Kør-selv-ferie med vandring i det smukke vinschgau i Sydtyrol

8 dages kør-selv-ferie med 6 dages vandreferie i det smukke vinschgau i det vestlige sydtyrol

I regionen Vinschgau præsenterer Sydtyrol sig fra sin allersmukkeste side. Pittoreske vandrestier gennem blomstrende æbleplantager, enestående kultur i de små alpebyer og spændende traditionel mad i de særprægede alpehytter. Her oplever I magiske gyder og stræder i middelalderbyen Mals inden turen går videre ind i Vinschgau's alpine verden, hele tiden akkompagneret af fantastiske udsigter over bjerge og de frodige grønne dale under jer. 

I vandrer forbi historiske ruiner og det verdensberømte Castel Coira (Churburg), højt op i nationalparken Stilfserjoch og slapper af om aftenen i byer som Schluderns og Burgeis. Og over et glas af Sydtyrols berømte vin stifter I bekendskab med den smukke vandreregions gæstfrihed.

Hele turen foregår dels ad velplejede vandrestier (de såkaldte Waalwge) og dels ad nogle gode skovveje. Til de længere stigninger og til dage med stækninger på op til 5 timers gang er en almindelig god fysik nødvendig, men for næsten alle etaper findes et lettere alternativ.

 

Fra 4.950 kr.
pr. persone i dobbeltværelse 7 nætter jvf program

Rejseperiode:
19. juni til 13. september 2020

Sværhedsgrad:
O O 
O O

Startdage:
Fredag, lørdag og søndag

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 75 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst til Mals

Sørg for at være fremme i god tid, så I har til til at udforske de smalle gyder og stræder i denne stille markedsby i Vinschau og lade jer forundre og de mange tårne, her på det solrigeste sted i Sydtyrol.

Overnatning i Mals

Mals - Schluderns (14 km)

Ad de smukkeste vandrestier akkkompagneret af gurglende vandløb kommer I op til bjergbestiernes landsby Matsch. Via den gamle slotsruin og de friskt anlagte stier kommer I til den forhistoriske udgravning Ganglegg. Om eftermiddagen byder en kønne landsby Schluderns jer velkommen med sin stolte Castello di Coira (Churburg), et af Sydtyrols bedst bevarende slotte.

Dagen tur: 14 km , ca. 5 time. Højdeforskel +600/-700 m. 

Overnatning i Schluderns

Schluderns - Taufers (11 km)

Efter et besøg i Glurns, alpernes mindste by, vandrer I op til Nationalpark Stelvio (Stilfser joch). Forbi naturoplevelser "Wooden-xylophone" vandrer I gennem den oprindelige fyrreskov frem til den idylliske bjerglandsby Taufers. Landsbyer karakteriseres ved de sammenkrybende huse langs de stejle bjergsider. I er nu mindre end 1 km fra den svejtsiske grænse.

Dagens tur: 11 km, ca. 4 timer. Højdeforskel +450/-150m. 

Overnatning i Taufers

Taufers - Burgeis (17 km)

Idag venter turens kongeetape. Forbi traditionelle bjerg-bondegårde kommer I op på bjergryggen Tellajoch, hvor en imponerende bjergverden åbner sig for med eventyrlige udsiget fra en 360udsigtsplatform. Nedturen tager jer til Schlinig, hvorfra en kort bustur bringer jer til Burgeis. 

Ønsker I en kortete vej til Burgeis anbefales den såkaldte "Stundenweg" via landsbyen Schleis.

Dagens tur: 17 km, ca.6,5 timer. Højdeforskel +1.300/- 900 m. 

Overnatning i Burgeis

Rundstrækning Burgeis (11 km)

Nyd en afslappende dag med fødder oppe, eller tag den smuykke rundtur forbi Schliniger Alp til et brølende vandfald. Beliggende midt mellem de højeste bjerggiganter, kun et stenkast fra den svejtsiske grænse, venter den pudsige hytte "Sesvenna Hütte", der lokker jer til at holde en pause i de fantastiske omgivelser. Udforsk eventyrstien Watles inden I afslappet glider ned i dalen igen med kabineliften. 

Dagens tur: 11 km, ca. 4,5 timer. Højdeforskel +650/-250 m. 

Overnatning i Burgeis

Burgeis - St. Valentin (12 km)

Fra Prämajur gennem skyggefulde skove helt til Bruggeralp, hvor vi varmt anbefaler at I prøver nole Vinschgau delikatesser. Nyd udsigten til Ortler-bjergenes gletscheverden mens I vandrer ned til Plagött og videre til St. Valentin, hvor vi anbefaler en slentretur langs bredden af den glitrende sø Haidersee. 

Dagens tur: 12 km, 4,5 timer. Højdeforskel +350/-600 m. 

Overnatning i St. Valentin

St. Valentin - Mals (10 km)

Over Alpernes største vifte af sedimentaflejring Malser Heide gennem blomstrende enge og forbi søvning bondegårde op til den lille by Paneil. Lyt til det pludrende vandløb Punibach og lad blikket glide over den store dal foran jer.  En kort bustur tager jer tilbage til dalen og Mals.

Dagens tur: 10 km, 4 timer. Højdeforskel +450/-350 m. 

Overnatning i Mals

Afrejse, eller..........

Så er det tid til afrejse - eller I kan tage et par afslappende dage på et hotel i det pragtfulde Sydtyrol eller kombinere med en af vores andre kør-selv ture.

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.950 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 x overnatning på dejlige 3* hoteller og landhoteller
 • 7 x morgenmad
 • 6 x baggage transfer
 • Velkomstmøde (tysk og engelsk)
 • Kabinelift Watles
 • Udfgørlig rutebeskrivelse (engelsk, tysk) samt rejsedokumenter (1 stk pr. værelse)
 • GPS-data muligt
 • Sevice-Hotline
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Drikkevarer
 • Diverse busture, ca. 10 € pr. person
 • Evt. turistskatter

Flere priser 2020

Enkeltværelsestillæg   950 kr.
Halvpension             1.250 kr.
 

Pension

Prisen inkluderer morgenmad, men I kan tilkøbe 3-retters middag (kan blive serveret udenfor overnatningshotellet og betales da med voucher)  
 

Parkering

Gratis parkering ved hotellet og offentlig p-plads nær hotellet (begrænsede pladser). Offentlig p-kælder ca. 15 € pr. dag. Reservation ikke nødvendig/mulig.

 

ekstra oplevelser 

Vandreturen i Sydtyrol ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. ved en af de norditalienske søer eller med en vores andre kør-selv-forslag. 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011