Den store New Zealand-rundrejse

19 dages rundrejse i naturskønne New Zealand fra Nordøen til Sydøen

Med sin blanding af uspoleret natur, spændende maori-kultur og levende storbyer som Auckland, Wellington og Christchurch er New Zealand noget nær det tætteste, man kan komme på Paradis.

På denne rundrejse til Nord- og Sydøen har vi udvalgt det bedste af det bedste. Undervejs møder vi maorierne, kommer tæt på hvaler, ser varme gejsere og kolde gletsjere, boblende mudder, grønne regnskove, hvide sandstrande og blå, blå fjorde. New Zealand kaldes ofte for det smukkeste land i verden, og det er ikke uden grund. Hver eneste dag byder på de skønneste naturscenerier, der brænder sig fast på nethinden i lang tid bagefter.

Rejsen fuldendes af vores erfarne rejseleder, der binder det hele sammen ved at øse ud af sin store viden.

Fra 42.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, dansk rejseleder, nævnte måltider samt udflugter iflg. program

Varighed:
19 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 16 deltagere (maksimum 24).

Hoteller:
Gode 4-stjernede hoteller på hele rejsen

Forlæng din rundrejse:
Forlæng din rejse med et ophold i Sydney, eller et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen. 
Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

 

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

Dagsprogram

Dag for dag

•    Dag 1: Afrejse fra København til Auckland via Singapore
•    Dag 2: Ankomst Auckland
•    Dag 3: Byrundtur i Auckland 
•    Dag 4: Waitomo Caves
•    Dag 5: Rotorua – hjertet af Maori-riget
•    Dag 6: Wellington via Tongariro National Park
•    Dag 7: Færge over Cook-strædet til Sydøen og Kaikoura
•    Dag 8: Hvalsafari i Kaikoura og Christchurch
•    Dag 9: Med Tranz Alpine Express til Greymouth
•    Dag 10: Glacier Valley Walk - gletsjervandring
•    Dag 11: Queenstown og Jet safari
•    Dag 12: Arrowstown og vinsmagning
•    Dag 13: Te Anau – tid til egne eventyr
•    Dag 14: Milford Sound Cruise
•    Dag 15: Dunedin og Peninsula Wildlife Tour
•    Dag 16: Lake Tekapo – tid til egne eventyr
•    Dag 17: Christchurch
•    Dag 18: Afrejse fra Christchurch
•    Dag 19: Ankomst København via Singapore

Afrejse fra Danmark

Eventyret starter i dag, hvor vi går ombord på flyet, der i første omgang skal fragte os til Singapore, hvorefter turen går videre til Auckland. 

Ankomst til Auckland

Vel ankommet til Auckland bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Da vi ankommer sidst på aftenen, er der rig mulighed for at få en god nats søvn, så vi er friske og klar til at opleve Auckland i morgen formiddag. 

Byrundtur i Auckland

Efter morgenmaden skal vi på en ca. 3 timers byrundtur, hvor vi går på opdagelse i Auckland, som er en dejlig by med masser af spændende kvarterer og gode shopping-muligheder. De mange skyskrabere i stål og glas er et udtryk for det moderne New Zealand med masser af travle forretningsfolk, men byen er også kendt som City of Sails på grund af de mange lystbåde, vi finder i havnen.

Når byrundturen gennem bl.a. bydelen Parnell og besøget på Auckland Museum er slut, er resten af dagen på egen hånd, hvor vi kan anbefale en slentretur ved Aucklands levende havnefront.

Waitomo Caves

Vores store opdagelsesrejse går i dag sydpå, over Bombay Hills og gennem det meget frodige græsland Waikato.

Her har vi inkluderet en bådtur, hvor vi skal se de underjordiske drypstenshuler Waitomo Caves, med tusindvis af glødende insekter, der hænger ned fra grottens loft og lyser som en stjernehimmel. Gennem vores erfarne guide vil vi få en masse information om områdets historie og selve grotterne.

Derefter er det tid til at krydse Waikato River og Mamaku Hills til det berømte geotermiske center i Rotorua.

Rotorua - Hjertet af maori-riget

Hele dagen er sat af til at udforske Rotorua-området, der på alle måder er en syret oplevelse. Når vi går gennem den termiske dal Te Puia, er det nemt at forestille sig, hvordan verden så ud, den dag Jorden blev skabt. Der lugter af svovl, og over alt syder og bobler det fra springende gejsere og plumrede mudderhuller. Det er som om, Jorden har vendt vrangen udad.  

Te Puia er hjemsted for den oprindelige maori-kultur, og vi skal se, hvordan maorierne arbejder med kunsthåndværk som træskæring og vævning. Teknikkerne er gået i arv fra generation til generation. Vi besøger desuden Kiwi Wildlife Park og får en god introduktion til landets flora og fauna.
Udflugten rundes af med et besøg i The Agrodome, hvor vi får lejlighed til at overvære fåreklipning og træning af fårehunde.

