Pastéis de Belém i Lissabon

Prøv en portugisisk specialitet

Mange steder i Lissabon, og i resten af Portugal for den sags skyld, kan du få den skønne kage, Pastéis de Nata, men intet sted er den helt så lækker som på Pastéis de Belém konditoriet. Det fine, gamle konditori ligger i bydelen Belem i nærheden af Jeronimusklostret og Henrik Søfarende-monumentet, så det er perfekt til en kombination af flotte seværdigheder og lidt til den søde tand. Lad dig ikke snyde af en kø foran butikken - serveringen går hurtigt og man venter ikke længe før man kan sætte tænder i en lun kage.

Inspiration

Nyd den lun med stærk portugisisk kaffe

Pastéis de Nata kagen minder lidt om vores linse, men mørdejen er skiftet ud med butterdej. Den nydes lun med et drys kanel sammen med en kop af den gode, stærke portugisiske kaffe.

Konditori siden 1837

Pastéis de Belém blev grundlagt i 1837 i Lissabon, og det er umuligt at forestille sig, hvor mange kager, der er blevet langet over disken eller fortæret på stedet. Folk står gerne i en alenlang kø for at købe kagerne. Eller de venter længe på en plads ved bordene i de mange serveringslokaler, hvor væggene er smukt dekoreret med de traditionelle, portugisiske kakler. Her kommer de store elever fra de nærliggende skoler, de nydelige damer på indkøb, herrer i slips og jakkesæt og naturligvis en masse turister.

Få et glimt af de travle bagere

Går du gennem lokalerne, kan du kaste et blik ud i bageriet, hvor bagerne har travlt, og hvor massevis af fyldte bageplader står klar til at komme i ovnen. Kagerne fås i fine æsker til at tage med som souvenir. De kan vel nok holde sig et par dage, så du kan tage dem med hjem fra din Lissabon rejse.

Kort

Vis på kort