Den store New Zealand-rundrejse

21 dages rundrejse i naturskønne New Zealand fra Nordøen til Sydøen

Med sin blanding af uspoleret natur, spændende maori-kultur og levende storbyer som Auckland, Wellington og Christchurch er New Zealand noget nær det tætteste, man kan komme på Paradis.

På denne rundrejse til Nord- og Sydøen har vi udvalgt det bedste af det bedste. Undervejs møder vi maorierne, kommer tæt på hvaler, ser varme gejsere og kolde gletsjere, boblende mudder, grøn natur og blå, blå fjorde. New Zealand kaldes ofte for det smukkeste land i verden, og det er ikke uden grund. Hver eneste dag byder på de skønneste naturscenerier, der brænder sig fast på nethinden i lang tid bagefter.

Rejsen fuldendes af vores erfarne rejseleder, der binder det hele sammen ved at øse ud af sin store viden.

Fra 47.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per person, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever ægte Maori-kultur i Rotorua
 • Du får en unik mulighed for at spotte hvaler i Kaikoura
 • Du kommer tæt på imponerende gletsjere i Franz Josef og smukke bjerglandskaber ved Fiordland National Park
 • Du krydser Sydøen på en af de måske smukkeste togstrækninger i verden
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

 

Du kan reservere din rundrejse her:  

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Afrejse fra København til Singapore
 • Dag 2: Ankomst til Singapore – tid til at opleve byen
 • Dag 3: Tid til at opleve Singapore og afrejse til Auckland
 • Dag 4: Ankomst til Auckland og byrundtur
 • Dag 5: Auckland – tid til egne eventyr
 • Dag 6: Waitomo Caves
 • Dag 7: Rotorua – hjertet af Maori-riget
 • Dag 8: Wellington via Tongariro National Park
 • Dag 9: Færge over Cook-strædet til Sydøen og Kaikoura
 • Dag 10: Hvalsafari i Kaikoura og Christchurch
 • Dag 11: Med Tranz Alpine Express til Greymouth
 • Dag 12: Glacier Valley Walk - gletsjervandring
 • Dag 13: Queenstown og Jet safari
 • Dag 14: Arrowstown og vinsmagning
 • Dag 15: Te Anau – tid til egne eventyr
 • Dag 16: Milford Sound Cruise
 • Dag 17: Dunedin og Peninsula Wildlife Tour
 • Dag 18: Lake Tekapo – tid til egne eventyr
 • Dag 19: Christchurch
 • Dag 20: Afrejse fra Christchurch
 • Dag 21: Ankomst København via Singapore

Afrejse fra København til Singapore

Eventyret starter i dag, hvor vi går ombord på flyet, der i første omgang skal fragte os til storbyen Singapore, som er vores første stop på rejsen. 

Ankomst til Singapore - tid til at opleve byen

Vi lander i Singapore først på morgenen, hvor vi bliver kørt til vores centrale 4* hotel. Her har vi sørget for early check-in, så der er mulighed for at få et bad og gøre sig klar til at opleve hvad imponerende Singapore har at byde på. 

Gå fx en tur ved Marina Bay, som har gennemgået en utrolig udvikling fra en stille havn ved indgangen af Singapore River, til et smukt eksempel på hvordan det lille land er blevet et af verdens mest luksuriøse rejsedestinationer. 
Her ligger blandt andet det unikke hotel Marina Bay Sands, med en Skypark på toppen med udsigt over byen. Gardens by the Bay er også et must see – en stor, farverig, futuristisk park, hvor de berømte ”supertræer” tilbyder en imponerende skywalk over parken. 

Clarke Quay er et oplagt spot til en middag. Her ligger utallige restauranter lige ned til floden, med skibe sejlende forbi mens man nyder et lækkert måltid, et godt glas vin eller måske den berømte drink Singapore Sling. 

Overnatning: Hotel Royal @ Queens eller tilsvarende
 

Tid til at opleve Singapore og afrejse til Auckland

Efter en dejlig morgenmad på hotellet, er der tid til de sidste oplevelser i Singapore, inden vi skal videre til New Zealand.