Om aftenen samles vi til en spændende aften med maorisang og dans, mens vi nyder en traditionel maori-middag.

Wellington

I dag går turen videre sydpå via Lake Taupo, New Zealands største sø. Vi følger søen indtil vi skal igennem Tongariro National Park, hvor de tre vulkaner, Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro, dominerer landskabet.

Senere på dagen fortsætter vi gennem regionerne Levin og Otaki til Wellington, New Zealands hyggelige hovedstad. Byen ligger smukt mellem bakkerne, er fuld af charme og et kulturelt centrum med masser af gallerier, teatre og ikke mindst nationalmuseet Te Papa med udstillinger om maorierne.

 

Over Cook-strædet til Sydøen og Kaikoura

Denne morgen skal vi med bussen til havnen i Wellington og går derefter ombord på færgen, som bringer os over det billedskønne Cook Strædet og gennem det smukke Marlborough Sounds til havnebyen Picton på Sydøen. Sejlturen tager ca. 3 timer, og er blevet beskrevet som en af de smukkeste sejlture i verden. 

Vel ankommet til Sydøen fortsætter turen til den skønne kystby, Kaikoura. 

Hvalsafari i Kaikoura

Dagen byder på en af New Zealands helt store og unikke oplevelser – hvalsafari. Efter morgenmaden går vi ombord på båden, der skal sejle os tættere på havets imponerende dyr. Båden der er specielt designet til hvalsafari, giver god udsigt over havet og mulighed for at få taget nogle fantastiske billeder.

På turen kan vi blandt andet se kaskelothvaler, delfiner og sæler, samt masser af forskellige fuglearter. Mellem december og marts kan vi også være heldige at spotte spækhuggere.

Efter en begivenhedsrig morgen på havet går turen videre til Christchurch. Her spiser vi om aftenen en lækker 4-retters middag på Christchurch Tramway Restaurant. En unik oplevelse, hvor vi nyder et lækkert måltid, mens vi ser byen glide forbi fra vores hyggelig sporvogn.
 

Med Tranz Alpine Express til Greymouth

Dagen står i togets tegn! Fra hotellet kører vi med bussen til stationen for at tage med toget "Tranz Alpine Express" gennem Southern Alps til Greymouth - en strækning fyldt med imponerende og meget naturskønne landskaber med både regnskove og vandfald.

I panoramavogne krydser vi Sydøen fra øst til vest på en strækning på over 200 km på en af de måske smukkeste togstrækninger i verden. De fysiske forhold i de new zealandske Alper gør strækningen til en ingeniørmæssig triumf og man bliver aldrig træt af at kigge ud ad vinduerne.

Vel ankommet til Greymouth bliver der tid til en frokost på egen hånd, inden vi forsætter turen mod Franz Josef og vestkystens gletsjere. Undervejs passerer vi Hokitika, som er berømt for de grønne jadesten, inden vi når frem til hotellet efter endnu en dag i New Zealands autentiske natur.

Glacier Valley Walk – Gletsjervandring

I dag er det med at snøre vandreskoene! På en fabelagtig og smuk, guidet vandretur på Glacier Valley Walk, langs Waiho floden med fantastiske udsigtspunkter over den fascinerende gletsjer, lærer vi om gletsjerfænomenet og nyder den imponerende natur.

Vores rejse bringer os endvidere igennem nogle af de allersmukkeste områder af New Zealand. Gennem det barske Haast Pass og de smukke skovområder i Mt Aspiring National Park, forbi Lake Wanaka til Queenstown, New Zealands action-by nummer et. Intet besøg i New Zealand uden Queenstown. Her skal vi bo de næste to nætter.
 

Queenstown

I dag har vi inkluderet en spændende guidet udflugt, hvor vi bliver kørt langs bredden af Wakatipu søen til Glenorchy. Her venter der en hæsblæsende tur i en Jetboat på Dart River. Nyd farten og den fantastiske udsigt til bjerge, vandfald og skov. Tilbage på landjorden vandrer vi stille og roligt gennem skoven til den ventende firhjulstrækker, som tager os på en fascinerende tur gennem et smukt landskab, der er brugt i mange storfilm – blandt andet Ringenes Herre.

Eftermiddagen er på egen hånd og rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag til aktiviteter.
 

Arrowtown og vinsmagning

Vi begynder tidligt og forlader Queenstown for at begive os ud på nye eventyr. Første stop i dag bliver i den nærliggende by Arrowtown, hvor vi skal en tur tilbage i tiden på det lokale museum, Lakes District Museum. Det omfattende museumskompleks huser 3 historiske bygninger og den fascinerende udstilling præsenterer et autentisk billede af den tidlige Maori, de europæiske landboers hårde og banebrydende dage og ikke mindst den spændende "guldstrømsalder" fra midten til slutningen af 1800-tallet.

