Det klassiske Italien - fra Firenze til Rom

8 dages rundrejse med dansk rejseleder til italien fra Firenze til rom

Hvis du vil have en god indføring i italiensk kultur og historie, så skal du tage med på denne rundrejse til det centrale Italien, hvor vi får verdensklasseoplevelser på stribe. Vi møder Michelangelo, hører om kejser Augustus, strejfer Hannibal og elefanterne, drikker god vin og nyder de skønne toscanske og umbriske landskaber.

I Rom besøger vi Antikkens centrum Forum Romanum, middelalderen står lyslevende hos den Hellige Frans i Assisi, og renæssancen er over det hele i vidunderlige Firenze. Vi besøger dødsbyer - nekropolis -  hos etruskerne, og i den ukendte region Lazio undersøger vi småbyer, der hæver sig over landskabet på toppen af klipper og gammel vulkan-aske. Det er lutter lækkerier, og a propos lækkerier, så bør slikmunde glæde sig til Perugia, der er berømt for sin gode chokolade. Velbekomme!

Fra 9.990 kr.

pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv fly, transport, nævnte udflugter og måltider samt dansk rejseleder.

FDM medlemsrabat på 500 kr. per person fratrækkes nævnte pris.

Varighed:
8 dage

Deltagerantal:
Minimum 20 og maximum 30 deltagere  

Om rejsen:
Behageligt rejsetempo med gode flytider, så dagene udnyttes godt.

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Firenze-Assisi-Perugia-Orvieto-Tarquinia-Rom

Dag 1: Firenze
Dag 2: Mere Firenze samt vinsmagning
Dag 3: Assisi, Perugia og en lille smule Hannibal
Dag 4: Fridag eller ekstraudflugt til Siena
Dag 5: Orvieto og Orte under jorden
Dag 6: Etruskerne i Tarquinia og Tuscania
Dag 7: Rom med Forum Romanum og Colosseum
Dag 8: Hjemrejse eller ekstra dage i Rom

Firenze

Der er kun en kort køretur fra lufthavnen i Firenze ind til byen, så allerede midt på dagen kan vi sætte kufferten på hotellet og tage på byvandring i denne perle af en by. Firenze er om noget essensen af Renæssancen, og hele byens centrum er ganske enkelt spækket med kulturelle og arkitektoniske seværdighed fra øverste hylde.

Sammen med vores lokalguide går vi på opdagelse blandt de mange skatte. På Piazza del Duomo kan vi udover selve domkirken beundre dåbskapellet med den forgyldte Paradisport med 10 skildringer fra Det Gamle Testamente. Undervejs på byvandringen passerer vi også Loggia dei Lanzi, statuerne af David og Dante, Uffizigallerierne og meget, meget mere. Der bliver også tid til at studere byens indkøbsmuligheder, især tøj og lædervarer er værd at se efter. 

Om aftenen mødes vi på hotellet og spiser aftensmad sammen.

Mere Firenze samt vingårdsbesøg

Efter morgenmaden er der mulighed for at se nærmere på andre sider af byen, gå for eksempel en tur over den gamle guldsmedebro, Ponte Vecchio. Eller nyd en god kop espresso eller cappuccino på en af byens utallige caféer. Først på eftermiddagen går vi ombord i bussen og fortsætter opdagelsesrejsen sydpå gennem Toscanas karakteristiske landskab med blide bakker, snorlige vinmarker og himmelstræbende cypresser. Her ligger vingårdene tæt, og mellem Monte san Savino og Lucignano besøger vi én af dem og får lov til at smage gårdens produkter.

Fra vingården er der ikke langt til Chinaciano, der er et godt udgangspunkt for de næste dages udforskning af Umbrien og den mindre kendte men lige så interessante region Lazio. I aften spiser vi sammen på hotellet, men da der er masser af spisemuligheder i gåafstand fra hotellet, har vi ikke inkluderet aftensmad de øvrige dage under opholdet i Chianciano.

 

Frans af Assisi, Perugia og en lille smule Hannibal

Assisi har en lang og rig historie, der går tilbage til romerne. Bymuren stammer fra denne periode, og et romersk tempel er også bevaret, nu ombygget til en kirke. Først og fremmest er byen kendt som Den Hellige Frans’ fødeby, herfra stammer Fransiskanerordenen. Ordenen hørte til tiggermunkene og fik stor betydning for kristendommen. Mange pilgrimme valfarter derfor til Assisi for at vandre i de gader og besøge de kirker, som Frans gik i og besøgte. Sammen med en lokalguide går vi på opdagelse i byen og besøger bl.a. den berømte basilika di San Francesco, hvor Frans er begravet. Kirken er rigt dekoreret, og ikke mindst de 28 fresker, der fortæller om Frans’ liv og virke er et studie værd.