Besøg evt. China Town og Little India. Områderne er kendt for deres kultur, billig shopping og god, autentisk kinesisk og indisk mad. Her er også mulighed for at besøge forskellige templer, kirker og moskeer.  

Orchard Street er en af de mest ikoniske gader i Singapore og er klart et besøg værd, hvis man har interesse i shopping. Her er alt fra internationale kæder til små boutiques kombineret med masser af caféer og restauranter.

Først på aftenen går turen til lufthavnen, hvor vi sætter kurs mod Auckland i New Zealand. 

Ankomst til Auckland og byrundtur

Vi lander i New Zealand omkring middag, hvor vores bus står klar til at tage os på byrundtur i Auckland.

Auckland er en dejlig by med masser af spændende kvarterer og gode shopping-muligheder. De mange skyskrabere i stål og glas er et udtryk for det moderne New Zealand med masser af travle forretningsfolk, men byen er også kendt som City of Sails på grund af de mange lystbåde, vi finder i havnen.

Når byrundturen gennem bl.a. bydelen Parnell og besøget på Auckland Museum er slut, er resten af dagen og aftenen på egen hånd, til afslapning på hotellet eller en slentretur ved Aucklands levende havnefront.

Overnatning: Auckland City Hotel eller tilsvarende
 

Auckland - tid til egne eventyr

I dag er der tid til at opleve Auckland på egen hånd.

Tag en sejltur rundt i byens betagende havn, besøg Auckland Art Gallery, drik et glas vin på en af de mange skybars med udsigt over byen, spis en skøn frokost ved Wynard Quarter eller shop på High Street. Mulighederne er mange. 

Vores rejseleder kan naturligvis også være behjælpelig med idéer og inspiration. 

Overnatning: Auckland City Hotel eller tilsvarende

Waitomo Caves

Vores store opdagelsesrejse går i dag sydpå, over Bombay Hills og gennem det meget frodige græsland Waikato.

Her har vi inkluderet en bådtur, hvor vi skal se de underjordiske drypstenshuler Waitomo Caves, med tusindvis af glødende insekter, der hænger ned fra grottens loft og lyser som en stjernehimmel. Gennem vores erfarne guide vil vi få en masse information om områdets historie og selve grotterne.

Derefter er det tid til at krydse Waikato River og Mamaku Hills til det berømte geotermiske center i Rotorua.

Overnatning: Holiday Inn Rotorua eller tilsvarende

Rotorua - Hjertet af maori-riget

Hele dagen er sat af til at udforske Rotorua-området, der på alle måder er en syret oplevelse. Når vi går gennem den termiske dal Te Puia, er det nemt at forestille sig, hvordan verden så ud, den dag Jorden blev skabt. Der lugter af svovl, og over alt syder og bobler det fra springende gejsere og plumrede mudderhuller. Det er som om, Jorden har vendt vrangen udad.  

Te Puia er hjemsted for den oprindelige maori-kultur, og vi skal se, hvordan maorierne arbejder med kunsthåndværk som træskæring og vævning. Teknikkerne er gået i arv fra generation til generation. Vi besøger desuden Kiwi Wildlife Park og får en god introduktion til landets flora og fauna.
Udflugten rundes af med et besøg i The Agrodome, hvor vi får lejlighed til at overvære fåreklipning og træning af fårehunde.

Om aftenen samles vi til en spændende aften med maorisang og dans, mens vi nyder en traditionel maori-middag.

Overnatning: Auckland City Hotel eller tilsvarende

Wellington

I dag går turen videre sydpå via Lake Taupo, New Zealands største sø. Vi følger søen indtil vi skal igennem Tongariro National Park, hvor de tre vulkaner, Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro, dominerer landskabet.

Senere på dagen fortsætter vi gennem regionerne Levin og Otaki til Wellington, New Zealands hyggelige hovedstad. Byen ligger smukt mellem bakkerne, er fuld af charme og et kulturelt centrum med masser af gallerier, teatre og ikke mindst nationalmuseet Te Papa med udstillinger om maorierne.

Overnatning: The Thorndon Wellington Hotel eller tilsvarende
 

Over Cook-strædet til Sydøen og Kaikoura

Denne morgen skal vi med bussen til havnen i Wellington og går derefter ombord på færgen, som bringer os over det billedskønne Cook Strædet og gennem det smukke Marlborough Sounds til havnebyen Picton på Sydøen. Sejlturen tager ca. 3 timer, og er blevet beskrevet som en af de smukkeste sejlture i verden. 

