Imponerende Irland

8 dages rundrejse med dansk rejseleder i Irland

Få det bedste af Irland på denne 8 dages rundrejse. Kom med til whiskey-smagning og mærk suget og suset, når du står på kanten af klipperne ved Cliffs of Moher og kigger 200 meter lodret ned. Besøg Galway, Cork og altid dejlige Dublin, hvor Temple Bar-distriktet ligger i gåafstand fra hotellet. Du får set rigtig meget af det kendte og ukendte Irland på denne indholdsrige rejse. Glæd dig til et livsbekræftende møde med det irske folk og til kulturelle og naturmæssige oplevelser af høj klasse! 

Fra 9.490 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, dansk rejseleder, nævnte måltider samt udflugter jf. program

Varighed:
8 dage

Forlæng din rundrejse:
3 dage i Dublin
fra 1.600 kr. pr. person i dobbeltværelse
fra 2.250 kr. i enkeltværelse.


5 dage i Nordirland, spørg efter priser.

Max 30 deltagere 

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram: Galway - Kerry - Cork - Dublin

 • Dag 1: Kilbeggan/Tullamore Destillery
 • Dag 2: Connemara og Galway
 • Dag 3: The Burren og Cliffs of Moher
 • Dag 4: Ring of Kerry
 • Dag 5: Cork, kysten og Titanic
 • Dag 6: Kilkenny og Dublin
 • Dag 7: Dublin
 • Dag 8: Hjemrejse - eller forlæng din rejse

Whiskey

Midt på dagen lander vi i Dublin lufthavn, hvorfra turen straks går mod det vestlige Irland.

Der er blevet lavet whiskey i Irland siden 1500-tallet, og vi stopper ved landets ældste destilleri, Kilbeggan Distillery. Destilleriet blev grundlagt i 1757 og er verdens ældste pot-destilleri. I næsten 200 år blev der fremstillet traditionel irsk maltwhiskey, indtil destilleriet lukkede i 1954.

For ti år siden blev produktionen taget op igen af en gruppe entusiastiske whiskey-elskere, og på en rundtur skal vi både se museet og have demonstreret processen, hvor de gyldne dråber bliver destilleret tre gange. En del af det originale maskineri er sat i stand og er i funktion hver dag. Besøget afrundes med et par smagsprøver, så humøret er nok højt, når vi kører videre mod vest og vores hotel i nærheden af Galway.

Bemærk at vi på rejsen den 13. august besøger Tullamore Destillery i stedet. Besøget omfatter rundvisning og smagsprøver på det næsten 200 år gamle destilleri.

Vi spiser sammen i hotellets restaurant. 

Connemara og Galway

Det er vigtigt at lægge en god bund til dagens oplevelser, så vi indtager den solide, irske morgenmad, inden vi kører ud i naturen.

Vi tilbringer formiddagen på halvøen Connemara, hvor køreturen er én, lang opvisning af skøn natur med søer, floder, moser, skove og bjerge. Stengærderne snor sig på markerne og rammer landskabet ind. Strøet rundt i landskabet med rund hånd ligger de mest idylliske og pittoreske landsbyer, man kan forestille sig. Tiden synes at have stået stille her, og gælisk er stadig det fremherskende sprog. Connemara er meget romantisk og en fryd for naturelskere.

Vi fortsætter i det romantiske spor, når vi besøger Galway. Hele eftermiddagen til bringes i byen, hvor vi starter med en gåtur gennem de hyggelige gader med et væld af kulørte huse. De mange studerende sætter sit præg på byen, som har mange pubber og restauranter. Sidst men ikke mindst er Galway kendt for folkemusikken, der trives i bedste velgående. Mange pubber byder dagligt på live-musik, og senest har den ganske vist engelske singer-songwriter Ed Sheeran haft et stort hit med sangen om the Galway Girl, som trækker på de irske folkemusikrødder.

Nyd en eftermiddag i den stemningsfulde by, for eksempel med en god pint af den mørke Guinness på en af de utallige pubber. Til frokost kan vi anbefale østers, der kommer friske fra Galwaybugten.

Om aftenen spiser vi igen sammen på hotellet. 

The Burren og Cliffs of Moher

Vi forlader Galway-området og kører mod syd. Snart kommer vi til det enestående naturområde The Burren, som er et ca. 100km2 stort geologisk og botanisk set meget særpræget område. Det er det eneste sted i verden, hvor man kan finde planter fra de arktiske egne, Middelhavsområdet og Alperne side om side. De bløde kalkstensklipper er gennem millioner af år blevet slebet til af vind og vejr, og i de utallige sprækker og revner gror en utrolig mængder planter. Hele 23 af Irlands 27 orkidé-arter trives her. Under det hele løber en myriade af kanaler og underjordiske floder, der oversvømmer området, når det regner.

