Den Kinesiske Mur, Mutianyu

Største menneskeskabte monument i verden

”Bu dao changcheng fei hao han” – ”man er ikke en rigtig kineser, før man har været på Muren”. Kinesernes ordsprog om Den Kinesiske Mur er ikke til at tage fejl af. Den er Kinas vigtigste nationale symbol og har en stor historisk og arkæologisk værdi. For over 2.000 år siden blev en række mindre forsvarsværker påbegyndt, og igennem årene har kejserlige dynastier bygget til, genopbygget og styrket den gamle mur. Hvad enten Muren, der er flere tusinde kilometer lang, kan ses fra månen eller ej, så er den værd at dvæle ved for en stund. Et af de flotteste steder af Muren er ved Mutianyu, der ligger et par timers kørsel fra Beijing – men er rejsetiden værd.

Inspiration

Den smukkeste og autentiske del af Muren

Ved Mutianyu bølger Den Kineske Mur sig henover det bjergrige område, der smukt er dækket af træer og græs, som klæder bjergsiderne grønne om sommeren. Nyd den fantastiske udsigt over et frodigt naturlandskab, mens du besøger en af de bedst bevarede sektioner af det gamle forsvarsværk. Inden for en radius af 2,5 km er der 23 vagttårne, der i sin tid blev brugt til at overvåge fjendtlige bevægelser og sende røgsignaler til andre vagttårne. Kravl op i nogle af vagttårnene for at få en endnu bedre udsigt over det omkringliggende område og murens vej gennem landskabet.

Kom sikkert rundt på Muren ved Mutianyu

Bjergsiden op til Muren ved Mutianyu er høj og stejl, så her kan du virkelig opleve at bestige Muren med de mange trappetrin op. Med friske ben kan du tage trapperne til toppen på ca. 15-20 minutter, og området er blevet renoveret, hvilket gør det nemmere og mere sikkert at bestige muren. Du kan også tage kabelbanen for egen regning og blive transporteret i ro og mag til toppen – ligesom det er muligt at køre i enkeltmands-bobslæde fra væggen til dalen ned ad en snoende metal rutsjebane.


"Mutianyu er en af de smukkeste og mest storslåede dele af Den Kinesiske Mur. se Muren strække sig i horisonten fra bjergtop til bjergtop. Denne del af muren har som regel heller ikke særlig mange besøgende."

- Steffen, Kina-specialist og rejseleder på rundrejser i Kina


 

Kort

Vis på kort

Oplev Kina på rundrejse