Fra Dolomitterne til Adriaterhavet

8 dages kør-selv-tur fra Dolomitterne til Adriaterhavet

Denne tur starter i Sydtyrol, en af Italiens smukkeste regioner med grønne landskaber, skove og bjergenge, æbleplantager og vinmarker så langt øjet rækker - alt sammen indrammet af de majestætiske Dolomitter, der rejser sig tusindvis af meter op mod himlen. Herfra går turen til de skønne sandstrande ved Ravenna, hvor I kan smage på Emilia-Romagna's kulinariske specialiteter, inden I kører videre til Triestes forunderlige kultur og historie.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse fra Dolomitterne til Adriaterhavet .

 

Fra 5.595 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter jvf program

Rejseperiode: 
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 950 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Ankomst Caldaro/Kaltern
 • Dag 2: Eggental - Fassatal -Grödnertal - Brixen
 • Dag 3: Caldaro
 • Dag 4: Caldaro - Mantua - Ravenna
 • Dag 5: Ravenna - byvandring
 • Dag 6: Ravenna - Trieste
 • Dag 7: Trieste 
 • Dag 8: Afrejse...

Ankomst Caldaro/Kaltern

Ankomst til Hotel Weingarten i Caldaro, der på 'sydtyrolsk' også hedder Kaltern. Hotellet ligger få min. gang fra byens hyggelige centrum. Om aftenen serveres en 3-retters middag.

Overnatning på Hotel Weingarten i Caldaro/Kaltern

 

Eggental - Fassatal - Grödnertal - Brixen (165 km)

Brug dagen på at opleve det fantastisk smukke Sydtyrol. Fra Kaltern kører I over Bolzano i retning Eggental. Herfra videre til Kararsee og over Passo di Costalunga/Karerpass til Fassatal. Passo di Costalunga er et højt bjergpas med op til 1700 meters højde.

Besøg de maleriske landsbyer Vigo di Fassa og Canazei inden turen går over Passo Sella, Dolomitternes mest berømte pas, der starter ved Canazei og slutter ved Plan de Gralba i Fassatal. Længere fremme kommer I til Selva di Val Gardena (Wölkenstein).

Fra Ortisei Sankt Ulrich kan I vælge at følge den 'store' vej SS242 over Ponte Gardena eller tage den mindre vej over Bulla, Castelrotto og Siusi SP64 og LS24 mod til Bolzano.

Overnatning i Kaltern

Merano og Kaltern (75 km)

Efter en dag i den fantastiske natur er det tid til at opleve den smukke by Merano, eller måske bare køre en mindre tur ud i omegnen. Merano ligger omgivet af vinmarker og æbleplantager og mens byen byder på herlige sommertemperaturer, lokker de omgivende bjerge med frisk og kølige bjergluft, der indbyder til kortere eller længere vandreture. 

Rundt om byen finder I også mange smukke vandfald. Få km fra Merano ligger Cascata di Parcines, der er et af de mest imponerede vandfald i regionen. Det tordnende vand vælter ud over klippen og falder 97 m som et flydende tæppe, hvor solens stråler danner myriader af regnbuer. Vandmængden afhænger naturligvis af mængden af smeltevand, regn i bjergene osv.

Vælger I at blive i Merano kan I slentre rundt og nyde parkerne, den botaniske have, byens vandveje og bare slappe af i den grønne og behagelige atmosfære, hvor de omliggende bjerge sætter en fantastisk ramme om palmer og eksotiske blomster i den gamle bydel. Merano tilbyder også nogle elegante promenade gennem den gamle spa-by, hvor Kejserinde Elisabeth af Østrig og andre af Europas nobiliteter tilbragte deres sommerferie. Ialt 18 km gåture er tilrettelagt for de besøgende.

Om eftermiddagen kan I opleve Kaltern og omegn. Lige ved byen ligger Talstation Mendelbahn, hvor I kan tage bjergbanen op til Mendelpass i 1360 m højde. Heroppe i den friske bjergluft har I en fantastisk udsigt over området og Dolomitterne. Og mellem Kaltern og Eppan ligger de spændende ishuller, et sjældent naturfænomen i kun 500 m højde, der muligvis skyldes stærkt afkølet luft der blæser gennem sprækker i bjergets porfyrklipper og giver grobund for planter, der kun burde findes højt i bjergene.

