Magiske Kina

18 dages rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Kina-rejse! Vi overnatter ved Den Kinesiske Mur, oplever Beijing, kører i nattog og ser de famøse terracottasoldater, sejler på Yangtzefloden og cykler i Sydkinas natur. Vi slutter i Østkina med Shanghai og Suzhou. Kina når det er bedst!

Magiske Kina er en rejse til "Riget i Midten" for nysgerrige, eventyrlystne rejsende i alle aldre, der gerne selv vil være med til at forme rejsen. Vel vidende at en længere rundrejse kan være anstrengende, har vi indlagt ekstra god tid og fjernet overflødigt ”fyld”, så vi ikke skal skynde os unødigt for at nå programmet. Således arrangerer vores rejseleder undervejs i fællesskab med rejsedeltagerne nogle af udflugterne og måltiderne alt efter lokale forhold og de muligheder, der byder sig. Men bare rolig: Vi har stadigvæk planlagt langt det meste af det spændende program hjemmefra.

  Fra 24.990 kr.
  pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

  Få 500 kr. i rabat pr. bestilling, hvis du er FDM-medlem.

  Bestil denne rejse fordi:

  • Du kommer til Den Kinesiske Mur, som er et af verdens syv vidundere
  • Du oplever de berømte terracottakrigere i Xi'an
  • Du kommer tæt på Kinas smukke natur på krydstogt ned ad Yangtzefloden
  • Du oplever de imponerende risterrasser og det lokale liv i Longsheng
  • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

  Du kan reservere din rundrejse her:

  Reserver


  Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

  Kontakt

  Dagsprogram

  Dag for dag

  Dag 1: Afrejse fra Danmark
  Dag 2: Beijing - Den Kinesiske Mur
  Dag 3: Den Kinesiske Mur - Beijing
  Dag 4: Beijing
  Dag 5: Beijing - nattog til X'ian
  Dag 6: Xi'an
  Dag 7: Xi’an - fly fra Xi'an til Wuhan - Yichang
  Dag 8: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 9: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 10: Krydstogt på Yangtzefloden
  Dag 11: Chongqing - fly fra Chongqing til Guilin - Longsheng
  Dag 12: Longsheng - Yangshuo
  Dag 13: Yangshuo - Li floden
  Dag 14: Yangshuo
  Dag 15: Yangshou - fly fra Guilin til Shanghai - Suzhou
  Dag 16: Suzhou - Tongli - Shanghai
  Dag 17: Shanghai
  Dag 18: Shanghai - Danmark

  Afrejse fra Danmark

  Vi mødes i Kastrup lufthavn hvor vores store Kina-rejse begynder. Efter check-in flyver vi til Kinas hovedstad Beijing.

  Forplejning på fly er inkluderet.

  Beijing - Den Kinesiske Mur

  Indkvartering ved den Kinesiske Mur

  Vi ankommer til Beijings lufthavn og tager med vores bus mod nordøst til Den Kinesiske Mur langt fra de gængse turiststeder. Hvad enten muren kan ses fra månen eller ej, så er den værd at dvæle ved en stund.

  Derfor indlogerer vi os i traditionel kinesisk gårdhusstil på et lille enkelt gæstehus tæt ved muren, hvor vi har resten af dagen til afslapning og gåture i området.

  Forplejning på fly, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Tianjin Huangyaguan Great Wall Guesthouse eller tilsvarende

  Den Kinesiske Mur - Beijing

  Den Kinesiske Mur og Kinas hovedstad

  Efter morgenmaden skal vi op på selve muren. Her er afsat god tid til at nyde den gamle mur i eget tempo. Den Kinesiske Mur er blevet bygget og restaureret af kejserlige dynastier igennem flere tusinde år, Muren er et absolut must, når man er i Kina.

  Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel i Beijing, hvor vi inden aftensmaden måske kan nå en lille gåtur i området.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Dong Fang Hotel eller tilsvarende

  Beijing

  Det historiske centrum

  Efter morgenmaden tager vi ind på den Himmelske Freds Plads. Vi går her fra Beijings hjerte på udflugt i Den Forbudte By – det gamle kejserpalads, der rejser sig bag de høje, røde mure og Maos portræt over Den Himmelske Freds Port.

