Norditalien for aktive familier

8 dage kør-selv med andre til Dolomitterne og Gardasøen

Kør-selv med andre er det bedste fra to ferieformer - kør-selv-feriens individuelle frihed og det hyggelige samvær fra rundrejsen.

Rejsen til Dolomitterne og Gardasøen er for aktive familier, der både vil røre sig og have en masse dejlige naturoplevelser. Rejseformen er perfekt til jer, der gerne vil køre selv og samtidig dele udvalgte oplevelser med andre gæster. For børnene er der rig lejlighed til at møde nye legekammerater og få nye venner.

I kører i egen bil og møder rejsens øvrige familier på hotellerne. Sammen tager I på en vandretur i Dolomitterne og deltager i et sejlerkursus på Gardasøen. Resten af tiden har I friheden til at lave jeres egne udflugter som fx mountain biking og river rafting. Om aftenen kan I udveksle dagens oplevelser med de andre deltagere på hotellet over en hyggelig middag.

Kombinationen af bjerge og sø giver et væld af forskellige muligheder, så der både er plads til rolige vandreture for hele familien og til mere udfordrende aktiviteter for familiens fartdjævle. 

I Dolomitterne og ved Gardasøen har hele familien noget at glæde sig til!

Fra 4.990 kr.
pr. person inklusiv nævnte måltider og udflugter

Kør-selv med andre:

 • Kør i egen bil eller lejebil
 • Faste rejsedatoer
 • Mød andre deltagere på hotellerne
 • Planlæg selv de fleste dage
 • Udvalgte måltider og aktiviteter er inkluderede

Varighed:
8 dage

Antal deltagere:
10-24 deltagere

Målgrupper:
Familier med børn fra ca. 10 år.
Singler med børn fra ca. 10 år.

Der ydes rabat på 3. og 4. person.

Reserver din kør-selv-med-andre rejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram: Dolomitterne - Gardasøen

Tilkøb: Overnatning på udrejsen
Dag 1: Ankomst til Dolomitterne
Dag 2: Vandretur med lokalguide
Dag 3: Dolomitterne
Dag 4: Bolzano og Ötzi
Dag 5: Sejlerkursus på Gardasøen
Dag 6: Verona
Dag 7: Sirmione
Dag 8: Farvel Garda!
Tilkøb: Overnatning på hjemrejsen

Overnatning på udrejsen:

NH Ambassador**** i Ingolstadt 
Book jeres hotel hos FDM's rejsespecialist, når I bestiller rejsen.

Forslag til oplevelser på vejen til Italien:

 • BMW-museet i München
 • Swarovski krystalmuseet i Wattens uden for Innsbruck

Ankomst til Dolomitterne

Når I forlader den nord-sydgående vej fra den østrigske grænse til Gardasøen, drejer I ind i en verden af eventyr. Alene navnet på dalen er indbydende: Val di Sole, Soldalen! Udover en ufattelig skønhed tilbyder Val di Sole en lang række sjove og spændende aktiviteter og udflugtsmuligheder for hele familien. Utallige vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad inviterer til gode vandreoplevelser, og det er oplagt at benytte sig af dalens liftsystem til at komme op i højderne. På floden kan I river rafte eller sejle i kano og kajak, og for de mere kulturelt og historisk interesserede findes der adskillige slotte, museer samt vidnesbyrd om 1. verdenskrigs kampe i dalen. 

Efter ankomst til Hotel Tevini møder I rejsens øvrige deltagere i hotellets restaurant til en fælles middag. Bagefter kan I lade dagen klinge ud i hotellets hyggelige "Stube", hvor den gamle kamin og de træbeklædte vægge sørger for en intim atmosfære.

Værelserne er 4-personers familieværelser med alle fornødenheder som TV, telefon, minibar, sikkerhedsboks og Wi-Fi. Under opholdet er der fri adgang til hotellets over 1000 m2 store spaområde med swimmingpool, dampbad, sauna m.m. Udover restaurant og øl/vinstue råder hotellet over en bar samt en vinkælder, hvor der jævnligt arrangeres vinsmagninger. For de mindste er der et legerum med bl.a. en lille klatrevæg.

Opholdet på Hotel Tevini i Val di Sole er med halvpension (morgen- og aftensmad).

Vandretur i Val di Sole

Når morgenmaden er indtaget, er det tid til dagens første aktivitet. Sammen med en lokal vandrefører går I en rundtur på ca. 6 kilometer med start og slut ved hotellet. Ruten er også egnet for børn. Undervejs spiser I et lille, let frokostmåltid. 

Resten af dagen kan I udnytte de mange muligheder for aktiviteter i dalen. Tæt ved hotellet går en lift op i bjergene, hvor der venter flere vandrestier. Vil I hellere have et par smagfulde oplevelser, kan I besøge et par af de små, gastronomiske perler med ost, pølser og skinke, der ligger i dalen. Shopping er muligt i Madonna di Campiglio få kilometer væk.  

Hvad enten I har prøvesmagt Casolet-osten, lavet af rå komælk, om I har siddet på en hesteryg eller sejlet på floden, kan I dele jeres oplevelser over aftenens fælles middag. 

 

Val di Sole ad libitum

Dagens indhold kan I sammensætte helt individuelt. Der er et hav af muligheder, og det sværeste bliver nok at vælge. I kan cykle langs med floden, I kan køre på mountain bike, I kan tage en tur med stavgang, og få hundrede meter væk findes både et River Rafting Center og cykeludlejning. Bliver I på hotellet, kan I benytte jer af de lækre spa-faciliteter med pool, dampbad og flere saunaer. 