Vel ankommet til Sydøen fortsætter turen til den skønne kystby, Kaikoura. 

Overnatning: Kaikoura Gateway Motorlodge eller tilsvarende

Hvalsafari i Kaikoura

Dagen byder på en af New Zealands helt store og unikke oplevelser – hvalsafari. Efter morgenmaden går vi ombord på båden, der skal sejle os tættere på havets imponerende dyr. Båden der er specielt designet til hvalsafari, giver god udsigt over havet og mulighed for at få taget nogle fantastiske billeder.

På turen kan vi blandt andet se kaskelothvaler, delfiner og sæler, samt masser af forskellige fuglearter. Mellem december og marts kan vi også være heldige at spotte spækhuggere.

Efter en begivenhedsrig morgen på havet går turen videre til Christchurch. Her spiser vi om aftenen en dejlig 4-retters middag på Christchurch Tramway Restaurant. En unik oplevelse, hvor vi nyder et lækkert måltid, mens vi ser byen glide forbi fra vores hyggelige sporvogn.

Overnatning: Ramada Suites Christchurch City eller tilsvarende
 

Med Tranz Alpine Express til Greymouth

Dagen står i togets tegn! Fra hotellet kører vi med bussen til stationen for at tage med toget "Tranz Alpine Express" gennem Southern Alps til Greymouth - en strækning fyldt med imponerende og meget naturskønne landskaber med både regnskove og vandfald.

I panoramavogne krydser vi Sydøen fra øst til vest på en strækning på over 200 km på en af de måske smukkeste togstrækninger i verden. De fysiske forhold i de new zealandske Alper gør strækningen til en ingeniørmæssig triumf og man bliver aldrig træt af at kigge ud ad vinduerne.

Vel ankommet til Greymouth bliver der tid til en frokost på egen hånd, inden vi forsætter turen mod Franz Josef og vestkystens gletsjere. Undervejs passerer vi Hokitika, som er berømt for de grønne jadesten, inden vi når frem til hotellet efter endnu en dag i New Zealands autentiske natur.

Overnatning: Aspen Court Hotel eller tilsvarende

Glacier Valley Walk – Gletsjervandring

I dag er det med at snøre vandreskoene! På en fabelagtig og smuk, guidet vandretur på Glacier Valley Walk, langs Waiho floden med fantastiske udsigtspunkter over den fascinerende gletsjer, lærer vi om gletsjerfænomenet og nyder den imponerende natur.

Vores rejse bringer os endvidere igennem nogle af de allersmukkeste områder af New Zealand. Gennem det barske Haast Pass og de smukke skovområder i Mt Aspiring National Park, forbi Lake Wanaka til Queenstown, New Zealands action-by nummer et. Intet besøg i New Zealand uden Queenstown. Her skal vi bo de næste to nætter.

Overnatning: Holiday Inn Queenstown eller tilsvarende
 

Queenstown

I dag har vi inkluderet en spændende guidet udflugt, hvor vi bliver kørt langs bredden af Wakatipu søen til Glenorchy. Her venter der en hæsblæsende tur i en Jetboat på Dart River. Nyd farten og den fantastiske udsigt til bjerge, vandfald og skov. Tilbage på landjorden vandrer vi stille og roligt gennem skoven til den ventende firhjulstrækker, som tager os på en fascinerende tur gennem et smukt landskab, der er brugt i mange storfilm – blandt andet Ringenes Herre.

Eftermiddagen er på egen hånd og rejselederen er naturligvis behjælpelig med forslag til aktiviteter.

Overnatning: Holiday Inn Queenstown eller tilsvarende

Arrowtown og vinsmagning

Vi begynder tidligt og forlader Queenstown for at begive os ud på nye eventyr. Første stop i dag bliver i den nærliggende by Arrowtown, hvor vi skal en tur tilbage i tiden på det lokale museum, Lakes District Museum. Det omfattende museumskompleks huser 3 historiske bygninger og den fascinerende udstilling præsenterer et autentisk billede af den tidlige Maori, de europæiske landboers hårde og banebrydende dage og ikke mindst den spændende "guldstrømsalder" fra midten til slutningen af 1800-tallet.

