Den store New Zealand-rundrejse

22 dages rundrejse i naturskønne New Zealand fra Nordøen til Sydøen

Med sin blanding af uspoleret natur, spændende maori-kultur og levende storbyer som Auckland, Wellington og Christchurch er New Zealand noget nær det tætteste, man kan komme på Paradis.

På denne rundrejse er der lagt vægt på oplevelser frem for luxsus, når vi på Nord- og Sydøen besøger det bedste af det bedste. Undervejs møder vi maorierne, ser varme gejsere og kolde gletsjere, boblende mudder, grøn natur og blå, blå fjorde. New Zealand kaldes ofte for det smukkeste land i verden, og det er ikke uden grund. Hver eneste dag byder på de skønneste naturscenerier, der brænder sig fast på nethinden i lang tid bagefter.

Rejsen fuldendes af vores erfarne rejseleder, der binder det hele sammen ved at øse ud af sin store viden.

Fra 37.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever ægte Maori-kultur i Rotorua
 • Du får en unik mulighed for imponerende naturoplevelser
 • Du kommer tæt på imponerende gletsjere i Franz Josef og smukke bjerglandskaber ved Fiordland National Park
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

 

Du kan reservere din rundrejse her:  

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Afrejse fra København

Eventyret begynder i dag, hvor vi går ombord på flyet, der via Dubai skal sørge for, at vi kommer godt til New Zealand.

Ankomst til Auckland

Vi ankommer i dag til smukke New Zealand. Ved ankomst til Auckland International Airport bliver vi kørt til vores hotel, hvor resten af ​​dagen er på egen hånd til at akklimatisere og slappe af efter den lange rejse.

Auckland - byrundtur & tid til egne eventyr

På en byrundtur oplever vi højdepunkterne i Auckland, også kendt som City of Sails. Vi besøger den berømte Queen Street og kører over Auckland Harbour Bridge med udsigt over bugten og byens skyline. Vi går gennem den ældste park i byen, som engang var en vulkan, men i dag er en tropisk have. Vi passerer det dejlige kvarter Parnell med de gamle victorianske huse og små butikker, inden vi nyder panoramaudsigten over byen fra Michael Joseph Savage Memorial Park.

Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Vi anbefaler bl.a. et besøg i det imponerende Skytower, den højeste bygning på den sydlige halvkugle, eller en hyggelig gåtur i byens betagende havn.

Auckland - Bay of Islands

I dag forlader vi Auckland og kører til Bay of Islands. 

Langs Kauri-kysten kommer vi tæt på den enorme træfældning, der fandt sted før i tiden. Heldigvis kan flere af disse tusind år gamle Kauri-træer stadig ses i Waipoua. Vi stopper ved Kauri-museet og lærer om historien bag de historiske træer, inden vi tager en kort gåtur og ser dem på tæt hold.

Senere på eftermiddagen ankommer vi til den lille by Paihia. Det varme, turkise havvand og de gyldne sandstrande gør de fredelige bugter i området til et paradis når det gælder svømning, dykning og solbadning.

Bay of Islands

Om morgenen besøger vi det historiske Waitangi-museum, et af de måske vigtigste steder i landet. Traktaten mellem maorierne og englænderne blev underskrevet her i 1840, hvilket gjorde New Zealand til en uafhængig britisk koloni.

Eftermiddagen kan bruges på egne oplevelser, eller I kan vælge at tage med på en bådtur langs spektakulære bugter til det berømte ”Hole in the Rock”. Ifølge maori-legenden padlede de lokale krigere gennem hullet mellem klipperne. Vanddråberne der faldt ned fra toppen, ville bringe held og lykke. Er vi heldige, møder vi delfiner undervejs. 

Bay of Islands - Rotoura

I dag kører vi videre til det indre af Nordøen, hvor vi passerer kiwihovedstaden Te Puke inden vi nærmer os vores destination for i dag, den vulkanske by Rotorua. Der lugter af svovl, og over alt syder og bobler det fra springende gejsere og plumrede mudderhuller. Det er som om, Jorden har vendt vrangen udad.  

Ud over de aktive gejsere og kogende mudderhuller, kan vi også beundre den traditionelle maori livsstil. Rotorua er et af de steder, hvor maori-kulturen stadig lever i bedste velgående. 

Om aftenen er der mulighed for at tilvælge en udflugt, hvor vi oplever den lokale maori krigsdans og nyder musikken mens vi får et lækkert lokalt måltid.

Rotoura

I dag skal vi opleve de boblende gejsere og den unikke Maori-kultur. Når vi går gennem landskabet, ser vi røgstrømme komme op overalt og vi hører mudder der bobler. Højdepunktet er Pohutu-gejseren – den største gejser i New Zealand. Den kan gå i udbrud op til 25 gange om dagen, med op til 30 meter høje dampe.

Senere lærer vi mere om den rige Maori-historie, hvor vi bl.a. deltager i en danseforestilling.

Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Gå en tur ved Lake Rotorua eller besøg Redwoods Treewalk, hvor I kan gå over en lang gangbro gennem en kunstigt belyst skov.

Rotoura - Lake Taupo - Wellington

Vi har en lang køretur foran os, helt ned til den sydligste del af Nordøen. Undervejs holder vi nogle stop og ser den smukke natur. Vi passerer det imponerende Huka Falls, og ved Craters of the Moon tager vi en tur gennem det geotermiske område laBangs de store kratere. Vi kommer ligeledes forbi den største sø i landet, Lake Taupo, der er dannet af en vulkansk eksplosion. Til sidst passerer vi Tongariro National Park, som har dannet baggrund for flere optagelser til Ringenes Herre filmene. 

Sidst på dagen ankommer vi til hovedstaden Wellington, der har et stort udvalg af kulturelle seværdigheder. Vi har to nætter i denne travle by med den smukke beliggenhed ved Cook strædet.

Wellington

Om morgenen oplever vi hovedstaden på en byrundtur. Fra Mount Victoria har vi en 360 graders udsigt over Wellington og Cook strædet. Vi besøger ligeledes byens botaniske have og ser den specielle parlamentsbygning der har form som en bikube.

I kan arrangere eftermiddagen efter jeres egen smag. Nationalmuseet Te Papa har en stor udstilling om maorierne, hvor I får indsigt i New Zealands fortid, nutid og fremtid. Derudover ligger der masser af gallerier, teatre, restauranter og caféer.

Wellington - Picton - Nelson

I dag bytter vi Nordøen ud med Sydøen. Denne morgen skal vi med bussen til havnen i Wellington og går derefter ombord på færgen, som bringer os over det billedskønne Cook Strædet og gennem det smukke Marlborough Sounds til havnebyen Picton på Sydøen. Sejlturen tager ca. 3 timer, og er blevet beskrevet som en af de smukkeste sejlture i verden. 

Ved ankomst til Sydøen befinder vi os i hjertet af New Zealand, og byen Nelson er - på grund af de mange solskinstimer - også kaldet ''Sunshine Capital of New Zealand''.

Abel Tasman Nationalpark eller tid til egne eventyr

Dagen er afsat til egne eventyr eller tag med på en skøn dag i den berømte Abel Tasman National Park. Vi skal på en smuk bådtur gennem nationalparken og oplever dette paradis helt tæt på. De gyldne strande, det krystalklare vand, hvor vi kan se delfiner og sæler samt de tætte skove er en utrolig imponerende oplevelse.

Når vi ankommer til stranden, er der tid til at slappe af eller tage en dejlig gåtur gennem parken til forskellige udsigtspunkter. Senere på eftermiddagen går turen tilbage til vores hotel.

Udflugten er ikke inkluderet i prisen og skal bestilles særskilt.

Nelson - Greymouth - Hokitika

I dag kører vi dybere ind på Sydøen og ser hurtigt forskellen i naturen: på vestkysten giver de hvide sandstrande plads til en robust kystlinje. Ved Westport besøger vi en sælkoloni der nyder solen, mens bølgerne slår ind mod klipperne. Vi passerer også de berømte Pancake Rocks, hvor vi kan se eksplosioner af vand og damp fra de såkaldte blæsehuller når der er højvande. 

I byen Greymouth får vi en spændende rundvisning på et lokalt ølbryggeri, og vi får lov at smage New Zealandsk øl. Senere på eftermiddagen ankommer vi til den lille kystby Hokitika, som i dag er dedikeret til jadesten. Her ligger flere butikker hvor stenene bruges i smykker. 

Hokitika - Franz Josef

Ikke langt fra byen besøger vi Hokitika-kløften, hvor vi tager en kort gåtur for at se det blågrønne vand strømme gennem klipperne. Den meget grønne kyst ved Hokitika skyldes den store mængde regn, der ofte falder her. 

Vi kører langs den barske kyst, ind i landet gennem skovklædte områder og forbi søvnige landsbyer, inden der til sidst venter os et imponerende gletsjerlandskab. Vi ankommer til de mest berømte gletsjere Franz Josef og Fox. Ingen andre steder i verden kan man se en gletsjer, der fører ind i en regnskov. Fra en udsigtsplatform ser vi Franz Josef, inden vi går gennem gletsjerdalen til kanten af ​​gletsjeren for at få en unik udsigt over denne isslette.


Det er desuden muligt at tilkøbe en helikoptertur over gletsjeren.

Franz Josef - Lake Wanaka - Queenstown

Vi fortsætter mod Queenstown, hvor vi kommer forbi Mount Cook og Mount Tasman på vejen. Via den lille by Haast forlader vi både vestkysten og det grønne landskab, og bevæger os ind i et bjergområde. Vejen fører os over Haast Pass - langs dette bjergpas ser vi smukke vandfald, bjergsøer og verdens første officielle sted for bungee jumping. 