Om aftenen spiser I igen sammen med de øvrige deltagere og kan udveksle gode tips og ideer til morgendagens program.

Bolzano og Ötzi

I dag skifter I de høje bjerge ud med det flade vand, når I forlægger residensen fra Dolomitterne til Gardasøen. 

Tager I den direkte vej til Garda, er der ca. 2½ times kørsel. I kan også vælge at tage en lille omvej via Bozen/Bolzano, som er en særdeles hyggelig by med en skøn blanding af østrigsk soliditet og italiensk charme. Her er både gode indkøbsmuligheder og et stort udvalg af hyggelige cafeer og restauranter. 

Hvis I tager til Bozen/Bolzano, bør I besøge en meget gammel mand - Ötzi. På byens arkæologiske museum kan I se den over 5.000 år gamle mumie, der blev fundet i bjergene nord for byen for nogen år siden. Det er en helt speciel oplevelse.

I løbet af dagen bliver I indkvarteret på Hotel Poiano lidt uden for Garda by. Hele resortet er lagt an på aktiv familieferie, og ud over en stor swimming pool findes der tennisbaner, fodboldbaner, beach volley og meget andet. Det er muligt at leje cykler, der er golfbaner i nærheden, og Garda by og selve Gardasøen ligger få minutters kørsel fra resortet. Der er både restaurant og flere barer.

Værelset er en 2-rums apartment med et soveværelse med to sovepladser og en stue med opredning til to personer. Lejligheden indeholder kichenette og har egen balkon eller terrasse. Der er alle faciliteter som tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, hårtørrer med mere. Wi-Fi mod gebyr. Er I tre personer, får I tildelt et standard dobbeltværelse med opredning (Costabella). 

Opholdet på Hotel Poiano ved Garda by er inklusiv morgenmad.

Sejlerkursus på Gardasøen

Efter morgenmaden skal I en tur på vandet på Gardasøen. Under kyndig instruktion lærer I at sejle en mindre sejlbåd. I løbet af kurset lærer I at sætte sejl og de mest basale fakta om at styre en båd. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage, minimumsalderen er dog 10 år. Har I efter kurset mod på mere, kan I booke flere timer direkte på stedet.

Herefter kan I bruge dagen som I vil. I kan udforske Garda og dens gader og gyder, I kan bruge faciliteterne på Poiano-ressortet eller I kan gøre noget helt tredje. Mulighederne er mange!

På tur i baglandet

Dagen er jeres helt egen. Start fx med en svømmetur i poolen med olympiske mål eller lej cykler og udforsk området på to hjul. I kan også starte den fir-hjulede og køre på opdagelse i Gardasøens bagland, hvor I både kan møde vinmarker og den gamle, romerske by Verona.

 

Rundt om Gardasøen

Igen i dag kan bruge tiden helt som I selv vil. I kan dase ved søen eller poolen, I kan tage et spil tennis eller bordtennis eller I kan køre på opdagelse i området. Rundt om søen ligger adskillige byer, der er et besøg værd.

Om aftenen spiser I igen sammen med de andre deltagere. På en lokal restaurant bliver der dækket op til en dejlig 4-retters afskedsmiddag, hvor I kan fortælle om jeres egne oplevelser og høre om andres erfaringer. 

Farvel Garda!

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med Gardasøen. Måske går turen videre mod nye eventyr i Italien, eller også vender I snuden mod nord igen. Spørg vores rejsekonsulenter, hvis I har brug for et overnatningshotel på hjemvejen, de hjælper hellere end gerne med at finde et egnet sted.

Overnatning på hjemrejsen:

Nürnberg. Book jeres hotel hos FDM's rejsespecialist, når I bestiller rejsen.

Forslag til oplevelser i og omkring Nürnberg:

 • Playmobilland
 • Faber-Castell (farveblyanter)
 • Nürnberger Bratwürstchen
 • Zoologisk Have 
 • Nürnbergprocessen 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.990 kr.

Prisen inkluderer

 • 3 overnatninger på Hotel Tevini****
 • 4 overnatninger på Hotel Poiano****
 • 7 x morgenmad
 • 1 x let frokost på vandretur 
 • 3 x middag på Hotel Tevino
 • 1 x 4-retters afskedsmiddag på Hotel Poiano
 • Val di Sole-kort (rabatkort til lifter, museer m.m.)
 • Fri adgang til spa-området på Hotel Tevini
 • Fri adgang til swimmingpool, boldbaner m.m. på Hotel Poiano
 • 1 x let vandretur i Dolomitterne med lokalguide
 • 1 x sejlerkursus på Gardasøen (fra 10 år)


PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikring - kontakt FDM travel
 • Forplejning samt drikkevarer ud over det inkluderede
 • Ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.

 

Om rejsen

Husk at du får rabat hos Scandlines, hvis du er medlem af FDM.

I Dolomitterne bor I i 4-sengsværelser.
Ved Gardasøen bor I i 2-rums lejligheder.

Priseksempler

Oktober
2 personer:             kr.  9.980,-
(1 voksen + 1 barn)

3 personer:             kr. 13.490,-
(1 voksen +2 børn/2 voksne + 1 barn)

4 personer:            kr. 17.490,- 
(2 voksne + 2 børn/1 voksen + 3 børn)

 

Ekstra oplevelser

Overnatning i Ingolstadt på udrejsen.

Overnatning i Nürnberg på hjemrejsen.

Bestilles hos din rejsespecialist ved booking.

Reserver

Afrejsedatoer

-
På forespørgsel
5.990 kr.
-
4.990 kr.

Kontakt