5 fortryllende norditalienske søer

9 dages kør-selv-forslag til fem norditalienske søer

Oplevelserne starter i Levico Terme og Lago di Levico, hvorfra turen går videre over Sirmione ved Gardasøen, Cardenabbia ved Comosøen og slutter i Stresa ved Lago di Maggiore og Lago di Orta.

På denne tur kan I opleve meget af Norditaliens fantastisk smukke natur med spejlblanke søer, himmelstræbende bjerge, romantiske byer og spændende lokal gastronomi, ledsaget af egnens fremragende vine.

Fra 6.695 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter jvf. program

Rejseperiode: 
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 800-950 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Ankomst Levico Terme
 • Dag 2: Levigo - Valsugana - Dolomitterne
 • Dag 3: Levico Terme - Sirmione
 • Dag 4: Sirmione
 • Dag 5: Sirmione - Franciacorta - Cadenabbia 
 • Dag 6: Comosøen 
 • Dag 7: Cadenabbia - Stresa
 • Dag 8: Lago Maggiore og Lago di Orta
 • Dag 9: Afrejse...

Ankomst Levico Terme

Levico terme er en af de bedst kendte spa-byer i Italien, og det store Terme di Levico ligger da også kun få meter fra hotellet, hvor I skal bo. Så har I lyst til at starte turen med lidt forkælelse, har I alle muligheder her.

Overnatning på Hotel Bellavista Relax i Levico Terme inkl. halvpension

 

Levigo - Valsugana - Dolomitterne (0-100 km)

Selv om Levigo terme er en spa-by, byder de to smukke søer Caldonazzo og Levico samt Lagorai-bjergene på masser af oplevelser. Og overalt hvor I vender jer, mødes I af storslåede panoramaer og udsigter. Området er også perfekt, hvis man vil vandre, med utallige kilometer afmærkede vandreveje. Men det er også et område der frister til at man bare kører rundt på må og få og oplever de små skønne bjerglandsbyer.

 • Tenna, en skøn lille landsby på en bakke 'Colli di Tenna' i 570 m højde mellem søerne Calodonazza og Levico. Herfra har I en vidunderlig udsigt over søerne og i klart vejr helt til Brenta Dolomitterne. På bakkerne vokser også Trentino's lækre æbler. I byens park kan I se en milesten fra Romertiden, idet den 517 km lange Via Claudia Augusta gik igennem byen (FDM travel tilbyder også en kør-selv tur der inkl. 7 dages vandring på Via Claudia Augusta).
 • Vignola Falesina er en af de mindste bjerglandsbyer i Trentino, beliggende i ca. 1.000 m højde. 
 • Pergine Valsugana er dalens hovedby og domineres af middelalderborgen fra det 13. århundrede, Castel Pergine, der ligger højt over byen på bakken Tegazzo
 • Sant'Orsola Terme, kendt for sin dyrkning af jordbær, hindbær m.v. Her anbefaler vi en promenade langs Ferina-floden, der nærmeste er en slags frilandsmuseum, med en gammel savmølle, en historisk mølle og en af de ældste miner i byen.
 • Bassano dei Grappa, der ligger i hjertet af regionen Veneto, og lokker med charmerende middelalderstemning og et levende handelsliv. Byen har fået navn efter bjerget Monte Grappa, og ikke fra den lokale snaps, som ikke desto mindre produceres i området, og byen påstår da også at være grappa'ens fødested. I byen kan I besøge to berømte grappa-producenter Poli og Nardini, og naturligvis smage de fremragende dråber, der typisk nydes efter en middag. 

Overnatning på Hotel Bellavista Relax i Levico Terme inkl. halvpension

Levico Terme - Sirmione (190 km)

På vej til Sirmione skal I opleve byen Trento, der ligger i 1.300 m højde. Byen, der ligger smukt i de sydlige Dolomitter, har en velbevaret renæssance-bykerne. Det er hovedbyen i regionen Trentino-Alto Adige, eller Sydtyrol, og det er værd at bruge et par timer i byen. Ikke mindst i det forholdsvis nye museum "Muse", der på få år er blevet et af Italiens mest besøgte museer.

Næste stop er Rovereto, der ligger mellem vinmarker i Vall dell'Adige. Byen er interessant med smukke 1800-tals paladser, spændende kunstmuseer og med en hyggelig 'rigtig' italiensk stemning.

