Eventyrlige Sicilien

12-dages kør-selv-forslag på Sicilien

På Sicilien venter der enestående oplevelser, her er lækre sandstrande, et super lækkert køkken og flere tusind års historie præget af grækerne, romerne og araberne krydret med smukke landskaber og Europas mest aktive vulkan.

På dette turforslag får I rig mulighed for at opleve den mangfoldige ø, når vejen går til Catania, Taormina, Etna og mange andre spændende steder. Ikke desto mindre har I også mulighed for at få tilpasset turen, hvis I har særlige ønsker.

Fra 5.850 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 11 nætter samt 12 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
Fra 1.150 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst til Catania: Taormina, Etna og det østlige Sicilien (300 km)

I ankommer med fly til Catania og henter jeres lejebil hos Avis i lufthavnen. Fra lufthavnen går turen nordpå, med Etna på venstre side og kysten på højre side. I smukke omgivelser går turen videre til Taormina, der ligger på bjergskråningen ned mod Siciliens østlige kyst.

I skal bo i dette område i 3 nætter, og her er der tid til oplevelser. Må vi foreslå, at I tager en tur til Etna, enten som en guided tur, eller I tager bilen og kører op til visitorscenteret der ligger i 2 km's højde, og derfra tager svævebanen op til toppen i ca. 3 km's højde. Husk varmt tøj, der er koldt på toppen, og er vejret godt, så er der en fantastisk udsigt deroppe fra.

Der er også mange andre aktiviteter i Taormina området, den nok mest kendte attrraktion er ruinerne af det gamle, men velholdte, romerske amfiteater, eller tag turen ned til stranden og hop i Middelhavet, eller måske en tur op ad kysten til Messina?

Overnatning i Taormina

Taormina - Cefalù: Cafalù og det nordlige Sicilien (300 km)

Det er tid til at tage afsked med Taormina. Tag bilen og kør langs den smukke nordlige kyst til Cefalù. Husk at stoppe op, når I kommer forbi en hyggelig by eller et smukt sted på turen, det er en del af oplevelsen ved at være på Sicilien.

Cefalù ligger smukt for foden af Rocca di Cefalù, en stejl klippe på ca. 270 meter. Besøg udsigtspunktet på toppen, hvor der er en flot udsigt over byen og området med bl.a. Cefalùs berømte domkirke. Tag en tur rundt i byen og den lille fiskerforstad med den normanske katedral, eller brug tiden til at slappe af på den pragtfulde strand i Cefalù.

Måske går udflugten til den både levende og støjende by Palermo, hvor man godt fornemmer at byen var en af Europa's førende kulturbyer. Her smeltede øst og vest sammen, ligesom Europa og Afrika mødtes. Byen blev grundlagt af Fønikerne og hørte til Karthago frem til den første puniske krig, hvor romerne indtog Sicilien.

Overnatning i Cefalú.

Cefalù - Agrigento: Agrigento, Tempeldalen, Scala Dei Turchi (300 km)

Igen er det tid til at bryde op og køre videre. Om I tager den længere tur ud omkring Marsala og oplever det vestlige Sicilien (en tur på ca. 330 km) eller om I tager den direkte tur sydpå mod Agrigento er helt op til jer selv, og hvor lang tid I ønsker at sidde i bilen og opleve Sicilien. Der er masser af muligheder for oplevelser på begge ruter, og for at tage en svalende dukkert i Middelhavets blågrønne vand.

Agrigento er kendt verden over for den berømte tempeldal "Valle dei Templi". Den er opført på UNESCO's verdensarvsliste omgivet af oliventræer og mandellunde. Tempeldalen dateres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Her ligger fem græske templer der rangerer blandt de bedst bevarede og de største templer fra den tid, der stadigvæk eksisterer.

Agrigento området er meget mere end det. Tag fx en tur ud til stranden ved Scala Dei Turchi. Stranden er meget speciel, en kridhvid klint hæver sig op fra stranden og den lille vig. Husk også at tage ind til selve Agrigento by, der har et hyggeligt middelalder centrum med smalle gader og hyggelige cafeer.

Overnatning i Agrigento.

Agrigento - Siracusa: Kultur og barokbyer. Afrejse (250 km)

Sidste stop på rejsen er den sydøstligste del af Sicilien. En af de kortere køreture, så der er mulighed for at tage den smukkeste rute til hotellet, som fører Jer gennem barokbyerne Ragusa, Modica og Noto. Stop op, og nyd de smukke Barokbyer:

 • Ragusa, som nok er den mest kendte, med små gader og den gamle smukke katedral.
 • Modica, med San Giorgio-kirken, som ligger på Corso San Giorgio. En af Siciliens vigtigste barokkirker. Er der tid, så husk også at besøge det livlige strøg Corso Umberto.
 • Noto, med det smukkeste historiske centrum, med barok pladser og kirker.

Nåede I det ikke i går, så brug en af dagen til at komme rundt i barokbyerne, Noto, Ragusa og Modica. Glem heller ikke Siracusa, som for grækerne var en af de vigtigste byer. Grækerne, herunder matematikeren Arkimedes og filosoffen Platon var her 400 år f.Kr. Siracusa har en fornem historie og er også vidunderlig smuk med smalle gader, gode restauranter og hyggelige cafeer. 

Overnatning i Siracusa

Hjemrejse: Vi beklager, Siciliens turen er slut for denne gang og I skal hjem. Vi håber, I har fået smagt på Sicilien - både med øjnene og med ganen, og måske har lyst til at komme tilbage en anden gang. I skal finde Catania lufthavn, aflevere bilen og tage flyet hjem. God rejse.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.850 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Catania retur
 • 11 overnatninger i dobbeltværelse
 • 12 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 3 overnatninger i Taormina
 • 3 overnatninger i Cefalú 
 • 3 overnatninger i Agrigento
 • 2 overnatninger i Siracusa. 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Catania, Palermo eller et tredje sted på Sicilien.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011