Kør videre fra Christchurch

Tag på eventyr i New Zealands vidunderlige natur

Du er altid tæt på uforglemmelige naturoplevelser på Sydøen, uanset hvor du vælger at køre til efter Christchurch. Mod nord kan du se hvaler på en sejltur fra kystbyen Kaikoura eller tage på vandretur langs den smukke kyst i Abel Tasman National Park. Mod syd- og sydvest ligger de smukke Alper og ikke mindst Queenstown, der er et mekka for friluftsaktiviteter. Kører du til New Zealands vestkyst, kan du opleve at vandre på fx Fox gletsjer – en vild oplevelse. Hvilken vej tager du?

Inspiration

Nordpå til Kaikoura

Skal du til Nordøen og med færgen i Picton, så hop på State Highway 1. Turen fra Christchurch tager fem timer og kan være ensformig med de mange flade stræk. Der er ikke meget jernbane i New Zealand, men netop denne tur er en stor oplevelse. Sporet går ofte helt ude ved kystlinjen. Halvvejs mellem Christchurch og Picton ligger Kaikoura, som er en unik turistattraktion. Kom tæt på de store hvaler med en sejltur fra Kaikoura, eller tag en svømmetur med delfiner, sæler eller hajer!

Sydvest til Queenstown

Queenstown er en af de helt store turistattraktioner i New Zealand. Tag den direkte vej sydpå af State Highway 1 og derefter vestover af State Highway 8, hvor du hurtigt kommer ind til de flotte Alper og kan tage en afstikker til byen tæt på det højeste bjerg, Mount Cook. Har du lyst til at køre en længere omvej for at se det sydlige af øen, så kør helt ned til den skotsk-inspirerede by, Dunedin.

Vestpå til Westland

Den mest direkte vej fra Christchurch til det vilde westland er Highway 73 over det midterste pas i De sydlige Alper, Arthur’s Pass. Der er masser af vandre- og naturoplevelser på toppen af passet, og det er stort, når udsigten til det vilde vest åbner sig på den anden side af bjergene. Alternativet er den knapt så populære nordlige rute 101 over Lewis Pass. Sidste mulighed er at tage turen helt ned til Queenstown og køre gennem Haast Pass. Lige meget hvilken rute, du vælger, så forbered dig på en længere køretid end normalt.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydøen - Skab din egen historie