Toscana, det kulturelle vinland

9-dages kør-selv-forslag til kulturelle Toscana

Denne 9-dages rejse i hjertet af Toscana samler nogle af de smukkeste oplevelser, som den italienske region kan byde på. Kendt for sin fantastiske natur med maleriske bjerglandskaber og sirlige vinmarker, autentiske småbyer, historiske perler og masser af toskansk vin, er området et paradis for kulturelle sjæle.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Italien storslåede landskaber.

Fra 6.478 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Pisa

Velkommen, eller benvenuto, til Pisa; byen, som er verdensberømt takket være en byggefejl tilbage i 1100-tallet, der kreerede det Skæve Tårn i Pisa.  Pisa var i Middelalderen én af Italiens vigtigste og rigeste handelsbyer, og tårnet er blot én af mange smukke oplevelser i denne historiske by, som I bør bruge eftermiddagen på at gå på opdagelse i.

Især de hvide mastodonter: den majestætiske domkirke og dåbskapellet samt det tilhørende museum er et besøg værd eller gå en tur langs floden med de smukke palæer. I byens historiske centrum, kan I indsnuse den lokale stemningen og smage på de lokale specialiteter.
Overnatning i Pisa
 

Pisa - historiske Volterra

Brug dagen på at udforske de pittoreske havnebyer, der ligger drysset langs den sydlige kyst. Her finder I f.eks. byen Tirennia, som Mussolini selv kaldte for Middelhavets perle, eller Livorno og den lille landsby Montenero med et spektakulært vue over kyststrækningen. Dagens højdepunkt er dog byen Volterra, der er indbegrebet af rustik toskansk charme og et imponerende historiske skattekammer.

Hvis ikke de mange romerske bade, teatre og det berømte Midici-fort er nok i sig selv, så finder I også det såkaldte etruskiske Akropolis med 2.000 år gamle templer og boliger, så her er nok at gå på opdagelse i. Aftenen bruges i Pisa.
Overnatning i Pisa
 

Pisa - Firenze: la valle della cioccolata (100 km)

Hvis ikke I har oplevet alle Pisas perler, kan morgenen passende bruges på at besøge nogle af disse seværdigheder. Ellers går turen i dag igennem den såkaldte ”la valle della cioccolata”, eller på dansk, Chokoladedalen, der er hjem for den berømte italienske chokolade. Kør nordpå til byen Lucca og blande jer med de lokale handlende i de små gader.

Byens centrum er omringet af en intakt bymur og har mange spændende historiske seværdigheder at dykke ned i. Vejen bringer jer også forbi spa-paradiset Montecatini Terme, der siden det 16. århundrede har været kendt for sit helbredende vand. Her finder I et stort udvalg af spaoplevelser, eksklusiv shopping og lækre restauranter. Aftenen tilbringes i Firenze.
Overnatning i Firenze
 

Firenze: kulturens by

Firenze! Hvert hjørne i denne imponerende by emmer af historie, kulturelle skatte, uovertruffen arkitektur og italienske specialiteter. Man kunne snildt bruge uger på at udforske alt, hvad byen rummer. For de kulturelt interesserede kan dagen spenderes omkring Piazza del Duomo, hvor i finder Giotto’s klokketårn, Museo dell’Opera del Duomo med de mange kunstskatte, Dante museet og ikke mindst skulpturmuseet Bargello.

Vær også sikker på at besøge Palazzo Vecchio, der nok er den mest berømte attraktion i Firenze. Vil I hellere bruge dagen på at suge den fantastiske florentinske atmosfære til jer, kan området ved Piazzale Michelangelo være et godt sted at gå på opdagelse.

Overnatning i Firenze

Gemte perler i Mugello

Har I fået Firenze godt ind under huden, kan dagen i dag bruges på en udflugt til regionen Mugello, som ligger nord for Firenze. Mugello er indbegrebet af bjergtagende skønhed og er oplagt at udforske i bil, da små afstikkere fra hovedvejen kan fører til fantastiske oplevelser i denne autentiske toskanske region.

Gavmildt spredt ud i området finder I slotte og villaer fra Renæssancen, der tilhørte den berømte Medici-familie. Den eventyrlige have ved Villa Demidoff er specielt imponerende. Områdets mange små landsbyer er et mekka af lokale specialiteter og håndværk. Besøg f.eks. den gemte toskanske perle Dicomano eller middelalderbyen Scarperia. Området omkring søen Bilancino kan også være et dejligt udflugtsmål. 
Overnatning i Firenze

Firenze til Siena: Strada del Chianti (100 km)

I dag bliver en oplevelse for sanserne, når I skal udforske den verdensberømte vinregion Chianti. Her snor vejen sig igennem et kuperet bakkelandskab, der brydes af velpassede og snorlige vinmarker, olivenlunde og panoramiske udsigter. Vinsmagning er et absolut must her, så sørg for at besøge nogle af de mange vingårde eller måske det imponerende Museo del Vino i Greve in Chianti med mere end 200 forskellige lokale vine.

De uendelige vinmarker forstyrres kun af pittoreske middelalderbyer, som Panzano in Chianti og Chastellina in Chianti. Herfra kan I evt. tage en afstikker til San Gimignano med sine smukke middelaldertårne, hvor en spadseretur i de gamle gader og masser af lokale specialiteter venter. Aftenen bruges i Siena.

Overnatning i Siena

Siena: Italiens middelalderby

Siena er måske Italiens smukkeste middelalderby, og det hele udfolder sig fra byens hjerte, den unikke Piazza del Campo, hvor Torre del Mangia med sine 102 meter tilbyder en fantastisk udsigt over byen.

Siena påstås at være grundlagt af Senius, søn af Remus, den ene af de to legendariske grundlæggere af Rom, hvorfor Siena's symbol er hunulven der diede Romulus og Remus.

Besøg også byens imponerende katedral og den tilhørende krypt, der er dekoreret med freskoer. Byen har desuden en fantastisk atmosfære, som I bør give jer tid til at nyde ved at slentre igennem de hyggelige gader og indsnuse det lokale liv. Har I derimod lyst til at komme lidt væk fra de traditionelle turistområder, så gå på opdagelse i områderne omkring kirken San Francesco, fortet La Fontezza eller parken Orti dei Tolomei. Overnatning i Siena
 

Siena – Val D’Orcia - Montalcino

Dag 8: Siena – Val D’Orcia
Syd for Siena finder I det UNESCO-beskyttede naturområde Val D’Orcia, hvis frodige bakkedale er hjem for den berømte Brunello-vin. Kør igennem det maleriske landskab til byen Montepulciano og gå en tur igennem den historiske bymidte. Fortsæt derfra til den traditionsrige Pienza, der med en fantastisk placering på bakketoppen giver en spektakulær udsigt over det toskanske landskab.

Montalcino er placeret midt i Brunello-området omringet af blomsterenge, olivenlunde og vinmarker og er et ideelt sted at nyde et glas vin i eftermiddagssolen. I bør, hvis tiden tillader det, tage en afstikker til klostret Abbazia di Sant’Antimo inden I fortsætter tilbage til Siena, hvor I tilbringer jeres sidste aften i skønne Toscana. 

Overnatning i Siena
 

Afrejse

Efter otte vidunderlige dage pakket med oplevelser er det tid til at rejse hjem, eller alternativt forlænge turen med et par dage i vidunderlige Rom.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.478 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Pisa
 • 3 overnatninger i Firenze
 • 3 overnatninger nær Siena.

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Firenze eller Rom eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011