  Om eftermiddagen skal vi opleve hutongerne, Beijings traditionelle boligområder, der i dag er ved at forsvinde. Vi tager en gåtur i området og nyder udsigten og stemningen i de gammeldags, primitive smalle gader. Undervejs besøger vi en familie som byder på lokal frokost samt får en kalligrafi lektion.

  Endelig skal vi også se byens trommetårn, Zhonglou, som står højt over de gamle hutonger, og er et særligt varetegn for det gamle Beijing. 

  Morgenmad, frokost og middag inkluderet

  Overnatning: Dong Fang Hotel eller tilsvarende

  Beijing - Xian

  Tai Chi, Himlens Tempel, kunstdistrikt 798 og nattog mod Xi’an

  Vi står tidligt op for at tage en tur i Himlens Tempels park, hvor vi kan se kineserne udøve morgengymnastik, hvis vi er heldige; Tai Chi, Qi Gong og forskellige slags danse. Herefter besøger vi Himlens Tempel, og kører efterfølgende videre nordpå til det spændende café- og kunstdistrikt 798. Det er et af Beijings mest nutidige og avantgardistiske kunstområder i gamle nedlagte elektronik- og ammunitionsfabrikshaller.  

  Efter besøget i kunstdistrikt 798 kører vi mod togstationen, hvor vi stiger ombord på nattoget sydpå mod en af Kinas første hovedstæder, Xi’an, hvor vi skal tilbringe de næste dage.
   
  Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

  Overnatning: nattog

  Xi'an

  Den Gule Kejser & Terrakottasoldaterne

  Vi ankommer om morgenen til Xi’an - Kinas gamle hovedstad igennem mere end 1.000 år under mange forskellige dynastier. Idag skal vi opleve den verdensberømte og enestående terrakottahær af krigere, bueskytter, generaler og heste, som i årtusinder har stået vagt ved Qin-kejserens grav - gemt og glemt under den gule jord i området i mere end 2000 år.

  Morgenmad og frokost er inkluderet

  Overnatning: Bell Tower Hotel Xi'an eller tilsvarende

  Xi’an - Yichang

  Xi’ans bymur og transport til Yangtzefloden

  Xi’ans storhedstid var Tang-dynastiet, men byen er også et glimrende eksempel på Kinas kultur og arkitektur under andre perioder. Vi ser den gamle bymur i Xi’an, som er en af de få tilbageværende intakte bymure i Kina. Fra toppen af muren kan vi se både den gamle og den moderne by, der strækker sig så langt øjet rækker ud over den gamle bymurs grænser.

  Vi fortsætter fra Xi'an mod Yichang. Da de direkte fly mellem de to byer er uregelmæssige, foregår denne tur typisk ved, at vi flyver til Wuhan i det centrale Yangtze-delta, hvorfra vi kører til Yichang i bus. Yichang ligger umiddelbart midt på Yangtzefloden og er udgangspunktet for vores krydstogt, ikke langt fra de største seværdigheder De Tre Kløfter og De Tre Kløfters dæmning. 

  Vi indkvarterer os på vores krydstogtskib og overnatter, inden vi om morgenen påbegynder selve krydstogtet.
   

  Bemærk: Såfremt dagens flyforbindelse er tidlig, vil rejselederen flytte besøget på bymuren fra dag 7 til dag 6 i stedet.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Goddess no. 2 eller tilsvarende

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Three Gorges Dam - De Tre Kløfters Dæmning

  Vi skal i de kommende dage opleve højdepunkterne på Kinas største og vigtigste flod. I dag skal vi med egne øjne opleve en af de mest omtalte projekter i det moderne Kinas historie. Vi går i land for at tage på udflugt til verdens største dæmning og vandkraftværk ”Three Gorges Dam” - De Tre Kløfters Dæmning. Det enorme projekt skal tæmme Yangtzeflodens vandmasser og ved hjælp af vandkraften danne elektricitet til Kinas hungrende og energikrævende forbrugere og industri. Her produceres elektricitet svarende til mere end det dobbelte af hele Danmarks energiforbrug.

  Vel tilbage på skibet sejler vi igennem en del af Xiling-kløften, der er den første af De Tre Kløfter. Om bord på skibet kan vi fordøje de mange indtryk fra rejsens første del, deltage i skibets frivillige og spændende aktiviteter og ellers bare nyde livet ombord i vores eget tempo. 

