Taormina og Castelmola

blå laguner og spektakulære panoramaer

Enorme Etna tårner sig op i baggrunden og de lysende blå laguner lokker med sit afkølende vand her i Taormina, én af de foretrukne feriebyer på østkysten. Som i de fleste af Siciliens byer er også Taormina fuld af spændende aftryk fra både grækerne, araberne og romerne, og fra det antikke amfiteater Teatro Greco kan I skue ud over den smukke by. Hævet over Taormina ligger også den dejlige landsby Castelmola, der af mange anses for at være intet mindre end den smukkeste landsby i Italien. De varme, venlige indbyggere og den spektakulære panoramaudsigt er mere end rigelig grund til at besøge bjergbyen.

inspiration

DE GRÆSKE TRAGEDIER I TAORMINA

I Taorminas gågade Corso Umberto fornemmer I Siciliens pulserende liv i et virvar af turister og lokale, restauranter og butikker. Byen er nemlig yderst velbesøgt, hvilket ikke er overraskende, når I betragter den smukke udsigt fra Piazza 9 Aprile og Giardino Parken med blomster og eksotiske planter. Her venter desuden en ekstraordinær teateroplevelse med græsk tragedier i det selvsamme amfiteater, hvor grækerne opførte dem for over 2.000 år siden. Udsigten fra de øverste sæder over scenen med de antikke søjler med havet og Etnas rygende top som bagtæppe, er også noget helt for sig selv.

CASTELMOLA - ITALIENS MÅSKE SMUKKESTE LANDSBY

Smalle, snoede gader og charmen fra den gamle verden gør Castelmola til et oplagt mål for alle, der ønsker at opleve Siciliens fortryllende skønhed og smage lidt på Italien. Sicilien er nemlig blevet ganske berømt for sine fremragende vine, og her i byen findes den lokale specialitet Vino di Mandorla (mandelvin). Især på Bar Turrisi, der er en af byens mest unikke beværtninger, bør I nyde et glas, mens I kan underholde jer med at undersøge den unikke indretning og sludre med det venlige personale.

kort

Vis på kort

oplev Sicilien