Sicilien - det italienske skatkammer

8 dages rundrejse med dansk rejseleder på Sicilien

Sicilien byder på lækker vin, god mad, fantastiske landskaber, charmerende landsbyer og spændende historie. I løbet af de seneste 3.000 år har øen haft græske, romerske, føniske, normanniske og arabiske bosættelser, og vi skal på vores tur rundt besøge nogle af de bedst bevarede villaer, templer og katedraler fra disse kulturer. Ovenover det hele troner den aktive vulkan Etna, som på en og samme tid giver frugtbar jord og truer hele øens eksistens.

Øen er et slaraffenland af gode råvarer, friske fisk og lækker vin. Undervejs skal vi smage på øens udvalg af lokale delikatesser. Vi skal besøge vingårde, prøve at lave ricottaost hos en fårehyrde og eventuelt også lære, hvordan man laver de lækre retter på en kokkeskole. I løbet af rundrejsens otte dage giver vi dig et godt indblik i, hvad middelhavets største ø har at byde på.

Fra 9.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inklusiv fly, hoteller, transport, nævnte måltider og udflugter samt dansk rejseleder.

FDM medlemsrabat på 500 kr. pr. person fratrækkes den nævnte pris.

 

Varighed:
8 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Praktisk:
Vi bor to nætter de fleste steder, så vi skal pakke ud færrest mulige gange. Prisen er inklusiv mange måltider, entré til alle de store seværdigheder samt turistskatter.

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Ankomst på Sicilien
Dag 2: Etna, vinsmagning og Taormina
Dag 3: Fridag eller ekstraudflugt: Kokkeskole
Dag 4: Villa Romana og Tempeldalen
Dag 5: Corleone, vinsmagning og Palermo
Dag 6: Palermo
Dag 7: Castelbuono, siciliansk kage og ricottaost
Dag 8: Siracusa og hjemrejse

Ankomst på Sicilien

På rejsen den 11. september flyver vi direkte fra København til Catania på Siciliens østkyst, hvor vi ankommer først på aftenen. Herfra kører vi straks til hotellet i Giardini Naxos, hvor vi spiser en lidt sen aftensmad.

På rejserne den 25. september og 09. oktober ankommer vi midt på dagen og kører på udflugt til Etna, inklusiv frokost og vinsmagning. Vi besøger ligeledes Taormina, inden vi kører til hotellet i Giardini Naxos og spiser aftensmad.

Etna, vinsmagning og Taormina

Efter morgenmaden begynder det sicilianske eventyr. Med bussen kører vi op i næsten 2.000 meters højde på vulkanen Etna, der troner og truer få kilometer fra østkysten. Heroppe er luften lidt tyndere og koldere, så husk gode sko og en varm trøje. Vejen op ad vulkanen går gennem små landsbyer, omgivet af olivenlunde, vinmarker og citrus-plantager, der gror godt i den frodige vulkanske jord.

Efterhånden som vi kommer opad, bliver vegetationen tyndere for til sidst helt at forsvinde og blive erstattet af et goldt lava-landskab. Vi stiger ud og besigtiger omgivelserne på en lille vandretur. Der er mulighed for at tage kabelbanen op til ca. 3.000 meters højde, hvor man i høj grad kan fornemme naturens kræfter. Billet til kabelbanen købes på stedet (ca. EUR 70-80,- pr. person). Vi spiser frokost i nærheden, inden vi kører ind på en vingård og smager nogle af de lokale vine, der har rigtigt gode vækstbetingelser her.

Vel nede ved kysten igen besøger vi skønne Taormina, der ligger ubeskrivelig smukt på skråningerne mod det blå Middelhav og med Vesuvs evigt snedækkede vulkan som hvidt baggrundsbillede. De snævre gader og hyggelig pladser nærmest inviterer til eventyr og en kølig drink på en af de utallige barer og cafeer. Vi har indlagt et besøg i det græsk-romerske teater, der stadig er i brug 2.000 år efter dets opførelse. I mere moderne tider gjorde den tyske digter Goethe byen populær blandt adelige og Europas finere borgerskab, da han beskrev byens charme i bogen Italiensk Rejse. Siden har andre forfattere, skuespillere og andre kunstnere taget byen til sig og bidraget til dens status som højt værdsat ferieby.

