Kina-ekspressen

12 dages rundrejse i kina med dansk rejseleder

Oplev pulserende Shanghai med sin imponerende skyline efterfulgt af byen Suzhou, også kendt som Østens Venedig, med sine mange små kanaler.  
Vi tager nattoget til hyggelige Xi'an og terrakottasoldaterne, og slutter vores Kina-rejse i hovedstaden Beijing. Her har vi god tid til at opleve Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og meget mere.

På denne enestående rejse oplever vi det bedste af hvad Øst- og Nordkina har at byde på.

Fra 13.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du kommer til Den Kinesiske Mur, som er et af verdens syv vidundere
 • Du oplever de berømte terracottakrigere i Xi'an
 • Du kommer tæt på kanalerne i Suzhou, kendt som Østens Venedig
 • Du oplever den pulserende storby Shanghai, der imponerer med sin skyline 
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

 

Du kan reservere din rundrejse her:

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark
 • Dag 2: Ankomst til Shanghai
 • Dag 3: Shanghai
 • Dag 4: Shanghai – Tongli – Suzhou
 • Dag 5: Suzhou og nattog mod Xi’an
 • Dag 6: Xi’an
 • Dag 7: Xi’an
 • Dag 8: Xi’an og nattog mod Beijing
 • Dag 9: Beijing
 • Dag 10: Beijing
 • Dag 11: Beijing
 • Dag 12: Hjemrejse fra Beijing og ankomst i Danmark
   

København

Afrejse mod Shanghai

Vi mødes i Københavns lufthavn, hvor vores spændende rundrejse starter. Efter fælles indcheckning flyver vi af sted til Kinas økonomiske metropol, Shanghai.

Forplejning på flyet er inkluderet.

Shanghai

Kinas økonomiske puls

Vi ankommer til Pudong Lufthavn i Shanghai og skal nu i gang med vores spændende ophold. Shanghai er på alle måder Kinas mest moderne storby. Vi begynder rejsen med at køre i det højteknologiske Maglev højhastighedstog fra lufthavnen ind til byen. Toget når op på hastigheder over 300 km/t, inden vi ”lander” tættere på byen og herfra kører resten af vejen ind til downtown i vores bus.

Her begynder oplevelserne med et besøg i Shanghais gamle kinesiske bymidte og bazarområde, hvor vi besøger Yu Yuan. Der bliver tid til at gå rundt i bazarområdet med den særlige zigzag-bro og det berømte tehus, se nærmere på menneskemængderne og i det hele taget se de mange forretninger og finurlige tilbud, der udbydes her.

Sidst men ikke mindst, skal vi ud på en gåtur på havnefronten - The Bund - der er Shanghais centrum, varemærke og nok største attraktion. Her på Kinas mest imponerende havnepromenade smelter det moderne og det traditionelle, øst og vest sammen i et væld af indtryk, storslået arkitektur, neonlys, farver, flodtrafik og menneskemylder. Når vi ud på eftermiddagen checker ind på vores hotel, bliver der tid til lidt afslapning eller måske en gåtur, hvor vi kan opleve nærområdet og Shanghais fantastiske stemning til fods.

Forplejning på fly samt frokost og aftensmad er inkluderet

Overnatning: Greenland Jiulong Hotel eller tilsvarende

Shanghai

Det traditionelle og det moderne Shanghai

Efter morgenmaden på vores hotel er dagen sat af til oplevelser i den fascinerende metropol. Vi starter med en vandretur igennem Shanghais centrale park, Folkets Park, der som en grøn oase ligger omgivet af hektisk aktivitet, skyskrabere, motorveje i flere etager og byens ældre, vestligt prægede byggeri. Efter vi har haft tid til at nyde parken, besøger vi Shanghai Museum, der både som bygning og kunstnerisk og arkæologisk skattekiste er en af Kinas absolutte perler.

Senere på dagen tager vi over på den østlige side af Huangpufloden til Pudong, hvor vi skal op i Jinmao-tårnet, som er en af verdens højeste skyskrabere på 88 etager. Når vejret er klart, er der fra toppen en imponerende udsigt over såvel Shanghais højeste skyskrabere og de over 100 år gamle europæiske og amerikanske handelshuse på havnefronten, the Bund. Om aftenen er der mulighed for at rejselederen og vores kinesiske guide lokalt arrangerer middag og en tur til et af Shanghais berømte akrobatikshows (ikke inkluderet).

