Eventyrlige Sicilien

12-dages kør-selv-forslag på Sicilien

På Sicilien venter der enestående oplevelser, her er lækre sandstrande, et super lækkert køkken og flere tusind års historie præget af grækerne, romerne og araberne krydret med smukke landskaber og Europas mest aktive vulkan.

På dette turforslag får I rig mulighed for at opleve den mangfoldige ø, når vejen går til Catania, Taormina, Etna og mange andre spændende steder. Ikke desto mindre har I også mulighed for at få tilpasset turen, hvis I har særlige ønsker.

Fra 6.395 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 11 nætter samt 12 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
Fra 1.240 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1Ankomst til Catania, hent bil og videre til Taormina (55 km)
 • Dag 2-4Taormina, Etna og det østlige Sicilien (100 km)
 • Dag 5Taormina - Cefalù (250 km)
 • Dag 6-8Cafalù og det nordlige Sicilien (50 km)
 • Dag 9Cefalù - Agrigento (150 km)
 • Dag 10-12Agrigento, Tempeldalen, Scala Dei Turchi (150 km)
 • Dag 13Agrigento - Sydsicilien (160 km)
 • Dag 14-16Kultur og barokbyer (150 km)
 • Dag 17Sydsicilien - Catania (130 km)

Ankomst til Catania, hent bil og videre til Taormina (55 km)

I ankommer med fly til Catania og henter jeres lejebil hos Avis i lufthavnen. Fra lufthavnen går turen nordpå, med Etna på venstre side og kysten på højre side. I smukke omgivelser går turen videre til Taormina, der ligger på bjergskråningen ned mod Siciliens østlige kyst.

Overnatning i Taormina

Taormina, Etna og det østlige Sicilien (100 km)

I skal bo i dette område i 3 nætter, og her er der tid til oplevelser. Må vi foreslå, at I tager en tur til Etna, enten som en guided tur, eller I tager bilen og kører op til visitorscenteret der ligger i 2 km's højde, og derfra tager svævebanen op til toppen i ca. 3 km's højde. Husk varmt tøj, der er koldt på toppen, og er vejret godt, så er der en fantastisk udsigt deroppe fra.

Der er også mange andre aktiviteter i Taormina området, den nok mest kendte attrraktion er ruinerne af det gamle, men velholdte, romerske amfiteater, eller tag turen ned til stranden og hop i Middelhavet, eller måske en tur op ad kysten til Messina?

Overnatning i Taormina

Taormina - Cefalù (250 km)

Det er tid til at tage afsked med Taormina. Tag bilen og kør langs den smukke nordlige kyst til Cefalù. Husk at stoppe op, når I kommer forbi en hyggelig by eller et smukt sted på turen, det er en del af oplevelsen ved at være på Sicilien.

Overnatning i Cefalú.

Cafalù og det nordlige Sicilien (50 km)

Cefalù ligger smukt for foden af Rocca di Cefalù, en stejl klippe på ca. 270 meter. Besøg udsigtspunktet på toppen, hvor der er en flot udsigt over byen og området med bl.a. Cefalùs berømte domkirke. Tag en tur rundt i byen og den lille fiskerforstad med den normanske katedral, eller brug tiden til at slappe af på den pragtfulde strand i Cefalù.

Overnatning i Cefalú.

Cefalù - Agrigento (150 km)

Igen er det tid til at bryde op og køre videre. Om I tager den længere tur ud omkring Marsala og oplever det vestlige Sicilien (en tur på ca. 330 km) eller om I tager den direkte tur sydpå mod Agrigento er helt op til jer selv, og hvor lang tid I ønsker at sidde i bilen og opleve Sicilien. Der er masser af muligheder for oplevelser på begge ruter, og for at tage en svalende dukkert i Middelhavets blågrønne vand.

Overnatning i Agrigento.

Agrigento, Tempeldalen, Scala Dei Turchi (150 km)

Agrigento er kendt verden over for den berømte tempeldal "Valle dei Templi". Den er opført på UNESCO's verdensarvsliste omgivet af oliventræer og mandellunde. Tempeldalen dateres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Her ligger fem græske templer der rangerer blandt de bedst bevarede og de største templer fra den tid, der stadigvæk eksisterer.

Agrigento området er meget mere end det. Tag fx en tur ud til stranden ved Scala Dei Turchi. Stranden er meget speciel, en kridhvid klint hæver sig op fra stranden og den lille vig. Husk også at tage ind til selve Agrigento by, der har et hyggeligt middelalder centrum med smalle gader og hyggelige cafeer.

Overnatning i Agrigento.

Agrigento - Sydsicilien (160 km)

Sidste stop på rejsen er den sydligste spids af Sicilien. En af de kortere køreture, så der er mulighed for at tage den smukkeste rute til hotellet, som fører Jer gennem barokbyerne Ragusa, Modica, Noto og måske Siracusa. Stop op, og nyd de smukke Barokbyer:

 • Ragusa, som nok er den mest kendte, med små gader og den gamle smukke katedral.
 • Modica, med San Giorgio-kirken, som ligger på Corso San Giorgio. En af Siciliens vigtigste barokkirker. Er der tid, så husk også at besøge det livlige strøg Corso Umberto.
 • Noto, med det smukkeste historiske centrum, med barok pladser og kirker.

Overnatning i Marina di Modica

Kultur og barokbyer (150 km)

Nåede I det ikke i går, så brug en af dagene til at komme rundt i barokbyerne, Noto, Ragusa og Modica. Glem heller ikke Siracusa, som for grækerne var en af de vigtigste byer. Grækerne, herunder matematikeren Arkimedes og filosoffen Platon var her 400 år f.Kr. Siracusa har en fornem historie og er også vidunderlig smuk med smalle gader, gode restauranter og hyggelige cafeer. 

Overnatning i Marina de Modica

Sydsicilien - Catania (130 km)

Vi beklager, Siciliens turen er slut for denne gang og I skal hjem. Vi håber, I har fået smagt på Sicilien - både med øjnene og med ganen, og måske har lyst til at komme tilbage en anden gang. I skal finde Catania lufthavn, aflevere bilen og tage flyet hjem. God rejse.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.395 kr.

Prisen inkluderer

 • 11 overnatninger i dobbeltværelse
 • 12 dages billeje
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

 

Om rejsen

 • 3 overnatninger i Taormina
 • 3 overnatninger i Cefalú 
 • 3 overnatninger i Agrigento.
 • 2 overnatninger i Marina de Modica. 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Catania, Palermo eller et tredje sted på Sicilien.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Stored Criteria (eventyrlige)

3 x Taormina - fx Palazzo Santa Catarina 4*
3 x Cefalú - fx Hotel Artemis 4* 
3 x Agrigento - fx Exclusive 4* 
2 x Marina de Modica - fx Torre Dantona

+ AVIS grp. A 12 dage  3100 kr. (Catania)

Priser primo juni 2019