Turen fortsætter til én af landets mange vingårde, og vi beriges med en masse historier om vinproduktion og skal naturligvis også smage på de liflige dråber.
Langs Lake Wakatipu og via Kingston skal vi videre til Te Anau. Undervejs passerer vi en række spejlblanke søer og bjerge, der stille forsvinder i horisonten. Den naturskønne rute fortsætter gennem bjergene og sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, der ligger tæt på den smukke Lake Te Anau.

Overnatning: Bella Vista Motel Te Anau eller tilsvarende

Te Anau - tid til egne eventyr

I dag er der tid til egne eventyr. Dagen kan bruges på afslapning med en god bog eller måske en vandretur i området. 
I har også mulighed for at få endnu en storslået oplevelse med hjem i kufferten, nemlig et cruise på Doubtful Sound.

Doubtful Sound inkl. frokost
Doubtful Sound er ti gange større end det mere kendte Milford Sound (som vi besøger i morgen), men ligger mere isoleret og har derfor færre besøgende.
Turen starter først på formiddagen, hvor vi sejler gennem det krystalklare vand i Lake Manapouri og kommer igennem noget af Fiordlands mest tætte regnskov, inden vi har tre timers sejlads gennem det fredfyldte og isolerede Doubtful Sound. Undervejs ser vi smukke vandfald og imponerende bjerge, mens der er mulighed for at spotte delfiner, sæler og sjældne Fiordland pingviner. Motoren bliver slukket, og vi bliver forkælet med ”the sound of silence” langt fra alting. Først på aftenen er vi tilbage på hotellet i Te Anau. 

Denne udflugt bestilles hjemmefra (vær opmærksom på at udflugten er med engelsktalende guide).  

Overnatning: Bella Vista Motel Te Anau eller tilsvarende

Milford Sound-fjorden

Langs Lake Te Anau op mod Milford Sound i Fiordland National Park findes noget af den smukkeste natur i landet. Nationalparken er på størrelse med Jylland, og der er masser af helt uberørt natur, hvor flora og fauna stortrives. Vi forkæles med bjergtagende udsigtspunkter og kører gennem Homer tunnelen, der tog næsten 20 år at bygge. Ved Milford Sound venter en smuk sejltur ind i hjertet af Milford Sound. Nyd den smukke fjord og oplev brusende vandfald og majestætiske klipper, der rejser sig mere eller mindre lodret op fra vandet. Det er bare at åbne alle sanser og suge indtrykkene til sig. Vi nyder en dejlig picnic frokost ombord på båden.

Efter vores tur til Milford Sound tager rejsen os videre til den østlige side af Sydøen, til byen Dunedin. Efter en skøn, men lang dag ankommer vi til hotellet.

Overnatning: Scenic Hotel Dunedin City eller tilsvarende

Dunedin - Sydens Edinburgh

De første indbyggere i Dunedin var skotter, der gjorde byen berømt som ”Edinburgh of the South”. Det ses tydeligt på arkitekturen, der minder betænkelig meget om Edinburghs georgianske skyline. 

Området bliver populært kaldet New Zealands øko-hovedstad. Hele området er domineret af den smukkeste natur krydret med fascinerende kulturhistorie samt ikke mindst et spændende dyreliv inklusiv nogle af de sjældne pingvinarter og de majestætiske Albatrosser. 

I Dunedin venter der os endnu en spektakulær sejlads, når vi stævner ud for at nyde de enorme naturkræfter og ser nærmere på dyrelivet fra søsiden. Er vi heldige, vil delfiner eller søløver boltre sig i nærheden af båden.

Hen på eftermiddagen fortsætter vi op langs kysten til idylliske Lake Tekapo.

Overnatning: Peppers Bluewater Resort eller tilsvarende

 

Lake Tekapo - tid til egne eventyr

Lake Tekapo er en turkis smeltevandssø, som genspejler de omkringliggende bjerge. Dagen i dag er sat af til eventyr på egen hånd, eller den kan bruges på afslapning efter mange oplevelsesrige dage.