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Goddess no. 2 eller tilsvarende

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Sejltur på Yangtzes bifloder – ”De Tre små Kløfter”

  I løbet af dagen ankrer vi op i Badong eller Wushan og tager i mindre både på udflugt op ad en mindre snoet biflod, også kaldet ”De Tre Små Kløfter” der anses for at være endnu smukkere end De Tre Kløfter.

  Her i området har de lokale flodfolk levet i generationer som fiskere, landbrugere og arbejdere der har staget, roet og trukket Yangtzeprammene igennem de stærke strømme. Vi er vidne til de dramatiske klippeformationer og imponerende flodscenerier. Tilbage på vores krydstogtskib kan vi nyde eftermiddagen og aftenen, mens vi sejler igennem de smalleste og mest dramatiske kløfter, Qutang- og Wukløfterne.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Goddess no. 2 eller tilsvarende

  Krydstogt på Yangtzefloden

  Yangtzeflodens genhusede befolkning

  På denne sidste strækning af vores Yangztetogt bevæger vi os i grænselandet til Sichuan-provinsen, der er en af de folkerigeste provinser i Kina. Sichuan er afsondret fra resten af Kina med store bjergmassiver, så den oprindelige naturlige rute til Sichuan fra resten af Kina gik via Yangztefloden, hvor man i århundreder har trukket de fladbundede pramme op ad den farlige, strømmende flod. Forfatteren til Vilde Svaner, Jung Chang, stammer fra Sichuan, og hun beskriver blandt andet i bogen, hvordan hendes familie kom hertil ad samme rute, som vi nu selv sejler. Befolkningen her har til dels levet isoleret og er dermed et folk med egne traditioner, skikke og dialekt. Man er især stolt af sit fantastiske, stærkt krydrede køkken og sit arbejdsomme folk og stærke familiebånd.

  Vi lægger i dag til ved en af de lokale byer langs Yangtze, hvor tiden ikke har medført de store ændringer i hverdagen. Afhængig af forholdene på floden afgør kaptajnen, om vi besøger Wanzhou, Shibaozhai eller Fengdu, der på hver deres måde byder på et indblik i livet, arkitekturen og traditionerne langs Yangtze.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Goddess no. 2 eller tilsvarende

  Chongqing - Guilin - Longsheng

  Sydkinas poetiske bjerglandskaber

  Yangtzekrydstogtet er nu slut og vi er ankommet til storbyen Chongqing. Frem til 1990’erne hørte byen under Sichuan-provinsen, men har nu fået særstatus som selvstyrende metropol og er dermed på papiret blevet den folkerigeste by i Kina. Vi flyver fra Chongqing til Guilin i det smukke Sydkina, hvorfra vi kører i bus til Longsheng. Her finder vi nogle fantastiske risterrasser med 700 års historie, og vi skal opleve de berømte ’Dragens Rygrads risterrasser’. Områdets mange etniske minoriteter, Yao, Miao og Zhuang lever med deres egne skikke, folkedragter, sprog og madlavning. Her kan man virkelig mærke, at vi er kommet langt væk fra den kinesiske storby.

  Vi overnatter i Longsheng på et simpelt men hyggeligt gæstehus. Efter ankomst til området bliver vi sat af bussen, og skal gå det sidste stykke, op imod 15-20 minutter ad små stier og trappetrin til vores gæstehus. Da vi kun skal overnatte en enkelt nat i området, lader vi den store bagage opbevare og pakker den nødvendige praktiske oppakning i mindre tasker, som - hvis nødvendigt -  bæres frem til vores gæstehus af lokale hjælpere.
   
  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Longsheng Farmer's Home Guesthouse eller tilsvarende

  Longsheng - Yangshuo

  Vandring i risterrasserne og buskørsel til det lille åndehul, Yangshuo

  ”Bjergene er høje - og Kejseren er langt væk” Sådan lyder et gammelt sydkinesisk mundheld, der beskriver hvorfor tingene er lidt mere afslappede i Sydkina end i hovedstaden Beijing, langt borte mod nord. Og der er noget om det. Her er både bjerge og en unik afslappet stemning blandt den lokale befolkning. Formiddagen er afsat til at vandre eller slappe af og opleve Longshengs menneskeformede landskab - alt efter temperament.

  Naturen, risterrasserne, de små landsbyhuse og folkelivet inviterer til opdagelse og oplevelser på egen hånd, i mindre grupper eller på en rute sammen med rejselederen.

