Jorden rundt på 80 dage

Det ultimative kør-selv-forslag gennem Europa, Sydafrika, Australien, New Zealand og USA

Vi er blevet inspireret af Jules Verne-romanen "Jorden Rundt på 80 dage" og har sammensat vores egen udgave- og rute i form af et kør-selv-forslag, der er sammensat ud fra vores eksisterende kør-selv-forslag i bil, med autocamper og på motorcykel. Ruten kræver ca. 16.000 km kørsel gennem England, Skotland, Tyskland, Frankrig, Sydafrika, Australien, New Zealand og USA samt en række flystrækninger. Kør-selv-forslaget har start og slut i London - præcis som i romanen.

I bil, autocamper eller på en Harley - du bestemmer selv

Der er i det hele taget meget kørsel og transporttid, men du kan selvfølgelig forlænge rejsen, så der er tid til sightseeing og fordybelse - eller bryde den op og tage et land eller kontinent ad gangen. Du bestemmer selv - også om det skal være i bil, autocamper, på motorcykel eller en kombination af dem alle 3.

Fra 95.000 kr.
pr. person inkl. flybilletter, hoteller (i dobbeltværelse) og billejer

Rejseperiode:
Hele året

  Startdag:
  Daglig

  Varighed:
  80 dage/79 nætter

  Længde (i køretøj):
  Ca. 15.900 km

  England: ca. 1.550 km
  Frankrig: ca. 1.225 km
  Sydafrika: ca. 1.025 km
  Australien: ca. 4.475 km
  New Zealand: ca. 3.125 km
  USA: ca. 4.500 km

   

  Vi har lavet en række inspirerende kør-selv-forslag, der alle kan skræddersys til dine ønsker.

  Du vælger selv:

  • Fly med lejebil/ autocamper/motorcykel
  • Rejserute
  • Antal dage
  • Hotelstandard
  • Oplevelser undervejs

  Hvorfor vælge en pakkerejse?
  Køb altid en pakkerejse, så er du sikret, hvis det uforudsete pludseligt sker. Læs mere her

  Få et tilbud

   

   

  Dagsprogram

  Dag for dag

  London

  Væddemålet på "Jorden rundt på 80 dage" blev indgået på The Reform Club på 104 Pall Mall i London. I kan lægge vejen forbi og ønske hinanden godt tur, når I begiver jer ud på vores forslag til en tur jorden rundt på 80 dage. Vi har taget udgangspunkt i flere af vores kør-selv-forslag, som vi har kogt sammen til én lang rejse.

  Start eventyret med lidt sightseeing i London, noget godt at spise og så ellers få en god nats søvn.

  Overnatning: London

  London - Brighton (134 km)

  Afhent lejebilen i London og begiv jer ud på jeres livs rejse - Jorden rund på 80 dage.

  Dagen starter med en kort køretur til badebyen Brighton - eller trendy Brighton. Selv om Brighton ikke er specielt kendt for sin vikingehistorie, findes der flere lokale ord, der indikerer at vikingerne også her satte deres fodaftryk. Blandt andet bruges ordet "Steine" om de store sten, som de lokale fiskere tørrede deres net på, og en bakketop i byen heder "Knabb".

  Overnatning: Brighton

  Brighton - Hastings - Canterbury (235 km)

  Næste stop er Canterbury, der også stod på vikingernes liste. Gennem mange år var Sydenglands kyst, Kent og dele af Wessex plaget af vikingernes plyndringstogter, hvoraf mange udgik fra Frankerriget i syd. 

  Kent har i alle tider været et fødekammer for England, hvor nok også vikingerne sørger for at proviantere inden næste slag. Besøg markedshallen The Good's Shed i Canterbury for at få en smag af nutidens lokale specialiteter.

   

  Overnatning: Canterbury

  Canterbury - Cambridge (174 km)

  Fra Canterbury går turen til Cambrigde. Undervejs kan I lægge turen forbi Maldon nær floden Blackwater i Essex, hvor der stod et stort slag 11. august 991. Det var under den engelske kone Æthelred 2. (kaldet den Rådvilde) og det var Jarl Byrhtnoth og hans lensmænd, som førte an mod en vikingeinvasion. Vikingerne vandt slagt hvorefter Ærkebiskop Sigeric af Canterbury rådede kongen til at betale vikingerne for at holde fred. Prisen endte på 10.000 romerske pund sølv, svarende til 3,300 kg. Det var samtidig det første eksempel på Danegæld

  Overnatning: Cambridge

  Cambrigde - Thetford - Woodhall Spa (181 km)

  Dagen starter med en en timers køretur fra Cambrigde til vikingernes Thetford

  Ud over York opstod "The Five Boroughs"; Derby, Stamford, Leicester, Nottingham og Lincoln, der blev fem vigtige byer i Mercia. Her indgik skandinaviske bosættere i håndværks- og handelslaug med forbindelser til hele Europa. Formodentligt har langt de fleste efterkommere af vikingerne i disse områder assimileret sig med lokalbefolkningen. 

  På vej nordover fra Woodhall Spa passerer I gennem disse områder, inden I kører mod Thetford. Her slog vikingerne sig ned sidst i 880'erne, og udviklede en betydende anglo-skandinavisk bebyggelse. Der er stadig spor af vikingernes fæstningsværker, og "The Viking Thetford Trail" giver et godt indblik i byens historie og arven fra vikingerne.

  Overnatning: Woodhall Spa

  Woodhall Spa - York (136 km)

  Turen går nordover i Lincolnshire og ind i Yorkshire.

  I vælger selv, om I tager motorvejen A1 lidt inde i landet eller den mere direkte vej ad mindre veje længere mod øst. Køretiden er den samme.

  Overnatning: York

  Kendal - Barrow-in-Furness - Carlisle - Newcastle (289 km)

  Fra Kendal går turen tværs af England. Først en smule sydvest på til Barrow-in-Furness og Dockmuseet, og vil I have én på opleveren undervejs, kan I lægge ruten ned gennem Lake District. Dock Museum er et stort museum med udstillinger fra stenøkser fra den yngre stenalder helt op til brætspil lavet i 1970'erne. En af museets vigtigste samlinger er "The Furness Hoard" - en stor samling viking- og angelsaksiske mønter og genstande fundet i 2011.