Lidt vest for Rovereto, kun få km fra Riva, bør I besøge de smukke vandfald Cascata Del Varone, hvor I fra to forskellige udsigtsplatforme kan beundre det brusende vandfald. Fra det første punkt kan I se det nederste af vandfaldet, men fra det øvre punkt 40 m oppe kan I se hele vandfaldet i al sig kraft. Absolut en oplevelse.

Herfra går turen sydpå lands Gardasøens vestbred ad 'Via Gardesana' over Timmosine og Tignale til Sirmione.  

Overnatning på Hotel Du Parc i Sirmione inkl. middag (ekskl. drikkevarer)

Sirmione (Verona) (0-100 km)

Nyd formiddagen med en tur rundt i Sirmiones gamle bydel og slottet, der kun ligger ca. 2 km fra hotellet. Selve Sirmione ligger yderst på den smalle og pittoreske halvø, der stikker ud i Gardasøen. Sirmione har en lang historie, der går helt tilbage til stenalderen, hvor fiskerne boede langs søen. Samtidig har den strategiske placering ved Gardasøen sydlige ende haft stor betydning for byen. 

Berømt er fæstningen Rocca Scaliger fra det 13. århundrede. Det er en af de bedst bevarede middelalderfæstninger i Italien og er et imponerende og smukt bygningsværk. Når I kommer over vindebroen kan I tage de 146 trin op til brystværnet, og derfra yderligere klatre op af trætrappen til det høje tårn, hvorfra I har en enestående udsigt over Sirmione og Gardasøen.

Når I har kigget lidt på byen kan I tage et ruteskib, hvor I til enhver tid kan stige af og på. F.eks kan I besøge "Il Vittoriale" i Gardone Riviera, museet for den store italienske forfatter Gabriele d'Annunzio. Eller den botaniske have i Gardone.

Eller I kan lave en udflugt til Verona og se det romerske amfitheater på Piazza Bta, Arena di Verona. Arenaen blev bygget i år 30 f.Kr. af Valpolicella-kalksten, med plads til 30.000 tilskuere og hvert år opføres, f.eks. Carmen og Aida. Og har I lyst til en forrygende og romantisk operaoplevelse, kan I bestille billetter hjemmefra hos ARTE Udland. Og naturligvis må besøget afsluttes med Casa di Giulietta, Juliet's hus. Shakespeare besøgte aldrig Verona, så det er ikke her han har fået inspiration til sin balkon-scene, men rejsende der kom til Verona søgte alligevel efter stedet. Så i 1905 købte kommunen Dal Capello-familiens hus, fordi navnet mindede om Juliets familienavn. 

Overnatning på Hotel Du Parc i Sirmione (middag på egen hånd)

Sirmione - Franciacorta - Cadenabbia (200 km)

Undervejs til Como-søen bør I lægge vejen gennem Franciacorte, en region i Brescia-provinsen i Lombardiet. Her er vinmarker så langt øjet rækker, og en af de mange vingårde vil absolut være et besøg værd.

Vi forslår at I besøger vinproducenten Ca'delBosco i Erbusco. Her kan I komme rundt om vinproduktionen, blive guidet rundt på selve vingården og i vinmarkerne og få en førstehåndsviden om hvordan vinene fremstilles og lagres. Her tilbydes forskellige ture der typisk varer ca. halvanden time og som naturligvis afsluttes med et glas vin.

Herfra går det videre til Cadenabbia ved Comosøen og hotellet.

Overnatning i Grand Hotel Cadenabbio i Cadenabbia inkl. 3-retters middag.

 

 

 

Comosøen (50-100 km)

Starte evt. dagen med en frisk 40 minutters vandretur op til San Martino kirken der ligger højt over Cadenabbia, og hvorfra I har en helt eventyrlig udsigt over Comosøen. Ganske vist går det opad, men turen kræver ingen særlige færdigheder eller kondition.

Lidt syd for Cadenabbia ligger Lenno, der byder på en af de smukkeste søpromenader ved Comosøen. Blandt byens historiske bygninger kan anbefales Aquafredda, der nås ad en sti omgivet af oliventræer. Ikke langt herfra er Giulino di Mezzagra, hvor Benito Mussolini og Claretta Petacci blev skudt den 28 april 1945. 

Tag en sejltur til den bjergrige halvø med byen Bellagio, der med vand til alle sider er velsignet med søens skønneste beliggenhed. Byen har smalle stejle gader og er fuld af stemning og charme og lokker med mange små butikker, caféer og restauranter. Også fine herskabsvillaer byder sig til, f.eks Villa Melzi og Villa Serbelloni.