Morgenmad og frokost er inkluderet

Overnatning: Greenland Jiulong Hotel eller tilsvarende

Shanghai - Tongli - Suzhou

Østens Venedig

I dag kører vi til Suzhou, et par timers kørsel fra Shanghai, med spændende oplevelser undervejs. Hele Jiangsu-provinsen i denne del af Østkina er gennemkrydset af søer og kanaler, der tidligere blev sammenbundet af den såkaldte ’kejserkanal’. Her kunne man i sikkerhed fragte korn og andre varer til hovedstaden Beijing uden risiko for piratangreb.

Vores første stop i dag er derfor den antikke og velbevarede by Tongli, hvor vi skal opleve de hyggelige gamle gader, de traditionelle huse og kanalerne. Efter frokosten kører vi til Suzhou, der på grund af sine mange kanaler også er kendt som Østens Venedig. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Overnatning: Garden Hotel Suzhou eller tilsvarende

Suzhou

Suzhou og nattog mod Xi’an

I dag skal vi først se den gamle byport, Panmen, hvorigennem man i gamle dage havde mulighed for at sejle direkte ind i byen. Efterfølgende besøger vi et af Suzhous silkeværksteder, der giver indblik i silkeproduktionen fra møl til silketråd, såvel som mulighed for at købe det færdigsyede silketøj.

Om eftermiddagen bliver der tid til at gå lidt på opdagelse på egen hånd i Suzhou, eller rejselederen kan arrangere en fælles udflugt, inden vi om aftenen stiger på toget mod Xi’an. En mulighed kunne fx være en sejltur på Suzhous kanaler med besøg på et traditionelt grøntsagsmarked undervejs, eller hvad mulighederne nu ellers byder os. Senere på dagen mødes vi og kører til togstationen, hvor vi indkvarterer os på toget i sovevogne. Om bord på toget kan vi spille kort, gå på opdagelse i de mange andre vogne eller blot gå tidligt i seng, mens toget vugger af sted igennem Jiangsu, Henan og Shaanxi mod Xi’an.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Overnatning: nattog

Xi’an

Shaanxi provinsmuseum, den muslimske bazaar & hotpot middag

Afhængig af togforbindelsen ankommer vi i løbet af morgenen og formiddagen til den spændende gamle by, Xi’an. Hvis det er muligt, spiser vi morgenmad ved ankomsten til Xi’an, og ellers - hvis vi først når lidt senere frem - arrangerer rejselederen kinesisk morgenmad om bord på toget. Byen anses af mange for at være den kinesiske civilisations vugge og byder derfor på fantastisk meget historie, hvor den mest kendte seværdighed helt klart er terrakottasoldaterne. I løbet af de tusinde år, hvor Xi’an har været hovedstad for landet, er her samlet en overflod af historiske og arkæologiske skatte.

Vi starter derfor med et besøg på det imponerende flotte provinsmuseum, der på en spændende og særdeles overskuelig måde indfører os i de forskellige dynastier og perioder, hvor Xi’an har været centrum for Kina. Kinas befolkning udgøres officielt af 56 forskellige etniske grupper. En af disse er den muslimske hui-minoritet, der primært holder til i det vestlige Kina, men også har en stor befolkning her i Xi’an.

Om eftermiddagen går vi en tur i den spændende muslimske bazaar, der ligger lige i hjertet af byen. Her er boder med alskens varer stillet frem sammen med det lokale eksotiske gadekøkken, og der er gode muligheder for en god handel og nogle spændende fotografier af den flotte gamle bymidte med trommetårnet og klokketårnet som arkitektoniske fyrtårne og blandingen af de flotte nyrestaurerede facader i traditionel stil med gamle huse. Til aftenens middag skal vi prøve en af Kinas meget populære spiser, nemlig hotpot, der bedst kan sammenlignes med den europæiske fondue. I den lokale kinesiske version koger vi kød, tofu, æg og grøntsager direkte i en klar eller særdeles chilikrydret gryde med suppe og dypper i forskellige saucer. Velbekomme!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Overnatning: Bell Tower Hotel Xi'an eller tilsvarende

Xi’an

Den gule kejsers terrakottasoldater og Xi’ans bymur

I dag kører vi øst for byen til terrakottasoldaternes museum. De brændte lersoldater har stået æresvagt under jorden siden Qin-dynastiet (221-206 f.Kr.), og blev ved et fantastisk tilfælde opdaget i 1974. Vi tilbringer god tid i de mange udstillingshaller, hvor man kun kan forsøge at begribe den storhed og tekniske kunnen, som samfundet besad på den tid Vi får også lejlighed til selv at købe de berømte lerfigurer, idet vi under dagens udflugt besøger et terrakottaværksted, der fremstiller reproduktioner af terrakottakrigerne.

