Rejser til Polen

Polen – et stolt og farverigt land

Du kender sikkert historien om Den grimme Ælling. Det kunne sagtens have været historien om Polen, der skulle så gruelig meget igennem. Et trist og gråt land under det kommunistiske styre har på ingen tid forvandlet sig til et farverigt, smukt og stolt land i en rivende udvikling. Det får du hurtigt øjnene op for, når du rejser dertil.

Polens ubestridt smukkeste perle er Kraków. De farverige facader giver dig en varm velkomst, og seværdighederne ligger på stribe i den gamle bydel. Warszawa er hovedstaden i Polen. Det er en driftig storby med en spændende kulturscene og en skøn gammel bymidte. Du skal ikke langt uden for disse storbyer, før du møder hestetrukne vogne, skæve træhuse og landsbyer, hvor tiden står stille.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Fra naturparker til sandstrande

Naturen er lige så varieret som Polens historie er broget. Tatrabjergene i syd kan udfordre dig hele året, uanset om du rejser dertil for at vandre eller stå på ski. I den nordlige del af Polen ligger flere nationalparker og store sø- og skovområder, som du kan udforske til fods eller med kajak. Wellness er også på programmet med dejlige kursteder. Nordkysten lokker med lange indbydende hvide sandstrande.

 

Warszawa – gå på opdagelse i den gamle bydel

Rejser du til Polens hovedstad, Warszawa, vil du opleve en driftig storby. Warszawa har virkelig rejst sig fra ruinerne efter 2. verdenskrig og efter de mange år under Sovjetunionens dominans. Besøger du det interessante Byhistoriske Museum, får du historien om ødelæggelserne og genopbygningen af Warszawa. Den gamle bydel (Stara Miastro) og Kongeslottet, er blevet genopbygget og restaureret ned til den mindste detalje.

Du kan simpelthen ikke undgå at blive imponeret, når du slentrer gennem den gamle bydel med de smalle, hyggelige gader. I Warszawa har du et hav af enestående seværdigheder og kulturelle tilbud at vælge mellem. Måske rejser du til Warszawa for at shoppe. Du kan finde flere stormagasiner og forretninger med alle de internationale mærkevarer. Der er også et af Europas største markeder samt et spændende antikmarked i Kolokvarteret.

 

Krákow – Polens smukkeste?

Kraków betegnes ofte, som den smukkeste storby i Polen og det østlige Europa. Den var én af de få byer i Polen, der slap for krigens ødelæggelser. Rejser du til Kraków, bliver du mødt af en fantastisk smuk og farverig middelalderby. Den store markedsplads i den gamle bydel, er et oplagt udgangspunkt for det meste.

I de smalle gader, der løber ud fra markedspladsen, finder du spændende butikker, hyggelige cafeer og trendy restauranter. Den største seværdighed i Kraków er uden tvivl det imponerende slot Wawel. Det har en fantastisk blanding af arkitektur med århundreders stilarter. Prøv også at spadsere en tur i den jødiske bydel. Den oser af charme og atmosfære.

Auschwitz – barsk men lærerig oplevelse tæt på Krakow

Auschwitz - bare navnet får det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste. Mere end to millioner mennesker blev udryddet i koncentrationslejren, hvoraf de fleste var jøder. En ting er at læse om det, noget helt andet er, at stå præcis der, hvor det hele skete. Du skal være forberedt på en barsk oplevelse, ingen tvivl om det, men den kan forhåbentlig mane til eftertanke. Vi kan anbefale dig at tage på en guidet rundtur, hvor du hører og lærer mere om de ufattelige forhold og forbrydelser.

 

Gdańsk overrasker de fleste

Gdańsk er en skøn by ved den baltiske kyst. Den rekonstruerede gamle bydel med udsmykkede og farverige facader, viser dig på smukkeste vis, hvilken magt Gdańsk havde som hansestad i middelalderen.

Skal du have et overblik over byen, kan du tage turen op i Mariakirkens kirketårn, der rejser sig højt mod himlen. Havnefronten er dejlig livlig med kunstgallerier, souvenirforretninger og hyggelige cafeer, hvor du kan slå dig ned og nyde livet.

Ridderborgen i Malbork nær Gdańsk

Mindre end en times kørsel fra Gdańsk ligger byen Malbork, med den maleriske, gotiske ridderborg af samme navn, der er en af Europas største. Rejser du rundt i Polen med bil, er det et oplagt udflugtsmål, men der kører også flere tog og busser dertil fra Gdańsk. Borgen stammer tilbage fra 1270 og har skiftevis være på tyske og polske hænder.

 

2 spændende byer i Polen

Turoń

En af Polens smukkeste middelalderbyer med flere festivaler og koncerter i sommerhalvåret. Et oplagt mål, hvis du rejser rundt i Polen.

Wroclaw

Polens 4. største by. Den gamle bydel har fået genskabt sit smukke udseende, og de fleste monumentale bygninger er blevet bevaret. Byen ligger ved floden Odra. Mere end 100 broer forbinder byen og er med til at give byen sit særpræg.

 

Seværdige nationalparker i Polen

Biebrzański Nationalpark

I den nordøstlige del af Polen kommer du til Biebrzański Nationalpark med et af de største vådområder i Europa. Den bedste måde du kan opleve den særprægede natur på, med næsten 200 forskellige fuglearter, er med kano eller kajak.

Tatra Nationalpark

Du føler næsten, at du er kommet til Alperne, hvis du rejser til Tatra-bjergene i den sydligste del af Polen. Om sommeren kan du vandre i de smukke omgivelser via flot afmærkede ruter - tæt på Slovakiet. Du kan vandre fra nogle timer til flere dage. Om vinteren er det Polens populæreste skiområde med byen Zakopane som knudepunkt for foden af bjergene.

Karkonosze Nationalpark

Denne park ligger i det sydvestlige Polen. Bjergene er frodige og grønne og slet ikke så dramatiske og forrevne som Tatrabjergene. Du kan komme på flere vandre- eller mountainbiketure og krydse grænsen til Tjekkiet - så husk dit pas.