Italiens grønne hjerte

9 dages kør-selv forslag til Toscana og Umbrien

Umbrien kaldes populært for Italiens grønne hjerte, og når man kører igennem det kuperede landskab, med en symfoni af frodige skove, romantiske vandløb, sirlige vinmarker og olivenlunde, forstår man hvorfor. Denne rejse tager jer fra Italiens kulturelle centrum i Firenze til den naturskønne region Umbrien; en tur krydret med traditionsrige landsbyer, historiske monumenter og selvfølgelig vin.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Italiens storslåede landskaber.

Fra 6.431 kr.
pr. person i dobbeltværelse 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
650 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Velkommen til Firenze
Dag 2: Firenze: Kulturens by
Dag 3: Gemte perler i Mugello
Dag 4: Firenze - Siena: Vinruten
Dag 5: Siena: Italiens smukkeste middelalderby
Dag 6: Naturskønne Val D´Orcia og Montalcino
Dag 7: Siena - Perugia: Italiens Grønne Hjerte
Dag 8: Stemningsfulde Perugia
Dag 9: Afrejse

 

Ankomst Firenze

Når man ankommer til Firenze er det svært ikke at blive overvældet af byens skønhed og den passionerede italienske ånd. Brug eftermiddagen på nogle af Firenzes mange seværdigheder, eller find jer til rette på én af byens mange romantiske pladser, hvor I kan blive forført af byens atmosfære og gastronomiske oplevelser.

I bydelen Oltrano kan I f.eks. besøge Piazza della Passera eller Piazza Santo Spirito, som emmer af lokal intimitet og er oplagte steder at tilbringe aftenen med toskansk vin og florentinske specialiteter. Eller find jeres eget lille sted i denne by, som gemmer på nye muligheder om hvert gadehjørne.     

Overnatning i Firenze
 

Firenze: Kulturens by

Firenze! Hvert hjørne i denne imponerende by emmer af historie, kulturelle skatte, uovertruffen arkitektur og italienske specialiteter. Man kunne snildt bruge uger på at udforske alt, hvad byen rummer. For de kulturelt interesserede kan dagen spenderes omkring Piazza del Duomo, hvor i finder Giotto’s klokketårn, Museo dell’Opera del Duomo med de mange kunstskatte, Dante museet og ikke mindst skulpturmuseet Bargello.

Vær også sikker på at besøge Palazzo Vecchio, der nok er den mest berømte attraktion i Firenze. Vil I hellere bruge dagen på at suge den fantastiske florentinske atmosfære til jer, kan området ved Piazzale Michelangelo eller bydelen Oltrarno være gode at gå på opdagelse i.

Overnatning i Firenze
 

Gemte perler i Mugello (110 km)

Har I fået Firenze godt ind under huden, kan dagen i dag bruges på en udflugt til regionen Mugello, som ligger nord for Firenze. Mugello er indbegrebet af bjergtagende skønhed og er oplagt at udforske i bil, da små afstikkere fra hovedvejen kan fører til fantastiske oplevelser i denne autentiske toskanske region.

Gavmildt spredt ud i området finder I slotte og villaer fra Renæssancen, der tilhørte den berømte Medici-familie. Den eventyrlige have ved Villa Demidoff er specielt imponerende. Områdets mange små landsbyer er et mekka af lokale specialiteter og håndværk. Besøg f.eks. den gemte toskanske perle Dicomano eller middelalderbyen Scarperia. Området omkring søen Bilancino kan også være et dejligt udflugtsmål. 

Overnatning i Firenze

Firenze – Siena: Vinruten (90 km)

I dag bliver en oplevelse for sanserne, når I skal udforske den verdensberømte vinregion Chianti. Her snor vejen sig igennem et kuperet bakkelandskab, der brydes af velpassede og snorlige vinmarker, olivenlunde og panoramiske udsigter. Vinsmagning er et absolut must her, så sørg for at besøge nogle af de mange vingårde eller måske vinmuseet med mere end 200 forskellige lokale vine.

