Kør videre fra Napier

Naturoplevelser på Nordøen eller fortsætte mod Sydøen?

Fra Napier er det nemt at komme til flere af de store naturoplevelser på Nordøen. Mod nordvest ligger Tongariro National Park og den smukke sø, Lake Taupo. Længere mod nord ligger Bay of Plenty med smukke sandstrande og et behageligt klima og fortsætter du videre, rammer du Auckland. Mod syd når du Wellington, hvorfra du kan tage færgen til Sydøen og fortsætte din kør-selv-ferie i New Zealand.

Inspiration

Sydvest til Wellington

Den direkte vej til hovedstaden Wellington fra Napier og videre til Sydøen går ad State Highway 2 - en tur på fem timer i et traditionelt landskab. Området omkring Napier er udbredt frugtdyrknings- og landbrugsland. Det er også på disse kanter, at mange indvandrere fra Skandinavien bosatte sig, hvilket byer og stednavne bærer præg af. Byen Dannevirke er et sjovt stop for alle danskere, selvom der ikke er meget andet end en mølle og nogle gadeskilte at se på.

Østpå til Tongariro og Rotorua

Der går en direkte vej fra Napier til Tongariros vulkanpark over Kaweka Range. Men det er 161 meget lange kilometer på en til tider meget dårlig vej. For at være på den sikre side, kan du enten vælge den sydlige rute af State Highway 2 og State Highway 1, eller vælge den nordlige State Highway 5, som også er vejen til Rotoruas boblende undergrund. På denne rute passerer du søen Lake Taupo og byen af samme navn, hvor lystfiskere valfarter til. Vil du opleve en mindre kendt nationalpark, så tag en nordlig rute ad State Highway 2 op til kystbyen Gisborne og Nationalparken Te Urewera.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordøen - Skab din egen historie