Turen fortsætter til én af landets mange vingårde, og vi beriges med en masse historier om vinproduktion og skal naturligvis også smage på de liflige dråber.
Langs Lake Wakatipu og via Kingston skal vi videre til Te Anau. Undervejs passerer vi en række spejlblanke søer og bjerge, der stille forsvinder i horisonten. Den naturskønne rute fortsætter gennem bjergene og sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, der ligger tæt på den smukke Lake Te Anau.

Te Anau - tid til egne eventyr

I dag er der tid til egne eventyr. Dagen kan bruges på afslapning med en god bog eller måske en vandretur i området. 

I har også mulighed for at få endnu en storslået oplevelse med hjem i kufferten, nemlig et cruise på Doubtful Sound. Doubtful Sound er ti gange større end det mere kendte Milford Sound (som vi besøger i morgen), men ligger mere isoleret og har derfor færre besøgende.

Turen starter først på formiddagen, hvor vi sejler gennem det krystalklare vand i Lake Manapouri og kommer igennem noget af Fiordlands mest tætte regnskov, inden vi har tre timers sejlads gennem det fredfyldte og isolerede Doubtful Sound. Undervejs ser vi smukke vandfald og imponerende bjerge, mens der er mulighed for at spotte delfiner, sæler og sjældne Fiordland pingviner. Motoren bliver slukket, og vi bliver forkælet med ”the sound of silence” langt fra alting. Først på aftenen er vi tilbage på hotellet i Te Anau. 
Denne udflugt bestilles hjemmefra (vær opmærksom på at udflugten er med engelsktalende guide).  
 

Milford Sound-fjorden

Langs Lake Te Anau op mod Milford Sound i Fiordland National Park findes noget af den smukkeste natur i landet. Nationalparken er på størrelse med Jylland, og der er masser af helt uberørt natur, hvor flora og fauna stortrives. Vi forkæles med bjergtagende udsigtspunkter og kører gennem Homer tunnelen, der tog næsten 20 år at bygge. Ved Milford Sound venter en smuk sejltur ind i hjertet af Milford Sound. Nyd den smukke fjord og oplev brusende vandfald og majestætiske klipper, der rejser sig mere eller mindre lodret op fra vandet. Det er bare at åbne alle sanser og suge indtrykkene til sig. Vi nyder en dejlig picnic frokost ombord på båden.

Efter vores tur til Milford Sound tager rejsen os videre til den østlige side af Sydøen, til byen Dunedin. Efter en skøn, men lang dag ankommer vi til hotellet.

Dunedin - Sydens Edinburgh

De første indbyggere i Dunedin var skotter, der gjorde byen berømt som ”Edinburgh of the South”. Det ses tydeligt på arkitekturen, der minder betænkelig meget om Edinburghs georgianske skyline. 

Området bliver populært kaldet New Zealands øko-hovedstad. Hele området er domineret af den smukkeste natur krydret med fascinerende kulturhistorie samt ikke mindst et spændende dyreliv inklusiv nogle af de sjældne pingvinarter og de majestætiske Albatrosser. 

I Dunedin venter der os endnu en spektakulær sejlads, når vi stævner ud for at nyde de enorme naturkræfter og ser nærmere på dyrelivet fra søsiden. Er vi heldige, vil delfiner eller søløver boltre sig i nærheden af båden.

Hen på eftermiddagen fortsætter vi op langs kysten til idylliske Lake Tekapo.

 

Lake Tekapo - tid til egne eventyr

Lake Tekapo er en turkis smeltevandssø, som genspejler de omkringliggende bjerge. Dagen i dag er sat af til eventyr på egen hånd, eller den kan bruges på afslapning efter mange oplevelsesrige dage.

Fra hotelværelsets balkon kan I nyde en god kop kaffe eller et glas vin med udsigt over søen, eller I kan snøre vandreskoene og tage en tur i eget tempo til den enkle stenkirke Church of the Good Shepherd, der ligger i perfekt harmoni med de smukke omgivelser.

Om aftenen har I mulighed for at få en ganske spektakulær oplevelse, når vi besøger det berømte observatorium på Mt. John. Vi tilbringer aftenen sammen og opdager, hvad den sydlige himmel har at byde på, og oplever spændingen ved at se dybt ind i atmosfæren med de kraftfulde teleskoper. Når stjernerne er skjult for det blotte øje, tager vi på en rejse bag lukkede døre og får et glimt af, hvordan et liv som astronom er.
Denne udflugt bestilles hjemmefra (vær opmærksom på at udflugten er med engelsktalende guide).

Christchurch

Vi fortsætter i dag i kuperet terræn og via bjergpas tilbage til Christchurch. Undervejs passerer vi flere broer, blandt andet New Zealands længste bro, Rakaia Bridge. Vel ankommet er resten af dagen på egen hånd. 