  Efter museet fortsætter I og undervejs mod Newcastle vil det være naturligt at stoppe ved Hadrian's Wall ved Birdoswald Roman Fort, små 50 km efter Carlisle. Fortet er et af de vigtigste langs muren, med nok de bedst bevarede romerske forsvarsværker, og byder på fantastiske udsigter over Irthing Valley mod Lake Districts bjerge.

  Newcastle er dagens mål, og storbyen ved floden Tyne bærer på en masse historie - ikke mindst fra romerne. Vikingerne satte dog også deres spor i Newcastle.

  Overnatning: Newcastle

  Newcastle - Lindisfarne - Edinburgh (209 km)

  I dag fortsætter I mod Edinburgh, men inden da kan I stoppe ved Lindsfarne Kloster i byen af samme navn. En anden mulighed er slottet Bamburgh, der ligger lidt syd for Lindisfarne. Slottet var et af anglernes højborge i Northumbria. Her boede efterkommerne af anglernes konger over Northumbria, og de mente de var de rette konger over området. Imidlertid blev de besejret af vikingerne og måtte nøjes med titler som foged eller jarl af Bamburg/Bernicia. Enkelte udråbte sig selv som konger men blev sat på plads af vikingerne i Jorvik (York). Måske kender I Bamburgh som Bebbanburg fra Bernard Cornwells romanserie Saxon Stories.

  Overnatning: I eller nær Edinburgh

  Edinburgh

  I Edinburgh bør I besøge National Museum of Scotland. Skotland var et stop for mange skandinaviske vikinger og har derfor en enorm samling genstande fra vikingetiden. Mest berømt er den nyligt opdagede Galloway Hoard eller Dumfriesshire Hoard, en forbløffende skatkiste af genstande af guld og sølv, mønter, armringe, kors og meget mere. Det er det største, samlede fund fra vikingtiden i Skotland. Fundet i Galloway forklares tydeligt, da bl.a. vikingehøvdingen Magnus Haraldson havde mange besiddelser i det vestlige Galloway og senere blev anerkendt som konge på Isle of Man.

  Andre vikingegenstande indbefatter Hunterston Brooch, eksempler på de berømte Lewis Chessmen (fundet på Isle of Lewis i de ydre Hebrider) og St Ninian's Isle Hoard (fundet på St. Ninians's Isle, Shetlandsøerne), som alle tyder på højt udviklede handelsforbindelser mellem vikingerne og den bredere verden.

  Overnatning: I eller nær Edinburgh

  Paris - Beaune (334 km)

  Vi anbefaler, at I på det første stykke af vejen benytter ringvej A104/N104 rundt om Paris, så I undgår kommer for tæt på byens tætte trafik. Når I er kommet rundt om Paris, så er den letteste vej sydpå motorvejene A5 og A6, der tager jer direkte til Beaune. Herfra går det ned i tempo mod Le Montrachet, hvor I kan nyde synet af vinmarkerne og allerede her få et indtryk af områdets kvaliteter.

  Overnatning: I eller nær Beaune

  Beaune - La Route des Grand Crus - Dijon - Beaune (98 km)

  I dag kommer I ned i tempo allerede fra start. Vinruten "Route des Grand Crus" ligger stort set lige udenfor døren, og er den perfekte rute direkte til Dijon.

  Navnet Dijon får jo nok de fleste at tænke på sennep i forskellige variationer og byen er da også berømt netop for denne sennep, der stammer tilbage fra 1856. Men Dijon er også porten til Sydfrankrig, en malerisk by, som I bør tage jer god tid til at udforske. Byens spændende historie fornemmer I i mikset af middelalderlige bindingsværkshuse, renæssancepaladser og elegante, klassiske palæer. På Place de la Liberation finder I Palais des Ducs de Bourgogne, hvor I kan nyde den exceptionelle udsigt over byens tage fra Phillippe le Bon-tårnet.

  Det historiske centrum med katedralen Saint-Benigne er et skønt sted at spendere nogle timer, hvor I kan spadsere langs Rue des Forges og mærke den særlige stemning, der kendetegner byen. Tag også et velfortjent hvil i smukke botaniske omgivelser i Jardin de l’Arquebuse og smag den berømte Dijon-sennep og et glas kir med creme de cassis, der også stammer fra Dijon. 

  På vejen retur til Le Montrachet kan I følge en anden af Bourgognes berømte vinrute, les Champs-Elysées de Bourgogne. Denne 60 kilometer lange rute igennem Côte de Nuits og Côte de Beaunes bugtende vinmarker og pittoreske landsbyer, byder på eksklusive smagsoplevelser på de mange vingårde. Kør til smukke Marsannay og smag på intense rødvine i ”kongen af bourgogne”, Gevrey-Chambertin. Fortsæt igennem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny og oplev det historiske Château du Clos de Vougeot og de berømte vinmarker i Nuits-Saint-Georges inden I kommer til Beaune og er tæt på Le Montrachet og "hjemme" igen.

  Overnatning: I eller nær Beaune

  Beaune - Monthieux (140 km)

  Hvis I kommer i bil nordfra kan I lægge vejen gennem Bourgogne-området og besøge Beaune, der regnes for Bourgogne-vinenes hovedstad. Her er det de berømte vine af Pinot-Noir og Chardonnay der tegner området. Sydligst ligger byen provinsbyen Mâcon, og videre til Monthieux i udkanten af Lyon, går turen gennem Beaujolais.

  Overnatning: I eller nær Monthieux

  Lyon: Frankrigs gastronomiske hovedstad (67 km)

  Velkommen til Lyon, Frankrigs gastronomiske hovedstad, hvis unikke duft og smag tiltrækker mennesker fra hele verden. Stjernekokken Paul Bocuse, der tilskrives æren for den franske gastronomis berømmelse, er et kært bysbarn og hans restauranter lokker med smagfulde oplevelser. Byens mest berømte madmarked, Les Halles de Lyon - Paul Bocuse, lader jer svælge i lokale specialiteter. Besøg én af de omkring 30 Michelin-restauranter, der fylder byens gader eller en af de mange Bouchoner, en særlig type restaurant, der er speciel for Lyon, som er en gastronomisk oplevelse til mere overkommelige priser. Uanset hvad, så er dette en by, der skal opleves med alle sanserne. Velbekomme!