Men også selve Como lokker med flere museer og attraktioner og ikke mindst gode gastronomiske traditioner. Mest almindelig er polenta, ofte serveret med fisk som ørred eller gedde. I Como produceres også gode oste som semuda, zincarlin eller triangolo del Lario.

Overnatning i Grand Hotel Cadenabbio i Cadenabbia (middag på egen hånd)

Cadenabbia - Stresa (150 km)

Så går turen videre til Lago Maggiore. Kør evt. ad vej SS340 nordvest på langs Luganosøen, hvor I også kan gøre stop i den berømte by Lugano. Hvis ikke, fortsætter I nordpå til Locarno og derfra sydpå langs Lago Maggiore til Stresa.

Alternativ, og hvis I vil blive i Italien, kan I køre over Varese og langs Lago di Varese, sydpå langs Lago di Comabbio og derfra videre til Stresa.

Stresa er en perle, berømt for de maleriske omgivelser, den charmerende og hyggelige atmosfære og det gode klima. I kan tage en sejltur til de Borromeiske øer ud for Stresa, eller kabineliften 'Funivia Stresa-Alpino-Mottaron'e op til bjerget Mottarone i 1491 m højde, hvorfra I har en fantastisk udsigt til syv søer, Po-dalen og Alperne. 

Overnatning på Hotel Regina Palace i Stresa, inkl., 3-retters middag.

Lago Maggiore og Lago di Orta (50-100 km)

Dagen starter med et besøg ved Lago di Orta, en vidunderlig lille sø, ca. 25 km fra Stresa, med mindre I vælger landevejen 'op over' som tager ca. 45 minutter. Søen er et malerisk slaraffenland, og på ingen måde overrendt af turister. I byen San Giulio findes mange butikker og restauranter og over byen på bakken Sacro Monte d'Orta, en del af UNESCO's Verdensarv Sacri Monti med 20 kapeller fra 1590, der alle er viet til Frans af Assisi.

Tilbage i Stresa bør i en sejltur til de Borromeiske øer Isola Bella og Isola Superior, hvis I ikke nåede det i går. Middagen i aften er på egen hånd, og der er masser af dejlige restauranter i Stresa. Skal det være ekstra fint du det er den sidste aften Restaurant Piemontese, Lo Stornello eller Vicoletto en mulighed. 

Overnatning på Hotel Regina Palace i Stresa (middag på egen hånd)

Afrejse, eller ....

Efter morgenmaden er det tid til afrejse. Eller måske et par dage i Milano eller en anden af vores kør-selv-ture.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.695 kr.

Prisen inkluderer

 • 2 overnatninger på Hotel Bellavista i Levico Terme inkl. halvpension
 • 2 overnatninger på Hotel Du Parc i Colombare di Sirmione inkl. velkomstdrink
  (1 nat med morgenmad og 1 nat med halvpension)
 • 2 overnatninger på Grand Hotel Cadenabbia i Cadenabbia  
  (1 nat med morgenmad og 1 nat med halvpension)
 • 2 overnatninger på Hotel Regina Palace i Strese
  (1 nat med morgenmad og 1 nat med halvpension)
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Levico Terme ved Lago di Lévici
 • 2 overnatninger i Sirmione ved Lago di Garda
 • 2 overnatninger i Cadenabbia ved Lago di Como
 • 2 overnatninger i Stresa ved Lago Maggiore

 

 

  ekstra oplevelser

  Turen ligger fast, men I kan forlænge tur før og efter eller kombinere den med et af vores andre kør-selv-forslag.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Intern kommentar

  OBS: Bestilles hos Europlan pr. e-mail!


  Alessandra Zonellini

  euro.to@europlan.it

  Europlan Spa, Via Crivellin 7L, I-37010 Affi (VR)
  Tel. +39 045 6209444
  Dir. Tel. +39 045 6209479
  www.europlan.it

  Turens navn: 5 Bezauberdsten Seen  (til voucher tbx DIE5BEZA)

  Priser (netto) pr.person = salg (+25%)
  27/4-5/5 og 17/9-13/10: 708,75 € = 6.695 kr.
  5/5-29/7: 740,25 € = 6.995 kr.
  29/7-18/8 og 31/8-17/9: 756,00 € = 7.095 kr.
  18/8-31/8: 787,50 € = 7.395 kr.  

  Turen ligger fast.