Vi fortsætter til Perugia, som er hovedstad i regionen Umbrien. Byen er lidt af en overset perle, der gemmer på en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer og byder på en overflod af kunst, arkitektur, historie og gastronomi. Placeringen på en bakketop betyder, at man ofte ankommer til centrum via en rulletrappe. Gå på opdagelse i de smalle og stejle gader og kig gerne ind i Palazzo dei Priori med Galleria Nazionale dell’Umbria eller Collegio del Cambio med kunstværker af nogle af Italiens største kunstnere som Perugino og Pintuicchio. For slikmunde vil vi gøre opmærksom på, at chokolade spiller en stor rolle i byen..

På enten udvejen eller tilbagevejen kører vi nord om Trasimenersøen, hvor vi holder en kort pause. Ved søen og skråningerne nordfor udspilledes et af de mest berømte slag i romernes kampe mod punerne i de tre puniske krige. I foråret 217 f.Kr. lokkede Hannibal romerne i et baghold og slagtede en hel romersk division på 15.000 mand.

Fridag eller ekstraudflugt til Siena

Efter en indholdsrig dag i går kan du slappe af i dag. Fra toppen af hotellet kan du se ud over landskabet og hoppe en tur i poolen, hvis det bliver for varmt. Vil du hellere opleve mere af Italiens spændende kultur og historie, kan du tage med på en udflugt til den charmerende middelalderby Siena.

Siena er måske Italiens smukkeste middelalderby. Omkranset af et typisk grønt Toscana-landskab ligger byen på en bakketop med sine støvede huse og med domkirken tronende øverst. Byen er centreret omkring den berømte muslingeformede rådhusplads, Piazza del Campo, hvor det mindst lige så berømte hestevæddeløb finder sted to gange om året. Rådhuset inspirerede Martin Nyrop til Københavns Rådhus. Vi spiser frokost sammen på en af Sienas hyggelige restauranter, hvorefter der er tid til at gå på opdagelse i de snævre og til tider stejle gader, der vrimler med butikker, små cafeer og barer. Besøg evt. katedralen, Duomo di Siena, der er et sandt kunstværk.
På tilbagevejen mod hotellet kører vi ind hos en vinbonde og får smagsprøver på den lokale vin. 

Udflugten bestilles sammen med rejsen (gennemføres ved min. 10 deltagere).

Roms ukendte omegn - Orvieto og Orte

I dag skal vi se nærmere på noget af det mere ukendte Italien. I regionen Umbrien ligger Orvieto, der har været beboet siden etruskerne. Byen ligger på en høj af tufsten, det vil sige hærdet vulkansk aske, der findes til overmål i Midtitalien. Materialet er nemt at arbejde i og er blevet brugt til stort set alt, ikke mindst som byggemateriale. Byens nuværende udseende og gadeplan stammer fra middelalderen, men stedet har været beboet så længe, at historien simpelthen ligger i lag. Det bliver tydeligt på byvandringen, der også bringer os til den altdominerende katedral, der i størrelse snildt kan måle sig med katedralerne i Firenze og Siena. Fra byens smalle gader er der en skøn udsigt til det omgivende landskab, der er blevet gengivet af mange italienske malere. 

Vi fortsætter rejsen i det mere ukendte Italien og kører til regionen Lazio, der ligger nord for Rom. I byen Orte går vi bogstaveligt talt under jorden og får en spændende og informativ rundvisning i det net af tunneller, huler, brønde med mere, der i hundredevis af år har givet beskyttelse til beboerne og tjent til opbevaring af vin, korn og andet forråd. 

Oppe i lyset igen kører vi til Bolsena-søen, hvor vi bor de næste to nætter. Nyd aftenerne ved søbredden eller på hotellets terrasse. 50 meter fra hotellet ligger byens badeanstalt, og blot 10 minutters gang fra hotellet ligger den centrale bydel med butikker og et stort udvalg af barer, cafeer og restauranter. Vi har derfor ikke inkluderet middage under opholdet i Bolsena.

Etruskerne

Dagen i dag står i etruskernes tegn. Dette oldtidsfolk levede i egnene nord for Rom og var toneangivende før Romerriget tog magten i Italien. Den etruskiske kultur var højt udviklet og fik stor betydning for udviklingen af både Romerriget og resten af Europa. Byen Tarquinia er på UNESCO’s verdensarvsliste, ikke mindst på grund af de etruskiske ”dødebyer”, Nekropolis, der findes i byen.