  Lyon er dog meget mere end gastronomi. Brug dagen på at gå på opdagelse i de charmerende gader I den farverige gamle bydel La Vieux Lyon, hvor kulturlivet blomstrer. Der findes en perlerække af spændende museer, kunstgallerier, teatre og spillesteder, der kan fornøje de kunstinteresserede. Rue Victor Hugo og Rue de la République indbyder til eksklusiv shopping, og det historiske marked Les Puces du Canal lokker med antikviteter.

  Overnatning: Nær Lyon

  Lyon - Valence: Vin eller bjerge (135 km)

  I dag starter jeres rejse mod smukke Provence, og I kan selv vælge, om I vil nyde den frodige Rhôneflod eller opleve de mere bjergrige egne over Gronoble.

  Vælger I den lidt længere tur via Grenoble går turen langs de smalle og krogede veje med idylliske landskaber og lokkende horisonter. Grenoble ligger utrolig smukt mellem tre bjergtinder og har masser at byde på af kultur og historie. Herfra går vejen til Valence igennem naturparken Vercors snoede bjergveje.

  Tager I den mere direkte tur sydpå langs Rhone, er byen Vienne med sine interessante monumenter fra middelalderen og romertiden et spændende stop. I det smukke naturområde Parc de Pilat kan I besøge den fredfyldte middelalderlandsby Malleval. 

  Videre gennem Rhône-dalen kommer I igennem Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage og Hermitage, for blot at nævne nogle få. Her dyrkes både rød-, hvid- og rosévin samt mousserende vin og 90% af vinen kommer fra appellation Côtes du Rhône. En af de mest berømte vine er Crozes-Hermitage på Rhône-flodens venstre side med elegante, velafbalancerede og let drikkelige vine.

  Overnatning: I eller nær Valence

  Valence til Avignon: Côtes du Rhône (125 km)

  Jeres rejse i dag går igennem et farverigt landskab af lavendelmarker, vinranker og skønne horisonter. I kan opleve smukke Mirmande inden I kommer til Montélimar, der er kendt for sin nougat. Men også den pittoreske middelalderby La Garde-Adhémar kan være et hyggeligt stop. Hvis I har lyst til en længere tur, så besøg de maleriske bjergbyer som Vinsobres i naturområdet ved Nyons.

  Kør langs vinruten fra Valréas over berømte vinbyer som Rasteau, Gigondas, Vacqueyras og Beaumes-de-Venise, der indbyder til sanselig pauser med Côtes du Rhône vin. I Orange bugner det med amfiteatre, charmerende pladser og en triumfbue og selvfølgelig bør jeres rejse gå til Châteauneuf-du-Pape; en afsindig charmerende vinby, der lægger navn til den verdensberømte vin. På den højre side af Rhône-floden finder I Côtes du Rhône Villages med en palette af forskellige vine fra de mange vinbyer. Og her finder I også Lirac og ikke mindst Tavel, der kun fås som rosé, men i tusinde nuancer af pink.

  I kan også vælge at spenderer dagen i van Goghs fodspor og se nogle af hans mest berømte motiver fra Saint-Paul de Mausole og Arles. I kan krydre turen med et stop i Les Baux-de-Provence, der er kendt for sin olivenolie og historiske centrum. Et område der også er værd af besøge er Ventoux med det skaldede bjerg, kendt fra Tour de France. Området ved bjerget er udlagt som beskyttet "Biosfære" af UNESCO. For foden af bjerget produceres fremragende vine. Lidt sydøst for Ventoux ligger Luberon, et af Rhône-dalens sydligst vindistrikter, hvor der bl.a. fremstilles nogle lækre hvidvine med en elegant friskhed, primært af druen Vermentino.

  Overnatning: I eller nær Avignon

  Pavebyen Avignon

  Byen Avignon var i middelalderen centrum for politiske og religiøse intriger, da hele ni paver har haft hovedsæde i det imponerende pavepalads, Palais des Papes, der stadig troner over byen. Sammen med den berømte bro Saint Bénezet, der i dag stopper halvvejs ude i Rhône-floden og basilikaen Notre-Dame des Doms, er der nok at gå på opdagelse i.

  En dag i Avignon betyder også forkælelse af de øvrige sanser, for her er rig mulighed for at dykke ned i vinkældre med Côtes du Rhône-vin, opleve lækker gastronomi og hyggelige markeder eller måske besøge byens chocolatier. Hvis I har lyst til en lille tur ud af byen, er den storslåede romerske akvæduktbro Pont du Gard et smukt og imponerende besøg (Pont du Gard retur ca. 60 km).

  Overnatning: I eller nær Avignon

  Avignon - Aix en Provence (137 km)

  Der er mange smukke ture fra Avignon ud i det provencalske landskab i retning af Aix en Provence. Oplev fx de pittoreske landsbyer i nationalparken Luberon, der er blandt de smukkeste i Frankrig. Elegant strøet ud over parkens dramatiske landskab og lilla lavendelmarker ligger Oppède-le-Vieux, Roussillon og Gordes, hvis idylliske scene forfører de fleste. På vejen dertil kan I besøge Lavendelmuseet eller køre til den frodige dal Durance med et væld af frugtplantager.

  Dagens endemål er Aix-en-Provence, der måske er indbegrebet af Provence. Her finder I hyggelige pladser og torve med små restauranter og caféer, et væld af rislende springvand og utallige små krogede gade.  Her kan I  gå en runde i Cézannes fodspor og sluttet på Granat-museet, hvor der hænger flere værker af Cézanne. Nyd også en tur op ad hovedgaden Cours Mirabeau med dens mange butikker og restauranter.

  Overnatning: I eller nær Aix-en-Provence

  Aix en Provence - Nice (189 km)

  Den hurtigste tur retur til Nice er klart motorvejen A8, der går gennem det smukke landskab over Fréjus og til Cannes, hvor der er god grund til en afstikker.