  Om eftermiddagen kører vi til landsbyen Yangshuo hvor vi skal tilbringe de næste par dage. Yangshuo er meget mindre end Guilin og ligger om muligt endnu bedre i det smukke landskab. Yangshuo er en landsby med fantastiske muligheder for udflugter og en helt særlig stemning og en blandingskultur mellem det gamle autentiske Kina på landet og den yngre bykultur - en særegenhed der har præget byen siden backpackernes ankomst til Kina i 1990’erne.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: New West Street Hotel eller tilsvarende

  Yangshuo - Li floden

  Sejlads på Li-floden

  Med bus går turen i dag fra Yangshuo til den lille landsby Fuli, der er en af de oprindelig landbyer langs floden.  Her har vi arrangeret en fantastisk sejllads på Li-floden, hvor vi i små både sejler i de unikke, smukke omgivelser. Utallige poeter og landskabsmalere er igennem tiderne blevet inspireret til deres kunst af landskabet omkring Li-floden. Bjergene tårner sig op som sukkertoppe imellem de frugtbare rismarker, små vandingskanaler og dambrug, hvor bønder, skarvfiskere og deres husdyr har holdt til i årtusinder.

  Efter et par timers oplevelser på floden og i Fuli gamle by, vender vi tilbage til Yangshuo, hvor resten af eftermiddagen er til fri disposition. 

  Morgenmad og frokost er inkluderet

  Overnatning: New West Street Hotel eller tilsvarende

  Yangshuo

  Cykeltur langs Yulongfloden

  I dag har vi arrangeret en fælles cykeltur i det smukke landskab. Vores rute går ud af Yangshuos centrum langs den mindre flod, Yulongfloden, ind i landskaberne. Vi spiser frokost undervejs, og laver små stop hvor der bliver tid til at fotografere og udforske naturen og landsbyerne, inden vi vender hjem til vores hotel. Resten af eftermiddagen er igen afsat til afslapning og udforskning på egen hånd.

  Morgenmad og frokost er inkluderet

  Overnatning: New West Street Hotel eller tilsvarende

  Yangshuo - Guilin - Shanghai - Suzhou (3168 km)

  Til Østkinas kanalbyer

  Vi kører til Guilin for at flyve til Østkina.

  Hvis tiden tillader det, besøger vi en teforsknings-plantage undervejs på vej til Guilin lufthavn. Her kan vi både se dyrkningen, samt smage på forskellige tesorter. Fra Guilin flyver vi til Shanghais lufthavn, hvorfra vi kører direkte til nabobyen Suzhou, også kendt som “Østens Venedig” Hele Jiangsuprovinsen i denne del af Østkina er gennemkrydset af søer og kanaler, der tidligere blev sammenbundet af den såkaldte ’kejserkanal’. Her kunne man i sikkerhed fragte korn og andre varer til hovedstaden Beijing uden risiko for piratangreb.

  Morgenmad, frokost og middag inkluderet

  Overnatning: Garden Hotel Suzhou eller tilsvarende

  Suzhou - Tongli - Shanghai

  Østens Venedig

  Vores første stop i dag er den antikke og velbevarede by, Tongli lidt uden for Suzhou, hvor vi skal opleve de hyggelige gamle gader, de traditionelle huse og en sejltur på kanalerne. Endelig besøger vi også et af de lokale silkeværksteder, der giver indblik i silkeproduktionen fra møl til silketråd, såvel som mulighed for at købe det færdigsyede silketøj. Sidst på eftermiddagen kører vi til Shanghai, hvor vi indkvarterer os på vores hyggelige hotel.

  Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

  Overnatning: Ocean Hotel eller tilsvarende

  Shanghai

  Jinmaotårnet, spadseretur på The Bund og Nanjing Road

  Shanghai er på alle måder Kinas mest moderne by og er for Kina, hvad New York er for USA. Shanghai skal simpelthen bare opleves. Byens centrum, varemærke og største attraktion er havnefronten - the Bund.

  I dag skal vi over på den østlige side af Huangpufloden til Pudong – Shanghais finansielle centrum. Her skal vi op i Jinmaotårnet, der med sine imponerende 88 etager er en af verdens højeste skyskrabere. Når vejret er klart, er der fra toppen en imponerende udsigt over såvel Shanghais højeste skyskrabere og de over 100 år gamle europæiske og amerikanske handelshuse på havnefronten, The Bund. 

