kategori tydeligt på bookingen. MUP 25%

Priser ( € ) 2018 pr. person i dobbeltværelse:
B&B:
april, maj, oktober 305 €, Juni, juli, august, september 335 €
3*/4* Hotel: April, oktober 305 €, maj, september 360 €, juni, juli, august 400 €
+ AVIS grp A 796
OBS: Vær opmærksom på regler for lejere på 75 år eller mere. Se AVIS betingelse!!!


Book online hos Abbey Tours:        https://bookings.abbey.ie/         
Login: FDMTravel. Password: FDM001


Motorveje i Irland er betalingsveje, der betales ved anlæg eller online.
OBS: M50 rundt om Dublin kan kun betales online
 på dette link https://www.eflow.ie/i-want-to/pay-a-toll/  senest kl. 20 den efterfølgende dag eller via "M50 Quick Pay" app'en. 
En almindelige personbil koster pt € 3.10