  På en hyggelig spadseretur gennem de snævre gade kan I se, hvad Cannes har at byde på. I markedshallen Forville bugner boderne af lækre råvarer som frisk frugt, grønsager, blomster m.m. og I kan smage oliven, tapanade og naturligvis ost. Vil I smage det mere mondæne Cannes må I en tur hen af byens eksklusive Boulevard la Croisette med palmer, fornemme hoteller og lækre butikker på den ene side og Middelhavet og havnen med imponerede store yachter på den anden . Her finder I også Palais de Festival, hvor den årlige filfestval afholdes og de allerstørste stjerne har sat deres håndaftryk i fortovet.

  Vejen videre mod Nice kan I tage via Antibes, men vær bevidst om at turen på kystvejen kan tage meget længere tid end beregnet.

  Overnatning: I eller nær Nice

  Nice - Cape Town

  Efter en vel overstået flyvetur, kan vi sige velkommen til Sydafrika og Cape Town. Efter ankomst bliver I mødt af vores repræsentant, og får udleveret rejsedokumenter. Efter at have fået jeres lejebil, kan I køre den korte vej til centrum af storbyen, smukt placeret med det berømte Table Mountain i baggrunden. Alt efter ankomsttidspunkt har I nu mulighed for at udforske denne skønne by med sightseeing til f.eks. den farverige Malay bydel, Table Mountain eller måske endda deltage i en Cape Malay madlavningsklasse.

  Overnatning: Cape Town

  Cape Town - Stellenbosch (51 km)

  Nyd morgenen og formiddagen i Cape Town. Dagens køretur til vinlandet og Stellenbosch er ganske kort, så der er god tid til sightseeing i storbyen eller måske en tur til Kap Det Gode Håb. Når tiden passer kan I tage turen ud af Cape Town via N1 og R304 gennem Century City, Belville og Kraaifontein. Stellenbosch ligger under en times kørsel fra byen, og danner naturligt centrum for det frodige vinland. Stellenbosch byder på en del smukke gamle bygninger i Cape Dutch stil, samt ikke mindst utallige stor og små vinproducenter i området omkring byen.

  Overnatning: Stellenbosch

  Stellenbosch - Swellendam (193 km)

  På dagens tur anbefaler vi, at I tager den berømte Route 62, som giver jer de absolut smukkeste udsigtspunkter på strækningen. I kører gennem Paarl, Worchester, Robertson og Bonnieville. Det er et afvekslende landskab med høje klipperpartier, floder og skov. Dagens mål er Swellendam, der ligger som en gemt lille perle i dette meget varierede landskab.

  Overnatning: Swellendam

  Swellendam - Oudtshoorn (250 km)

  Efter morgenmad fortsætter I turen ad Route 62 mord Oudsthoorn. Turen tager jer via Barrydale, Ladismith og Carlitzorp. Oudsthoorn er allermest berømt for strudse og de mange strudsefarme i området, samt de store hulekompleks, Cango Caves, som ligger lige nord for byen. Byen og oplandet ligger beskyttet fra kystklimaet af Outeniqua bjergene, som sørger for et skønt klima året rundt, og danner base for masser af aktive oplevelser i området. 

  Overnatning: Oudtshoorn

  Oudsthoorn - Knysna (119 km)

  I kører nu sydpå mod kysten igennem det smukke bjergpas Outeniqua til kystbyen Knysna, et af de smukkeste steder på Garden Route. Områdets klima minder meget om landene omkring Middelhavet, med dejligt varme sommermåneder og lidt køligere om vinteren. Knysna ligger smukt ud til vandet, og ikke mindst den flotte lagune, som forbinder floddeltaet med havet, danner bund for mange aktiviteter og oplevelser, både på land og til vands.

  Overnatning: Knysna

  Knysna - Addo Nationalpark (328 km)

  Efter morgenmaden kan I nu fortsætte mod øst. Turen går via Plettenburg Bay, Tsitsikamma National Park, Jefreys Bay og Port Elizabeth, til Addo National Park. Der er tid til stop undervejs, for at nyde smukke udsigtspunkter og fabelagtig natur, før I når frem til Addo.

  Overnatning: Addo

  Addo Nationalpark

  I dag skal I opleve elefanterne og de øvrige vilde dyr i Addo National Park. Vi har inkluderet to Game Drive i løbet af dagen. Før morgenmad og solopgang er der afgang ind i nationalparken, som har den største koncentration af elefanter på kontinentet, men også kan prale af muligheden for at se alle Big Five. De tidlige morgentimer er perfekte til at betragte disse fantasiske dyr i deres eget element. Efter endt kørsel er I tilbage på hotellet, og kan slappe af med morgenmad.

  Dagen er fri til afslapning eller udforskning i området på egen hånd, før det igen sidst på eftermiddagen bliver til til at køre ud i parken med firehjulstrækker og endnu flere oplevelser med dyr. Turen slutter med en Sundowner, en klassisk drink i solnedgangen efterfulgt af kørsel tilbage til hotellet.

  Overnatning: Addo

  Addo Nationalpark - Port Elizabeth - Darwin (86 km)

  Sidste dag på en skøn kør-selv-ferie er kommet. Efter morgenmad kører I nu tilbage til Port Elizabeth, hvor I afleverer bilen og fortsætter med fly til Darwin i Australien, til endnu flere eventyr på din rejse jorden rundt på 80 dage.

  Overnatning i Darwin

  Darwin - Kakadu National Park (265 km)

  Så starter turen fra Darwin til Kakadu National Park til Darwin. Kør i stille og roligt tempo, og gør stop i nogle af de hyggelige småbyer og smukke naturområder undervejs til I ankommer til parken.

  Overnatning: Kakadu National Park

  Kakadu National Park

  Hele dagen er afsat til, at udforske Kakadu National Park. Tag bilen rundt og nyd den fabelagtige natur og de store vidder. Oplev nogle af de gamle klippemalerier, som fortæller Aboriginernes lange historie. Ubirr Rock og Nourlangie Rock er de lettest tilgængelig steder med klippekunst. Vi har inkluderet en guidet sejltur på East Alligator River, som bringer jer gennem et fascinerende vådområde, med masser af fugle og dyreliv. Hør om det oprindelige folk kærlighed til Kakadu og Arnhemland.