Sammen med en lokalguide besøger vi den ene nekropolis og ser nogle af de bedst bevarede gravkamre, der i visse tilfælde er bygget som mindre boliger med farvelagte malerier på væggene. Selve byen Tarquinia er kendetegnet ved en række høje tårne, der er bygget af private familier for at demonstrere rigdom og status.

En anden vigtig by, grundlagt af etruskerne, er Tuscania. Her besøger vi det etruskiske museum, hvor vi kan se adskillige sarkofager og andre arkæologiske genstande fra hele området. Etruskerne er meget nærværende i byen i form af udskårne figurer og andre kunstværker, der har modstået vind og vejr i 2.500 år.   

Rom med Forum Romanum og Colosseum

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Rom, den italienske hovedstad og hjemsted for den katolske kirke og Vatikanet. Med bussen kører vi gennem dette overflødighedshorn af historiske og kulturelle seværdigheder, og med en lokalguide besøger vi både Forum Romanum og Colosseum.

I antikken var Forum Romanum Romerrigets absolutte religiøse, politiske og økonomiske centrum i rundt regnet 1000 år, og ud over adskillige templer finder vi her søjlegange, åbne pladser, triumfbuer og én af Roms oprindelige veje, Via Sacra. Mange bygninger og monumenter er gået til som følge af krige, brande, jordskælv, nedrivninger og almindeligt slid, men det er stadig muligt at danne sig et billede af områdets enorme betydning gennem tiden.

Herefter går vi til oldtidens svar på et underholdningmekka, Colosseum, hvor gladiatorer udkæmpede drabelige kampe med vilde dyr. Den kæmpestore bygning er valgt som et af verdens syv nye vidundere. Bussen sætter os af i nærheden af Piazza Navona, hvorfra der ikke er langt til Pantheon og Trevi-fontænen, som kan udforskes i eget tempo. Sidst på eftermiddagen kører vi til hotellet i udkanten af centrum, og på et lokalt Trattoria i nærheden spiser vi aftensmad sammen og samler op på alle indtrykkene fra rejsen.

Hjemrejse

Om formiddagen flyver vi hjem fra Rom og lander i København lidt over middag.
I kan også vælge at blive tre ekstra nætter i Rom og udforske byen efter jeres egne ønsker.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly København-Firenze og Rom-København
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • 1 nat i Firenze
 • 3 nætter i Chianciano
 • 2 nætter i Bolsena
 • 1 nat i Rom
 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag (dag 1, 2 og 7)
 • Byvandring i Firenze med lokalguide
 • Vingårdsbesøg med vinsmagning
 • Rundvisning i basilikaen i Assisi med lokalguide
 • Besøg i Assisi
 • Byvandring i Perugia
 • Pause ved Trasimenersøen
 • Byvandring i Orvieto med besøg i katedralen
 • Rundvisning med lokalguide i Ortes underjordiske by
 • Nekropolis i Tarquinia med lokalguide
 • Entre til det etruskiske museum i Tuscania
 • Byrundtur med bus i Rom
 • Besøg på Colosseum og Forum Romanum med lokalguide
 • Lokale hotelskatter
   

Rejsen inkluderer ikke:

 • Ekspeditionsgebyr kr. 125,-
 • Tillæg for eneværelse kr. 1.750,-
 • Måltider ud over det nævnte
 • Drikkevarer ud over det nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Fast plads i bussen (rk. 1-3), kr. 250,- pr. person
   

Om rejsen

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Sprog
For at få mest muligt ud af oplevelserne, benytter vi på denne rejse engelsktalende lokalguider på de fleste udflugter. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.


Hoteller
På rejsen benytter vi gode 4-stjernede hoteller, som ligger i gåafstand til et udvalg af restauranter, caféer og barer. Der er swimmingpool på hotellet i Chianciano og badesø ved hotellet i Bolsena. 
Alle hotelskatter er inkluderede i rejsens pris.

ekstra oplevelser

Udflugt til Siena inklusiv frokost og besøg på en vingård med vinsmagning.
Kr. 575,- pr. person.

Forlæng rejsen med 3 ekstra nætter i Rom. 
Ring og hør nærmere hos vores rundrejsespecialister.

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
9.990 kr.
-
10.490 kr.
-
9.990 kr.

fdm medlemsrabat

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per person på nævnte priser
 • Er du ikke medlem, kan du tegne medlemsskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen

 

Angivne priser er inklusive rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

 

 

Kontakt