Kør-selv-ferie Algarve

Gyldne sandstrande, hvide badebyer og masser af vandsportsaktiviteter

Tag familien med på en kør-selv-ferie i Algarve, Portugals sydligste region. Den 150 km lokkende kyststrækning med bløde sandstrande og kunstneriske klippeformationer indbyder til solkysset afslapning ved Atlanterhavet, men en kør-selv-rejse giver jer friheden til at opleve en anden side af det postkortperfekte ferieparadis. De uspolerede bjergbyers rustikke charme og den utæmmede natur vil vise jer, at Algarve er mere end sol og strand.  

Algarve er en smuk oplevelse det meste af året. I februar bades landskabet i mandelblomster og vilde orkideer, foråret er et overflødighedshorn af dufte og farverige fugle, strandene er ikke så tætpakkede og jacarandaen svøber landskabet i lilla nuancer. I juli og august lokker strandende med svalende vinde, og efteråret er frugtbart og gavmildt. Hvis I flyver til Faro eller Lissabon, kan I hente lejebilen og starte jeres kør-selv-ferie direkte fra lufthavnen.

Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-ferie til betagende Algarve.

Inspiration

Vis på kort

Kystens perler

Atlanterhavets lokkende bølger, middelhavsklima og uendelige, gyldne sandstrande i eventyrlige bugter og vige. Den klare blå himmel spejler sig i havets overflade og står i storslået kontrast til det brune og grønne landskab af dramatiske klipper i baggrunden. Dette scenarie har skaffet Algarve titlen som Europas bedste stranddestination. Mange af de badevenlige strande ligger naturligvis ved sydkystens hvide badebyer, men på en kør-selv-ferie kan I nemt udforske de enestående og mere uberørte bugter, vige og klippelandskaber, der gemmer sig langs kysten.

Mauriske fornemmelser

Algarve har en broget og dramatisk fortid. Her har keltere, fønikere, romerne og maurerne alle sat deres præg og gjort området til et vidunderligt og mangefacetteret oplevelsesland. Især den mauriske indflydelse ses på de unikke hvidkalkede huse med karakteristiske minaretagtige skorstene og farverige kakler, azulejos, der siden middelalderen er blevet brugt til at forskønne gadebilledet. Men kystens byer byder også på barokke kirker, romerske ruiner og elegante renæssancebygninger, der alle danner en skøn ramme om jeres kør-selv-ferie.

Sagres og St. Vincent Cape

Sagres er Algarves mest sydvestlige by, og her på spidsen af Portugal fornemmer I tydeligt historiens vingesus. På kanten af den kendte verden stod Prins D. Henrique og spejdede mod horisonten, før han for 600 år siden sejlede ud og ”opdagede” verden på den anden side af Atlanterhavet. Kører I videre til Portugals vestlige spids, St. Vincent Cape, opdager I et vindblæst, dramatisk skue, hvor klipperne kaster sig 60 meter ned i det oprørte hav og fyrtårnet pligtopfyldende lyser op om natten for at guide skibene sikkert uden om klippeskærene.

Salema og Praia da Luz

Fiskerbyen Salema er en lille, gemt juvel. En vidunderlig sandstrand udfolder sig for foden af de smalle brostensbelagte gader med hvidvaskede huse pyntet med middelhavsblåt, og ved vandet ligger de farverige fiskerbåde og vugger. I Salema bliver I nemt forført af den rolige atmosfære, der kun kan skabes af et folk, der lever livet efter naturens rytme. Længere nede ad kysten ligger Praia da Luz, og hvor passende navnet i virkeligheden er, vil I opdage, når I ser den stejle klippeside, der synes beklædt med guld og nærmest skinner i sollyset.

Lagos

Lagos er en skøn by, der har alt, hvad I kan ønske jer på en ferie i Algarve. Det charmerende, farverige centrum er indhyllet i duften af frisklavet seafood fra de hyggelige restauranter, og den vidunderlige promenade og havnen summer af liv. Mest kendt er Lagos dog for sine sceniske klippeformationer og enestående strande. Ved Ponta da Piedade har den okkerfarvede klippevæg dryppet det krystalklare hav med buede, forvredne klippeformationer og skabt et helt unikt landskab; en absolut uforglemmelig oplevelse.

Faro

Faro er en overset perle, der er værd at afsætte lidt tid til, inden I fortsætter jeres bilferie langs kysten. Den smukke gamle bydel er omkranset af en gamle bymur, og parker, middelalderlige kirker og kapeller pynter i de snoede, blomsterpyntede gader. Øst for byen ved Moncarapacho ligger én af verdens bedste producenter af olivenolie, Viveiros Monterosa, så det kan være et sjovt og velsmagende stop, hvis I kører mellem Faro og Tavira.