  Overnatning: Kakadu National Park

  Kakadu National Park, Northern Territory - Nitmiluk National Park (Katherine) (305 km)

  I dag kører i til byen Katherine, som danner udgangspunkt for ture ind i Nitmiluk Nationalparken og Katherine Gorge.

  Overnatning: Katherine

  Nitmiluk National Park (Katherine), Northern Territory - Daly Waters (283 km)

  Fortsæt ad Stuart Highway Sydpå videre mod Daly Waters, og I kommer gennem Mataranka, som er et ideelt sted for en pause. Fra Mataranka er der kun et par timers kørsel tilbage til byen Daly Waters. Her er ikke meget andet end navnkundinge, Daly Water Pub.

  Overnatning: Daly Waters

  Daly Waters, Northern Territory - Tennant Creek (406 km)

  Dagens strækning fortsætter fra Daly Waters og sydpå mod Tennent Creek. Du kører stadig gennem de lange lige og øde landskaber i Australiens Outback til du kommer til Tennant Creek, der er en typisk outback by med ca. 3.500 indbyggere. En lige så typisk australsk legende fortæller, at byen blev grundlagt da en ølvogn brød sammen, og chaufførerne besluttede at blive for at drikke lasten - og aldrig siden forlod stedet.

  Overnatning: Tennant Creek

  Tennant Creek - Alice Springs, Northern Territory (507 km)

  Dagens mål er Alice Springs, hvor I undervejs kommer til Devils Marbles - hundredvis af kæmpestore runde klippesten, der balancerer oven på hinanden. Herefter videre via småbyerne Barrow Creek, Ti Tree og Aileron inden Alice Springs dukker op i horisonten

  Overnatning: Alice Springs

  Alice Springs - Kings Canyon, Northern Territory (470 km)

  Kør tidligt fra Alice Springs via Stuart Highway og herefter via Henbury, hvor I passerer 4.7000 år gamle meteorkratere. Videre mod Lasseter til dagens mål - Kings Canyon.

  Kører I 4WD er det muligt at køre den korte vej til til Kings Canyon, via det såkaldt Mereenie Loop. Kørsel den vejen kræver tilladelse og kan kun køres i firehjulstrækker, og strækningen til Kings Canyon denne vej er ca. 330 km. 

  Overnatning: Watarrka National Park / Kings Canyon

  Kings Canyon

  Dagen er fri til at gå på opdagelse i og ved fabelagtige Kings Canyon. Der er både mulighed for oplevelser på egen hånd, med guidet vandreture eller måske med en overflyvning af den maleriske området.

  Overnatning: Watarrka National Park / Kings Canyon

  Kings Canyon - Uluru (319 km)

  I dag fortsætter vi fra Kings Canyon mod Uluru (Ayers Rock). Undervejs passerer I den majestætiske klippe, Mt. Conner, som man på afstand godt kan forveksle med Uluru. Herfra gør turen videre af Lasseter Highway til I når Uluru - den berømte enorme "sten", der skifter farve i løbet af dagen, når solen bevæger sig over himlen.

  Overnatning: Uluru / Yulara

  Uluru (6 km)

  Brug dagen til flere store oplevelser omkring den imponerende monolit. Vi har inkluderet en tidlig morgen guidet gåtur omkring hele Uluru, en tur på små 10 km hvor I kan komme helt tæt på.

  Uluru er hellig for den oprindelige befolkning. Brug noget tid på at lære om helligdommen, se inskriptioner og besøg efterfølgende kulturcentret. Det er også muligt at komme på en rundflyvning over området (ikke inkl.),
  En kort køretur fra Uluru finder I nogle andre fabelagtige klippeformationer, The Olgas eller Kata Tjuta, som de også kaldes. Nyd evt. en picnic frokost med udsigten til disse røde klipper, og en tur til fods gennem Valley of the Winds, før endnu en smuk solnedgang over området.

  Overnatning: Uluru / Yulara

  Uluru (Ayers Rock), Northern Territory - Marla (521 km)

  Start tidligt og nyd det sidste syn af Uluru inden I fortsætter sydpå og krydser grænsen til South Australia. Det bliver en lang dag genne the Outback inden I når Marla, som markerer starten af det berømte, Oodnadatta Track. Sporet er en gammel Aboriginer handelsrute, og en 617 km lang ujævn grusvej mellem Marla og Marree i South Australia.

  Overnatning: Marla

  Marla, South Australia - Cooper Pedy (234 km)

  Dagens køretur fra Marla til Coober Pedy er ikke så lang og dagens mål er Coober Pedy, eller som Aboriginerne kalder det "White fellow´s hole in the ground". Øgenavnet er meget rammende, da mange i området faktisk bor under jorden, grundet de til tider voldsomme temperaturer på 45C og over. Velkommen til den australske outback.. I kører gennem Cadney Homestead og fortsætter af Stuart Highway. Hvis I ankommer først på eftermiddagen i Cooper Pedy, er der tid til at gå på opdagelse i minebyen, der er kendt for sine opaler.

  Overnatning: Coober Pedy

  Coober Pedy, South Australia - Port Augusta (540 km)

  Fra den golde opalby, der er omgivet af The Outback kører i mod kysten til Port Augusta. Byen er en travl havneby og samtidig den sidste større by vest for Adelaide på vej mod Perth.

  Overnatning: Port Augusta

  Port Augusta - Wilpena Pound, South Australia (161 km)

  På vej mod Wilpena Pound kører I på Hawker-Stirling Road og I har god tid til at stoppe i nogle af de små, søvnige byer som Qourn og Hawker. Dagen mål, Wilpena Pound er et helt ekstraordinært landskab, som kan dateres hele 800 mill. år tilbage, og som har været beboet af aboriginerfolket, Adnyamathanha i omkring 10.000 år.

  Overnatning: Wilpena Pound

  Wilpena Pound, South Australia - Clare Valley (297 km)

  Fra den barske natur I Flinders Range og Wilpena Pound kører I gennem kuperede og grønne områder indtil I når Clare Valley. Sørg for at stoppe undervejs og spis fx frokost i Black Rock.

