Rejser til Ponta Delgada

Ponta Delgada – Azorernes ”hovedstad”

Rejser til Azorerne starter oftest i Ponta Delgada. Det er Azorernes ”hovedstad”, der ligger på øen São Miguel. Oplev den hyggelige og charmerende by, der er en overskuelig by med smukke gamle bygninger og et dejligt liv, især når de lokale holder marked. Ponta Delgada kan du sagtens bruge lidt tid på. Den er også et godt udgangspunkt for udflugter til resten af øen. Du kan selv leje en bil og tage på opdagelse eller komme på fx jeepsafari, hvalsafari, svømme med delfiner og meget mere.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i Ponta Delgada på Azorerne

Smukke gamle bygninger i Ponta Delgada

Ponta Delgada er en aktiv og charmerende by, der ligger ud til Atlanterhavet. Der er en hyggelig havn og marina med butikker og restauranter. Selve Ponta Delgada er meget overskuelig, og du kan nå de fleste seværdigheder til fods.

Når du går gennem Ponta Delgada, bliver du sikkert overrasket over de mange flotte kirker og paladser. De blev opført i de glade dage, hvor Portugal hentede en masse rigdom fra Brasilien i form af både guld og diamanter. Det var noget, der kom Ponta Delgada til gode.

Den smukke plads Praça Gonçalo Velho Cabral

Du kan fx starte med at udforske Ponta Delgada fra den smukke plads, Praça Gonçalo Velho Cabral, der er opkaldt efter øens opdager. Der ligger byens rådhus og en triumfbue, men det er nok den fantastiske brostensbelægning, du bliver mest imponeret af. Derefter kan du ellers lade dig ”fare vild” og slentre gennem de snævre gader med gamle huse, hvor der er små butikker og cafeer.

Kirker og klostre i Ponta Delgada

Der er flere pragtfulde kirker og klostre du kan besøge i Ponta Delgada. Der er fx Igreja Matriz de Säo Sebastiäo og Convento de Nossa Senhora da Esperança. De ligger begge tæt på den omtalte plads.

I et gammelt kloster finder du Azorernes mest interessante museum, Museu Calos Machado. Navnet stammer fra en tidligere rektor på byens gymnasium, der havde en stor samling af naturhistoriske genstande.

Oplev stemningen på markedet

Det er altid en herlig oplevelse at tage på det lokale marked. Ponta Delgadas marked ligger på Rua do Mercado, og der oplever både ældre mænd og kvinder, der sælger alle øens specialiteter fra friskfanget fisk til saftige ananas.

Besøg en fabrik eller ananasplantage

På São Miguel bliver der dyrket både tobak, ananas og sukkerroer. Du kan komme på rundvisning i både en gammel tobaks- og sukkerfabrik i Ponta Delgada. Det er også muligt at besøge nogle ananasdrivhuse lige uden for Ponta Delgada. På rundvisningen får du mulighed for at smage de saftige frugter og den lokale ananaslikør … og selvfølgelig købe dem.

Udflugter fra Ponta Delgada

Du kan bo i Ponta Delgada og bruge byen som udgangspunkt for udflugter til hele øen São Miguel. Du kan vælge alt mellem:

  • Hval- og delfin safari
  • Bådudflugt rundt om hele São Miguel
  • Svømme med de legesyge delfiner
  • Actionture med rapelling, vandring og svømning
  • Jeepsafari
  • Vandreture
  • Cykelture
  • Kanoture

Kontakt