Kør videre fra Wellington

Nord- eller Sydøen?

Hvor planlægger du at køre til efter et par dage i Wellington? Skal du til Sydøen, så kan det være en ide at hente din lejebil i Picton på Sydøen – så sparer du en del på færgebilletten. Fortsætter du din kør-selv-ferie på Nordøen, så kan du se frem til imponerende vulkaner, frodigt landbrugsland med tusindvis af græssende får og Rotorua med gejsere og boblende mudderhuller i de mest fantastiske farver.

Inspiration

SYDØEN MED MARLBOROUGH

Sounds Sejlturen til Sydøen er flot, men desværre blæser det tit, og det er også ret dyrt at få bilen med. Hvis du lejer bil, så er det smart ikke at tage den med – du kan gratis få en ny på den anden side. Der er flere daglige afgange. Bestil billetter i god tid pga. pladsreservering og rabatordninger. Turen med standardfærgen tager ca. tre timer - den sidste time er en flot tur gennem Queen Charlotte Sound. Her ser du ind på kysten, hvor du kan vandre, hvis du bliver lidt i Picton.

NORDVEST TIL NAPIER

Wellington ligger i et jordskælvsområde, men kører du mod nordvest ad State Highway 2, kommer du op til Napier, hvor det gik helt galt engang. Byen blev på 2½ minut i 1931 lagt i ruiner af et skælv, der målte 7,9 på Richter-skalaen. I dag er Napier en flot og helt speciel Art Deco-by. På vejen kører du gennem de områder af New Zealand, hvor de første indvandrere fra Skandinavien bosatte sig. Dannevirke er et sjovt stop for alle danskere, selvom der ikke er andet end en mølle og nogle gadeskilte at se på. Faktisk har den norsk-inspirerede by, Norsewood, lidt mere at byde på.

NORDPÅ TIL TONGARIRO OG ROTORUA

Glæd dig til et fascinerende syn, når du kører nordpå fra Wellington ad State Highway 1 mod Tongariro. Pludselig kommer vulkanen Mount Ruapehus kegle frem i horisonten. Du kan også vælge State Highway 3 og kigge på en anden spektakulær vulkan, Mount Taranaki. Den sydlige del af Nordøen er præget af landbrugsland og fåremarker. Der er noget ved de bløde grønne bakker, der er så godt for øjet. Du kan vælge flere forskellige ruter til Rotorua, og selvom byen lugter grimt af svovl (rådden æg), så er oplevelsen absolut et must.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordøen - Skab din egen historie