Rundrejser i Kina med dansk rejseleder

Kina - det dragende land

Er du klar til en dragende rundrejse? Så skal du til Kina og opleve det mægtige land på en rundrejse med dansk rejseleder. Det gamle, fjerne land med en helt unik historie virker dragende på alle, der drømmer om kejsere og kejserinder, pavilloner, te-huse, mænd i Mao-dragter og orientalske stemninger. Eller mærk suget i maven, når du for første gang ser Den Kinesiske Mur slange sig naturstridigt gennem bjerglandskabet i Kina. Vores Kina-specialister har sammensat nogle rundrejser i Kina med dansk rejseleder, hvor du får en smagsprøve på de største og de anderledes oplevelser, Kina har til dig.

Som medlem af FDM kan du få 500 kr. rabat pr. booking på rundrejser med rejseleder?
Er du ikke medlem, kan du læse om fordelene og bestille FDM-medlemsskab her.

Rundrejserne inkluderer altid:

  • Transport i henhold til program
  • Udflugter inklusiv entreer i henhold til program
  • Dansk rejseleder med stor viden

 

Har du spørgsmål til vores rundrejser med dansk rejseleder?

Kontakt

Rundrejser i Kina

Vis på kort

Afrejsekalender

Praktisk information

Klima
Generelt følger årstiderne de danske, men der er store regionale forskelle på Syd-, Øst- og Vestkina. Der er nedbør i Syd-, Øst - og Sydvestkina hele året, men generelt mest om foråret og i sommermånederne. I Nordkina (Beijing) falder der stort set ingen nedbør i vinterhalvåret, og der er sjældent skyet. I vinterperioden er der derfor typisk megen sol, der føles varm på trods af de lave lufttemperaturer.
 

  JAN   FEB   MAR   APR   MAJ   JUN   JUL   AUG   SEP   OKT   NOV   DEC  
BEIJING                        
Dagtemperatur  2  4 11 20 26 30 31 30 26 19 10  3
Nattemperatur -9 -7 -1  7 13 18 22 20 14  7 0 -7
Nedbør (mm)  0 10 10 30 30 70 180 180 50 20 10  0
                         
XI'AN                        
Dagtemperatur  5  8 14 20 26 31 32 31 25 19 12  6
Nattemperatur -4 -2  3  9 14 19 22 21 16 10  3 -3
Nedbør (mm)  8 10 25 51 66 51 94 66 107 66 25  5
                         
SHANGHAI                        
Dagtemperatur  8  9 13 19 24 27 32 32 27 22 17 11
Nattemperatur  1  2  5 11 16 20 25 25 21 15  9  2
Nedbør (mm) 40 60 80 100 110 150 130 130 160 60 50 30

 

Drikkepenge
Drikkepenge i Kina er som i mange andre lande normalt inden for turismen til guider, chauffører og krydstogtpersonale. Som tommelfingerregel kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til 30 kr./dag, der fordeles mellem de lokale guider, altså ca. 10-15 kr. til hver. På Yangtzekrydstogtet er niveauet lidt højere. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 

Krydstogt på Yangtzefloden
Under krydstogtet på Yangtzefloden er der rig mulighed for at slappe af, læse bøger, deltage i aktiviteter om bord, og frem for alt nyde den flotte tur igennem De Tre Kløfter. Her sejler vi med gode krydstogtskibe med udvendige kahytter, oftest med private balkoner. Udflugterne og sejlruten kan ændres uden varsel af rederiet og kaptajnen som følge af flodens vandstand og navigationsmyndighederne.

Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220 volt, men stikkene kan være anderledes. Det kan være en god idé at medbringe en rejse-adapter.
 

Visum og pas 
De kinesiske myndigheder forlanger, at gæster der besøger landet, skal have visum. Dette gælder også for danske statsborgere. 
Fra og med 4. oktober 2018 skal man udfylde en online ansøgning og afgive fingeraftryk ved at møde personligt op på det kinesiske visumcenter på Østerbro i København, hvis man søger om personligt visum.
På gæsternes vegne kan FDM travel søge om et gruppevisum for de gæster, der ønsker dette. 
Passet skal være gyldigt mindst seks måneder udover opholdet.

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 
 

Penge og valuta
Vi anbefaler som hovedregel at medbringe lokal kinesisk valuta der kaldes CNY (Chinese Yuan). 
Man kan købe kinesisk valuta i Danmark hos flere banker og fx Forex, som ofte skal bestilles et par uger inden afrejse. Desuden anbefales et Visacard/Mastercard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker og på hoteller, og det er muligt at hæve penge med danske kreditkort i kinesiske hæveautomater.
Pr. september 2020 er middelkursen ca. 1 yuan = 0,92 kr.
 

Tidsforskel
I vinterhalvåret, når det er normaltid i Danmark, er Kina 7 timer foran Danmark. Når det er sommertid, er Kina 6 timer foran Danmark. 
 

Sprog
Kina har flere forskellige sprog, men det mest talte er mandarin som tales af 70% af kineserne. Kineserne er stolte af deres sprog, og kan man et par gloser på kinesisk vækker det typisk et smil hos de lokale. 
 

Togrejser i Kina
På nogle af vores rejser benytter vi nattog, der er en praktisk, effektiv og ikke mindst spændende måde at komme rundt i landet på. På alle togrejser er vi ligestillet med øvrige passagerer, og kan ikke altid garantere særlige pladser. På togrejserne er vi indkvarteret i delte 4-6 personers kupeer. Vi tilstræber naturligvis at få pladser og kupeer ved siden af hinanden til hele gruppen, når det er muligt. Dette kan dog aldrig garanteres.
Imellem sengene i kupeerne er der et mindre fælles bord, og der er plads til bagage både under de nederste køjer og i et rum øverst oppe. Der er sengetøj (dyner og puder) til hver seng. Togvognene har i hver ende af vognene henholdsvis vaskerum og toilet.
Der er ikke badeforhold på togene, men et fællesrum med håndvaske til tandbørstning, hånd- og ansigtsvask. I alle vogne er der både det klassiske kinesiske pedal-toilet, samt vestlige toiletter. Man medbringer som på de fleste offentlige toiletter i Kina selv toiletpapir.

Har du spørgsmål til vores rundrejser?