De uendelige vinmarker forstyrres kun af pittoreske middelalderbyer, som Panzano in Chianti, Chastellina in Chianti og San Gimignano med sine smukke middelaldertårne, hvor en spadseretur i de gamle gader og masser af lokale specialiteter venter. Aftenen bruges i Siena. 

Overnatning i Siena
 

Siena: Italiens smukkeste middelalderby

Siena er måske Italiens smukkeste middelalderby, og det hele udfolder sig fra byens hjerte, den unikke Piazza del Campo, hvor Torre del Mangia med sine 102 meter tilbyder en fantastisk udsigt over byen. Besøg også byens imponerende katedral og den tilhørende krypt, der er dekoreret med freskoer.

Byen har desuden en fantastisk atmosfære, som I bør give jer tid til at nyde ved at slentre igennem de hyggelige gader og indsnuse det lokale liv. Har I derimod lyst til at komme lidt væk fra de traditionelle turistområder, så gå på opdagelse i områderne omkring kirken San Francesco, fortet La Fontezza eller parken Orti dei Tolomei.     

Overnatning i Siena
 

Naturskønne Val D’Orcia og Montalcino (100 km)

Syd for Siena finder I det UNESCO-beskyttede naturområde Val D’Orcia, hvis frodige bakkedale er hjem for den berømte Brunello-vin. Kør igennem det maleriske landskab til byen Montepulcino og gå en tur igennem den historiske bymidte. Fortsæt derfra til den traditionsrige Pienza, der med en fantastisk placering på bakketoppen giver en spektakulær udsigt over det toskanske landskab.

Montalcino er placeret midt i Brunello-området omringet af blomsterenge, olivenlunde og vinmarker og er et ideelt sted at nyde et glas vin i eftermiddagssolen. I bør, hvis tiden tillader det, tage en afstikker til klostret Abbazia di Sant’Antimo inden I fortsætter tilbage til Siena, hvor I tilbringer aftenen. 

Overnatning i Siena
 

Siena – Perugia: Italiens Grønne Hjerte (150 km)

Umbrien kaldes gerne for Italiens grønne hjertet og det kuperede landskab, der gennemskæres af små vandløb, olivenlunde og skovområder, gemmer på et stort antal uberørte kulturperler og traditionsfyldte byer. Dagens rejse tager jer igennem dette frodige område til søen Trasimeno, hvis breder I bør udforske.

Besøg f.eks. Passignano, hvor man kan tage en færge til den ubeboede ø Maggiore, eller kør til fiskerbyen Torricella, der har et af de bedste badeområder. En kulturel afstikker er landsbyen Castel Rigone, hvor I kan se det arkitektoniske mesterværk, Santuario di Maria Santissima dei Miracoli. Området byder også på gastronomiske oplevelser i form af traditionelle fiskeretter.

Overnatning i Perugia
 

Stemningsfulde Perugia

Perugia er en by, som ofte overses til fordel for byer som Firenze og Rom, men denne perle har utroligt meget at byde på. Byen, som er Umbriens hovedstad, er stemningsfuld og levende, og god at lade sig fare vild i. Perugia er nemlig en kulturel drøm med en overflod af skønhed, historie, kunst og gastronomiske oplevelser.

Det er absolut værd at spadsere igennem det labyrintiske net af gader, der snor sig om byens centrum ved Cattedrale di San Lorenzo og Piazza IV Novembre. Sørg dog for at lægge vejen forbi den gamle akvædukt Via dell Acquedotto, som i dag er en hyggelig fodgængerbro omkranset af charmerende farverige huse. 

Overnatning i Perugia
 

KORT

Vis på kort

GALLERI

Priser

Fra 6.431 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

 

Om rejsen

 • 3 overnatninger i Firenze
 • 3 overnatninger i Siena
 • 2 overnatning i Perugia
   

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Perugia til Firenze, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Firenze, tage en afstikker til Bologna eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011