Rundrejser i Irland med dansk rejseleder

Lær Irland bedre at kende på en rundrejse med rejseleder

Oplev Irland på en rundrejse med rejseleder. Vores rundrejser viser dig det bedste af Irland, der er kendt for sine bølgende grønne landskaber, blomsterenge, dramatiske kyststrækninger, smukke søer og bjerge og ikke mindst et herligt folkefærd. Det hele bliver krydret med lidt kulturhistorie, der kan skylles ned med en pint Guinness eller en af deres verdensberømte whiskeyer, Tullamore DEW og Jameson.
Rundrejserne er skabt af vores erfarne rundrejse-specialister, som har samlet de bedste, største og ikke mindst anderledes oplevelser i Irland. Bestil din rundrejse med rejseleder hos vores rejsespecialister.

Rundrejserne inkluderer altid:

  • Transport i henhold til program
  • Udflugter inklusiv entreer i henhold til program
  • Dansk rejseleder med stor viden

 

Har du spørgsmål til vores rundrejser med dansk rejseleder?

Kontakt

Kort

Vis på kort

Praktisk information

Klima
Golfstrømmen sørger for et ganske særligt klima i Irland, det såkaldte tempererede kystklima. Der er ikke de store temperaturudsving hen over året, klimaet er generelt mildt og fugtigt. Der er sjældent frost om vinteren, til gengæld er det også sjældent, at temperaturen når over 25 C. Vejret kan hurtigt skifte, og byger kan opstå med kort varsel. Det regner mest mod vest og mindst omkring Dublin.
 

 JAN  FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
DUBLIN            
Dagtemperatur881011141719191714108
Nattemperatur3334710111110843
Nedbør (mm)695053515550716670706476

 

Valuta
Vi anbefaler at medbringe Euro, der bruges som valuta i Irland. Desuden anbefales et Visakort / MasterCard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker, mange restauranter og på de fleste hoteller. Bemærk dog at nogle mindre steder, fx mange taxaer, barer og cafeer kun tager kontanter.
 

Drikkepenge
Drikkepenge på restauranter, barer og i taxier er ikke påkrævet, men det er almindeligt at runde betalingen op med fx 5-10% til et helt beløb. Drikkepenge inden for turismen er som i mange andre lande også normalt. På vores rejser har vi lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til ca. 2 Euro /dag, der fordeles mellem lokale guider og chauffører. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 

Visum og pas
Irland er visumfrit indtil 90 dage, og passet skal være gyldigt under opholdets varighed.

 
Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse.
 

Elektricitet
Der bruges 220 volt vekselstrøm, hvilket svarer til danske forhold. Til gengæld har stikkene 3 ben, så du skal bruge en adapter eller medbringe en ledning med et trebens-stik.
 

Tidsforskel
Irland har en anden tidszone end Danmark og er én time bagud. Sommertid og vintertid følger hinanden i begge lande.


Mad og drikke
Maden i Irland hører til i den i rustikke ende af skalaen og fremstilles i høj grad af lokale råvarer. Trods den nære adgang til havet fylder fisk og skaldyr overraskende lidt bortset fra enkelte områder som Galway og Dublin. Til gengæld er Irland kendt viden om for det velsmagende lammekød, da får og lam mæsker sig i godt og saftigt græs i store dele af landet. Kødet indtages ofte i stuvninger – Irsk stuvning – og i pies samt selvfølgelig også i ren form som lammekoteletter og lammekølle. Kartoflen har historisk set spillet en stor rolle, hvilket fik katastrofale konsekvenser under kartoffelpesten midt i 1800-tallet. Endnu i dag indgår kartoflen i mange retter, enten som kartoffelmos eller som komponenter i pies og stuvninger. Når maden skal skylles ned, sker det ofte med en god stout, det mørke øl med den lidt metallisk-sødlige smag. På en af de mange regnvejrsdage gør et par centiliter god, irsk whiskey godt. Til forskel fra den skotske ”fætter”, bliver whisky i Irland destilleret tre gange og staves whiskey.

Kontakt