På rejserne den 25. september og 09. oktober holder vi fridag denne dag. Der er også mulighed for at komme i kokkeskole i Taormina. Kokkeskolen bestilles sammen med rejsen (min. 2 deltagere).

Stranddag eller ekstraudflugt: Kokkeskole

Vores hotel ligger tæt på stranden, så det er oplagt at tage en slapperdag ved vandet. Du har også en unik mulighed for at opleve det sicilianske køkken på allernærmeste hold ved at deltage i en kokkeskole.

Efter morgenmaden mødes du med en kok i Taormina, som tager deltagerne med på indkøb på byens marked. Mens I køber ind til dagens frokost, forklarer kokken om de enkelte ingredienser. Der bliver nok også et par små smagsprøver undervejs. Når I er kommet til restauranten, hjælper kokken med at tilberede frokosten, som bl.a. inkluderer håndlavet pasta. Der er gode muligheder for at lure et par tricks af, så du kan få den rigtige, autentiske italienske/sicilienske smag frem i køkkenet derhjemme.
Kokkeskolen bestilles og betales sammen med rejsen. Minimum to deltagere.

Resten af dagen kan du slappe af på stranden eller fx nyde mere af Taorminas charme. Alternativt kan du tage på en sejltur ud for Taormina, som bl.a. inkluderer et kig ind i Den Blå Grotte og Isola Bella samt tid til en dukkert.

På rejserne den 25. september og 09. oktober kører vi til Syracusa og ser de mange arkæologiske mesterværker, der ligger i byen og på den lille ø Ortigia. 

Villa Romana og Tempeldalen

Efter morgenmaden forlader vi østkysten og kører mod midten af øen, hvor vi skal besøge en usædvanligt velbevaret og rigt udsmykket romersk villa. Et formodet jordskred dækkede villaen i hundredevis af år, inden den blev genopdaget i 1950’erne. Udgravningerne viste, at der var tale om en helt ekstraordinær villa, der formentlig var en kejsers retrætebolig. Gulvene er dækket af de mest fantastisk mosaikker med jagtmotiver og scener fra den romerske overklasses hverdagsliv, mens væggene er dekoreret med bl.a. dyremotiver. Den kolossale villa er et mesterværk og er naturligvis også at finde på UNESCO’s verdensarvsliste.

Om eftermiddagen besøger vi en anden UNESCO seværdighed, Tempeldalen på Siciliens sydlige del. Her blander oldtidens græske templer sig med øens natur i en billedskøn komposition: På den ene side det azurblå hav, på den anden side en stribe templer af imponerende størrelse og omfang, når man tænker på, at de ældste dele er bygget af græske udvandrere i det 6. århundrede f.Kr. Juno-templet og Herkules-templet hører til de mest berømte, men området gemmer også på andre templer, gravsteder og haver. Vi får en guidet rundtur, inden vi kører mod hotellet i Agrigento. Middag på hotellet i dag er inklusiv.

Corleone, vinsmagning og Palermo

Er der én ting, Sicilien er både berømt og berygtet for, så er det mafiaen. Vi følger i mafiaens fodspor og besøger byen Corleone, der er kendt som hjemsted for Corleone-klanen. De fleste kender sikkert navnet fra Francis Ford Coppolas Godfather-film. Selve byen er meget hyggelig og typisk siciliansk, og vi går en lille rundtur for at fornemme stemningen og måske leve os ind i den berømte film-trilogi. I nærheden af Corleone spiser vi en let frokost, inden vi smager et udvalg af vine fra området. 

Om eftermiddagen kører vi til Siciliens hovedstad, Palermo, hvor der bliver mulighed for at slappe lidt af eller se nærmere på byen på egen hånd. Først kører vi en byrundtur med bussen og danner os et overblik over byen. Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet i udkanten af Palermos centrum. Om aftenen spiser vi sammen på hotellet.

 

Palermo

Palermo er essensen af Sicilien og øens hovedstad. Byen er en kulturel smeltedigel med barokke kirker, arabiske paladser og normanniske mesterværker. Her trives tradition og modernitet side om side, og med sin varme og sit temperament er byen dragende, mystisk og yderst levende på samme tid.