Om eftermiddagen er vi igen tilbage i Xi’an, hvor vi skal op på den intakte bymur. Muren strækker sig i en firkantet “ring” rundt om bymidten og er samlet set 14 km lang. Er der stemning for det, kan vi fx tage en cykeltur hele vejen rundt. For en billig penge kan man leje cykler (ikke inkluderet) eller vi kan bare nyde udsigten fra toppen på egne ben. Om aftenen er der mulighed for at arrangere en tur i teateret med dumpling-banket (lækre pastapakker med forskelligt fyld - kinesernes svar på ravioli) og efterfølgende musik og danseshow, hvor der vises flotte danse fra Tang-dynastiet (ikke inkluderet).

Morgenmad og frokost er inkluderet

Overnatning: Bell Tower Hotel Xi'an eller tilsvarende

Xi’an

Fridag og nattog mod Beijing

Dagen er til fri disposition, og Xi’an er en hyggelig by med masser af muligheder for oplevelser og shopping. Hvis der er stemning for det, kan rejselederen arrangere en udflugt eller to, til fods, med taxi eller, hvis vi er mange, måske med bussen. FDM travels egne rejseledere kender Kina og har måske netop en helt speciel indfaldsvinkel til et anderledes program.

Dagen kan for eksempel gå med et besøg i Xi’ans gamle handelsstrøg, hvor tesælgere og nudelmagere falbyder deres varer til nysgerrige kunder. Eller måske en tur i de mange “department stores” i de nye butiksområder, hvor unge kinesere færdes, og et besøg i et helt almindeligt supermarked, så vi kan købe kortspil, te, kaffe, vin eller snacks til aftenens togtur.

Ud på eftermiddagen samles vi igen for at køre til togstationen, hvor vi tager nattoget til Beijing. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med at arrangere fælles aftensmad inden afgang eller om bord på toget.

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: nattog

Beijing

Fridag, på egen hånd i Beijing - eller udflugtspakken: Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, kalligrafi lektion og frokost i hutongerne, trommetårnet og silkemarkedet

Vi ankommer om morgenen til Kinas hovedstad og den store vest-togstation. Vi bliver hentet af vores lokale guide og chauffør og kører til vores hotel for morgenmad. Efter morgenmaden har vi arrangeret opholdet i Beijing således, at de af vores gæster, der har tilmeldt sig udflugtspakken hjemmefra, får de største højdepunkter i Beijing med på vores to dage i byen, mens de der måske allerede har været i Beijing, ønsker at slappe af eller vil prøve at udforske Beijing på egen hånd, har muligheden for et par dage med et åbent program.

For jer, der har bestilt udflugtspakken, tager vi efter morgenmaden ind på den Himmelske Freds Plads i Beijings centrum og tager derfra på udflugt i Den Forbudte By – det kæmpestore, gamle kejserkompleks fra 1400-tallet, der rejser sig med høje, røde mure som en by i byen. Vi går igennem de vigtigste dele af kejserpaladset, der efter sigende skulle omfatte 9.999 rum på et areal som en mindre by.

Herefter kører vi til en af byens få tilbageværende ”hutonger” – de traditionelle, lave beboelser, der på en og samme tid er primitive og forældede, men også et charmerende kulturelt skattekammer. Her tager vi en gåtur i området og ser dagliglivet i de traditionelle, smalle gader, og de nyrestaurerede og faldefærdige huse, der ligger side om side. På vores tur i hutongerne spiser vi frokost hos en lokal familie på ægte Beijing-maner, som derudover giver os en lektion i kalligrafi. Herefter bliver der også mulighed for at bestige trommetårnet, der knejser over lokalområdet i denne del af det nordlige Beijing. 

Sidst på eftermiddagen besøger vi et af markederne Xiu Shui, Ya xiu, Hong Qiao eller et af de andre berømte turistmarkeder i byen, så der bliver mulighed for at gøre et par gode handler. Om aftenen vil rejselederen naturligvis hjælpe med at arrangere fællesspisning for hele holdet, hvis der er stemning for det.

Morgenmad er inkluderet / frokost er inkluderet i udflugtspakken

Overnatning: Dong Fang Hotel eller tilsvarende

Beijing

Fridag, på egen hånd i Beijing - eller udflugtspakken: Cloisonnéfabrik og Den Kinesiske Mur

Har du ikke tilmeldt dig udflugtspakken, er dagen til fri disposition i Kinas hovedstad, hvor mulighederne er uendelige. Hvis du ikke selv har en plan for dagens aktiviteter, så spørg vores rejseleder om et forslag.