Christchurch er New Zealands andenstørste by og blev i 2010 og 2011 ramt af flere store jordskælv, der stadig sætter sit præg på området. Genopbygningen fortsætter for fuld kraft, men der er bestemt stadig mange bygninger og områder, der er bevarede og et besøg værd. Worchester Street er et mekka for kunstelskere, som her finder masser af værksteder med kunsthåndværk. Eller besøg den botaniske have, der gemmer på planter fra alle verdenshjørner. 

Afrejse fra Christchurch

Det er turens sidst dag, og efter mange spændende oplevelser er det først på morgenen tid til at sætte kursen mod lufthavnen.

Ankomst til Danmark

Efter en begivenhedsrig rejse i naturskønne New Zealand sætter vi atter benene på dansk jord.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Auckland
 • Flyrejse Christchurch - København
 • Skatter og afgifter
 • Transport ifølge programmet
 • 16 overnatninger på gode 4* hoteller
 • 16 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 2 x aftensmad
 • Byrundtur i Auckland
 • Udflugt til Waitomo Caves
 • Entré til Te Puia - Maori Arts & Crafts Institute
 • Entré til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park
 • Agronome Sheep Show
 • Maori middag og koncert
 • Færge fra Wellington til Picton
 • Hval- og delfinsafari i Kaikoura
 • 4-retters middag på Christchurch Tramway Restaurant
 • Tranz Alpine togtur fra Christchurch til Greymouth
 • Gletsjervandring på Franz Josef
 • Dart River Wilderness Safari
 • Entré til Lakes District Museum
 • Udflugt til Gibbston Valley vingård inkl. Vinsmagning
 • Cruise ved Milford Sound
 • Otago Peninsula Wildlife tur ved Dunedin
   

Prisen inkluderer ikke

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for eneværelse 8.990 kr.
 • Måltider udover de nævnte
 • Drikkevarer udover nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer” 

Om rejsen

Varighed
19 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 16 deltagere (maksimum 24)

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Hoteller
Vi bruger gode 4-stjernede hoteller på hele rejsen

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

ekstra oplevelser

Ekstra udflugt dag 13: 
Doubtful Sound inkl. frokost - 1.690 kr.

Ekstra udflugt dag 16: 
Mt. John Observatory - 790 kr.

Priserne er pr. person, og ekstraudflugterne bestilles gennem din FDM rejsespecialist.

 

Forlæng rejsen

Forlæng din rejse med et ophold i Sydney, eller et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen. 
Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

Reserver

Afrejsedatoer

-
Maksimum 24 deltagere
42.990 kr.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Praktisk information

Visum og pas
Danske statsborgere har visumfrit ophold i New Zealand i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra afrejsedato.  
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice (www.sikkerrejse.dk) angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 
 

Klima
New Zealand er bedst i vores vinterhalvår fra oktober til og med april, da det er her de har sommer. Landet befinder sig forholdsvis tæt på Antarktis og kan derfor blive temmelig kold henover deres vintermåneder. 
New Zealand bliver sjældent rigtig varm, og ligger gennemsnitligt på 22-23 grader i de varmeste måneder.  
 

 JAN  FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OCT  NOV  DEC  
Auckland            
Dagtemperatur232322201715141516182022
Nattemperatur16161513119889111314
Nedbør (mm)8410471109122140140109971078179
             
Christchurch            
Dagtemperatur222119171411101214171920

Nattemperatur

1212108421257911
Nedbør (mm)564643467669615851515161
             
Wellington            
Dagtemperatur202019171412111213151719
Nattemperatur131312108656791012
Nedbør (mm)749179941191221301359712281107Sprog
Fællessproget er engelsk, og tales af langt de fleste New Zealændere. Mauri er også et officielt sprog i landet, som ca. 130.000 mennesker kan tale i større eller mindre omfang. New Zealand er det eneste land der bruger sproget mauri.  
 

Penge og valuta
Den lokale valuta er New Zealandske Dollars. Langt de fleste kreditkort kan benyttes til betaling i butikker, restauranter og hoteller.
Pr. november 2018 er kursen ca. 1 NZD = 4,5 DKK. 


Drikkepenge
I New Zealand står det en frit om man ønsker at give drikkepenge eller ej. I de bedre restauranter er det dog kutyme at man enten runder beløbet op eller belønner god service med 10 % af det oprindelige beløb.
 

Tidsforskel
I New Zealandsk sommertid (oktober til marts) er New Zealand 12 timer foran Danmark.
I Dansk sommertid (marts til oktober) er New Zealand 10 timer foran Danmark.
 

Elektricitet
Der bruges 220/240V. Husk at medbringe en rejse-adapter, som passer til de lokale stikkontakter.

Kontakt