Fra hotelværelsets balkon kan I nyde en god kop kaffe eller et glas vin med udsigt over søen, eller I kan snøre vandreskoene og tage en tur i eget tempo til den enkle stenkirke Church of the Good Shepherd, der ligger i perfekt harmoni med de smukke omgivelser.

Mt. John Observatory
Om aftenen har I mulighed for at få en ganske spektakulær oplevelse, når vi besøger det berømte observatorium på Mt. John. Vi tilbringer aftenen sammen og opdager, hvad den sydlige himmel har at byde på, og oplever spændingen ved at se dybt ind i atmosfæren med de kraftfulde teleskoper. Når stjernerne er skjult for det blotte øje, tager vi på en rejse bag lukkede døre og får et glimt af, hvordan et liv som astronom er.

Denne udflugt bestilles hjemmefra (vær opmærksom på at udflugten er med engelsktalende guide).

Overnatning: Peppers Bluewater Resort eller tilsvarende

Christchurch

Vi fortsætter i dag i kuperet terræn og via bjergpas tilbage til Christchurch. Undervejs passerer vi flere broer, blandt andet New Zealands længste bro, Rakaia Bridge. Vel ankommet er resten af dagen på egen hånd. 

Christchurch er New Zealands andenstørste by og blev i 2010 og 2011 ramt af flere store jordskælv, der stadig sætter sit præg på området. Genopbygningen fortsætter for fuld kraft, men der er bestemt stadig mange bygninger og områder, der er bevarede og et besøg værd. Worchester Street er et mekka for kunstelskere, som her finder masser af værksteder med kunsthåndværk. Eller besøg den botaniske have, der gemmer på planter fra alle verdenshjørner. 

Overnatning: Ramada Suites Christchurch City eller tilsvarende

Afrejse fra Christchurch

Det er turens sidst dag, og efter mange spændende oplevelser er det først på morgenen tid til at sætte kursen mod lufthavnen.

Ankomst til Danmark

Efter en begivenhedsrig rejse i naturskønne New Zealand sætter vi atter benene på dansk jord.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Auckland med stop i Singapore
 • Flyrejse Christchurch - København
 • Skatter og afgifter
 • Transport ifølge programmet
 • 17 overnatninger på gode 3-5* hoteller
  • 1 nat i Singapore
  • 2 nætter i Auckland
  • 2 nætter i Rotorua
  • 1 nat i Wellington
  • 1 nat i Kaikoura
  • 2 nætter i Christchurch
  • 1 nat i Franz Josef
  • 2 nætter i Queenstown
  • 2 nætter i Te Anau
  • 1 nat i Dunedin
  • 2 nætter ved Lake Tekapo
 • 17 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 2 x aftensmad
 • Byrundtur i Auckland
 • Udflugt til Waitomo Caves
 • Entré til Te Puia - Maori Arts & Crafts Institute
 • Entré til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park
 • Agronome Sheep Show
 • Maori middag og koncert
 • Færge fra Wellington til Picton
 • Hval- og delfinsafari i Kaikoura
 • 4-retters middag på Christchurch Tramway Restaurant
 • Tranz Alpine togtur fra Christchurch til Greymouth
 • Gletsjervandring på Franz Josef
 • Dart River Wilderness Safari
 • Entré til Lakes District Museum
 • Udflugt til Gibbston Valley vingård inkl. Vinsmagning
 • Cruise ved Milford Sound
 • Otago Peninsula Wildlife tur ved Dunedin
   

Prisen inkluderer ikke

 • Tillæg for enkeltværelse 9.990 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Varighed: 
21 dage

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24)

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Tilslutningsfly fra Jylland: 
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

ekstra oplevelser

Dag 15: 
Doubtful Sound inkl. frokost - 1.690 kr.

Dag 18: 
Mt. John Observatory - 790 kr.

Priserne er pr. person, og ekstraudflugterne bestilles gennem din FDM rejsespecialist.
 

Premium Economy: 
Det er muligt at opgradere til Premium Economy på flyrejsen - kontakt din FDM rejsespecialist for at høre mere. 
 

Datoer & reservation

Forlæng din rejse

Kontakt