Vi ankommer derefter til den smukt beliggende sø Wanaka ved foden af ​​de sydlige alper. Dette er det ideelle sted til at strække benene og få noget frokost.

Senere på dagen ankommer vi til Queenstown, der ligger ved søen Wakatipu, er centrum for actionaktiviteter samt har et stort udvalg af restauranter og barer.

Queenstown - tid til egne eventyr

Dagen er afsat til egne oplevelser.

Placeringen af ​​Queenstown mellem bjergene og nær søer og floder har sikret, at der er utallige udflugtsmuligheder. Tag med Skyline Gondola – den stejleste svævebane på den sydlige halvkugle – og bliv ført til toppen af Bob’s Peak, hvor der er panoramaudsigt over byen. Eller nyd en udflugt med dampskib til en autentisk fårefarm og kom tæt på landbrugslivet i New Zealand.

Queenstown - Milford Sound - Te Anau

Vi kører mod Te Anau, en perfekt base for at besøge Fiordland National Park. Her ligger den mest berømte fjord i landet: Milford Sound. Bjergene og floderne giver utallige fotomuligheder, og under et krydstogt gennem Milford Sound får vi baggrundshistorien for dette betagende område. Nyd de smukke omgivelser med utallige vandfald, der falder ned ad stejle klippevægge.

Efter krydstogtet kører vi gennem det smukke fjordlandskab til Te Anau.

Te Anau - Dunedin

Fra Te Anau krydser vi Sydøen til østkysten, hvor vi besøger Dunedin. Denne universitetsby med skotsk afstamning har en unik kombination af kulturel rigdom og smuk arkitektur.

Otago-halvøen og Taiaroa Head er uden tvivl højdepunktet på besøget i Dunedin området, og denne besøger vi om eftermiddagen. Her er der to kolonier med sjældne fugle: den enorme albatros og de små blå pingviner med gule øjne.

Dunedin - Moeraki Boulders - Christchurch

Vi skal på en byrundtur i Dunedin. Byens vigtigste bygning er University of Otago, det første universitet i landet. Bygningens nygotiske arkitektur minder om University of Edinburgh i Skotland. Det er derfor ikke overraskende, at der er mange historiske bånd til denne skotske by, og at vi ser skotske gadenavne og victorianske huse overalt i Dunedin.

Senere går turen fra Dunedin til Christchurch, hvor vejen fører os forbi den historiske by Oamaru og de specielle Moeraki Boulders. Disse bizarre og næsten perfekte runde sten er spredt rundt på stranden og er bestemt et besøg værd.

Om eftermiddagen ankommer vi til Christchurch. Byen blev ramt af et stort jordskælv i 2010 og er stadig i gang med at genopbygge, hvilket betyder at vi ikke finder nogen højhuse, men til gengæld masser af grønne områder og plads til at udforske byen til fods eller på cykel. Byggeriet foregår forskellige steder i byen, og mange byggepladser har fået et (midlertidig) kunstnerisk udseende. 

Afrejse fra Christchurch

Det er blevbet tid til at tage afsked og vi kører mod Christchurch lufthavn, og vender næsen mod Danmark efter et uforglemmeligt eventyr i New Zealand.

Ankomst til København

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Auckland
 • Flyrejse Christchurch - København
 • Transport ifølge programmet
 • 18 overnatninger på gode 3-4* hoteller
  • 2 nætter i Auckland
  • 2 nætter i Paihia
  • 2 nætter i Rotorua
  • 2 nætter i Wellington
  • 2 nætter i Nelson
  • 1 nat i Hokitika
  • 1 nat ved Franz Josef/Gox Glacier
  • 2 nætter i Queenstown
  • 1 nat i Te Anau
  • 1 nat i Dunedin
  • 2 nætter i Christchurch
 • Byrundtur i Auckland
 • Entré til Matakohe Kauri Museum
 • Entré til Waitangi Museum
 • Kulturshow ved Bay of Islands
 • Entré til Te Puia - Maori Arts & Crafts Institute
 • Maori middag og kulturshow
 • Entré til Craters of the Moon
 • Byrundtur i Wellington
 • Færge fra Wellington til Picton
 • Rundvisning på lokalt ølbryggeri
 • Gletsjervandring på Franz Josef
 • Cruise ved Milford Sound
 • Besøg på Royal Albatross Centre
 • Byrundtur i Dunedin
 • Besøg ved Moeraki Boulders
 • Byrundtur i Christchurch
   

Prisen inkluderer ikke

 • Tillæg for enkeltværelse 9.990 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Indrejsetilladelse til New Zealand
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere 

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Tilslutningsfly fra Jylland: 
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

ekstra oplevelser

Morgenmadspakke: 2.490 kr. pr. person.
 

Priserne er pr. person, og ekstraudflugterne bestilles gennem din FDM rejsespecialist.
 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
37.990 kr.
 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.


Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Forlæng din rejse

Kontakt