Kina-ekspressen

12 dages rundrejse i kina med dansk rejseleder

Oplev pulserende Shanghai og små landsbyer. Med nattog til Xi'an og terrakottasoldaterne. Vi kommer også til hovedstaden Beijing. Og et besøg på Den Kinesiske Mur er bare en af de mange oplevelser denne enestående rejse med det bedste af Øst- og Nordkina på 12 dage byder på.

Fra 11.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse for rundrejsen m. dansk rejseleder inkl. fly, transport, hoteller, udflugter og måltider iflg. program.

Varighed:
12 dage

 

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: København
 • Dag 2: Shanghai
 • Dag 3: Shanghai
 • Dag 4: Shanghai - Tongli - Suzhou
 • Dag 5: Suzhou
 • Dag 6: Xi’an
 • Dag 7: Xi’an
 • Dag 8: Xi’an
 • Dag 9: Beijing
 • Dag 10: Beijing
 • Dag 11: Beijing
 • Dag 12: Beijing - København

København

Afrejse mod Shanghai
Vi mødes i Københavns lufthavn, hvor vores spændende rundrejse starter. Efter fælles indcheckning flyver vi af sted til Kinas økonomiske metropol, Shanghai.
Forplejning på flyet er inkluderet.

Shanghai

Kinas økonomiske puls
Vi ankommer til Pudong Lufthavn i Shanghai og skal nu i gang med vores spændende ophold. Shanghai er på alle måder Kinas mest moderne storby. Vi begynder rejsen med at køre i det højteknologiske Maglev højhastighedstog fra lufthavnen ind til byen. Toget når op på hastigheder over 300 km/t, inden vi ”lander” tættere på byen og herfra kører resten af vejen ind til downtown i vores bus.

Her begynder oplevelserne med et besøg i Shanghais gamle kinesiske bymidte og bazarområde, hvor vi besøger Yu Yuan  Der bliver tid til at gå rundt i bazarområdet med den særlige zigzag-bro og det berømte tehus, se nærmere på menneskemængderne og i det hele taget se de mange forretninger og finurlige tilbud, der udbydes her.

Sidst men ikke mindst, skal vi ud på en gåtur på havnefronten - The Bund - der er Shanghais centrum, varemærke og nok største attraktion. Her på Kinas mest imponerende havnepromenade smelter det moderne og det traditionelle, øst og vest sammen i et væld af indtryk, storslået arkitektur, neonlys, farver, flodtrafik og menneskemylder. Når vi ud på eftermiddagen checker ind på vores hotel, bliver der tid til lidt afslapning eller måske en gåtur, hvor vi kan opleve nærområdet og Shanghais fantastiske stemning til fods.

Forplejning på fly samt frokost og aftensmad er inkluderet.

Shanghai

Det traditionelle og det moderne Shanghai
Efter morgenmaden på vores hotel er dagen sat af til oplevelser i den fascinerende metropol. Vi starter med en vandretur igennem Shanghais centrale park, Folkets Park, der som en grøn oase ligger omgivet af hektisk aktivitet, skyskrabere, motorveje i flere etager og byens ældre, vestligt prægede byggeri. Efter vi har haft tid til at nyde parken, besøger vi Shanghai Museum, der både som bygning og kunsterisk og arkæologisk skattekiste er en af Kinas absolutte perler.

Senere på dagen tager vi over på den østlige side af Huangpufloden til Pudong, hvor vi skal op i Jinmao-tårnet, som er en af verdens højeste skyskrabere på 88 etager. Når vejret er klart, er der fra toppen en imponerende udsigt over såvel Shanghais højeste skyskrabere og de over 100 år gamle europæiske og amerikanske handelshuse på havnefronten, the Bund. Om aftenen er der mulighed for at rejselederen og vores kinesiske guide lokalt arrangerer middag og en tur til et af Shanghais berømte akrobatikshows (ikke inkluderet).

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Shanghai - Tongli - Suzhou

Østens Venedig
I dag kører vi til Suzhou, et par timers kørsel fra Shanghai, med spændende oplevelser undervejs. Hele Jiangsu-provinsen i denne del af Østkina er gennemkrydset af søer og kanaler, der tidligere blev sammenbundet af den såkaldte ’kejserkanal’. Her kunne man i sikkerhed fragte korn og andre varer til hovedstaden Beijing uden risiko for piratangreb.

