Rundrejser i Italien med dansk rejseleder

Italien lokker med god gastronomi, historiske byer og skønne landskaber

Uanset om du vælger en rundrejse med dansk rejseleder til det nordlige, det sydlige eller det mellemste Italien, så kan du være sikker på at besøge spændende byer, få velsmagende vine og køre gennem unikke landskaber. Vi har håndplukket en perlerække af kendte og ukendte seværdigheder, der sætter sig fast i erindringen og giver glæde i lang tid fremover.

Det nordlige Italien byder sig til med sine søer, høje bjerge og mode-mekkaet Milano. Er du mere til arkitektur og historie, så kan du opleve både renæssancebyen Firenze, middelalderens Assisi og det antikke Rom i Midtitalien. Sicilien er for livsnydere med sine mange solskinstimer og afslappede livsstil.

Vi har lagt vægt på, at der er en god fordeling af inkluderede oplevelser og tid på egen hånd, så du selv kan gå på opdagelse. Vores velvidende rejseledere får det hele til at glide let og ubesværet og kender de små hemmelige steder, der er værd at besøge

Rundrejserne inkluderer altid:

  • Transport i henhold til program
  • Udflugter inklusiv entreer i henhold til program
  • Dansk rejseleder med stor viden

 

Har du spørgsmål til vores rundrejser med dansk rejseleder?

Kontakt

Kort

Vis på kort

Praktisk information

Drikkepenge
Det er almindeligt at lægge drikkepenge. Ofte rundes lidt op eller der lægges Euro 1-2,- pr. person, hvis servicen har været tilfredsstillende.
På hoteller lægges som regel ca. 1 Euro,- pr. person pr. nat, hvis man har været tilfreds med rengøringen af værelset.
 

Mad og drikke
Det italienske køkken er mangfoldigt og kendt over hele verden. Klimaet er ideelt til dyrkning af frugt og grøntsager som vindruer, citroner, æbler, oliven og tomater. I forarbejdet form finder vi typisk oste og skinker for ikke at tale om klassikerne over dem alle - pasta, pizza og lasagne. Kendetegnende for italiensk mad er den udbredte anvendelse af friske råvarer, der tilberedes enkelt. En god italiensk middag består typisk af 4-5 retter; antipasti (en appetitvækker), primi (forret), secondi (hovedret), dolce (dessert) og eventuelt også formaggi (ost). Tilbehør som grøntsager eller en salat serveres typisk for sig, så bestiller man kun en bøf, kan man risikere kun at få en bøf og ikke andet. Middagen skylles ofte ned med fremragende vine fra de utallige vindistrikter som Valpolicella og Chianti. Endelig bør nævnes, at italienerne også laver masser af lækre kager og god is.
 

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Italien. Sommer- og vintertid følger hinanden.


Elektricitet
Lige som i Danmark bruges der 220 V. Stikkontakterne er som udgangspunkt de samme som i Danmark men kan variere, så medbring en adapter for en sikkerheds skyld.
 

 

Visum og pas
Italien er med i EU og Schengen. Selv om der dermed i princippet er fri indrejse for danske statsborgere, anbefaler vi altid at medbringe gyldigt pas. 
 

Vaccination
Der kræves ingen vaccinationer for at besøge Italien. Vi anbefaler dog altid at have en gyldig stivkrampevaccination. 
 

Penge og valuta
Italienerne bruger Euro, der kan hæves i alle banker, hæveautomater m.v. De mest anvendte kreditkort kan bruges i de fleste forretninger og restauranter. Mindre beløb betales ofte kontant, da modtageren skal betale en forholdsmæssig stort afgift.
 

Klima
I Dolomitterne er klimaet alpint, dvs. med sne og kulde om vinteren og tempereret klima om sommeren med mulighed for korte, heftige byger. Området ved Posletten er domineret at tørre somre og temperaturer mellem 25 og 35 grader om dagen. 
Sicilien har middelhavs klima med lange, varme somre og korte, milde vintre. Der er i gennemsnit 2500 soltimer om året, og det regner kun lidt og koncentreret i vinterhalvåret fra oktober til marts. De højeste temperaturer ligger i juli og august (i gennemsnit 26°) og de laveste mellem december og februar (i gennemsnit 10 til 14 ° ). Dog er det ikke sjældent at termometret, om sommeren og især midt på øen, når op på 35°. 

Kontakt