På en vandretur ad byens gader, over pladser og gennem parker forsøger vi at indfange byens sjæl med alle dens lyde, dufte og gestikulerende gadesælgere. Katedralen Quattro Canti er et must på en enhver byvandring, men vi besøger også det store, åbne Capo-marked, hvor frisk fisk, kød, frugt og grønt faldbydes fra de mange boder. Resten af dagen er sat af til at gå på opdagelse i gyder og stræder på egen hånd. Vi kan anbefale at prøve Palermos Street Food specialiteter som Sfincione, en pizza med løg og ansjoser.

Middagen i aften er på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne med at finde en egnet restaurant.

Castelbuono, siciliansk kage og ricottaost

Rundrejsen fortsætter tilbage mod Giardini Naxos, men inden vi kommer så langt, har vi en spændende dag foran os. I middelalderbyen Castelbuono besøger vi et patisserie, en bager, som laver de lækreste, sicilianske kager. Ingredienserne er udelukkende lokale produkter, og her tager bagningen den tid, bagningen skal tage. Op til 36 timer. På bageriets berømte bar, Fiasconaro, skal vi smage på lækkerierne, som er en fryd for smagsløgene.

På en såkaldt ”Agri Tourismo” spiser vi frokost, hvorefter vi møder en hyrde, der indvier os i kunsten at lave ricottaost. Eftermiddagen tilbringer vi i den gamle fiskerlandsby Cefalu, hvis normanniske katedral dominerer bybilledet. Ud over at være særdeles hyggelig byder byen også på et par lækre sandstrande. Sidst på eftermiddagen tjekker vi igen ind i Giardini Naxos, hvor vi tilbringer den sidste nat.

Siracusa

Sicilien er fuld af skatte, men vi har alligevel gemt den bedste til sidst: Siracusa. På den lille ø Ortigia anlagde grækerne for over 2.700 år siden en koloni, som i dag er en arkæologisk perle. Sammen med resten af byen opbyder den en imponerende samling af ruiner, templer, teatre og andre seværdigheder. Allerede i oldtiden var byen et kulturelt højdepunkt på linje med Athen og Sparta, og både Platon og Archimedes virkede her og udviklede fundamentet til mange moderne videnskaber som filosofi, matematik, astronomi og fysik.

Sammen med en lokalguide skal vi se Apollo-templet, katedralen og Arethusas fontæne på Ortigia, mens vi på fastlandet skal se det romerske amfiteater og Dionysses øre. Der bliver tid til på egen hånd at nærstudere de enkelte seværdigheder, inden vi sidst på eftermiddagen kører mod lufthavnen for at flyve mod København. Vi lander sidst på aftenen.

På rejserne den 25. september og 09. oktober kører vi til lufthavnen om formiddagen og flyver hjem via Wien.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Sicilien t/r 
 • Skatter og afgifter
 • Turistskatter (ca. 15 Euro pr. person)
 • Overnatninger på 3 & 4 stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 2 x frokost (dag 2 og 7)
 • 1 x let frokost (dag 5)
 • 3 x middag (dag 1, 4 og 5)
 • Udflugt til Etna
 • Vinsmagning ved Etna
 • Byvandring i Taormina
 • Entré til det romerske teater i Taormina
 • Entré til Villa Romana
 • Besøg i Tempeldalen med lokalguide
 • Udflugt til landsbyen Corleone
 • Vinsmagning på vingård
 • Byrundtur i Palermo
 • Byvandring i Palermo inkl. besøg i katedralen
 • Kagesmagning i Castelbuono
 • Ricottaostekursus med en fårehyrde
 • Besøg i Syracusa med besøg på Ortigia

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse, pr. person 1.600 kr.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer ud over det nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Øvrigt der ikke nævnt under “Rundrejsen inkluderer”
 • Fast plads forrest i bussen (række 1-3), kr. 250,- pr. person

 

Om rejsen

Antal deltagere:  
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maximum 30)

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil der være engelsktalende lokalguide. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

ekstra oplevelser

Ekstra udflugt
Kokkeskole i Taormina med marked, frokost og drikkevarer, pr. person kr. 750,-
(minimum 2 personer)

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
10.990 kr.
-
10.990 kr.
-
10.990 kr.

fdm medlemsrabat:

 • FDM medlemmer får rabat på 500,.-. kr. pr. person på nævnte priser.
 • Er du ikke medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen.

 

Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt