Magiske Kina

18 dages rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Kina-rejse! Vi overnatter ved Den Kinesiske Mur, oplever Beijing, nattog og terracottasoldaterne, sejler på Yangtzefloden, cykler i Sydkinas natur. Vi slutter i Østkina med Shanghai og Suzhou. Kina når det er bedst!

Magiske Kina er en rejse til "Riget i Midten" for nysgerrige, eventyrlystne rejsende i alle aldre, der gerne selv vil være med til at forme rejsen. Vel vidende at en længere rundrejse kan være anstrengende, har vi indlagt ekstra god tid og fjernet overflødigt ”fyld”, så vi ikke skal skynde os unødigt for at nå programmet. Således arrangerer vores rejseleder undervejs i fællesskab med rejsedeltagerne nogle af udflugterne og måltiderne alt efter lokale forhold og de muligheder, der byder sig. Men bare rolig: Vi har stadigvæk planlagt langt det meste af det spændende program hjemmefra.

  Fra 23.990 kr.
  pr. person i dobbeltværelse for 18 dages rundrejse inkl. fly, hoteller, Yangtze-krydstogt, udflugter, dansk rejseleder og meget mere.

  Varighed:
  18 dage

  Antal deltagere:
  Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 25)

  Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist:

  Reserver

  Dagsprogram

  Dag for dag

  Dag 1: Afrejse fra Danmark
  Dag 2: Beijing - Den Kinesiske Mur
  Dag 3: Den Kinesiske Mur - Beijing
  Dag 4: Beijing
  Dag 5: Beijing - Xian
  Dag 6: Xi'an
  Dag 7: Xi’an - Yichang
  Dag 8: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 9: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 10: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 11: Chongqing - Guilin - Longsheng
  Dag 12: Longsheng - Yangshuo
  Dag 13: Yangshuo - Li floden
  Dag 14: Yangshuo
  Dag 15: Yangshou - Guilin - Shanghai - Suzhou
  Dag 16: Suzhou - Tongli - Shanghai
  Dag 17: Shanghai
  Dag 18: Shanghai - København

  Afrejse fra Danmark

  Vi mødes i Kastrup lufthavn hvor vores store Kina-rejse begynder. Efter check-in flyver vi til Kinas hovedstad Beijing.

  Forplejning på fly er inkluderet.

  Beijing - Den Kinesiske Mur

  Indkvartering ved den Kinesiske Mur
  Vi ankommer til Beijings lufthavn og tager med vores bus mod nord til Den Kinesiske Mur langt fra de gængse turiststeder. Hvad enten muren kan ses fra månen eller ej, så er den værd at dvæle ved en stund.

  Derfor indlogerer vi os i traditionel kinesisk gårdhusstil på et lille enkelt gæstehus tæt ved muren, hvor vi har resten af dagen til afslapning og gåture i området.

  Forplejning på fly, frokost og aftensmad er inkluderet.

  Den Kinesiske Mur - Beijing

  Den Kinesiske Mur og Kinas hovedstad
  Efter morgenmaden skal vi op på selve muren. Her er afsat god tid til at nyde den gamle mur i eget tempo. Den Kinesiske Mur er blevet bygget og restaureret af kejserlige dynastier igennem flere tusinde år, Muren er et absolut must, når man er i Kina

  Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel i Beijing, hvor vi inden aftensmaden måske kan nå en lille gåtur i området.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

  Beijing

  Det historiske centrum
  Efter morgenmaden tager vi ind på den Himmelske Freds Plads og ser, hvis det er muligt, Maos Mausoleum.Vi går her fra Beijings hjerte på udflugt i Den Forbudte By – det gamle kejserpalads, der rejser sig bag de høje, røde mure og Maos portræt over Den Himmelske Freds Port.

  Om eftermiddagen skal vi opleve hutongerne, Beijings traditionelle boligområder, der i dag er ved at forsvinde. Vi kører i rickshaws rundt i området og nyder udsigten og stemningen i de gammeldags, primitive smalle gader. Undervejs besøger vi en familie som byder på lokal frokost.

  Endelig skal vi også se byens klokketårn, Zhonglou, der ligger netop som centrum for nogle af byens eneste tilbageværende hutonger. Eftermiddagen er afsat til et besøg i en kvalitetssilkebutik.

  Morgenmad, frokost og middag inkluderet.

  Beijing - Xian

  Tai Chi, Himlens Tempel, kunstdistrikt 798 og nattog mod Xi’an
  Vi står tidligt op for at tage en tur i Himlens Tempels park, hvor vi kan se kineserne udøve morgengymnastik; Tai Chi, Qi Gong og alle slags danse og gymnastik. Herefter besøger vi Himlens Tempel.Herefter kører vi nordpå til det spændende café- og kunstdistrikt 798, der er et af Beijings mest nutidige og avantgardistiske kunstområder i gamle nedlagte elektronik- og ammunitionsfabrikshaller.  

  Efter besøget i kunstdistrikt 798 kører vi mod togstationen, hvor vi stiger ombord på nattoget sydpå mod en af Kinas første hovedstæder, Xi’an, hvor vi skal tilbringe de næste dage.
   
  Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

  Xi'an

  Den Gule Kejser & Terrakottasoldaterne

  Vi ankommer om morgenen til Xi’an - Kinas gamle hovedstad  igennem mere end 1.000 år under mange forskellige dynastier. Idag skal vi opleve den verdensberømte og enestående terrakottahær af krigere, bueskytter, generaler og heste, som i årtusinder har stået vagt ved Qin-kejserens grav - gemt og glemt under den gule jord i området i mere end 2000 år.

  Morgenmad og frokost er inkluderet.

  Xi’an - Yichang

  Xi’ans bymur og transport til Yangtzefloden

  Xi’ans storhedstid var Tang-dynastiet, men byen er også et glimrende eksempel på Kinas kultur og arkitektur under andre perioder. Vi ser den gamle bymur i Xi’an, som er en af de få tilbageværende intakte bymure i Kina. Fra toppen af muren kan vi se både den gamle og den moderne by, der strækker sig så langt øjet rækker ud over den gamle bymurs grænser.

  Vi fortsætter fra Xi'an mod Yichang. Da de direkte fly mellem de to byer er uregelmæssige, foregår denne tur typisk ved, at vi flyver til Wuhan i det centrale Yangtze-delta, hvorfra vi kører til Yichang i bus. Yichang ligger umiddelbart midt på Yangtzefloden og er udgangspunktet for vores krydstogt, ikke langt fra de største seværdigheder De Tre Kløfter og De Tre Kløfters dæmning. 

  Vi indkvarterer os på vores krydstogtskib og overnatter, inden vi i morgen tidlig påbegynder selve krydstogtet.
   

  Bemærk: Såfremt dagens flyforbindelse er tidlig, vil rejselederen flytte besøget på bymuren fra dag 7 til dag 6 i stedet.

   Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Three Gorges Dam - De Tre Kløfters Dæmning

  Vi skal i de kommende dage opleve højdepunkterne på Kinas største og vigtigste flod. I dag skal vi med egne øjne opleve en af de mest omtalte projekter i det moderne Kinas historie. Vi går i land for at tage på udflugt til verdens største dæmning og vandkraftværk ”Three Gorges Dam” - De Tre Kløfters Dæmning. Det enorme projekt skal tæmme Yangtzeflodens vandmasser og ved hjælp af vandkraften danne elektricitet til Kinas hungrende og energikrævende forbrugere og industri. Her produceres elektricitet svarende til mere end det dobbelte af hele Danmarks energiforbrug.

  Vel tilbage på skibet sejler vi igennem en del af Xiling-kløften, der er den første af De Tre Kløfter. Om bord på skibet kan vi fordøje de mange indtryk fra rejsens første del, deltage i skibets frivillige og spændende aktiviteter og ellers bare nyde livet ombord i vores eget tempo. 

