Verona

Romantikkens by

Verona er en gammel romersk by, fuld af ruiner og romantik. De sidste godt hundrede år er folk valfartet til Verona for at overvære en opera i den gamle arena, hvor krig og kærlighed udspiller sig under åben himmel. Shakespeares drama om Romeo og Julie udspiller sig andre steder i byen, og de fleste besøgende må lige ind i gården til Casa di Guilia, Julies hus, for at se balkonen, hvor Julie ventede på sin Romeo. På jeres kør-selv ferie i Norditalien er det oplagt at bruge mindst én dag i Verona, som også har en masse gode shoppingmuligheder inden for mode og design. 

Inspiration

Arena di Verona

Brød og skuespil var romernes måde at holde folket i ave på. Brødet blev delt ud som korn, skuespillet var i form af hestevædeløb i cirkus og gladiatorkampe i arenaen. Arena di Verona er en af de mest velbevarede arenaer, eller egentlig amfiteater, fra romertiden og er næsten 2.000 år gammel. Oprindeligt kunne op mod 30.000 tilskuere overvære forskellige kampe, opvisninger og andre aktiviteter, som arenaen gennem tiden har været brugt til. De sidste ca. 150 år har arenaen været brugt til at opføre operaer, da akustikken er særdeles god.

Hver sommer opføres fire forskellige operaer, der tiltrækker op mod 500.000 tilskuere hver sæson. Blandt klassikerne på scenen er Verdis Aida, der opføres med levende dyr. Tilskuerne indfinder sig ofte på de unummererede stenpladser med picnic-kurve og drikkevarer, og stemningen når et foreløbigt højdepunkt kort før forestillingens start, når tusindevis af tilskuere tænder et stearinlys i den begyndende skumring.

Julies balkon

Shakespeares tragedie, Romeo og Julie, om de to unge elskende, der ikke må få hinanden, er verdens vel nok bedst kendte kærlighedshistorie. Handlingen udspiller sig over fire dage i april, hvor Romeo og Julie bliver forelskede, gifter sig, er kortvarigt lykkelige sammen, inden de går i døden sammen. Deres to slægters årelange strid med hinanden forhindrer en lykkelig udgang. Dramaet udspiller sig i Verona, og især én af scenerne er blevet berømt: Den scene, hvor Julie står på en balkon og venter på sin hjertenskære.

Balkonen findes i gården til det smukke, 5-etagers hus i Via Cappelo 23 og er et populært sted for elskende at lægge vejen forbi. Mange skriver deres navne på væggene eller hænger en hængelås op og smider nøglerne væk som tegn på den evige kærlighed. Rører man ved højre bryst på statuen af Julie, der står i gården, får man held i kærlighed. Hilser man på højre hånd, bliver man rig.


"ikke langt fra Verona finder I det fantastisk vinområde, Valpolicella, hvor I kan besøge vingårde og krydre turen til verona med lidt velsmagende vine og lokale specialiteter"

Ulrik, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort

Oplev Italien - skab din egen historie