Dramatiske Island

8 dages kør-selv-ferie gennem Islands fantastiske indre

Dette er en kort men spændende og fascinerede tur, hvor I oplever de vigtigste højlands-veje samt Islands største seværdigheder. Og der vil være masser af tid til se og opleve en stor del af landet. En ideel tur for den eventyrlyste.

Da vejene i Islands højland ikke er asfalterede og ofte meget eller endog ekstremt ujævne, kræver turen at I lejer en 4-hjulstrækker, og gerne en af de lidt større. Vejene byder på utallige og ofte store huller og skarpe klippestykker, så det er vigtigt at køre forsigtigt.

Undervejs er der ingen broer, så I må køre bilen gennem vandløbene for at komme videre. Det kan være gletscherstrømme, hvor vandet er så uklart at man ikke kan se bunden. Flodbunden kan være sandet, mudret eller gruset, så det er en god idé at tage langskaftede støvler på og udforske overfarts-stedet inden man kører ud i det. Det kan være en rigtig god idé at vente på en anden bil, så man ser den bedste vej gennem vandet og hvor dybt det er. Og det er altid bedst at krydse vand når der er andre tilsteder, hvis man får brug for hjælp. En tur over højlandet er for de mere eventyrlystne. Og man skal være opmærksom på, at i det øjeblik I kører ud i vandet kan der være ændrede forsikringsmæsige forhold. 

FDM travel tilbyder også rundture på 8, 11 og 15 dage samt en tur på 6 dage i det syd- og vestlige Island, hvor I kan opleve nogle af de mest ikoniske seværdigheder. Disse ture kan alle køres i en almindelig personbil.

Fra 13.337 kr.
pr. person inkl. flybillet. Ophold i dobbeltværelse på standard hotel i 7 nætter inkl. morgenmad samt 8 dages billeje Dacia Duster 4x4 juni-august.

Rejseperiode: 
Ultimo juni - ultimo august

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 2.000 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Reykjavk (50 km)

Til denne tur skal I leje et 4x4 køretøj. Vejene over Islands højland kræver en høj firehjulstrække, og vi anbefaler at I ikke lejer en af de mindste firehjulstrækkere, da de heller ikke er velegnede til terrænet. Fra lufthavnen kører I gennem det måneagtige lavalandskab til Reykjavik, hvor I kan bruge resten af dagen til at udforske byen. Reykjavik og forstæder har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.

Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bydg med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadrettigheder,og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig som en modern hovedstad. 

Overnatning i Reykjavik

Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Skagafjörður (350 km)

Dagen starter med et besøg i Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den midtatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen videre til nogle af Islands mest ikoniske og berømte seværdigheder: Gullfoss Vandfaldene, der af mange anses for at være Islands smukkeste vandfald, samt Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse spruttende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Strokkur en vand- og dampsøjle ca. 20 meter i vejret.

Og nu begynder højlandseventyret. I kører ad den ubelagte vej kaldet Kjölur-sporet ind over højlandet. Mellem gletscherne Langjökull og Hofsjökull passerer I Hveravellir, en område med mange varme kilder. Længere nordpå passerer I den kunstige sø skabt af kraftværket Blönduvirkjun Hydro-Power Plant. Og endelig vender I tilbage til civilationen i Skagafjörður.

Overnatning i Skagafjörður

Akureyri - Mývatn (225 km)

Fortsæt over det imponerende Öxnadalsheiði bjergpas (600 m) til Akureyri, der ofte kaldes "nordens hovedstad". Her er der gode muligheder for shopping og sightseeing, og en særdeles smuk botanisk have, der absolut er et besøg værd.

Efter lidt tid i Akureyri kører I videre til Goðafoss vandfaldet, et af Islands mest charmerende vandfald og søen Mývatn, hvor I skal bo. Vi anbefaler et besøg ved Skútustaðir pseudo-kratere og Dimmuborgir, en smuk lava-labyrint, hvor mærkværdige klippeformationer giver ly for en rig vegetation. En lille vandretur er absolut et must, men om den er på 10 min. eller et par timer, er op til jer selv. 

Et andet interessant sted er Námaskarð-svovlkilderne med sine grå, kogende mudderpøle, gule svovlaflejringer og sin uforglemmelige lugt. I kan også bestige den sovende vulkan Mount Hverfjall eller besøge Grjótagjá og Stóragjá, smalle kløfter fyldt med varmt vand. Og så må I endelig ikke undlade at besøge Mývatn Nature Baths, hvor I kan slappe af i naturligt varmt vand.