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Sejltur på Yangtzes bifloder – ”De Tre små Kløfter”

  I løbet af dagen ankrer vi op i Badong eller Wushan og tager i mindre både på udflugt op ad en mindre snoet biflod, også kaldet ”De Tre Små Kløfter” der anses for at være endnu smukkere end De Tre Kløfter.

  Her i området har de lokale flodfolk levet i generationer som fiskere, landbrugere og arbejdere der har staget, roet og trukket Yangtzeprammene igennem de stærke strømme. Vi er vidne til de dramatiske klippeformationer og imponerende flodscenerier. Tilbage på vores krydstogtskib kan vi nyde eftermiddagen og aftenen, mens vi sejler igennem de smalleste og mest dramatiske kløfter, Qutang- og Wukløfterne.

   

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Yangtzeflodens genhusede befolkning

  På denne sidste strækning af vores Yangztetogt bevæger vi os i grænselandet til Sichuan-provinsen, der er blandt de folkerigeste provinser i Kina. Sichuan er afsondret fra resten af Kina med store bjergmassiver, så den oprindelige naturlige rute til Sichuan fra resten af Kina gik via Yangztefloden, hvor man i århundreder har trukket de fladbundede pramme op ad den farlige, strømmende flod. Forfatteren til Vilde Svaner, Jung Chang, stammer fra Sichuan, og hun beskriver blandt andet i bogen, hvordan hendes familie kom hertil ad samme rute, som vi nu selv sejler. Befolkningen her har til dels levet isoleret og er dermed et folk med egne traditioner, skikke og dialekt. Man er især stolt af sit fantastiske, stærkt krydrede køkken og sit arbejdsomme folk og stærke familiebånd. Vi lægger i dag til ved en af de lokale byer langs Yangtze, hvor tiden ikke har medført de store ændringer i hverdagen. Afhængig af forholdene på floden afgør kaptajnen, om vi besøger Wanzhou, Shibaozhai eller Fengdu, der på hver deres måde byder på et indblik i livet, arkitekturen og traditionerne langs Yangtze.

   

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Chongqing - Guilin - Longsheng

  Sydkinas poetiske bjerglandskaber
  Yangtzekrydstogtet er nu slut og vi er ankommet til storbyen Chongqing. Frem til 1990’erne hørte byen under Sichuan-provinsen, men har nu fået særstatus som selvstyrende metropol og er dermed på papiret blevet den folkerigeste by i Kina. Vi flyver fra Chongqing til Guilin i det smukke Sydkina, hvorfra vi kører i bus til Longsheng. Her finder vider nogle fantastiske risterrasser med 700 års historie, og vi skal opleve de berømte ’Dragens Rygrads risterrasser’. Områdets mange etniske minoriteter, Yao, Miao og Zhuang lever med deres egne skikke, folkedragter, sprog og madlavning. Her kan man virkelig mærke, at vi er kommet langt væk fra den kinesiske storby. Vi overnatter i Longsheng på et simpelt men hyggeligt gæstehus. Efter ankomst til området bliver vi sat af bussen, og skal gå det sidste stykke, op imod 30-45 minutter ad små stier og trappetrin til vores gæstehus. Da vi kun skal overnatte en enkelt nat i området, lader vi den store bagage opbevare og pakker den nødvendige praktiske oppakning i mindre tasker, som - hvis nødvendigt -  bæres frem til vores gæstehus af lokale hjælpere.
   
  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

  Longsheng - Yangshuo

  Vandring i risterrasserne og buskørsel til det lille åndehul, Yangshuo

  ”Bjergene er høje - og Kejseren er langt væk” Sådan lyder et gammelt sydkinesisk mundheld, der beskriver hvorfor tingene er lidt mere afslappede i Sydkina end i hovedstaden Beijing, langt borte mod nord. Og der er noget om det. Her er både bjerge og en unik afslappet stemning blandt den lokale befolkning. Formiddagen er afsat til at vandre eller slappe af og opleve Longshengs menneskeformede landskab - alt efter temperament.