  Overnatning: Clare Valley

  Clare Valley - Adelaide, South Australia (159 km)

  I kører den smukke tur Fra Clare Valley forbi Gawler og fortsætter mod Adelaide der er en lille og grøn storby smukt placeret ved Torrens flodens bred, og omgivet af grønne bakker til den ene side og Sydhavet med den australske bugt på den anden. Nyd stemningen i denne dejlige afslappede by. 

  Overnatning: Adelaide

  Adelaide - Auckland, New Zealand

  Så er det tid til at forlade Australien og fortsætte jordomrejsen til Auckland i New Zealand, hvor der venter endnu flere oplevelser og kilometer på alle slags veje.

  Overnatning: Auckland

  Auckland - Coromandel, 170 km

  Efter afhentning af jeres autocamper og måske et stop for at fylde køleskabet, kan eventyret i New Zealand begynde. I kører sydpå ud af Auckland mod halvøen Coromandel, og den lille hyggelige by af samme navn, placeret midt på halvøens vestkyst.

  Overnatning: Coromandel

  Coromandel - Waihi Beach, 120 km

  I dag krydser I halvøen, kører gennem det frodige og smukke landskab sydpå til halvøens østkyst mod Stillehavet, og et af Kiwiernes foretrukne feriesteder, Hotwater Beach og dagens mål Waihi Beach.

  Overnatning: Omkring Waihi Beach
   

  Waihi Beach - Rotorua, 115 km

  Så går turen væk fra Coromandel halvøen, sydpå ind i landet. Dagens mål er landets termiske centrum og byen Rotorua. Området I kommer til er domineret af smukke sø-landskaber, floder og så den fascinerende termiske aktivitet, med boblende svovl lugtende vand- og mudderhuller samt gejsere. Rotorua er ligeledes et godt sted hvis I har interesse i Maorikulturen.     

  Overnatning: I eller nær Rotoura
   

  Rotorua - Tongariro National Park, 150 km

  Brug morgenen og formiddagen på udforskning at Rotorua og omegn, før I fortsætter de ca. 150 km til en af de meste fascinerende nationalparker i New Zealand, Tongariro National Park.

  Forslag til overnatning: Nær Tongariro National Park

  Tongariro National Park - Hawkes Bay, 255 km

  I dag fortsætter turen ud af nationalparken og østpå mod Stillehavskysten og Art Deco byen Napier. Byen ligger smukt placeret i den beskyttede Hawkes Bay, som også indbyder til oplevelser i vinens verden.

  Overnatning: I eller omkring Napier

  Hawkes Bay - Wellington, 315 km

  Idag kører I det sidste stykke ned sydover på Nordøen. Turen mod landets hovedstad, Wellington, tager jer blandt andet gennem Dannevirke, en lille hyggelig by grundlagt af danske og skandinaviske nybyggere i 1872.
  Sidst på dagen ankommer I til den lille hyggelige hovedstad, smukt placeret på spidsen af Nordøen. 

  Overnatning: I eller udenfor Wellington

  Wellington - Picton - Abel Tasman Nationalpark, 180 km

  Det er blevet tid til at forlade Nordøen. Færgen afgår fra havnen og færgelejet i Wellington (husk at bestille færgeplads i god tid). Sejlturen tager ca. 3 timer og farvandet I sejler igennem, specielt på toppen af Sydøen, er utroligt smukt, og præget af frodige fjorde. Vel ankommet til Picton kører i af færgen og fortsætter ind mod midten af den nordlige kyst, via Nelson og frem til dagens mål, Abel Tasman National Park.

  Overnatning: Nær Abel Tasman National Park

  Abel Tasman Nationalpark

  Dagen er afsat til at opleve denne perle af en nationalpark. Hvad enten I vælger at slappe af på stranden eller drage på opdagelse ind i den grønne natur.

  Gyldne bounty-strande, eksotiske laguner og grønne bjerge, der rejser sig bag kystlinjen. Abel Tasman Nationalpark er populær, fordi den både giver mulighed for fysisk anstrengelse og afslapning ved stranden. Du kan tage på kortere eller længere udflugter ind i parken – enten på vandreruter, med kajak eller vandtaxi. Abel Tasman Nationalpark er landets mindste nationalpark – og nok også den smukkeste - og derfor også den mest besøgte. I højsæsonen kan der være rigtig mange mennesker.

  Overnatning: Nær Abel Tasman National Park

  Abel Tasman Nationalpark - Greymouth, 395 km

  Fortsæt nu sydpå og over til vestkysten af ​​Sydøen. Regionen kendt som ”the Coast”, er en smal kyststrimmel 600 km lang og ikke mere end 50 km bred, klemt inde mellem de sydlige Alper og det Tasmanske hav. Kør gennem den rå Buller Gorge med forevne klipper og tætte skove. Vejen er en af ​​de smukkeste og imponerende naturskønne strækninger i New Zealand. Når I rammer kystlinjen, fortsætter i ned ad til Punakaiki, og derefter videre til Greymouth.

  Overnatning: I eller omkring Greymouth

  Greymouth - Franz Josef (172 km)

  Dagens tur er forholdsvis kort sydpå til området omkring Hokatika og Westland Nationalparken.

  Overnatning: I eller nær Franz Josef

   

  Franz Josef - Wanaka (285 km)

  Nyd områdets vandfald og flodscenerier mens I fortsætter turen langs kysten. Følg den stigende vej ind i floddalen til Haast Passet. Vejen snoer sig videre gennem Mount Aspiring National Park, og vegetationen bliver mindre og mindre jo længere ind i landet I kommer. Lake Wanaka og Hawea sørger for en smuk indkørsel til den hyggelige by ved bredden af Wanaka.  

  Overnatning: I eller nær Wanaka

  Wanaka - Queenstown (67 km)

  Idag fortsætter I turen sydpå. Kør over floderne Clutha og Cardrona, og via Dunstan søen til Cromwell. Her fortsætter I gennem Kawarau dalen til den smukt placerede alpeby, Queenstown. I kan også vælge en anden rute til dagens kørsel, gennem Crown Range Road, som er New Zelands højstbeliggende vej. Denne rute er kortere, men rejsetiden vil være længere grundet den snoede vej, som iøvrigt ikke kan anbefales i den New Zealandske vinter.

