Italiens skønne Søer

9 dages kør-selv forslag til de Norditalienske søer

I Lombardiet findes Norditaliens absolut smukkeste søer. Klare og isblå ligger de omkranset af frodige bjerge, kunstneriske klippefremspring og charmerende italienske landsbyer, hvor lune nætter og citrontræer skaber en afslappet og romantisk atmosfære. Denne otte dages rejse tager jer til Maggioresøen, Comosøen, Iseosøen og Gardasøen, der hver især byder på unikke eventyr, afslapning og spektakulære naturoplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Norditaliens smukke søer.

Fra 4.181 kr.
pr. person i dobbeltværelse 8 nætter

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
780 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Baveno ved Lago Maggiore

På den smukke vestkyst ved Lago Maggiore og med bjerget Camoscio som et imponerende frodigt bagtæppe, ligger byen Baveno. Byen er rekreative og karismatisk med sine små snævre gader, der byder på et stort udvalg af lækre trattorias og hyggelige butikker, men der er også rig mulighed for at prøve kræfter med windsurfing, tennis og trekking i den frodige natur, der omkranser byen.

Brug dagen på at slentre rundt blandt de traditionelle italiensk bygninger og nyd de smukke vægmalerier og klokketårnet ved Piazza della Chiesa, en lille perle midt i Baveno. I kan også besøge Granum Museo del Granito Rosa; et lille museum dedikeret til den rosa granit, der findes i området samt dens betydning for Baveno. 

Overnatning i Baveno
.

Baveno

En lille sejltur fra Bavenos ligger øerne Isola dei Prescatori og Isola Bella. Isola Bella er et barokt paradis med farverige haver og botaniske skatte omringet af det glasklare hav. Især er haven ved Teatro Massimo et imponerende syn, da den er dekoreret med en smuk samling af statuer og velfrisserede træer.

I kan også få en smag på barokkens luksuriøse og overdådige liv på Isola Bella Palazzo. Isola dei Prescatoris afslappede atmosfære er derimod et friskt pust, og I kan snildt bruge eftermiddagen på at summe rundt på den lille charmerende ø, hvor der blot bor 50 indbyggere. På restauranten Belvedere finder I en skøn udsigten over søen fra den fine veranda, inden I sætter sejl mod Baveno igen.

Overnatning i Baveno
 

Baveno til Lecco ved Comosøen (200 km)

Rejsen til den maleriske by Lecco ved Comosøen kan I vælge at lægge langs Lago Maggiores kyst. Her kan I besøge byer som Stresa, der med strålende barokhaver, storslåede bygninger og bedårende omgivelser er et storartet sted at tilbringe formiddagen. Også byen Arona, der er kendt for sin skønne strandpromenade og den 23,4 meter høje statue af San Carlo Borromeo, 1500-tals kardinal og senere helgen, kan være et hyggeligt stop på vejen.

Hvis I har lyst til en længere dagstur, kan I besøge den pulserende storby Milano, men kører I derimod lidt nordpå, finder I Varese, der er kendt som Havernes By – La Cittá Giardinio – fordi den har et utal af skønne parker og smukke haver. Uden for byen ligger det hellige bjerg, Sacro Monto med en smuk pilgrimsrute på 2,5 km strøet med gamle kapeller og formidable udsigter over det italienske landskab.   

Overnatning i Lecco

Lecco (150 km)

Comosøens isblå vand, majestætiske alpetinder, smukke strande og uspolerede natur venter jer i dag. Byen Lecco er omkranset af et næsten eventyrligt landskab og er en skøn forening af gamle og nye monumenter, hyggelig shopping og afslapning ved søens bred. Føler I jer i humør til fysisk udfordring og smukke vues, så er der rig mulighed for at gå på opdagelse i de omkringliggende bjerge.

Men I kan også bruge dagen på at besøge nogle af de mange charmerende byer ved Comosøens kyst så som den charmerende Verenna og klostret Villa Monasteros bjergtagende panorama, middelalderbyen Vezios smukke slot midt i olivenlundene eller den historiske by Dervio.