Overnatning i Mývatn

Tjörnes Halvøen og Dettifoss (300 km)

I dag fortsætter I nordpå langs Tjörnes halvøen. Første stop er den lille fiskelandsby Húsavík og her bør I tage et kig på den lille pittoreske haven. Eller bestille en hvaludflugt hos en af de lokale udbydere. Her er også et hvalmuseum, en charmerende kirke og et lille, spændende lokalt museum. 

Herfra kører I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, hvor en lille skov vokser i ly af de 100 m høje klipper. Tag en kort spadseretur til den smukke lille sø bagerst i kløften. 

Næste stop er Jökulsárgljúfur National Park, hvor I først besøger Hljóðaklettar's vidunderlige klippeformationer, inden I kører til Dettifoss vandfaldet, som er Europas kraftigste. En klippesti fører ned til kanten af vandfaldet, hvor I rigtigt kan nyde det flotte ca. 45 m høje vandfald. 

Overnatning i Mývatn 

Sprengisandur - Hrauneyjar (150 km)

I dag kommer I igen ud på højlandsvejene. I kører over Sprengisandur mod det sydlige Island. Undervejs besøger I det smukke Aldeyjarfoss vandfald, og hvis vejret er klart har I en fantastisk udsigt til gletscherne Hofsjökull og Vatnajökull.

Midt på højlandet skal I passerer to store floder, så I er i hvert fald garanteret lidt eventyr! I ser også store søer der forsyner Islands største vandkraftværk med vand, inden I vender tilbage til civilisationen. Sidst på eftermiddagen kommer I til jeres højlands-gæstehus.

Overnatning i højlandet

Landmannalaugur - Eldgjá - Kirkjubæjarklaustur (110 km)

Også i dag er  en spændende dag, idet I forlader civilisationen og kører til Landmannalaugar med de mange varme kilder, omgivet affarverige bjerge. Det perfekte sted til en kortere eller længere vandretur.

Herfra fortsætter I ad et ujævnt spor til kløften Eldgjá (ildkløften), hvor I kan vandre frem til det charmerede vandfald Ófærufoss, der kommer fra floden Nyðri-Ófæra (den uoverstigelige nordlige flod). En af Islands vigtigste attraktioner man bare må se! 

Kør videre til I kommer til hovedvejen, der fører jer til landsbyen Kirkjubæjarklaustur.

Overnatning i Kirkjubæjarklaustur

Jökulsárlón - Skaftafell - Sydkysten - Selfoss (450 km)

I dag fortsætter turen mod vest. Stop i Dverghamrar (dværgklipperne) med de spektakulære sekskantede basaltsøjler. Et geologisk fænomen som i folkemunde er blevet til at overmennesker byggede dem i glemte tider.  

På vej til Skaftafell National Park passerer i Skeiðarársandur, en smeltevandsslette med sort sand, skabt af oversvømmelser efter et vulkanudbrud under gletscheren Vatnajökull. Det er absolut værd at bruge nogle timer på at udforske den spændende og smukke nationalpark. Fortsæt turen ned mod sydkysten hvor vi anbefaler et stop ved Skogafoss vandfaldet.

Dagens måske største seværdighed er Jökulsárlón gletscherlagune, hvor store isbjerge flyder rundt i den store lagune. Det er muligt at købe en ca. 45 minutter lang sejltur i et amfibie-køretøj eller en større gummibåd, hvor I kommer tæt på isbjergene, og har mulighed for at tage spektakulære og fantastiske 

Overnatning i Selfoss

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.337 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Reykjavik retur med Icelandair
 • 7 x overnatning på standard hoteljuni-august
 • 7 x morgenmad
 • 8 dages billeje Dacia Duster 4x4
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- & afbestillingsforsikring
   

Flere priser 2020

 • Superior hoteller: Tillæg juni-august fra 1.350 kr. 
 • Gæstehuse: Afslag juni-august fra 2.095 kr. 
 • Lavere priser i fra januar til maj og fra september til december
 • Jul/nytår regnes som højsæson. 

 

Om hotellerne

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller, ikke nødvendigvis på grund af hotellets standard, men på grund af en fantastisk beliggenhed, en særlig charme eller lignende.
Værelser med bad/toilet m.m. 

Standard hoteller kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

Der serveres altid morgenmad uanset kategori.

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

  I forbindelse med rundturen kan I også bestille udflugter som hvalsafari, gletschervandring, ishuler og meget mere...

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.
   

  Det får I med

  Bil- og hotelvoucher samt meget detaljeret kørsels- og rutebeskrivelse med udflugtsforslag! 

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011