Rejsen fortsætter til den lille by Lisdoonvarna, som er mest kendt for den gamle ”krage-søger-mage” tradition, hvor singler kan finde en partner. Festivalen finder sted i september hvert år og tiltrækker en masse håbefulde ungersvende og piger. Det skal være usagt, om svenske Birgitta var til ægteskabsfestival, men sikkert er det, at hun og hendes mand Peter driver et lakserøgeri i byen. Vi besøger stedet, hører om røgning og får en god frokost med masser af lækker fisk.

Fra Lisdoonvarna er der kun ganske få kilometer til et af Irlands mest spektakulære naturoplevelser – klippekysten ved Cliffs of Moher. Det flade landskab ender brat ved kysten, hvor klipperne går over 200 meter nærmest lodret ned på en 8 kilometer lang strækning. Det suger lidt i maven, når man står dér på kanten! Udsigten er også formidabel, i klart vejr kan man se bakkerne i Connemara, som vi besøgte i går.


På den videre færd sydpå krydser vi Shannonfloden med en færge fra Killimer til Tarbet, og hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i grevskabet Kerry. Efter endnu en dag med naturoplevelser i stor skala kan vi slappe af på hotellet, hvor vi spiser aftensmad sammen i restauranten. 

Ring of Kerry

Igen i dag står der natur, natur, natur på programmet.

På en knap 200 km lang rundtur på halvøen Iveragh bliver vi præsenteret for et væld af forskellige landskaber. Vi passerer tørvemoser, bjerge og søer, og flere steder åbenbares vidunderlige udsigter over Atlanterhavet. Den dramatiske kyst med forrevne klipper, det brusende hav og små, stille bugter og vige er en oplevelse i al slags vejr.

Fra Killarney inde i landet kører vi gennem Killorglin, som er kendt for sin ”Puck Fair”, hvor en ged er i centrum, og videre til Glenbeigh. Klippevejen tilbyder panoramiske udsigter til Dingle-halvøen og Dingle-bugten. På vejen mod Caherciveen kommer vi forbi fødestedet for Daniel O’Conner, en af Irlands store, politiske skikkelser og nationalhelte i det 19. århundrede.

Waterville og Sneem Village står også på listen over byer, vi kommer igennem i dag. Sidstnævnte er kendt for sine mangefarvede huse. Fra udsigtspunkterne ved Molls Gap og Ladies View er der fantastiske udsigter over søerne ved Killarney. Bortset fra de små landsbyer er halvøen kun let befolket, og det rå landskab gør det ikke svært at forestille sig de hårde livsbetingelser, som fik en stor del af befolkningen til at udvandre under kartoffelpesten og andre katastrofer.

Som så mange andre steder i Irland er fårene i overtal, og et sted på rundturen møder vi en fårehyrde, der sammen med sine hunde demonstrerer kunsten at samle og flytte en fåreflok.

Om aftenen sørger rejselederen for at samle os på hotellet, så kan spise aftensmad sammen i restauranten.

Cork, kysten og Titanic

Vi forlader Kerry-området og kører mod syd og øst mod Cork. Lidt uden for byen besøger vi Blarney Castle, som er et af Irlands ældste og mest historiske slotte. Det næsten 600 år gamle slot rummer en lang række temahaver som for eksempel den eksotiske jungle med bananpalmer og bambus og ikke mindst gift-haven med en lang række særdeles giftige planter, hvor udtrykket nok se, ikke røre er mere end velanbragt! Ønsker du at forbedre dine talegaver, kan du tage trapperne op til den berømte Blarney-sten. Kysser du stenen, får du veltalenhedens gave. Det kræver dog lidt akrobatik, før du kan sætte læberne mod den gamle sten, men udsigten fra tårnet er god uanset hvad.

Cork er Irlands 3. største by efter Dublin og Belfast og ligger ved udmundingen af Lee-floden. Der er masser af gode shopping muligheder, og skulle sulten og tørsten komme over dig, findes der et utal af restauranter, pubber og cafeer. Vi tilbringer et par timer i de hyggelige omgivelser, inden vi kører til Cobh lige i nærheden. I rederiet The White Star Lines originale lokaler skal vi følge skæbnen for de sidste 123 Titanic-passagere, der stod ud på den fatale sejltur netop her fra. Ved hjælp af den nyeste teknologi kan vi følge hver enkelt passagers rejse fra ombordstigning til katastrofen.

Oven på denne stærke oplevelse vil det sikkert være godt at få noget at styrke sig på, så vi kører til hotellet, hvor der bliver serveret aftensmad.

Kilkenny og Dublin med St. Patricks Cathedral

I dag kører vi lidt tidligt fra hotellet, så vi kan få tid til at udforske både Kilkenny og Dublin.

