På sporet af Middle Earth - for livsnydere

18 dage kør-selv-forslag i New Zealand - fra Auckland til Middle Earth og Mordor

Oplev et eventyr for livsnydere under sydlige himmelstrøg og tag på opdagelse i et land, der minder om JRR Tolkiens fantasiverden af frodigt lavland, golde ødemarker, dybe skjulte dale og fjerntliggende mystiske bjerge. Besøg filmlokationer for fx The Shire, Isengard og Mordor. Nyd New Zealands brede vifte af landskaber fra de bølgende landbrugsområder, fortryllende skove, dybe søer og floder, dramatiske kløfter og skyhøje bjerge.

Turen er et forslag til en kør-selv-ferie i New Zealand inspireret af Ringenes Herre, der kan tilpasses efter jeres ønsker og behov. 

Fra 38.969 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 17 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad på Boutique hoteller, ankomst transport, sightseeings og 17 dage Full Size billeje med gps og kørselsvejledning

Rejseperiode:
Hele året
(Bedst oktober - april)

Startdag:
Daglig

Varighed:
18 dage/17 nætter

Længde:
2.196 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Auckland - Matamata - Rotorua, 227 km

Her til morgen afhenter I  lejebilen. Herefter er der afgang fra Auckland og kørsel gennem det frodige landbrugsland, til de  græsklædte bakker i Matamata. Her skal I opleve det virkelige Midgård – Middle Earth,  med et besøg på Hobbiton Movie Set, brugt som ramme for Herredet i indspilningen af , The Lord of the Rings. Vi har inkluderet en tur gennem området, som også kommer gennem  en maleriske  fårefarm  med en fantastisk udsigt over til Kaimai Ranges. Undervejs får i historien om tilblivelsen og brugen af Herredet. Efter besøget i Matamata fortsætter I sydpåtil til Nordøens boblende mave, geotermiske Rotorua

Overnatning: The Springs B&B

Rotorua

Dagen er sat af til sightseeing i Rotorua-området og der er nok at tage fat på. Oplev den oprindelige og ægte Maori kultur i Te Puia, med en tur gennem den termiske dal fuld af geysere og boblende mudderhuller. Se fremstilling af kunsthåndværk med træskærring og vævning. Fortsæt til Kiwi Wildlife Park, med en god introduktion til landet flora og fauna. På et besøg i Agrodome får I lejlighed til at overvære fx fåreklipning og træning af fårehunde.

Overnatning: The Springs B&B
 

Rotorua - Tongariro National Park, 151 km

Idag går turen videre fra et fredfyldt område med floder og søer, til det isolerede og barske vulkanlandskab ved Tongariro National Park hvor I med det samme vil genkende Mount Ngauruhoe, som filmens Mount Doom samt Mount Ruapehu nu bedre kendt som Mordor.

Overnatning: Ruapehu Country Lodge

Tongariro National Park - Wellington, 333 km

Fra den voldsomme landskab i Tongariro, kører I nu videre mod sydspidsen af nordøen og hovedstaden Wellington. Kør via Waitarere Forest og Kapiti kysten, her vil I let kunne føle jer, som en del af filmens Osgiliath og Troldeskoven.
Nyd det skiftetnde sceneri gennem Otaki slugten med store ligheder til det yderste af Herredet. I kan også vælge at besøge Queen Elisabeth Park, hvor nogle af de voldsomme scener fra slaget om Pelennor blev filmet. Sidst på dagen er I fremme i skønne Wellington.  

Overnatning: Booklovers B&B

Wellington

I dag har vi inkluderet en halvdags guidet sightseeing til filmlokationer for Kløvedal - Rivendell, elvernes hjem, Anduin river, Amon Hen og ikke mindst the Garden of Isengard samt Helm Deep. Tilbage i  Wellington er resten af dagen på egen hånd. 

Overnatning: Booklovers B&B

Wellington - Picton - Nelson, 130 km

Her til morgen kører I til færgelejet og afleverer jeres lejebil. Herefter går I ombord på Interisland færgen og sejler den smukke tur over Cookstrædet til den hyggelige by Picton på toppen af nordøen. I Picton afhenter I en ny lejebil og fortsætter Richmond, Nelson. Dagens mål Nelson er hjemsted for, Jens Hansen Gold and Silversmith, som designede ringen, og her finder I også én af de originale ringe udstillet.

Overnatning: Cambria House B&B

Nelson

Dagen er til fri disposition. Nyd den smukke natur i området.

Er I til mere eventyr om ringen, er det muligt at få en helikoptertur til det øde område omkring Mount Olympus, med vejrbidt klippeområde med klippeformationer i mange former, som blev brugt til at beskrive Elvernes sydlige Rivendell.

Overnatning: Cambria House B&B

Nelson - Hokitika, 340 km

Nu fortsætter kørslen sydpå langs den barste vestkyst, med hvidtoppede bølger og smukke udsigtspunkter på den ene side, og grønne bjerge på den anden. Kør via Punakaiki, berømt for sine klippeformationer, som ligner stakkede pandekager.

På turen mod dagens mål Hokitika, har I ligeledes mulighed for at besøge Charleston med en drypstenshule hvor de specielle Glow worms oplyser loftet, eller måske en tur med Nile River Rainforrest toget, der tager turen gennem regnskoven til de kæmpe store Nile River huler, et fabelagtigt net af underjordiske huler.

Overnatning: Rimu Lodge

Hokatika - Fox Glacier, 157 km

Dagens tur er en forholdsvis kort køretur videre af vestkysten til Fox og Franz Josef gletjerne, helt unikke efterladenskaber fra den sidste istid. Intet andet sted på jorden findes der gletjere så tæt på havoverfladen. Nyd sceneriet af voldsomme hvide floder og istunger. 

Overnatning: Misty Peaks B&B

Fox Glacier - Wanaka, 262 km

Dagens køretur byder på et endnu et smukt scenri med floder og vandfald, på vej mod Wanaka, en hyggelig  by ved bredden af Wanaka-søen
Benyt evt. lejligheden til at besøge Stuart Landsborough´s Puzzling World, som specialiserer sig i optiske illusioner. The Ames perspective Room, blev fx brugt i Ringenes Herre til at fremstille høje og lave mennesker.

Overnatning: Maple Lodge
 

Wanaka

Idag har vi inkluderet en halvdagstur i den vilde natur, et eventyr med Jetboat på den kolde gletjerflod. Med tilbagestrøget hår kommer I forbi høje klippesider, vandfald og flere områder som blev brugt under filminspilningen. Tilbage i Wanaka efter sejltur er resten af dagen til afslapning.

Overnatning: MapleLodge

Wanaka - Queenstown, 113 km

Idag fortsætter længere sydpå over floderne Clutha og Cardrona, og via Dunstan søne til Cromwell. Fortsæt gennem Kawarau slugten og I ankommer til dagens mål Queenstown.

En alternative og smuk rute til Queenstown er via Crown Range Road, som er New Zelands højest beliggende asfalterede highway. Denne rute er kortere end via Cromwell, men rejsetiden er noget længere, da vejene er meget snoede.  Ruten kan ikke anbefales ved vintertid.

Overnatning: Queenstown Park  Boutique Hotel 

Queenstown - Lake Tekapo, 256 km

Så går turen nordpå over smukke sletter til Lake Tekapo. Den turkise farve på Lake Tekapo og andre søer i området skyldes små partikler fra gletjerklipper. Nyd farverne og det smukke sceneri. 

Overnatning: Matuka Lodge

Lake Takepo - Christchurch, 227 km

Fra Lake Takapo kører I mod Christchurch. Dagens tur er ikke så lang, så der er tid til evt. komme tæt på New Zealands højeste bjerg, Mount Cook. Et af de spændende steder i denne region er Tasman gjetjeren, som er 30 km lang. Der findes et stort udvalgt af vandreture i området. Afgang fra Mount Cook, of turen vil tage jer via farme og landbrugsland og Canterbury sletten til Christchurch.

Overnatning: The Classic Villa

Christchurch

Idag har vi inkluderet en afsluttende tur om Ringenes Herre. I bliver kørt op i de fredelige bjerge ved Mount Pott, som i filmene blev forvandlet til Edoras. Nyd den fabelagtige natur med krystalklare søer og glitrende blå floder. Se de tågede bjerge og enkelte filmrekvisiter.Tilbage i byen er resten af dagen og aftenen til fri afbenyttelse.

Overnatning: The Classic Villa

Efter den sidste nat i Christchurch er eventyr ved at være slut. I aflevere jere lejebil Christchurch lufthavn, og er klar til hjemrejse eller yderligere eventyr andre steder. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 38.969 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Auckland / Christchurch-Kastrup
 • Transport til hotel i Auckland
 • Ophold i 17 nætter inkl. morgenmad på Boutique hoteller (førsteklasses hoteller og mindre steder)
 • 17 dages billeje incl. gps i Full Size bil
 • Entre til Hobitton Movie Set & Farm tour
 • Middle Earth tur i Wellington
 • Færge fra Wellington til Picton
 • Wanaka River Journey, Jetboat og vandring
 • Safari of the Scenes Wakatipu Basin
 • Lord of the Rings Edoras tur, Christchurch
 • Lokale skatter
 • Kør-selv rejsehåndbog på engelsk

Prisen inkluderer IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Hotellerne:
Auckland,
Hotel Grand Windsor
Rotorua, The Spring
Tongariro, Ruapehu Country Lodge
Wellington, Booklovers B&B
Nelson, Cambria House
Hokitika, Rimu Lodge
Fox Glacier, Misty Peaks
Wanaka, Maple Lodge
Queenstown, Queenstown Park Boutique Hotel
Lake Takepo, Matuka Lodge
Christchurch, The Classic Villa

ekstra oplevelser

Fortæl os om jeres ønsker, så vi kan tilpasse den samlede rejse, som I foretrækker det.

I kan eksempelvis forlænge rundrejsen med et par overnatninger i Christchurch eller besøge flere steder undervejs.

Vi hjælper jer også gerne med flybilletter.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011