Hurtigruten, Historisk sejlads langs Norges kyst

Klassisk kystsejlads i Norge

Oplev Norges ikoniske rygsøjle langs den imponerende kystlinje. Oplev  den originale kystrejse med Hurtigruten - Verdens måske smukkeste sejlads. Nyd turen i sin fulde længe fra Bergen i syd til Kirkenes i nord, eller kombiner kystoplevelserne med en fascinerende kør-selv-ferie i det smukke landskab med dele af den originale kystrejse med Hurtigruten. Her kan I tage en pause fra tiden bag rattet, og fra en god stol på dækket nyde de dejligt lange sommernætter og naturen, der langsomt glider forbi. Landskabet er storslået og lyset er magisk med endeløse vidder, stejle fjeldsider og smukke fjorde. 

Historisk sejlads i smukke omgivelser

Hurtigrutens klassiske kystrejse har i mere end 125 år historisk forbundet hele 34 små og fjernliggende byer og samfund på Norges kyst og være livline med post og fragt til indbyggerne, og i vore dage en del af fascinerende ferieoplevelser. Den fulde sejlads strækker sig fra Bergen i syd til Kirkenes i nord en tur på 12 dage. I kan dog med fordel udvælge de smukkeste områder i kombination med kør-selv-ferien i egen bil eller med en lejebil og dermed få det bedst af begge verdener. 

Sejlrute

Dagsprogram

Afgang fra Bergen

Ålesund, Geirangerfjorden / Hjørundfjorden og Molde

Trondheim - Rørvik

Polarcirklen og Lofoten

Tromsø

Honingsvåg og Nordkap

Kirkenes og vendepunkt for turen

Hammerfest og Tromsø

Vesterålen og Lofoten

Polarcirklen og de syv søstre

Trondheim og Kristiansund

Bergen

Kort

Vis på kort

Skibene

Hurtigrutens skibe varierer i størrelse og alder fra M/S Fridtjof Nansen fra 2020 til det traditionelle skib M/S  Vesterålen fra 1983. De ældre skibe er ofte favoritter hos mange af de passagerer, der har sejlet med Hurtigruten mere end en gang. Hvert skib har sit eget design lige fra kunsten ombord til farver og interiør. På trods af deres forskellighed danner de alle rammen om en intim rejseoplevelse med den unikke og uformelle atmosfære ombord på Hurtigruten.


Ombord på skibene kan I nyde panoramaudsigten fra store, komfortable saloner, mens I glider stille og roligt gennem noget af verdens smukkeste og mest uberørte natur. Alle skibe, bortset fra de ældre, mindre skibe, har et lille bibliotek, hvor I kan fordybe jer i en god bog. Der er også en café, der serverer snacks og drinks 24 timer i døgnet. Nogle af de nyere skibe har tilmed spabad og motionscenter.

Kahytterne

Kahytterne på de enkelte skibe er meget forskellige og varierer i både størrelse og indretning. På alle skibene er kahytterne  inddelt under navnene,  Polar Indvendig, Polar udvendig, Arctic Superior og Expedition Suites.

Polar indvendig - Indvendige kahytter uden vindue, indrettet med enkeltsenge eller køjesenge hvoraf nogle kan laves til sofa i dagstimerne. Kahytten har eget bad og toilet.

Polar udvendig -  Udvendige kahytter med vindue,  indrettet med enkeltsenge eller køjesenge hvoraf nogle kan laves til sofa i dagstimerne. Kahytten har eget bad og toilet.

Arctic Superior - Udvendige kahytter med vindue, placeret højere oppe i skibet og indrettet med enkeltsenge eller dobbelseng. Nogle kahytter med tv og minibar. Kahytten har eget bad og toilet.

Expedition Suites -  Udvendige kahytter i forskellige kategorier indrettet i 1-2 rum. imed dobbeltseng, tv og minibar, nogle med sofaarrangement og karnap eller privat balkon. Suiterne har eget bad og toilet.

Galleri

Få et tilbud