Første stop på dagens etape er Kilkenny, som i Middelalderen var Irlands hovedstad. Dette ses tydeligt i arkitekturen, som blandt mange andre bygninger rummer Kilkenny Castle og katedralen Saint Canice, som umiddelbart virker alt for store til en by af den nuværende størrelse. Visse steder kan man stadig se den originale bymur, og én af byens helt store fordele er, at så mange attraktioner, pubber, cafeer og restauranter er samlet på et meget koncentreret sted. Vi går en tur ad The Medieval Mile – Middelalderruten – gennem byen, hvorefter der bliver tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Besøg for eksempel Kilkenny Castle Yard, som i dag rummer en række kunsthåndværkerværksteder og designudsalg. Frokosten kan du indtage på en af Kilkennys mange hyggelige pubber.

Midt på dagen fortsætter vi til Dublin, hvor vi med bussen tager på en byrundtur. Undervejs passerer vi nogle af byens største seværdigheder som O’Connell Street, det store Papal Cross, som blev rejst under Pave Johannes Poul II’s besøg i 1979, den store Phoenix Park, bryggeriet Guinness Storehouse og sidst men ikke mindst St. Patricks Cathedral, som vi besøger. Den næsten 800 år gamle gotiske kirke er i dag Irlands hovedkirke og er kendt for sit smukke indre med mange smukke gravmonumenter og glasmalerier.

Vores hotel ligger i det centrale Dublin og i kort gåafstand fra det berømte Temple Bar område i byens sydlige centrum, hvor det vrimler med barer, restauranter, cafeer og natklubber. Udvalget er stort, og der er noget for enhver smag. Vi har derfor valgt ikke at inkludere fælles spisning til aften.  

Dublin og Trinity College og Book of Kells

Dagens program starter lige uden for hotellet, når vi til fods går på opdagelse i Dublins gader. Vi krydser en af broerne, der går over floden Liffey, og begiver os til en anden af Dublins store seværdigheder, biblioteket i Trinity College med den enestående Book of Kells. Dette rigt illustrerede værk med de fire evangelier er et sandt mesterværk og er blandt Irlands vigtigste kulturskatte.

Selve kollegiet udmærker sig i øvrigt ved at være et af de første, der tillod kvindelige studerende at bo på stedet. Bagefter kan du kigge nærmere på byen og gå efter dine egne interesser. Set med litteraturhistoriske briller er Dublin særdeles interessant. Byens forfattere tæller berømtheder som James Joyce (Ulysses) og Bran Stoker, Draculas fader. Begge har eget museum i byen, men der findes også et litteraturmuseum til ære for alle irske forfattere.

Vil du hellere blive klogere på Dublin i vikingetiden og i middelalderen, så kan vi anbefale et besøg på museet Dublinia. Du kan selvfølgelig også besøge Guinness Storehouse, som vi passerede i går, og få en sjov og spændende rundvisning i en verden fuld af Guinness. Og ellers er byen jo fuld af sjove, spændende og interessante butikker, cafeer, restauranter og pubber, der nok er et besøg værd.

Om aftenen har du mulighed for at overvære et show med masser af traditionel irsk folkemusik med sang, dans og en tre-retters menu. Det er underholdning af høj klasse med et tæt forhold mellem gæster og musikere. Showet finder sted på et hotel i nærheden af vores eget, så der er mulighed for at gå både frem og tilbage. Billetter til showet bestilles og betales sammen med rejsen.

Hjemrejse eller forlæng din rejse

Nyd morgenmaden i ro og mag inden vi kører til lufthavnen midt på formiddagen. Har du ikke fået nok af Dublin, kan du også forlænge rejsen med tre dage i den irske hovedstad. Vil du se mere af den grønne ø, kan du forlænge rejsen med fem dage og besøge Belfast og Nordirland. Begge forlængelsespakker skal bestilles og betales sammen med rejsen.
Slan leat – farvel på gælisk!

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København-Dublin t/r
 • Gode 3- eller 4-stjernede hoteller med ophold i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost (dag 3)
 • 5 x aftensmad (dag 1-5)
 • Transport i Irland
 • Besøg på Kilbeggan Destillery
 • Rundtur i Connemara 
 • Byvandring i Galway
 • Besøgscentret ved Cliffs of Moher
 • Fiskerøgeri i Lisdoonvarna
 • Rundtur på Ring of Kerry
 • Besøg på Blarney Castle
 • Byvandring i Cork
 • Besøg på Titanic Experience Cobh
 • Byvandring i Kilkenny
 • Entre til St. Patricks Cathedral
 • Byrundtur i Dublin med bussen
 • Byvandring i Dublin
 • Besøg på Trinity College med book of Kells

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for eneværelse 1.800 kr.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer ud over nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke nævnt under ”Rundrejsen inkluderer” 

Om rejsen

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

 

 

ekstra oplevelser

Forlæng din rejse
2 ekstra nætter i Dublin
eller 4 ekstra nætter i Nordirland.
Hør vores rundrejsespecialister om priser

Irsk aften
Tag til Irsk aften med musik og middag. Skal bestilles hjemmefra. 

Pris: 300 kr. pr. person

 

Reserver

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
9.490 kr.

Angivne priser er inklusive rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Afrejsedatoer for 2019 er på vej.

Kontakt

Intern kommentar

Husk at spørge om forlængelser