Piazza dei Miracoli i Pisa

Miraklernes plads

Piazza dei Miraculi, eller på dansk Mirakelpladsen, må siges at holde godt fast i førstepladsen over Pisas seværdigheder. Ja, måske er det endda det eneste, der rigtig trækker turister til den lille toscanske by. Og det er da også et sted, der er værd at rejse for. Pladsen, der i 1987 kom på UNESCOs verdensarvsliste, er måske mest kendt for sin imponerenede arkitektoniske bommert, Det Skæve Tårn i Pisa, men den smukke hvide katedral, det overdimensionerede dåbskapel og alle de kirkelige skatte fortjener så sandelig også et hyldestråb og et besøg, når I er på kør-selv-ferie i Toscana.   

Inspiration

katedralen og dåbskapellet

Domkirken blev påbegyndt i 1063, da Pisa for alvor havde vist sin magt som handels- og søfartsby. Pengene til det mægtige byggeri kom fra byens kampe med muslimerne på Sicilien, og samme år byggedes Markuskirken i Venedig, hvilket også fortæller lidt om konkurrencen mellem de store bystater.  Ved siden af kirken byggedes Battistero, det overdimensionerede, men da også ganske smukke dåbskapel. Idag befinder mange af de uvurderlige kunstgenstande fra både Domkirken og Dåbskapellet sig i Meseo dell'Opera del Duomo, der ligger til højre for Det Skæve Tårn i Pisa.

Bymuren

Helt tilbage til Etruskerns- og Romernes tid havde Pisa en bymur, men tusinde år senere var de fuldkommen gemt bag huse, på grund af byen hastige ekspantion.  Derfor besluttede man i 1155 at bygge en ny mur, 7 km lang og væsentlig større end byen og dermed med plads til opdyrkede arealer i tilfælde af krig og belejring. Meget af muren er tilbage idag, men et vigtigt stykke kan ses bag dåbskapellet og på Piazza delle Gondole kan I endda komme op og gå på et lille stykke.

Kort

Vis på kort

Oplev Siena og Toscana - Skab din egen historie