  Overnatning: I eller omkring Queenstown

  Queenstown - Te Anau (171 km)

  Fra Queenstown kører I nu videre sydpå langs bredden af Lake Wakatipu, og derefter vest til den lille by Te Anau i udkanten af ​​Fiordland National Park. Fiordland nationalparken er opført på Unesco’s liste som en verdens kulturarvarv. Nationalparken er landets største nationalpark, og en af ​​de største i verden. Milford Sound er den mest kendte, lettest tilgængelige og en af ​​de flotteste af fjorden langs denne kyst. Fjorden løber forbi en af ​​New Zealands mest berømte vartegn, Mitre Peak, der stiger 1.692 meter næsten lige op fra vandet.

  Overnatning: I eller omkring Te Anau

  Te Anau og Fiordsland

  Dagen er afsat til oplevelser i og omkring Fiordland nationalparken. Tag på fjordsejlads i ved Milford eller Doubtfull Sound. Nyd også de mange vandrestier og den fabelagtige natur.

  Forslag til overnatning: I eller omkring Te Anau

  Te Anau - Dunedin (372 km)

  I dag går turen mod øst ind i landet via Lumsden og Gore, kendt for sit ørredfiskeri. Dagens mål Dunedin, der blev grundlagt af skotske indvandrere i 1848, har er også en universitetsby. Dunedin ligger på Otago-halvøen, som er kantet af mange bugte, der giver mange picnic og svømme steder. Bakkerne ovenfor er gennemtrævlet med gamle stenvægge. På spidsen af ​​halvøen er Taiaroa Head, et reservat, der omfatter det eneste de store Albatros fugle.

  Overnatning: I eller omkring Dunedin
   

  Dunedin - Christchurch (359 km)

  Sidste dag på landevejen i autocamperen. I kører nu nordpå gennem Palmerston og Oamaru i regionen Nordlige Otago. I kan også vælge den længere vej ind i landet via Omarama, Twizel og Lake Tekapo og Lake Pukaki, en spektakulær turkisfarvet glacial sø. Stop ved kirken, Church of the Good Shepherd ved Tekapo-søen, en af ​​New Zealands mest maleriske picnic spots (ca. 550 km til Christchurch). Sidste del af turen går over Canterbury-sletten, det bredeste flade område i New Zealand og dagen slutter i Christchurch.

  Overnatning: I eller nær Christchurch

  Los Angeles - Santa Monica - Las Vegas (516 km)

  Fra Los Angeles starter dagen med en kort køretur til Santa Monica, hvor Route 66 hvor det officielle skilt, der indikerer enden på Route 66 står. For jer er det kun begyndelsen. Vi fortsætter delvis på Route 66 og undervejs kan I fx stoppe i den gamle spøgelsesby Calico Ghost Town, der ligger nær Barstow.

  Dagen slutter i Las Vegas, hvor I kan  spadser en tur langs The Strip med casinoer, kæmpe hoteller og blinkende neonlys - det er en oplevelse i sig selv.

  Overnatning: I eller omkring Las Vegas

  Las Vegas

  I dag kan I tillade jer at sove lidt længere, inden I kaster jer over en af de gigantiske morgensmadbuffeter i Las Vegas – enten på jeres eget hotel eller på et af de andre store kasinohoteller, der altid har et godt tilbud. Shopping hører naturligvis med til et ophold i Las Vegas, og det ene store shoppingcenter efter det andet frister langs The Strip.

  Kig ind i Forum Shops i Ceasars Palace eller det endnu mere mondæne Grand Canal Shoppers i The Venetian. Men der findes også en række factory outlets i Las Vegas, hvor specielt de 150 butikker i Las Vegas Premium Outlet North kan anbefales. Er I mere til kultur, så besøg Atomic Testing Museum i Las Vegas, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadaørkenen i 50’erne og 60’erne. Når mørket falder på, så kør op til Fremont Street i det nordlige Las Vegas og nyd lysene fra de gamle klassiske kasinoer. Las Vegas er meget andet end The Strip.

  Overnatning: I eller omkring Las Vegas

  Las Vegas - Flagstaff (500 km)

  Dagens mål er Flagstaff og I skal køre på Route 66, The Mother Road. Men først passerer I Hover Dam, en af verdens største elkraftværker og største betonkonstruktioner, færdigbygget i 1936.

  I fortsætter via Route 66 og passere små byer som Williams, Peach Springs, Truxton og Hackberry i Hulapai indianerreservatet med gamle Route 66-forretninger, den gamle Grand Canyon-jernbane og endelig Flagstaff.

  Overnatning: I eller omkring Flagstaff

  Flagstaff - Grand Canyon - Flagstaff (252 km)

  Dagen er til fri disposition til at udforske imponerende Grand Canyon. Fra kanten og ned til Colorado-floden er der 1,6 km og der er 15 km over til den modsatte kant på det smalleste sted. I alt har den berømte kløft en længde på 446 km fra øst til vest. Grand Canyon er i alle sammenhænge en gigant. Og Grand Canyons historie går langt tilbage. Ca. 5-6 millioner år har Colorado River brugt på at grave sig ned i dybet.

  Overnatning: I eller omkring Flagstaff

  Flagstaff - Gallup (336 km)

  Køreturen fra Flagstaff kan starten med et besøg i Walnut Canyon National Monument med dens 300 imponerende klipper - det er en virkelig smuk oplevelse. Fortsæt  til Winslow og Holbrook som er to gamle byer langs Route 66, som lever af at være populære stop for de store lastbiler, der kører på tværs af USA. Dernæst kører I gennem den meget naturskønne Petrified Forest National Park, en forstenet forhistorisk skov med gigantiske træer, som er blevet blotlagt af erosion.

  Dagen slutter i Gallup, den formelle hovedstad for de indfødte amerikanere og en gammel stationsby ved Route 66.

  Overnatning: Gallup

  Galup - Albuquerque (568 km)

  I dag passerer vi nogle gamle handelsposter og I kører forbi klippen 'Owl Rock' som står på Route 66 mellem Laguna Pueblo og Mesita. Herefter kan I lave en lille afstikker til  Acoma Pueblo, den ældste permanent beboede indianske pueblo i Nordamerika. Derefter kommer Colorado-plateruet, River Grande Valley og til slut krydser I Rio Grande.