Overnatning i Lecco

Lecco til Zorzino ved Iseosøen (90 km)

Ikke langt fra Lecco finder I byen Calolziocorte og Monastero di Santa Maria del Lavello, et religiøst kompleks fra det 16. århundrede, der er dagens første smukke seværdighed. Fortsæt til den utroligt velbevarede middelalderby Bergamo, hvor I kan spadsere en tur op ad hovedgaden Via Gombito og smage på italienske specialiteter, besøge Gombito-tårnet og drikke frisk kildevand i fontænen eller indsnuse den magtfulde atmosfære ved Piazza Vecchia og det smukke 1400-tals palads, hvor de venetianske byherrer holdt hof.

Eftermiddagen og aftenen tilbringes i skønne Zorzino, hvor dramatiske klippevægge kaster sig ned i det dybe vand og de middelalderlige stenhuse skaber en afslappet atmosfære. Fortsæt sydpå langs søen til Corts Franca.

Overnatning i Relaisfranciacorta

Zorzino ved Iseosøen (150 km)

Iseosøen er malerisk i al sin enkelhed og er omkranset af en fantastisk smuk natur. I kan bruge dagen på at køre den 60 km lange tur rundt om søen, der går igennem det frodige vindistrikt Franciacorta i den sydlige ende, tunneller og snoede bjergveje. Turen byder på spektakulære vues, middelalderborge, og kunstneriske landskaber.

Ønsker I derimod at opleve søen helt tæt på kan I tage færgeture, imellem flere af de smukke byer. Midt i søen finder I øen Monte Isola med de idylliske fiskelejre Peschiera Maraglio og Carzano, hvor I kan give jer hen til den specielle og afslappede atmosfære, som kun findes på de uberørte små øer.

Overnatning i Zorzino
 

Zorzino til Riva ved Lake Garda (140 km)

Fik I ikke muligheden i går kan jeres første stop på vejen mod Gardasøen passende være i tvillingebyerne Sarnico og Paratico, der i tidernes løb er mere eller mindre vokset sammen og i dag forbindes af en lille bro over Oglio-floden. Partico er lidt mindre turistet end Sarnico, men begge byerne er utroligt elegante og har hyggelige søpromenader, der er centrum for byens liv.

Byen Brescia har i mange år været et lidt overset turistmål, da den primært har været kendt som industriby. Dog har byen oplevet en kulturel opblomstring de senere år takket være det smukke 700-tals kloster Santa Giulia, et kæmpe kompleks, der giver jer en smag på regionens spændende historie og huser flere kunstskatte og til tider kunstudstillinger. Fortsæt op ad Gardasøens vestlige kyst til I når dagens destination, Riva.

Overnatning i Riva
 

Riva ved Lake Garda (50 km)

Gardasøen er Italiens største sø og nok også et af de mest populære turistmål. Naturen her er ubeskrivelig smuk, da den ligger omkranset af olivenlunde og sirlige vinmarker, snoede bjergveje og småbyer, der emmer af italiensk charme. Riva er i sig selv en romantisk by at slentre rundt i med en uimodståelig malerisk havn og hyggelige gader. Stranden her er også én af de største ved søen og et oplagt sted at slappe af ved den svale sø.

Ikke langt fra Riva ligger også byen Limone, nok den smukkeste af alle byerne ved søen, hvor snoede gader og citrontræer sørger for en hyggelig stemning. Men I kan også køre til middelalderbyen Malcesine på den bjergrige og naturskønne østbred eller finde jeres eget lille paradis blandt de mange små byer ved søens bred.

Overnatning i Riva
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.181 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Baveno.
 • 2 overnatninger i Lecco.
 • 2 overnatninger i Sarnico
 • 2 overnatninger i Riva del Garda

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Riva til Baveno, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Riva del Garda eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011