Har I mod på en frisk vandretur kan I gå en rundtur på Rastenbachklamm. Turen tager ca. 2,5 time gennem dybe kløfter, skove med efeubeklædte træer, forbi brusende vandfald, ad velbyggede broer og op og nd af fine trapper. En helt igennem fornøjelig oplevelser (højdeforskel ca. 260 m).

Overnatning i Kaltern

Kaltern - Ravenna (350 km)

Idag går turen sydpå gennem Emilia-Romagna til Ravenna. Undervejs bør I dog unde jer et partimer i Mantova (eller Mantua), et pragteksempel af en middelalderby, hvor alt fremstår yderst velbevaret og som idag er på UNESCO's Verdensarvsliste. Mantova er ganske enkelt kultur i verdensklasse.

Det var familien Gonzaga's (1328-1707) indflydelse og magt der gjorde Mantova til et af Italiens vigtigste centre for kunst, kultur og musik. Idag er byen kendt for sine arkitektoniske perler, elegante palæer og en byplan fra middelalderen og renæssancen. Derfor var byen også kulturhovedstad i 2016. Og i 2005 gav en italiensk miljøorganisation byen prædikatet "Italy's most liveable city for quality of life".

Byens centrum bringes sammen af de tre pladser Piazza delle Elbe, Piazza del Broletto og Piazza Sordello. Området er præget af krogede gade, buegange og kanaler der forbinder søerne rundt om byen. Hovedattraktionen er Palazzo Ducale, et fornemt palads på Piazza Sordello. Idag er paladeset museum og bør absolut besøges. Det samme gælder domkirken foran Piazza Ducale. Derudover bør man besøge Palazzo Te fra 1500-tallet, der var hertugen sommerresidens og Rotonda di San Lorenzo, byen ældste kirke.

Kan man ikke magte mere kultur kan I slå jer ned på en af Piazza delle Erbe's mange caféer og nyde en af de lokale retter. f.eks. gedde i grøn sovs eller Tortellini di Zucca (græskar) inden turen går videre til Ravenna.

Overnatning på Hotel Santa Foris i Ravenna

.

 

Ravenna

Dagen starter med en 3-timers guidet byvandring (på engelsk). I Ravenne mødes I af verdens smukkeste mosaikker og hvor hele otte historiske bygninger er på UNESCO's verdenarvsliste, bl.a. Mausoleo di Galla Placidia, Battistero Neoniano og Basilica di Sant'Apollinare in Classe. Og på Museo TAMO, Tutta l’Avventura del Mosaico kan I lærer alt om byens smukke mosaikker.

Ravenna var hovedstad i det Vestromerske Rige efter Romerrigets deling i år 395, og byen blev valgt fordi den lå godt besyttet af de mose- og sumpområder der var lå om byen. Senere blev den erobret af Ostrogoterne indtil år 540, hvor den blev de byzantinske kejseres administrative hovedstad for deres italiensk provinser. De byzantinerne blev fordrevet fra den italiensk halvø,  blev byen en del af kirkestaten, pavens besiddelser.

Måske bliver der tid ti.et besøg på en af Ravenna herlige sandstrande?

Når sulten endelig melder sig står Ravenna klar med tagliatelle, lasagne og strozzapreti med den traditionelle kødsovs, den gyldne passatelli med duft af parmesan og muskatnød samt cappelletti med delicat fyld af ost eller kød. I baglandet er typiske produkter Olio d'oliva di Brisighella syd for Faenza samt Pesche e Nettarine di Romagna (ferskner og nektariner). Og overalt serveres en varm og duftende Piadina med fisk eller kød, ofte ledsaget af den uforgelmmelige bløde ost Squacquerone. Og de lokale vine på Sangiovese, Trebbiano, Albana og Cagnina er naturligvis de perfekte ledsagere til herlighederne.

Overnatning i Ravenna

 

 

 

Ravenna - Trieste (350 km)

Fra Ravenne kører i ad SS309 'Romea' der går fra Ravenna til Venedig. Vejen går igennem Pomposa, mest kendt for sit tidligere kloster, over nationalparken ved Po-flodens delta til Chioggia, ved sydenden af Laguna Veneta. 

Chioggia er charmerende lille by med maritime traditioner, og kaldes ofte *lille Venedig', da byen er omgivet af vand på alle sider. Byen er delt i to dele, den nyere og moderne del ud mod havet, berømt for sine lange flotte sandstrand Sottomarina, og den gamle bydel, som absolut er den mest interessant. Fiskeri er vigtig for Chioggio og mange småbåde sejler ud fra den gamle havn. Et utal af kulørte småbåde gør byens kanaler særdeles fotogene.

