Fjordnorge med fly

8-dages kør-selv-forslag med fly og lejebil

Denne tur giver maksimal tid i Fjordnorge med relativt korte dagsetapper og rigelig tid til at opleve den storslåede natur og historiske byer undervejs. Vi foreslår, I bruger 8 dage, men vil I bruge mindre eller mere tid, så skræddersyr vi rejsen lige efter jeres ønsker.

Turen kan også laves modsat vej, og foretrækker I autocamper i stedet for lejebil og hoteller, kan det også lade sig gøre.

Fra 10.061 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 6 nætter samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.000 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Fly til Bergen (0 km)

Bergen er nemt tilgængelig med fly både fra Jylland og København. Ved ankomst til Bergens  moderne lufthavn, sørger vi for, at der står en lejebil klar til jer.

Med sin imponerende natur, spændende kultur og unikke historie er Bergen uden tvivl Norges mest interessante by. Uanset hvad jeres interesser måtte være, vil I nemt kunne få et par dage til at gå Norges næststørste by.

Overnatning i Bergen.

Bergen-Voss (101 km)

Fra Bergen kan I tage hovedvejen E16, som via en uendelig række af korte og længere tunneller tager jer til Voss på ca. 1,5 time.

En mere interessant rute er Hardangervejen - officielt Rigsvej 7 via Nordheimsund. Denne ruten tager en time ekstra, men du vil opleve flere store vandfald og komme helt tæt på Hardangerfjorden udervejs.

Byen Voss, eller Vossevangen som den lille by officielt hedder, er et friluftsmekka af de helt store. Uanset om I er til kajak, rafting, vandreture eller mountainbike, så er Voss stedet. I kan også vælge at tage gondolbanen, som på 8,5 minut tager jer op til 820 m.o.h., hvor I kan nyde en god frokost akkompagneret af en eminent udsigt.

Overnatning i Voss.

Voss-Fjærland (179 km)

Dagens køretur tager jer fra Hardanger til Sognefjorden. På vejen kommer I forbi Flåm, hvor I kan tage den ikoniske jernbanestrækning Flåmsbanen fra fjorden og op til højfjeldet - og tilbage igen.

I passerer også gennem Lærdalstunnelen, som med sine 24 km. er verdens længste vejtunnel. En halv times færgetur fra Fodnes til Manheller over imponerende Sognefjorden og I er snart fremme ved hotellet. Samlet rejsetid er cirka 3 timer.

Overnatning i Fjærland.

Geiranger

Efter et par dage på vejene gennem Fjordnorge er det på tide med reflektion og afslapning. Og intet sted kan være bedre til dette end ved Geirangerfjorden.

I kan udforske vandfald og området til fods, tage en båd ud på fjorden eller blot slappe af på hotellet med en god bog og nyde de fantastiske panoramaer. Tag eventuelt bilen op til toppen af Dalsnibba, hvor I får den fulde udsigt over Geirangerfjorden.

Overnatning i Geiranger.

Geiranger-Molde (150 km)

Fra Geiranger foreslår vi, at I kører ad den unikke bjergvej Trollstigen. Fra Trollstigen går turen videre til Åndalsnes, hvor I finder Romsdalstrappene, som med sine stentrapper og nybyggede udsigtspunkter er en sjov oplevelse.

Herfra følger I Rigsvej 64 mod Molde, som indeholder en korte færgetur mellem Åfarnes-Solsnes. Samlet rejsetid ca. 4 timer.

Et alternativ til denne dag er at tage til Aat-noveau-byen Ålesund, som er beliggende på en række øer helt ude i havgabet. Ålesund er den største byen mellem Bergen og Trondheim og byder på flot arkitektur og hyggeligt bymiljø. Er I klar på en lang dag i bilen, kan man godt kombinere Trollstigen med overnatning i Ålesund.

Overnatning i Molde.

Molde-Trondheim (283 km)

Den hurtigste vej nordover fra Molde er via E39, men vi anbefaler klart, at I tager Rigsvej 64, som leder jer via den ikoniske Atlanterhavsvejen helt ude i havgabet. Det sidste stykke inden Kristiansund går via den den lange undersøiske Atlanterhavstunnel.

Fra Kristiansund følger I E39 mod Trondheim, hvor naturen undervejs skifter fra dramastisk fjordlanskab til skove og landbrugsområder i Trøndelag. 

Dagen slutter i historiske Trondheim, som domineres af den imponerende domkirke samt Norges største universitet. Forvent en køretid på ca 5 timer inklusiv den korte færgetur Halsa-Kanestraum.

Overnatning i Trondheim.

Fly hjem fra Trondheim (34 km)

Det er tid til at rejse hjem, og fra Trondheim er der gode flyforbindelser til både København og Jylland.

Forlæng gerne dit ophold i Trondheim med en ekstra dag, hvor I for eksempel kan tage en udflugt til Munkholmen ved indsejlingen til Trondheim.

I kan også tage til minebyen Røros som står på UNESCOs verdensarvliste, og som ligger knapt 2,5 time med bil fra Trondheim. Lad os booke dig ind på et af de historiske hoteller i Røros og tag så direkte til fra Røros til Trondheim lufthavn dagen efter.

 

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 10.061 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup - Bergen // Trondheim - Kastrup med SAS
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Lokale færger i Norge
  • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
  • Entréer mm.

FÆRGER OG VEJAFGIFTER

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende pris for lokale færger og vejafgifter på denne ruten er 700 norske kroner, mens el-biler vil være billigere og autocampere dyrere.

De vejledende priserne er baseret på at rabatter ved brug af din Brobizz.

Læs mere om færger, vejafgifter og Brobizz i Norge her.

Om priser og hotelkapacitet

I Fjordnorge er priserne i højsæsonen juli og august væsentligt højere end i for- og eftersæsonen. De mest attraktive hoteller bliver også udsolgt, når højsæsonen nærmer sig, så vi anbefaler at I bestiller tidligst muligt.

Færger
Færger i Fjord-Norge sejler ofte, og I kan ikke bestille plads.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Bergen eller Røros, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011