Tavira

I smukke Tavira, Algarves Venedig, mærker I regionens turbulente historie og maritime fortid. Floden Gilão løber igennem byen, og bredderne forbindes af en bastant romerske bro fra det 4. århundrede. Palmer, forfalden charme og en smuk blanding af mauriske ruiner, gotiske bygninger og renæssancehuse skaber en helt speciel stemning i denne vidunderlige flodby. I Taviras frodige bagland ligger Pego do Inferno, der populært kaldes det hemmelige vandfald. Denne lille blågrønne sø og vandfaldet, der strømmende ud af de røde klippevægge, er et paradisisk lille åndehul.

Kvalitetstid med familien

På en bilferie i Algarve er der rig mulighed for spændende udflugter sammen med familien. I mange af badebyerne kan I leje kanoer, kajakker og både, så I kan sejle langs de lodrette klippevægge og udforske gemte strande og grotter og de imponerende klippeformationer ved Ponta da Piedade. I kan snorkle i turkisblåt vand og opleve enestående undervandslandskaber eller spotte delfiner, og flere steder kan I prøve kræfter med cliff diving, kitesurfing og wakeboarding. Hvis det ikke tilfredsstiller familiens yngste medlemmer, så kan I tage i vandland, i zoo eller måske prøve kræfter med gocart.

En verden af underskøn natur

Nationalparkerne Ria Formosa og Ria Alvors smukke marsklandskab med saltvandslaguner og fascinerende dyreliv og naturparken Costa Vicentina på vestkysten med høje, forrevne klipper og vilde strande, gør Algarve til et rent skattekammer af naturoplevelser. I vil opleve imponerende naturscenarier, når I svinger lejebilen afsted mod kystens enestående udsigtspunkter og naturlige alkover, her på kanten af Europa.

Uspolerede bjergbyer

Start lejebilen og sæt afsted på en historisk rejse i bjergene, hvor byerne ligger som små hvide øer i et grønt og bølgende hav, traditionelle landbrugsmetoder stadig er i brug og gastronomien er rustik og kraftig. I disse små bjergbyer leves livet i slowmotion og stemningen er afslappet og imødekommende.

Monchique

Denne charmerende lille by ligger smukt i det bjergrige område Serra de Monchique, og er derfor et godt udgangspunkt for vandreture. Her kan I gå på opdagelse i små, sjove butikker, spise en dejlig frokost under restauranternes farverige parasoller eller give jer hen til lidt selvforkælelse i det nærliggende spaområde Villa Termal Caldas de Monchique, hvor I kan marinere kroppen i de, efter sigende, helbredende kilder.

Silves

I Silves farverige, bakkede gader finder I smukke moskeer og det maurisk fæstningsanlæg Castelo de Silves, der vidner om fordums storhed som maurisk hovedstad. Fra toppen af fæstningen kan I skue ud over byens orange tage og de grønne marker, der omkranser dem. Byens næsten dovne rytme og behagelige stemning kan være et rart afbræk fra kysternes mere pulserende liv.

Alte

En tur til Alte er som at rejse tilbage i tiden. Det er en fornøjelse at slentre rundt i den charmerende gamle by og finde lokale specialiteter og kuriositeter, men især er det de to rislende kilder, Fonte Pequena og Fonte Grande, med den rustikke vandmølle og maleriske stenbroer og –mure, der gør byen til et must see på en kør-selv-ferie. I kan også tage en svalende dukkert i det eventyrligt smukke vandfald uden for byen.

Middelhavssmag i Algarve

Algarvekystens gavmilde spisekammer vil sørge for, at jeres kør-selv-ferie bliver fyldt med kulinariske oplevelser. Som i det traditionelle middelhavskøkken er lokalt fanget tun, sardiner, muslinger og blæksprutte en af de vigtigste ingredienser. Prøv fx farseret blæksprutte, også kaldet lulas recheadas, eller en dampet fiskeret tilberedt i cataplana, der er en form for tætsluttet wok. Den frodige landjord og de godt 300 solskinsdage har sat sit præg på det portugisiske køkken, hvor olivenolie, vin, figner, frisk frugt og lækre grøntsager skaber en overflod af velsmag.

Vinlandet Algarve

Algarve er de seneste år blomstret op som vinområde, og i det bjergrige bagland står vinmarkerne snorlige flere steder. Det er ingen sag at finde hyggelige vingårde på jeres bilferie, hvor I kan se og smage den lokale produktion. En af de mere populære vingårde er dog Sir Cliff Richards Adega do Cantor, Sangerens Kælder, hvor I kan smage hans lækre husvin Vida Nova.

Kontakt