Vores første stop i dag er derfor den antikke og velbevarede by Tongli, hvor vi skal opleve de hyggelige gamle gader, de traditionelle huse og kanalerne. Efter frokosten kører vi til Suzhou, der på grund af sine mange kanaler også er kendt som Østens Venedig. Her skal vi først se den gamle byport, Panmen, hvorigennem man i gamle dage havde mulighed for at sejle direkte ind i byen. Endelig besøger vi et af Suzhous silkeværksteder, der giver indblik i silkeproduktionen fra møl til silketråd, såvel som mulighed for at købe det færdigsyede silketøj.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Suzhou

Kinesisk havekunst og nattog mod Xi’an
Igennem Kinas seneste dynastier har der været tradition for at højtstående embedsmænd lod sig pensionere i Østkina i nærheden af Suzhou, hvor den kinesiske havekunst så blev perfektioneret af disse velhavende og intellektuelle mænd og deres søgen efter den perfekte harmoni mellem mennesker og natur - i overensstemmelse og inspiration fra de klassiske kinesiske tekster og traditioner. Vi skal her til formiddag opleve den meget smukke ”Fiskerens Have”, der med sine små anlæg, søer, pavilloner, sten og træer er en fantastisk indledning i kinesisk havekunst.

Om eftermiddagen bliver der tid til at gå lidt på opdagelse på egen hånd i Suzhou, eller rejselederen kan arrangere en fælles udflugt, inden vi om aftenen stiger på toget mod Xi’an. En mulighed kunne fx være en sejltur på Suzhous kanaler med besøg på et traditionelt grøntsagsmarked undervejs, eller hvad mulighederne nu ellers byder os.  Senere på dagen mødes vi og kører til togstationen, hvor vi indkvarterer os på toget i sovevogne. Om bord på toget kan vi spille kort, gå på opdagelse i de mange andre vogne eller blot gå tidligt i seng, mens toget vugger af sted igennem Jiangsu, Henan og Shaanxi mod Xi’an.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Xi’an

Shaanxi provinsmuseum, den muslimske bazaar & hotpot middag
Afhængig af togforbindelsen ankommer vi i løbet af morgenen og formiddagen til den spændende gamle by, Xi’an. Hvis det er muligt, spiser vi morgenmad ved ankomsten til Xi’an, og ellers - hvis vi først når lidt senere frem - arrangerer rejselederen kinesisk morgenmad om bord på toget. Byen anses af mange for at være den kinesiske civilisations vugge og byder derfor på fantastisk meget historie, hvor den mest kendte seværdighed helt klart er terracottasoldaterne. I løbet af de tusinde år, hvor Xi’an har været hovedstad for landet, er her samlet en overflod af historiske og arkæologiske skatte.

Vi starter derfor med et besøg på det imponerende flotte provinsmuseum, der på en spændende og særdeles overskuelig måde indfører os i de forskellige dynastier og perioder, hvor Xi’an har været centrum for Kina. Kinas befolkning udgøres officielt af 56 forskellige etniske grupper. En af disse er den muslimske hui-minoritet, der primært holder til i det vestlige Kina, men også har en stor befolkning her i Xi’an.

Om eftermiddagen går vi en tur i den spændende muslimske bazaar, der ligger lige i hjertet af byen. Her er boder med alskens varer stillet frem sammen med det lokale eksotiske gadekøkken, og der er gode muligheder for en god handel og nogle spændende fotografier af den flotte gamle bymidte med trommetårnet og klokketårnet som arkitektoniske fyrtårne og blandingen af de flotte nyrestaurerede facader i traditionel stil med gamle huse. Til aftenens middag skal vi prøve en af Kinas meget populære spiser, nemlig hotpot, der bedst kan sammenlignes med den europæiske fondue. I den lokale kinesiske version koger vi kød, tofu, æg og grøntsager direkte i en klar eller særdeles chilikrydret gryde med suppe og dypper i forskellige saucer. Velbekomme!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Xi’an

Den gule kejsers terracottasoldater og Xi’ans bymur
I dag kører vi øst for byen til terracottasoldaternes museum. De brændte lersoldater har stået æresvagt under jorden siden Qin-dynastiet (221-206 f.Kr.), og blev ved et fantastisk tilfælde opdaget i 1974. Vi tilbringer god tid i de mange udstillingshaller, hvor man kun kan forsøge at begribe den storhed og tekniske kunnen, som samfundet besad på den tid Vi får også lejlighed til selv at købe de berømte lerfigurer, idet vi under dagens udflugt besøger et terracottaværksted, der fremstiller reproduktioner af terracottakrigerne.