På udflugtspakken tager vi tidligt af sted for at opleve besøget på selve Den Kinesiske Mur - et af de højdepunkter i Kina, man simpelthen ikke kan komme udenom! I dag tager vi tidligt af sted for at besøge Muren et af de rigtig flotte steder, nemlig ved Mutianyu. Stedet ligger et par timers kørsel væk fra Beijing og en smule afsondret, men er hele køreturen værd!

Undervejs på dagens udflugt besøger vi en cloisonnefabrik. Cloisonne er et krævende emaljearbejde, der er kinesernes svar på kongeligt porcelæn. Fabrikken fremstiller med gammeldags håndværksmetoder og under helt primitive forhold disse utroligt flotte emaljevarer fra bunden.

Ved Mutianyu er bjergsiden op til Muren høj og stejl. Med friske ben kan man tage trapperne til toppen på ca. 15-20 minutter. Man kan også tage kabelbanen for egen regning, og blive transporteret i ro og mag til toppen. Heroppe på det gamle forsvarsværk er der rigelig tid til at nyde udsigten og fordums storhed i eget tempo. Efter et par timer mødes vi igen ved foden af Muren, og vi bliver med garanti falbudt tøj, dimser og alskens souvenirs fra de lokale handlende, der holder til her.

Sidst på dagen er vi tilbage igen i Beijing, og hvis der er stemning for det, kan vi arrangere fælles aftensmad på en af de mange lokale restauranter i Beijing.

Morgenmad er inkluderet / Frokost er inkluderet i udflugtspakken

Overnatning: Dong Fang Hotel eller tilsvarende

Beijing

Fridag, tid til egne oplevelser i Beijing 

I dag er det tid til egne eventyr i Kinas hovedstad. Det er måske tid til et besøg ved det kendte Sommerpalads eller hvad med en tur til Himlens tempel? Spørg endelig vores rejseleder om forslag og detaljer.

Morgenmad er inkluderet

Overnatning: Dong Fang Hotel eller tilsvarende

Beijing - København

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores hotel og kører til lufthaven i Beijing for at begynde hjemrejsen. Vi ankommer tilbage i Danmark samme dag.

Morgenmad i Beijing og forplejning på fly er inkluderet.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly København - Shanghai
 • Fly Beijing - København
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider

 • Al transport ifølge program

 • Gode og centralt beliggende hoteller
  • 2 nætter i Shanghai
  • 1 nat i Suzhou
  • 2 nætter i nattog i delte sovevogne
  • 2 nætter i Xi'an
  • 3 nætter i Beijing
 • 10 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 4 x aftensmad
 • 1 glas øl / vand til måltiderne
 • Byrundtur i Shanghai
 • Besøg i Folkets Park i Shanghai
 • Entré til Shanghai Museum
 • Tur op i Jinmao-tårnet i Shanghai
 • Besøg i byen Tongli
 • Byrundtur i Suzhou, Østens Venedig
 • Byrundtur i Xi'an
 • Entré til provinsmuseet i Xi'an
 • Hotpot middag i Xi'an
 • Udflugt til terrakottasoldaterne i Xi'an
 • Alle skatter og afgifter
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 2.990 kr. 
 • Rådgivnings & Ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til guider og chauffører, beregn ca. 300 kr. per person
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Varighed: 
12 dage

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser. På nattoget anvendes kategorien "soft sleeper".

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

 

 

Ekstra oplevelser

Dag 3: 
Mulighed for middag og tur til et af Shanghais berømte akrobatikshows. 
Turen bookes lokalt gennem den danske rejseleder.

Dag 7: 
Mulighed for en tur i teatret, hvor der vises meget flotte danse fra Tangdynastiet.
Turen bookes lokalt gennem den danske rejseleder.

Dag 9 - 10: 
Udflugtspakke i Beijing (inkluderer Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, kalligrafi lektion og frokost i hutongerne, trommetårnet, silkemarked, cloisonnéfabrik og Den Kinesiske Mur)
Pakken koster 750 DKK pr. person, og bestilles sammen med rejsen.
 

Visum

Der kræves visum for at rejse til Kina.

Sammen med bestilling af rejsen kan der tilkøbes gruppevisum hos FDM travel.
Prisen er 
1.500,- kr. pr. person.
Nærmere oplysninger fremsendes sammen med bookingbekræftelsen.

Ønsker man selv at sørge for visum til Kina, skal man udfylde en online-ansøgning samt møde personligt op på Det Kinesiske Visumcenter på Østerbro i København for at afgive fingeraftryk. Gæster over 70 år skal ikke afgive fingeraftryk.

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
13.990 kr.
-
Rejs i efterårsferien
14.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt