Northern Ireland

8 dages kør-selv ferie i det nordlige Irland

8 spændende dage. Turen tager jer nordpå gennem Belfast, forbi de berømte Giants Causeway over Derry/Londonderry og igen sydpå til Donegal og tilbage til Dublin. Et eventyr spækket med oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 3.695 kr.
pr. person i dobbeltværelse B&B 7 nætter med morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
690 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

VELKOMMEN

 

FDM travels kør-selv ferie er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. FDM travel reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interessante. Men måske har I helt andre interesser.

Vi anbefaler, at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I udnytter dagene bedst.

God tur!

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Dublin 
Dag 2: Dublin - Belfast 
Dag 3: Belfast 
Dag 4: Belfast - Derry 
Dag 5: Derry/Donegal 
Dag 6: Donegal 
Dag 7: Donegal - Dublin 
Dag 8: Dublin - afrejse 

Dublin - Belfast (170 km)

Dublin kører I nordpå mod Belfast. Gør stop ved det spændende fortidsminde Newgrange, der er ældre end Stonehenge. Newgrange er faktisk over 5.000 år gammel og har formodentlig været et tempel af både religiøs, spirituel og ceremoniel betydning.

Længere nordpå kan I besøge Hillsborough Castle & Gardens, en af de fornemste og mest historisk interessante bygninger i Nordirland. Det er også det officielle residence for den britiske Royal Familly, når de besøger Nordirland. Her kan I besøge de fine 'State Rooms' med udstillinger fra 'The Royal Collection', og høre historier om de mange fornemme gæster, der har boet på slottet. Entréen til slottet giver også adgang til haverne, hvor I kan besøge Granville Garden, Lady Alice's Temple, the Ice House, Quaker Burial ground og Moss Walk. Man kan også nøjes med at købe billet til haverne.

Fortsæt til Nordirlands hovedstad Belfast og brug resten af dagen på at slentre rundt i byen for at fornemme pulsen.
Overnatning i County Antrim nord for Belfast.

Belfast

Brug hele dagen i Belfast. Byen er opdelt i fire kvarterer: The Gaeltacht Quarter, The Cathedral Quarter, The Queens's Quarter og Titanic Quarter, og hver bydel har sin eget karakteristik, men fælles er irernes naturlige charme og imødekommenhed. Selv om de rent faktisk er englændere.

Når man er i Belfast, må man naturligvis besøge museet Titanic Belfast. Skibet Titanic blev bygget i Belfast på Harland & Wolff skibsværft i 1912, og museet ligger ved side af Titanic Slipway, tegnestuen og værftet. Titanic Belfast fortæller historien om skibet, fra hendes undfangelse i Belfast tidligt i 1900-tallet, over konstruktionen og til den skæbnesvangre jomfrurejse, der førte skibet ind i verdenshistorien. Turen gennem museet fører jer gennem ni gallerier med interaktive udstillinger, undervandsoplevelser, skibsdæk og -kahytter. Alene museumsbygningen er speciel med sin unikke arkitektur.

En anden seværdighed er Cumlin Road Gaol fra 1800-tallet. Her kan I tage turen fra tunnellen der forbinder retsbygningen på den anden side af vejen til hængningscellen, guvernørens kontor, hospitalet og kirkegården. Hvis det bliver for makabert kan i fortsætte til Ulster Museum i Botanic Gardens med alt fra dinosaurer til moderne kunst. Og der er gratis adgang.
Overnatning i Belfast.

Belfast - Derry (115 KM)

Den ægte Causeway Coastal Route-oplevelse begynder, når I forlader Belfast. Kør til havnebyen Carrickfergus, hvor første stop er Carrickfergus Castle, en af Irlands best bevarede middelalderbygninger. Det blev påbegyndt i 1177 og har spillet en vigtig militær rolle frem til 1928. Gennem årene har fortet være belejret af både skotter, irere, englændere og franskmænd.

Videre østpå mod den smukke kyststrækning Islandsmagee hvor næste stop er The Gobbins Cliff Path, en fascinerende sti der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav. Den dramatiske og udfordrende sti passerer også over en hængebro, gennem huler og ad trapper og tunneller. Her vil I både høre og føle vinden og dønningerne der slår ind mod kysten under jer. Der er også et spændende besøgscenter og en sti på klippetoppen. Bemærk, at der skal bestilles tid på forhånd på deres hjemmeside.

Fortsæt langs den smukke kyst til Carrick-a-Rede Island, hvor I kan få en nervepirrende oplevelse ved at besøge øen, der kun er forbundet til fastlandet med en hængebro 30 meter over det brusende hav. Broen blev oprindeligt bygget af laksefiskere, omend den idag er mere fast i det. Når I først har passeret Carrick-a-Rede Rope Bridge får I til gengæld en helt fantastisk oplevelse på toppen af klippeøen. Kør evt. forbi Ballintoy Harbour små 4 km derfra. Havnen har en fantastisk naturlig beliggenhed og har været brugt som location i tv-serien Game of Thrones. 

Dagens sidste oplevelse idag er Giant's Causeway, et geologiske vidunder, der har lagt navn til ruten. Giant's Causeway ligger i et usædvanligt smukt område og er det eneste UNESCO Verdensarv i Nordirland og Storbritanniens fjerde største naturlige under. Området har ca. 40.000 sammenhængende basaltsøjler og er resultatet af et vulkanudbrud for mange millioner år siden. Den længste søjle er ca. 12 meter høj og langt de fleste er sekskantede.
Overnatning i Derry.

