Smag på de norditalienske søer

Søernes frodige spisekammer

Det Italienske køkken er kendt for sin smagfulde enkelhed og friske råvarer. Og Norditalien er ingen undtagelse. I bjerge og dale rund om de norditalienske søer er de gamle gårde forandret til flotte agroturismoer, hoteller og spisesteder. Her kombineres Italiensk velsmag med landidyl. Kendte vindistrikter byder på rubinrøde vine som Amarone og Valpolicella, og der findes et væld af delikatesser og lokale specialiteter, der forvandler jeres kør-selv-ferie ved søerne til ren gastronomisk selvforkælelse. I behøver ikke køre langt for at smage på Italien, når kør-selv-ferien går til de norditalienske søer.

inspiration

Gode råvarer uden dikkedarer

Fantastiske smagfulde råvarer som kun et solrigt, gavmildt klima kan servere det, er nøglen til det italienske køkkens lækkerhed. Norditaliens gastronomiske skatkammer består bl.a. af jordens uslebne diamant, trøflen; det hvide guld, hvide asparges og ikke mindst det grønne guld, ekstra jomfru olivenolie.

I Cisano ved Gardasøen ligger endda et museum dedikeret til den velsmagende olivenolie. Dertil kommer valnødder, blommer, masser af citroner og selvfølgelig de friskeste grøntsager og ferskvandsfisk som regnbueørred, karper, gedder og ål. Kan det blive meget bedre? 

 

Lokale specialiteter

Und jer selv at smage på oplandets specialiteter. I den gamle by Fiavé er de berømte for deres mozzarella og den parfumerede ost Spressa delle Giudicarie. Også osten Grana Padano, der minder om parmesan, men er mindre kraftfuld, produceres i de nordligste egne, og i Valle di Ledro serverer de Carne Salada, specielt mørnet kød, der serveres råt ligesom carpaccio.

Den specielle tortellini kaldet Valegio har ligesom den allestednærværende majsret, polenta, lidt af en æresplads ved det norditalienske spisebord. Og skal den søde tand forkæles, så er nationalkagen Pandoro, nøddetærten abrisolona og sfogliatine-kager lige det, der skal til. Buon appetito!


"Maden er sublim og frisk hele vejen rundt. Det opleves i stor stil på agriturismoen Garda Natura, hvor I kan smage jer gennem prisvindende lokale specialiteter" 

- Mogens, rejsespecialist i Lyngby


 

kort

Vis på kort

Oplev de norditalienske søer - Skab din egen historie