  Naturen, risterrasserne, de små landsbyhuse og folkelivet inviterer til opdagelse og oplevelser på egen hånd, i mindre grupper eller på en rute sammen med rejselederen.

  Om eftermiddagen kører vi til landsbyen Yangshuo hvor vi skal tilbringe de næste par dage. Yangshuo er meget mindre end Guilin og ligger om muligt endnu bedre i det smukke landskab. Det gør Yangshuo til en venlig landsby med fantastiske muligheder for udflugter og en helt særlig stemning og en blandingskultur mellem det gamle autentiske Kina på landet og den yngre bykultur - en særegenhed der har præget byen siden backpackernes ankomst til Kina i 1990’erne.

   

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Yangshuo - Li floden

  Sejlads på Li-floden

  Med bus går turen i dag fra Yangshuo til den lille landsby Fuli, der er en af de oprindelig landbyer langs floden.  Her har vi arrangeret en fantastisk sejllads på Li-floden, hvor vi i små både sejler i de unikke, smukke omgivelser. Utallige poeter og landskabsmalere er igennem tiderne blevet inspireret til deres kunst af landskabet omkring Li-floden. Bjergene tårner sig op som sukkertoppe imellem de frugtbare rismarker, små vandingskanaler og dambrug, hvor bønder, skarvfiskere og deres husdyr har holdt til i årtusinder.

  Efter et par timers oplevelser på floden og i Fuli gamle by, vender vi tilbage til Yangshuo, hvor resten af eftermiddagen er til fri disposition. 

  Morgenmad og frokost er inkluderet.

  Yangshuo

  Cykeltur langs Yulongfloden

  I dag har vi arrangeret en fælles cykeltur i det smukke landskab. Vores rute går ud af Yangshuos centrum langs den mindre flod, Yulongfloden, ind i landskaberne. Vi spiser frokost undervejs, og laver små stop hvor der bliver tid til at fotografere og udforske naturen og landsbyerne, inden vi vender hjem til vores hotel. Resten af eftermiddagen er igen afsat til afslapning og udforskning på egen hånd.

   

  Morgenmad og frokost er inkluderet

  Yangshou - Guilin - Shanghai - Suzhou

  Til Østkinas kanalbyer

  Vi kører til Guilin for at flyve til Østkina.

  Hvis tiden tillader det, besøger vi en teforsknings-plantage undervejs på vej til Guilin lufthavn. Her kan vi både se dyrkningen, samt smage på forskellige tesorter. Fra Guilin flyver vi til Shanghais lufthavn, hvorfra vi kører direkte til nabobyen Suzhou, også kendt som “Østens Venedig” Hele Jiangsuprovinsen i denne del af Østkina er gennemkrydset af søer og kanaler, der tidligere blev sammenbundet af den såkaldte ’kejserkanal’. Her kunne man i sikkerhed fragte korn og andre varer til hovedstaden Beijing uden risiko for piratangreb.

  Morgenmad, frokost og middag inkluderet

  Suzhou - Tongli - Shanghai

  Østens Venedig

  Vores første stop i dag er den antikke og velbevarede by, Tongli lidt uden for Suzhou, hvor vi skal opleve de hyggelige gamle gader, de traditionelle huse og kanalerne. Endelig besøger vi også et af de lokale silkeværksteder, der giver indblik i silkeproduktionen fra møl til silketråd, såvel som mulighed for at købe det færdigsyede silketøj. Sidst på eftermiddagen kører vi til Shanghai, hvor vi indkvarterer os på vores hyggelige hotel.

   

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

  Shanghai

  Jinmaotårnet, spadseretur på The Bund og Nanjing Road

  Shanghai er på alle måder Kinas mest moderne by og er for Kina, hvad New York er for USA. Shanghai skal simpelthen bare opleves. Byens centrum, varemærke og største attraktion er havnefronten - the Bund.