Herfra går turen videre forbi Venedig til Trieste.

Overnatning på Hotel Conentintale i Trieste

Trieste

Trieste er nærmeste en kulturel smeltedigel, der blander indtryk fra både romersk, germansk og balkansk kultur. Og med sin beliggenhed som port mellem Øst- og Vesteuropa og Syd- og Nordeuropa, er det naturligt at byen har haft en central placeringfor samhandel på kryds og tværs. Samtidig ligger byen på en isoleret italiensk 'halvø' omgivet af Adriaterhavet mod vest og Slovenien mod øst og syd. 

Byens hoveseværdighed er den store Piazza Unita d'Italia, der vender ud mod havet og som er elegant triumf for østrigsk-ungarnsk byplanlægning og byens stolthed. Pladsen flankeres af byens fornemste paladser, bl.a. rådhuset Palazzo del Municipio fra 1800-tallet. Den skønne plads nærmest lokker til en pause på en café, hvorfra man kan nyde udsigten over havet.

Værd at se er også:

 • Synagogen i Trieste, Europas anden største synagoge, bygget i starten af 1900-tallet.
 • Museo Revoltella, er et moderne kunstmuseum  
 • Basilica cattedrale di San Giusto Martire
 • Molo Audace, en imponerende mole byget i slutningen af 1700-tallet

Uden for byen, på et klippefremspring mod havet små syv km fra Trieste, ligger Castello di Miramare, Ærkehertugen Maximilian af Østrig's hjem, omgivet af 22 hektar smuk park mod land. Hertugen kom oprindeligt til Trieste som kommandør af den kejserlige østrigske flåde, men blev henrettet i 1867 i Mexico efter en uheldig kroningssag. Også militærhelten Hertug Amdea af Aosta benyttede slottet i 1930'erne, men også han fik en krank skæbne i en fangelejr i Kenya under Anden Verdenskrig.

Byens kulinariske formåen spænder vidt. Traditionelle smage fra det italienske bagland Friuli og det slovenske bagland er blevet mikset med Østrigske, Slovakiske, Ungarnske, Bømiske og jødiske traditioner. Men også Dalmatiske og Græske smage har sneget sig ind og her til sidst, efter 1918 hvor regionen blev annekteret af Italien også pizza og pasta.

Overnatning i Triste 

 

 

Afrejse, eller....

Så er det tid til afrejse. Eller et par ekstra nætter i Trieste eller Venedig? Eller måske fortsætter rejse med en af vores andre kør-selv-forslag.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.595 kr.

Prisen inkluderer

 • 3 x overnatning med halvpension på Hotel Weingarten i Kaltern
 • 2 x overnatning med morgenmad på Hotel Santa Maria Foris i Ravenna, inkl. 3-timers guidet byvandring
 • 2 x overnatning med morgenmad på Hotel Continental i Trieste samt en 4-retters menu med et glas vin, vand og kaffe

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje

Om rejsen

 • 3 overnatninger på Hotel Weingarten i Caldaro inkl. halvpension
 • 2 overnatninger på Hotel Santa Maria Foris i Ravenna med morgenmad samt en guidet 3-timers byvandring 
 • 2 overnatninger på Hotel Continentale i Trieste inkl. morgenmad samt en 4-retters middag inkl. 1 glas vin, vand og kaffe.

 

 

  ekstra oplevelser

  Denne tur ligger fast, men I kan forlænge turen med nogle ekstra nætter før eller efter turen, f.eks i Trieste, Venedig eller ved Gardasøen. Eller I kan kombinere turen med en anden af vores kør-selv-forslag.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Intern kommentar

  Leverandør:

  OBS: Bestilles hos Europlan pr. e-mail!


  Alessandra Zonellini

  euro.to@europlan.it

  Europlan Spa, Via Crivellin 7L, I-37010 Affi (VR)
  Tel. +39 045 6209444
  Dir. Tel. +39 045 6209479
  www.europlan.it

  Turnavn: "Alpen-Adria" (til voucher tbx AUTOTOUR)

  Priser (netto) pr.person = salg (+25%)
  8/4-30/10: 588 € = 5.495 kr.

  Turen ligger fast.