Om eftermiddagen er vi igen tilbage i Xi’an, hvor vi skal op på den intakte bymur. Muren strækker sig i en firkant “ring” rundt om bymidten og er samlet set 14 km lang. Er der stemning for det, kan vi fx tage en cykeltur hele vejen rundt. For en billig penge kan man leje cykler (ikke inkluderet) eller vi kan bare nyde udsigten fra toppen på egne ben. Om aftenen er der mulighed for at arrangere en tur i teateret med dumpling-banquet (lækre pastapakker med forskelligt fyld - kinesernes svar på ravioli) og efterfølgende musik og danseshow, hvor der vises flotte danse fra Tang-dynastiet (ikke inkluderet).

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Xi’an

Fridag og nattog mod Beijing
Dagen er til fri disposition, og Xi’an er en hyggelig by med masser af muligheder for oplevelser og shopping. Hvis der er stemning for det, kan rejselederen arrangere en udflugt eller to, til fods, med taxi eller, hvis vi er mange, måske med bussen. FDM travels egne rejseledere kender Kina og har måske netop en helt speciel indfaldsvinkel til et anderledes program.

Dagen kan for eksempel gå med et besøg i Xi’ans gamle handelsstrøg, hvor tesælgere og nudelmagere falbyder deres varer til nysgerrige kunder. Eller måske en tur i de mange “department stores” i de nye butiksområder, hvor unge kinesere færdes, og et besøg i et helt almindeligt supermarked, så vi kan købe kortspil, te, kaffe, vin eller snacks til aftenens togtur.

Ud på eftermiddagen samles vi igen for at køre til togstationen, hvor vi tager nattoget til Beijing. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med at arrangere fælles aftensmad inden afgang eller om bord på toget.

Morgenmad er inkluderet.

Beijing

Fridag, på egen hånd i Beijing - eller udflugtspakken: Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, cykeltur og frokost i hutongerne, trommetårnet og silkemarkedet
Vi ankommer om morgenen til Kinas hovedstad og den store vest-togstation. Vi bliver hentet af vores lokale guide og chauffør og kører hjem til vores hotel for morgenmad. Efter morgenmaden har vi arrangeret opholdet i Beijing således, at de af vores gæster, der har tilmeldt sig udflugtspakken hjemmefra, får de største højdepunkter i Beijing med på vores to dage i byen, mens de der måske allerede har været i Beijing, ønsker at slappe af eller vil prøve at udforske Beijing på egen hånd, har muligheden for et par dage med et åbent program.

For jer, der har bestilt udflugtspakken, tager vi efter morgenmaden ind på den Himmelske Freds Plads i Beijings centrum og tager derfra på udflugt i Den Forbudte By – det kæmpestore, gamle kejserkompleks fra 1400-tallet, der rejser sig med høje, røde mure som en by i byen. Vi går igennem de vigtigste dele af kejserpaladset, der efter sigende skulle omfatte 9.999 rum på et areal som en mindre by.

Herefter kører vi til en af byens få tilbageværende ”hutonger” – de traditionelle, lave beboelser, der på en og samme tid er primitive og forældede, men også et charmerende kulturelt skattekammer. Her kører vi rundt i rickshaws og ser dagliglivet i de traditionelle, smalle gader, og de nyrestaurerede og faldefærdige huse, der ligger side om side. På vores tur i hutongerne spiser vi frokost hos en lokal familie på ægte Beijng-maner, og der bliver også mulighed for at bestige trommetårnet, der knejser over lokalområdet i denne del af det nordlige Beijing. 

Sidst på eftermiddagen besøger vi et af markederne Xiu Shui, Ya xiu, Hong Qiao eller et af de andre berømte turistmarkeder i byen, så der bliver mulighed for at gøre et par gode handler. Om aftenen vil rejselederen naturligvis hjælpe med at arrangere fællesspisning for hele holdet, hvis der er stemning for det.

Morgenmad er inkluderet / frokost er inkluderet i udflugtspakken.

Beijing

Fridag, på egen hånd i Beijing - eller udflugtspakken: Cloisonnéfabrik og Den Kinesiske Mur
Har du ikke tilmeldt dig udflugtspakken, er dagen til fri disposition i Kinas hovedstad, hvor mulighederne er uendelige. Hvis du ikke selv har en plan for dagens aktiviteter, så spørg vores rejseleder om et forslag.