  Vi skal også opleve Shanghais puls til fods sammen med rejselederen. Vi skal gå på The Bund, den imponerende havnepromenade hvor det moderne og det traditionelle, øst og vest smelter sammen i et væld af indtryk, storslået arkitektur, neonlys, farver, flodtrafik og menneskemylder. Fra The Bund går vi videre op ad Nanjing Road, Shanghais mest berømte gågade, hvorefter resten af dagen er til egen disposition. Vi kan evt. dele os op i mindre grupper efter temperament. Vi kan fx anbefale en gåtur til Folkets Park, Yu-haven eller nogle af de mange andre seværdigheder i centrum, der kan nås til fods eller med metroen.

  Morgenmad er inkluderet.

  Overnatning: Ocean Hotel eller tilsvarende

  Shanghai - København

  Hjemrejse

  Det er blevet tid til at sige farvel til Magiske Kina og vi tjekker ud fra vores hotel og kører med bussen til lufthavnen. Vi ankommer hen på aftenen til København.

  Morgenmad og forplejning på fly er inkluderet.

  Kort

  Vis på kort

  Galleri

  Om prisen

  Prisen inkluderer

  • Fly København - Beijing
  • Fly Shanghai - København
  • Indenrigsfly i Kina
   • Xi'an - Wuhan
   • Chongqing - Guilin
   • Guilin - Shanghai
  • Skatter og afgifter
  • Dansk rejseleder
  • Lokale guider
  • Al transport ifølge program
  • Gode og centralt beliggende hoteller
   • 1 nat på guesthouse ved Den Kinesiske Mur
   • 2 nætter i Beijing
   • 1 nat i nattog i delte sovevogne
   • 1 nat i Xi'an
   • 4 nætter Yangtze-krydstogt i udvendig kahyt med balkon
   • 1 nat på guesthouse i Longsheng
   • 3 nætter i Yangshuo
   • 1 nat i Suzhou
   • 2 nætter i Shanghai
  • 16 x morgenmad
  • 14 x frokost
  • 12 x aftensmad
  • 1 glas øl eller vand til måltiderne
  • Udflugt til Den Kinesiske Mur
  • Byrundtur i Beijing med bl.a. Den Forbudte By og den Himmelske Freds Plads
  • Besøg til kunstdistriktet 798 nord for Beijing
  • Udflugt til terrakottasoldaterne i Xian
  • Besøg ved den gamle bymur i Xian
  • Krydstogt på Yangtzefloden
  • Oplevelser i risterrasserne i Longsheng
  • Besøg i landsbyen Fuli
  • Sejltur på Li-floden ved Yangshuo
  • Cykeltur langs Yulongfloden
  • Besøg i Suzhou, Østens Venedig
  • Byrundtur i Tongli
  • Byrundtur i Shanghai
    

  Prisen INKLUDERER IKKE

  • Tillæg for enkeltværelse 4.990 kr.
  • Rådgivnings & Ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
  • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
  • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
  • Drikkepenge til guider og chauffører, beregn ca. 700 kr. per person
  • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

  Om rejsen

  Varighed:  
  18 dage

  Antal deltagere: 
  Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maximum 24).

  Sprog: 
  På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

  Transport: 
  Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser. På nattoget anvendes kategorien "soft sleeper". På Yangtze-krydstogtet sejler vi med et kinesisk 1.klasses skib.

  Fysiske krav:
  På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

  Generelt om rundrejser med rejseleder:
  Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

  visum 

  Der kræves visum for at rejse til Kina.

  Sammen med bestilling af rejsen kan der tilkøbes gruppevisum hos FDM travel.
  Prisen er 1.500,- kr. pr. person.
  Nærmere oplysninger fremsendes sammen med bookingbekræftelsen.

  Ønsker man selv at sørge for visum til Kina, skal man udfylde en online-ansøgning samt møde personligt op på Det Kinesiske Visumcenter på Østerbro i København for at afgive fingeraftryk. Gæster over 70 år skal ikke afgive fingeraftryk.

   

  Datoer & reservation

  Afrejsedatoer

  -
  24.990 kr.
  -
  24.990 kr.

  FDM MEDLEMSRABAT:

  • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
  • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen.


  Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

  Kontakt