Fra Chianti til Brunello

9-dages kør-selv-forslag i skønne Toscana

Man kan ikke sige Toscana uden at sige vin! Denne sanselige rejse tager jer til nogle af Toscanas frodigste og bedste vinområder, hvor passionen for de dyrebare dråber findes i hver en lille by. I dette varierede landskab af sirlige vinmarker, olivenlunde, middelalderbyer og imponerende slotte vil smagfulde oplevelser vente bag hver bakketop.

Se det spændende turforslag nedenunder, der lægger vejen forbi charmerende toscanske byer som Certaldo, Volterra, Montepulciano m.m., og som I kan få tilpasset efter jeres ønsker.

Fra 5.467 kr.
pr. person i dobbeltværelse 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
700 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Pancole/Certaldo

Velkommen til Toscanas vinland, hvor I skal tilbringe jeres første nætter i den charmerende lille by, Certaldo, der er idyllisk placeret på en bakketop i udkanten af det populære vinområde Chianti. Gå gerne på opdagelse i byens historiske centrum omgivet af de gamle bymurer, hvor I finder Palazzo Pretorio og kirken Chiesa di San Tomasso e Prospero, som bidrager til byens charmerende udtryk.

Den gamle bydels smukke gader er desuden hyggelige at slentre rundt i for at mærke den autentiske toskanske stemning. I Toscana er gastronomien ofte i centrum, og det samme er tilfældet i Certaldo, hvor der findes masser af lækre trattoria’er med et stort udvalg af de lokale specialiteter.

Overnatning i Certaldo
 

Volterra og San Gimignano (90 km)

I dag går turen til byen Volterra, der er indbegrebet af rustik toskansk charme og et imponerende historiske skattekammer. Hvis ikke de romerske bade, teatre og det berømte Midici-fort er nok i sig selv, så finder I også det såkaldte etruskiske Akropolis med 2.000 år gamle templer og boliger.

På tilbagevejen bør I stoppe i den UNESCO-beskyttede by San Gimignano, der ud over at have et fascinerende historisk centrum også er et populært vinområde. Forkæl jer selv med én af Italiens bedste hvidvine, Vernaccia, og andre lokalproducerede specialiteter. Her kan I også besøge det charmerende vinmuseum eller gå på opdagelse i naturområdet Castelvecchios smukke og varierede landskab uden for byen.

Overnatning i Certaldo
 

Certaldo – Siena - Montepulciano (110 km)

Vejen fra Certaldo til Montepulciano er en unik køretur, der tager jer igennem vinmarker, olivenlunde og imponerende panoramaer. Der vil være rig mulighed for at gøre holdt i små byer eller på vingårde på vejen, som den pittoreske Castello di Strozzavolpe, Staggia eller Colle di Val D’Elsa.

Byen Siena er dog et absolut must på vejen. Denne middelalderby er nok én af Italiens smukkeste og har en fantastisk atmosfære, som I bør give jer tid til at nyde ved at slentre igennem de hyggelige gader. Besøg den imponerende katedral eller gå på opdagelse i de mere lokale områder ved kirken San Francesco, fortet La Fontezza og parken Orti dei Tolomei.

Overnatning i Montepulciano området
 

Montepulciano

Montepulciano er charmerende placeret på en bakketop med en imponerende udsigt over frodige dale. Byen lægger også navn til den populære vin, Vino Nobile di Montepulciano og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange vinforhandlere i byens gamle centrum.

Her findes også et mylder af små butikker, trattoria’er og mennesker, og det er svært ikke at blive grebet af stemningen. Området omkring byen er oplagt til spadsereture igennem det typiske toskanske landskab, som man ikke kan andet end at elske.

Overnatning i Montepulciano området
 

Val D’Orcia og Brunellodalen (100 km)

I dag bør I udforske det UNESCO-beskyttede naturområde Val D’Orcia, hvis frodige bakkedale er hjem for den berømte Brunello-vin. Kør igennem det maleriske landskab til den traditionsrige Pienza, der med en fantastisk placering på bakketoppen giver en spektakulær udsigt over det toskanske landskab.

Brunelloens epicenter findes omkring byen Montalcino, der er smukt placeret blandt blomsterenge, olivenlunde og vinmarker. Byen er et ideelt sted at nyde et glas vin i eftermiddagssolen. I bør også tage en afstikker til det charmerende kloster Abbazia di Sant’Antimo. Alternativt kan I bruge eftermiddagen på at forkæle jer selv med spa i Chianciano Terme eller en tur til de varme kilder i Bagni San Filippo.

Overnatning i Montepulciano området
 

Montepulciano – Arezzo - Montegonzi (120 km)

Dagens mål er byen Montegozi, som ligger i den smukke Chiantiregion. Turen dertil byder på et utal af muligheder, så det er bare at vælge. I kan f.eks. besøge byen Arezzo og blive forført af byens specielle stemning. Arezzo satte scenen for Roberto Benignis oscarbelønnede film, La vita é belle (Livet er smukt), og den italienske atmosfære er ikke til at tage fejl af.

Blandt de seværdigheder, man bør se i Arezzo er især de tre meget smukke kirker. Eftermiddagen kan I bruge på at nyde byen Montegonzis rustikke charme og det gamle slot, der stadig dominerer byen.

Overnatning nær Gaiole in Chianti 
 

Le Strada del Gallo Nero (140 km)

Det populære vinområde Chianti ligger for jeres fødder i dag, og I kan følge den berømte rute Le Strada del Gallo Nero – Den Sorte Hane – der er et netværk af smukke veje, der bringer jer på en sanselig rejse igennem fantastiske landskaber drysset med pittoreske byer, historiske sights og vin i særklasse.

Brug dagen på at opleve det sydlige Chianti, hvor I kan besøge nogle af de mest charmerende byer i Chiantiregionen som fæstningsbyen Radda in Chianti, den historiske Lecchi in Chianti, maleriske San Sano, det imponerende vinslot Castello di Brolio og Gaiole in Chianti. En tur, som nok skal mætte jeres sanser og kulturelle nysgerrighed.
Overnatning nær Gaiole in Chianti 
 

Chianti Classico (75 km)

Dagens udflugt til det nordlige Chianti bringer jer til nogle af vinområdets centrale byer, som også findes på den berømte vinrute Chianti Classico. Byen Greve in Chianti er et must see, hvorfra I kan tage en afstikker til den charmerende landsby Castello di Montefioralle og det imponerende vinslot Castello di Verrazzano.

I bør også besøge den historiske Panzano og Castellina in Chianti, som begge emmer af den ægte Chianti-atmosfære, lokale specialiteter og toskansk gæstfrihed. Aftenen kan I tilbringe i Montegonzi med lækker italiensk cuisine, mens I skåler på jeres mange oplevelser i de toskanske vinmarker.

Overnatning nær Gaiole in Chianti 
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.467 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 hotelovernatninger i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Certaldo
 • 3 overnatninger nær Montepulciano
 • 3 overnatninger i Chianti

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Chianti eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011