Derry/Donegal (80 km)

Den gamle, og alligevel moderne by Derry, eller Londonderry, er den perfekte afslutning på den korte tur rundt i Nordirland. Derry er Irlands eneste tilbageværende by med en bymur er går hele vejen rundt om den indre by. Muren blev bygget i starten af 1600-tallet og er ca. 1,5 km i omkreds og danner en herlig spadseretur rundt om den indre bydel. Et andet berømt bygningsværk er St. Columb's Cathedral, der var den første katedral, der blev bygget efter reformationen. Også den smukke Guildhall i neo-gotisk stil er værd at kigge på og har en særdeles spændende historie. Et andet ikonisk bygningsværk er den nye Peace Bridge fra 2011, der blev bygget som en del af byens foryngelsesprogram. Broen er spektakulær og forbinder floden Foyle's to bredder.

Fra Derry kører I mod Donegal gennem det smukke Inishowen Peninsula. Denne smukke køretur langs kysten byder på mange enestående udsigter, f.eks. Slieve Snaght, som er Inishowens højeste punkt, og Knockamanty Bends, hvor I bør stille på toppen af en klippe og nyde udsigten over Five Fingers Strand.
Overnatning i Donegal.

 

Donegal (80 km)

Fortsær vestpå til Glenveagh National Park, Irlands største nationalpark. Glenveagh er et næsten skræmmende smukt landskab med rå bjerge, uberørte søer, brudende vandfald og eventyrlig egeskov i hjertet af Derryveagh Mountains i det nordvestlige Donegal. Midt i parken ligger Glenveagfh Castle,m der blev bygget som en jegtslot sidst i 1800-tallet.  Slottets haver regnes for et af Irlands ekseptionelle mesterværker indenfor havebrug. I parkens Visitor Center ken I få brochurer over de forskellige stier i parken.

Fortsæt turen af The Wild Atlantic Way, der strækker sig 2500 km langs Irlands vestkyst fra Mail Head i Donegal til Kinsale ved Cork, og er det ene fascinerende skue efter det andet. Kør evt. helt ud til Glencolmbcille, og besøg Glencombcille Folk Village, en stråtækt kopi af en typisk landsby, der giver ret billede af livet i forrige århundreder. Landsbyen ligger på en skråning  med udsigt overden sandede Glen Bay Beach i det sydvestlige Donegal.
Overnatning i Donegal.

Donegal - Dublin (225 km)

Kør mod Dublin. Undervejs kan I gøre holdt ved Ulster American Folk Park i Castleton lige uden for Omagh. Det er et frilandsmuseum, der er bygget på den historiske forbindelse mellem Ulster og Amerika, baseret på udvandringen fra Ulster i 17- og 1800-tallet. Museet levendegør fortællingen om den irske emigration til Amerika. Følg sporet fra de stråtækte hytter i Ulster, ombord på emigrantskibet til træhytterne i Amerika yderste front. Ofte går der personer rundt i tidstypiske kustumer og viser håndværk eller fortæller historier om udvandringen og livet før.
Overnatning i Dublin.
 

Dublin - afrejse

Brug den sidste tid i Dublin på sightseeing eller shopping, inden turen går til lufthavnen. Eller bestil et par ekstra overnatninger i Dublin, så der er tid til at udforske byen rigtigt.

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.695 kr.

Prisen inkluderer

  • 7 hotelovernatninger
  • Billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

Standard, fra 3.695 kr.
pr. person i dobbeltværelse
 

1 overnatning i Dublin området
2 overnatninger i County Antrim området
1 overnatning i County Derry området
2 overnatning i County Donegal området
1 overnatning i Dublin området

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten den anden vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway, Killarney eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Northern Ireland

Reservation direkte hos Abbey Ireland: Elisa Munaro, FIT Market Executive - Abbey Ireland

Contact: +353 1 6486231 eller +353 1 6486100, elisam@abbey.ie.  Website: www.abbeytours.ie

Northern Ireland er baseret på 

  • 1 night Dublin 
  • 2 nights Belfast
  • 1 night Derry
  • 2 night Donegal
  • 1 night Dublin

Hotelkategori: B&B eller Hotel (3 eller 4*). Angiv kategori tydeligt på bookingen. MUP 25%.

Nettopriser ( € ) 2018 pr. person i dobbeltværelse:
B&B:
april, maj, oktober 335 €, Juni, juli, august, september 370 €
3*/4* Hotel: April, oktober380 €, maj, juni, juli, august, september 435 €
+ AVIS grp A 976 kr.
OBS: Vær opmærksom på regler for lejere på 75 år eller mere. Se AVIS betingelse!!!


Book online hos Abbey Tours:        https://bookings.abbey.ie/         
Login: FDMTravel. Password: FDM001Motorveje i Irland er betalingsveje, der betales ved anlæg eller online.
OBS: M50 rundt om Dublin kan kun betales online
 på dette link https://www.eflow.ie/i-want-to/pay-a-toll/  senest kl. 20 den efterfølgende dag eller via "M50 Quick Pay" app'en. 
En almindelige personbil koster pt € 3.10