  Overnatning: Albuquerque

  Albuquerque - Amarillo (471 km)

  Kør fra Albuquerque mod den lille by Tucumcari med flotte vægmalerier og et Route 66 museum - her kan I også besøge Teepee Trading Post. Herfra køre I videre og stop evt. i spøgelsesbyen Glen Rio, hvor I kan stå med en fod i New Mexico og den anden i Texas.

  "When you are here you are halfway there", står der meget sigende ved Midpoint Café i Adrian, der med andre ord fortæller jer, at I nu er halvvejs på jeres rejse til det gyldne vesten. Det er et fantastisk sted at holde pause og møde sydens gæstfrihed, før I fortsætter til Amarillo

  Når I kommer til Amarillo, skal I holde øje med Cadillac Ranch, et besynderligt og meget farverigt kunstværk med 10 Cadillacer begravet med næsen ned i jorden – en rigtig klassiker på den gamle vej.

  Overnatning: Amarillo

  Amarillo - Oklahoma City (431 km)

  I fortsætter fra Amarillo mod Oklahoma City. Undervejks er der mulighed for at stoppe i McLean, hvor man har restaureret de gamle bygninger og i det hele taget gjort meget for at bevare den oprindelige stemming. Som kuriosum kan nævnes, at der her findes et pigtrådsmuseum, “Devil’s Rope Museum”. herefter kan næste stop være “Oklahoma Route 66 Museum” I Clinton. Museet fortæller om historie og kultur for de forskellige årtier og Route 66’s skiftende rolle i samfundet.

  Oklahoma City blev grundlagt på en eftermiddag, da man i 1889 åbnede op for bosættelse i "the Oklahoma Territory" og modtog 10.000 landkrav omkring Santa Fe Railroad-stationen samme eftermiddag. Byen ligger i det geografiske midtpunkt og har siden 1910 været hovedstad i staten Oklahoma.

  Overnatning: Oklahoma City

  Oklahoma City - Springfield i Missouri (505 km)

  Dagen byder på endnu en Springfield, men denne gang i Missouri.

  I dag kører I på en af de bedst bevarede strækninger af den gamle vej. Staten Oklahoma er et sandt mekka for Route 66-fans, da "The Mother Road" oprindelig startede her. I passerer mange af de oprindelige småbyer med historiske hoteller, restauranter og butikker, hvor det føles som om tiden har stået stille i mange, mange år. En af de historiske seværdigheder undervejs er retsbygningen i Carthage, der er opført i middlealderlig stil med buer, tårne og spir.

  I Claremore finder I Will Rogers Memorial, som absolut er et besøg værd. De interessante udstillinger fortæller historien om den indiansk fødte Will Rogers, kaldet „The Ropin’ Fool“, som blev berømt for at kunne kaste med tre lassoer på en gang og som anses for at være en ægte amerikansk helt.

  Fremme i Springfield kan I køre en tur til Wilsons Creek National Battlefield, der ligger lidt udenfor byen.

  Overnatning: Springfield

  Springfield i Missouri - St. Louis (414 km)

  Fra Springfield kan I køre en tur til Wilsons Creek National Battlefield, der ligger lidt udenfor byen inden I fortsætter mod St. Louis. I skal køre ad den den gamle rutes mest ujævne strækning gennem The Ozarks. Undervejs bør I stoppe ved Meramec med kalkstenshulerne, der er et af de absolut største højdepunkter på den gamle Route 66. Turen i hulerne er særdeles imponerende og en uforglemmelig oplevelse.

  Overnatning: St. Louis

  St. Louis - Springfield i Illinois (167 km)

  Dagens etape er ikke særlig lang, og I har derfor god tid til lidt sightseeing i St. Louis inden I fortsætter til Springfield i Illinois. I kan tage en tur på Mississippi på et af de gamle dampskibe eller besøge Gateway Arch, der er 192 m høj og bygget til minde om pionererne, der udforskede og bosatte sig vest for Mississippi. I bør også stoppe ved Ted Drewes Frozen Custard og nyde en af deres specialiteter. Ted Drewes Frozen Custard er blevet en institution i St. Louis og betragtes i dag som et vartegn.

  I dag skal I forestille jer at være tilbage i tiden - til det længst forgangne Illionis. På jeres vej til St. Louis, det andet stop på jeres Route 66 tur, får I lejlighed til at køre ad en rigtig gammel strækning af ruten, der daterer sig helt tilbage til 1930'erne. I inden I når til St. Louis passerer Cahokia Mounts Historic Site, den største forhistoriske indianerlandsby nord for Mexico.

  Springfield, Illinois - Chicago (338 km)

  I dag kører I gennem Pontoac, som er hovedstaden i Illinois. Det var her tidligere præsident Abraham Lincoln boede og arbejdede i 24 år. I kan evt. aflægge Lincoln House et besøg.

  I suser viderer gennem kulmineområdet i Illinois og passerer byen McLean, det gamle truckerstop. Og så går turen ellers nordpå mod Chicago hvor den legendariske Route 66 startede. Læg mærke til de gammeldags dinere og andre typisk amerikanske kendetegn, der stadig findes langs Route 66

  Overnatning: Chicago

  Chicago - London

  Jordomrejsen er kommet til vejs enden og slutter med en flyvetur over Atlanten og tilbage til London efter 80 forrygende dage jorden rundt.

  Kort

  Vis på kort

  Galleri

  Priser

  Ruteforslaget kræver

  • Fly fra:
   - Edinburgh - Paris
   - Nice - Cape Town
   - Port Elizabeth - Darwin
   - Adelaide - Auckland
   - Christchurch - Los Angeles
   - Chicago - London
  • 79 nætters ophold
  • Leje af bil, autocamper og/eller motorcykel inkl. forsikring
  • Ca. 15.900 km kørsel

   

   

  Om rejsen

  Autocampere findes i mange størrelser og udgaver. Det samme gælder biler og motorcykler.

  Kontakt os, og lad os finde den rette bil, autocamper og- eller motorcykel og pris til netop jer. 

   

  ekstra oplevelser

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

    

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Sønder Allé 6, 1. sal
  8000 Aarhus
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011