  I dag skal vi over på den østlige side af Huangpufloden til Pudong – Shanghais finansielle centrum. Her skal vi op i Jinmaotårnet, der med sine imponerende 88 etager er en af verdens højeste skyskrabere. Når vejret er klart, er der fra toppen en imponerende udsigt over såvel Shanghais højeste skyskrabere og de over 100 år gamle europæiske og amerikanske handelshuse på havnefronten, The Bund. 

  Vi skal også opleve Shanghais puls til fods sammen med rejselederen. Vi skal gå på The Bund, den imponerende havnepromenade hvor det moderne og det traditionelle, øst og vest smelter sammen i et væld af indtryk, storslået arkitektur, neonlys, farver, flodtrafik og menneskemylder. Fra The Bund går vi videre op ad Nanjing Road, Shanghais mest berømte gågade, hvorefter resten af dagen er til egen disposition. Vi kan evt. dele os op i mindre grupper efter temperament. Vi kan fx anbefale en gåtur til Folkets Park, Yu-haven eller nogle af de mange andre seværdigheder i centrum, der kan nås til fods eller med metroen.

  Morgenmad er inkluderet.

  .

  Shanghai - København

  Hjemrejse.

  Det er blevet tid til at sige farvel til Magiske Kina og vi tjekker ud fra vores hotel og kører med bussen til lufthavnen. Vi ankommer hen på aftenen til København.

  Morgenmad og forplejning på fly er inkluderet.

  Kort

  Vis på kort

  Galleri

  Priser

  Prisen inkluderer

  • Flyrejse København- Beijing
  • Flyrejse Shanghai - København
  • Dansk rejseleder
  • Engelsktalende lokalguider
  • Skatter og afgifter
  • 10 nætter på gode centrale hoteller i delt dbl. vær. (Beijing, Xi'an, Shanghai, Yangshuo)
  • 2 nætter i hyggelige gæstehuse i delt dbl. vær. (Muren og Longsheng)
  • 4 nætter på Yangtze-krydstogt i delt dbl. udvendig kahyt med privat balkon
  • Udflugter, entreer, transporter, nattog i sovevogn, indenrigsfly
  • Daglig morgenmad
  • 14 x frokost
  • 12 x aftensmad
  • 1 glas øl eller vand til måltiderne

  Prisen INKLUDERER IKKE

  • Tillæg for enkeltværelse kr. 4.990 (hoteller og krydstogt)
  • Ekspeditionsgebyr, pr. ordre, 125 kr.
  • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
  • Drikkepenge til guider, chauffører og krydstogtpersonale (Beregn ca. 700 kr. pr. person)
  • Udgifter til personlige fornødenheder
  • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

   

  Om rejsen

  Antal deltagere:
  Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

  Sprog
  På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

  Transport
  Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernet busser. På nattoget anvendes kategorien "soft sleeper". På Yangtze-krydstogtet sejler vi med et kinesisk 1.klasses skib.

  visum 

  De kinesiske myndigheder forlanger, at gæster der besøger landet, skal have visum.

  Dette gælder også for danske statsborgere. Ud over at udfylde en online visumansøgning skal alle besøgende afgive fingeraftryk for at få udstedt et gyldigt visum.

  Fra og med 4. oktober 2018 er det kun muligt at afgive fingeraftryk ved at møde personligt op på det kinesiske visumcenter på Østerbro i København.

  FDM travel kan derfor ikke påtage sig at hjælpe med at fremskaffe visum til gæster, der ønsker at rejse til Kina på en eller flere af vores rundrejser.

  I stedet henviser vi til online ansøgningen via Det Kinesiske Visumcenter.

  Reserver

  Afrejsedatoer

  -
  Rejs fra København, Billund eller Aalborg / Max 24 deltagere
  23.990 kr.
  -
  Rejs fra København / Max 24 deltagere
  24.990 kr.
  -
  Rejs fra København / Max 24 deltagere
  24.990 kr.
  -
  Rejs fra København / Max 24 deltagere
  24.990 kr.

  Angivne priser er inklusive rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

  Kontakt

  Intern kommentar