Byvandring i Veronas historiske midte

Tag på tidsrejse til fods

Veronas UNESCO-beskyttede centrum indbyder til at gå på opdagelse blandt historiske monumenter og farverige huse. Med sine hyggelige piazzaer, charmerende caféer og storslåede bygninger er den norditalienske by oplagt at udforske til fods. Så hvis din kør-selv-ferie i Norditalien kommer forbi Verona, skal du starte besøget i den ikoniske middelalderby med en vandretur.

Inspiration

Historisk storhed og fristende shopping

Start byvandringen ved den historiske byport, I portoni della Brà, der siden middelalderen har været indgang til den gamle bydel. Med sit store ur virker porten nærmest som en tidsportal, der fører dig ind til det historiske centrum af Verona. Bag den ligger pladsen Piazza Brà, hvor nogle af Veronas mest ikoniske bygninger ligger. Det majestætiske Gran Guardia-palads troner frem ved siden af det romerske amfiteater, Arena di Verona, hvor der i dag opføres opera-klassikere.

Fortsæt venstre om arenaen og følg Via Giuseppe Mazzini. Den farverige gade møder dig med smukke husfacader og mondæne butiksvinduer, og her dufter som en italiensk drøm. Det ene øjeblik af søde kager, det næste af solmodne tomater og friske krydderurter. Det er også på Via Giuseppe Mazzini, du skal shoppe, hvis pengepungen skal luftes på ferien. Her findes alt fra tøj og sko til tasker og smykker af både kendte og ukendte eksklusive mærker.

 

Fra velduftende kaffe til hvalribben og gotiske gravkamre

Fortsæt ad Via Giuseppe Mazzini til Via Cappello og drej til venstre. Her kommer du til Piazza Delle Erbe. En henrivende plads fyldt med hyggelige caféer og restauranter, hvor der dufter af friskbrygget kaffe. Allerede ved første øjekast fascinerer pladsen med de farverige vinduesskodder, blomsterkasserne på de fine altaner og bygningernes finurlige detaljer.

Pladsen rummer flere monumenter, og du finder både den kendte Fontana Madonna Verona og den til tider oversete Arco Delle Costa - en buegang med et ophængt hvalribben som efter sigende skulle stamme fra selveste Moby Dick. Fra Piazza delle Erbe fortsætter du ad Piazza dei Signori til Arche Scaligere ved Santa Maria Antica-kirken. Her bliver du mødt af et smukt snirklet smedejernsgitter. Det beskytter de gotiske gravkamre, som er en hyldest til Scala-familien, der havde magten i Verona i det 13. og 14. århundrede. En byvandring i Verona byder med andre ord på masser af indtryk, og uanset om du er til caféer eller kirker, kan du finde det her. 

 


"Det er vigtigt at kigge sig omkring i Verona, men bestemt lige så vigtigt at holde pause. En velsmagende espresso med et par knasende biscotti er et 'must' undervejs på byvandringen."

- Mathilde, rejsespecialist i Roskilde


 

Kort

Vis på kort

Oplev Verona - Skab din egen historie