Hvide trøfler i Alba

En af verdens fineste fødevarer

De ligner mest af alt små ubetydelige knolde for den, der aldrig har set en hvid trøffel før, men hvis du er så heldig at finde en af de lokale specialiteter under den norditalienske muld, så har du skudt papegøjen. Landskabet omkring alba er kendt som verdens hovedstad for hvide trøffler. Det er et af de absolut eneste steder i verden, hvor den lille svamp vokser, og det betyder, at det også er det bedste sted at nyde dem helt friske. 

  

Inspiration

Små velduftende skatte

Der er mange dikkedarer, når de hvide trøfler serveres, men ikke så mange, når de skal findes. Selv om de sælges fra 30.000 kr. per kilo, så er det med krumspring og snuden i jorden, når trøffeljægerne går på jagt med deres hunde efter de små, hvide og velduftende skatte. Svampene er fyldt med krummelurer og eftertragtet over det meste af verden. De bedste eksemplarer finder man i Piemonte omkring Alba, hvor de bliver solgt til fine restauranter over hele verden.

Skovtur og trøffeljagt

Natur, hunde, gourmet og gode vine ­– What’s not to like? Tag med på skovtur uden stivstikkeri med de to brødre og deres hunde på La Casa del Trifulau i Langhe. De er tredje generation af trøffeljægere på gården, og de fortæller gerne, uden alt for meget fiksfakseri, om hvordan man garderer sig imod, at hundene selv spiser trøflerne, hvordan man finder dem, og hvordan man bruger dem. Efter turen bydes I på smagsprøver af lokale specialiteter med trøfler perfekt akkompagneret med et godt glas vin. 

Kort

Vis på kort

Oplev Piemonte - Skab din egen historie