På udflugtspakken tager vi tidligt af sted for at opleve besøget på selve Den Kinesiske Mur - et af de højdepunkter i Kina, man simpelthen ikke kan komme udenom! I dag tager vi tidligt af sted for at besøge Muren et af de rigtig flotte steder, nemlig ved Mutianyu. Stedet ligger et par timers kørsel væk fra Beijing og en smule afsondret, men er hele køreturen værd!

Undervejs på dagens udflugt besøger vi en cloisonnefabrik. Cloisonne er et krævende emaljearbejde, der er kinesernes svar på kongeligt porcelæn. Fabrikken fremstiller med gammeldags håndværksmetoder og under helt primitive forhold disse utroligt flotte emaljevarer fra bunden.

Ved Mutianyu er bjergsiden op til Muren høj og stejl. Med friske ben kan man tage trapperne til toppen på ca. 15-20 minutter. Man kan også tage kabelbanen for egen regning, og blive transporteret i ro og mag til toppen. Heroppe på det gamle forsvarsværk er der rigelig tid til at nyde udsigten og fordums storhed i eget tempo. Efter et par timer mødes vi igen ved foden af Muren, og vi bliver med garanti falbudt tøj, dimser og alskens souvenirs fra de lokale handlende, der holder til her.

Sidst på dagen er vi tilbage igen i Beijing, og hvis der er stemning for det, kan vi arrangere fælles aftensmad på en af de mange lokale restauranter i Beijing.

Morgenmad er inkluderet / Frokost er inkluderet i udflugtspakken.

Beijing

Fridag, tid til egne oplevelser i Beijing 
I dag er det tid til egne eventyr i Kinas hovedstad. Det er måske tid til et besøg på det kendte Sommerpalads eller hvad med en tur til Himlens tempel? Spørg endelig vores rejseleder om forslag og detaljer.

Morgenmad er inkluderet.

Beijing - København

Hjemrejse
Efter morgenmaden checker vi ud fra vores hotel og kører til lufthaven i Beijing for at begynde hjemrejsen. Vi ankommer tilbage i Danmark samme dag.

Morgenmad i Beijing og forplejning på fly er inkluderet.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Shanghai & Beijing - København
 • Kendte skatter og afgifter
 • Udflugter ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Lokale chauffører og lokalguider
 • 8 x overnatning på gode og centralt beliggende hoteller
 • 2 x nattog i sovevogn
 • 10 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 4 x aftensmad
 • 1 glas øl / vand til måltiderne

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 1.990 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge til guider og chauffører (Beregn ca. 300 kr. per person)
 • Øvrigt der ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
 • Udflugtspakke i Beijing 750 kr. pr. person

 

Om rejsen

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernet busser. På nattoget anvendes kategorien "soft sleeper".

Forlæng evt. rejsen med flere overnatninger i Beijing (på forespørgsel).

Børn 
Børn til og med 11 år på hjemrejsen får 500 kr. rabat.

Et barn under 11 år kan indkvarteres i 2-sengsværelse eller 2-sengsværelse med ekstra opredning.

3 personer der rejser sammen
Er I 3 der rejser sammen, kan I spare et enkeltværelsestillæg hvis I er villige til at bo sammen på et almindeligt dobbeltværelse med en ekstra opredning.

Prisen for 3. person er da den samme som for de to første, men bemærk at den ekstra opredning ofte er en klapseng el. lign. af ringere standard end de normale senge. Desuden begrænser den ekstra seng gulvpladsen på værelset.

 

 

Visum

De kinesiske myndigheder forlanger, at gæster der besøger landet, skal have visum.

Dette gælder også for danske statsborgere. Ud over at udfylde en online visumansøgning skal alle besøgende afgive fingeraftryk for at få udstedt et gyldigt visum.

Fra og med 4. oktober 2018 er det kun muligt at afgive fingeraftryk ved at møde personligt op på det kinesiske visumcenter på Østerbro i København.

FDM travel kan derfor ikke påtage sig at hjælpe med at fremskaffe visum til gæster, der ønsker at rejse til Kina på en eller flere af vores rundrejser.

I stedet henviser vi til online ansøgningen via Det Kinesiske Visumcenter. 

Reserver

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
13.490 kr.
- (Udsolgt)
OBS: 11 dages rejse / Efterårsferien
14.490 kr.
-
Flyv fra København / Billund / Aalborg
11.990 kr.
-
Flyv fra København / Billund / Aalborg - Påskeferien
12.990 kr.
-
Flyv fra København / Billund / Aalborg
12.990 kr.
-
Flyv fra København
12.990 kr.
-
Flyv fra København
13.990 kr.

Angivne priser er inklusive rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt