Kør videre fra Auckland

Fra bølgende bakker til stolte vulkaner

Starter du kør-selv-ferien i New Zealand fra Auckland, har du noget at glæde dig til. De fleste tager sydpå mod gejserne nær Rotoura og vulkanerne i Tongariro National Park, men Coromandel halvøen er bestemt en afstikker værd. Det samme er Waitomo, der er kendt for de underjordiske grotter, under områdets bølgende, grønne bakker.

Inspiration

Sydpå til Rotorua og Tongariro

State Highway 1 går fra nord til syd gennem hele New Zealand. Turen fra Auckland til Rotorua tager mindre end tre timer. Har du lyst til en omvej, så kør østpå og tag en afstikker til halvøen Coromandel. Det er et vildt og barskt naturområde med mange gamle guldgraver-minder, og i dag hjemsted for mange kunstnere. Kystruten er især fantastisk, når det rødblomstrede newzealandske juletræ blomstrer langs strandene.

Skal du videre sydpå af State Highway 1 fra Rotorua mod Tongariro, er Lake Taupo et yndet sted at stoppe og fiske. Husk at bede om godt vejr når du nærmer dig vulkanerne. Synet af kegletoppene, der pludselig rejser sig i horisonten, er fantastisk.

Nordpå til Bay of Islands

Når du kører nordpå fra Auckland af State Highway 1 mod Northlands og Bay of Islands, kører du gennem noget af det tættest befolkede område af New Zealand. Det er samtidig et meget populært turområde for folk i Auckland, så der kan være tæt trafik og køer i weekenderne. Her kommer du igennem New Zealands vigtigste historiske område, og der er masser af muligheder for små stop. Kommer du langt mod nord, bliver vejene mindre men udsigtsstederne flottere.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordøen - Skab din egen historie