Mad i Venedig

 

Gå opdagelse i det venetianske køkken

Der er ikke noget bedre end at nyde en cappuccino eller et glas kølig hvidvin på Markuspladsen eller ved en café med udsigt til Canal Grande og de pragtfulde palæer. Det er dog en god ide at forberede sig på, at priserne er en del højere på de kendte turiststeder. Det er nede ad de mindre gyder du finder cafeer, restauranter og trattoriaer med mere ”spiselige” priser. Det er nok i højere grad her, at du skal sætte dig til rette og nyde et lækkert måltid mad imens du fordøjer indtrykkende fra den spændende by. 

Venedig er omgivet af vand, så selvfølgelig er der fisk og skaldyr på menuen. Hvis du er til sea food, så bestil en Antipesto di Frutti de Mare. Så vil du eksempelvis få serveret rejer, babyblæksprutter og hummer, marineret i citron og olivenoilie. De lokales favoritter er blandt andet Risotto Nero, lavet på blæksprutteblæk og fiskesupper, der er kogt i hvidvin. Pasta og pizza er naturligvis også på menuen, men vær forberedt på hvad de serveres med. De lokale foretrækker retterne med sardiner og ansjoser, men du kan også få dem med serveret med kødsovs og andre ingredienser. Er det mere et let måltid du er på udkig efter, så kan du på mange barer bestille en omgang Cicchetti. Det er Italiens svar på tapas, og det kan jo være en god ide at vælge, hvis der også skal være plads til en tiramisu eller et par kugler hjemmelavet gelato til dessert.

Kort

Vis på kort