Prægtige Portugal

rundt om Portugals historie og kultur

For 500 år siden opdagede portugiserne den store verden. Nu er det din tur til at opdage Portugal. Den stolte nation byder både på smuk natur langs Dourofloden og et væld af borge, kirker og klostre, der emmer af historie og historier. Jævnligt vil vi støde på navne som Henrik Søfareren, Vasco da Gama og Megallan, der alle var med til at gøre verden større. Læg dertil kork, kakler og keramik samt naturligvis de dejlige portvine og de mange skønne kulinariske specialiteter fra havet. Vi bor 3 nætter i Porto for at få mest muligt ud af den nordlige del af Portugal. I Lissabon kan vi indfange portugisernes lidt melankolske stemning i den følelsesladede fadosang, som vi oplever på rejsens sidste aften i Lissabons pulserende aftenliv. Som et ekstra krydderi på rejsen har vi helt ekstraordinært arrangeret et meget spændende besøg på ECCO’s portugisiske skofabrik, som vil begejstre de fleste.

Fra 9.690 kr.
pr. person i dobbeltværelse inklusiv fly, ophold, nævnte måltider, udflugter, transport og dansk rejseleder.

Varighed:
8 dage

Antal deltagere:
Vi rejser i grupper på mellem 15 - 24 personer

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Ankomst til Lissabon
 • Dag 2: Sintra og Obidos
 • Dag 3: Batalha, Aveiro, ECCO og Porto
 • Dag 4: Guimares og portvin
 • Dag 5: Dourodalen
 • Dag 6: Tempelriddernes Tomar
 • Dag 7: Lissabon
 • Dag 8: Hjemrejse eller forlængelse af opholdet

Ankomst til Lissabon

Midt på dagen flyver vi fra København og lander i Lissabon midt på dagen. Når vi har tjekket ind på hotellet, bliver der tid til en lille byvandring. De der har lyst, kan om aftenen gå med rejselederen ud at spise på en restaurant i nærheden. 

Sintra og Obidos

Vi indtager den gode morgenmad på hotellet, og så er vi ellers klar til at starte på vores portugisiske opdagelsesrejse.

Når det blev for varmt om sommeren i Lissabon, fortrak de adelige og den kongelige familie til det køligere Sintra uden for Lissabon. Her i de pinjeklædte bakker ligger pragtvillaer og kongeslotte spredt ud og udgør en romantisk helhed, der er erklæret for Verdenskulturarv af UNESCO. H. C. Andersen har beskrevet stedet som det smukkeste sted i Portugal.

Vi besøger det historiske kongepalads Palacia Nacional de Sintra, der med sine kegleformede skorstene er let genkendelig på lang afstand. Slottet er blevet ud- og ombygget gennem mange hundrede år og består derfor af mange arkitektoniske stilarter. De mange sale imponerer, og mange steder ses inspirationen fra maurerne slå igennem i smukke kakkelmønstre.

Gennem et landskab bestrøet med vindmøller fortsætter vi mod nord til Obidos. Den smukke, hvide by er omgivet af en bymur, hvor vi blandt andet kan beundre flere hundrede år gamle kakler. I modsætning til mange andre middelalderbyer er husene inden for murene stadig beboede, og det vrimler med små butikker, cafeer og restauranter. Prøv fx den lokale kirsebærlikør, Ginginha, der som regel drikkes af et lille chokoladebæger. Der bliver tid til at studere butikslivet på nærmeste hold og finde lidt frokost, inden vi kører mod Nazaré, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Vi bor midt i byen og spiser middag på hotellet.

Batalha, Aveiro, ECCO og Porto

I dag skal vi opleve endnu flere hjørner af Portugals historie. Straks fra morgenstunden dukker Henrik Søfareren op, når vi holder en kort og tidlig formiddagspause ved klosterkomplekset i Batalha, hvor hans gravmæle står i Stifterens Kapel. Klostret er et gotisk mesterværk og er på Unescos liste over verdenskulturarv.

Så kører vi igen ud mod kysten til ”Portugals Venedig”, Aveiro. Med lidt held kan man spotte flamingoer i de flade saltvandssøer, der ligger uden om byen. I de små kanaler ligger de farverige både, moliceiros, som oprindelig blev brugt i forbindelse med indsamling af tang til gødning. Der er tid til at tage en tur med en af bådene, ellers kan man bare nyde den hyggelige by, som er spækket med små hyggelige restauranter og cafeer. Besøg også fiskemarkedet, inden det lukker ved 12-tiden. Når du køber frokost, så husk at gemme plads til et par ovos moles, en lokal specialitet med sødede æggeblommer i sukkerskaller. Ovos moles betyder bløde æg, og de er et must, når man er på disse kanter.

Kig ned! Har du et par ECCO-sko på, er de med stor sandsynlighed lavet på ECCO’s store fabrik syd for Porto. Ganske usædvanligt har vi fået lov til at få en rundvisning på fabrikken, der laver i nærheden af 3 mio. par sko om året. Det er helt sikkert en stor og anderledes oplevelse at følge de enkelte dele af produktionen, og med lidt held kan I gøre et rigtig godt køb i fabrikkens udsalgsbutik.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til Porto. Passer det med tiden, tager vi byrundtur med bussen, ellers gør vi det i morgen. Vi bliver indkvarteret på et hotel lige midt i hjertet af Porto, og fra toppen af hotellet kan du benytte den indendørs pool, mens du kigger ud over byen. Om aftenen spiser vi sammen i hotellets restaurant. 

Guimares og portvin

Når morgenmaden er sunket, skal vi opleve den grønneste del af Portugal. Her ligger også ”Portugals vugge”, Guimares. Portugals første konge, Afonso Henriques, blev født her og gjorde byen til landets første hovedstad. På en vandretur gennem byen fornemmer vi historien, når vi går gennem de smalle middelaldergader. Den store borg med den markante silhuet er byens vartegn, mens de mange historiske huse og monumenter i centrum har sendt byen på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Tilbage i Porto runder vi dagens udflugt af med at besøge en af byens portvinskældre, der ligger tæt ved Dourofloden. Resten af eftermiddagen kan I nyde den gode stemning ved kajen, eller I kan gå på opdagelse i de små, stejle gader, der strækker sig op i byen fra floden. I nærheden af hotellet er der masser af gode og spændende restauranter, hvor I kan få et solidt aftensmåltid til en rimelig pris. Prøv fx Rojões, en gryderet med kommenkrydret svinekød kogt i vin og serveret i mange lokale variationer.

Dourodalen

Dourodalen hører til et af de smukkeste områder i Portugal. Her snor og bugter floden sig 900 km gennem landskabet, heraf de godt 200 km på den portugisiske side. Især de terrasseformede vinmarker langs med floden vækker begejstring. På de smalle terrasser dyrker bønderne de berømte druer, der især ender som portvin i div. portvinshuse. Men der dyrkes også både rød-, hvid- og rosévin foruden frugt og grønt som mandler, oliven, ferskner, citroner og figner.

Vi følger så vidt muligt floden, så vi kan nyde landskabet i fulde drag. Et par steder undervejs holder vi ”udsigtspause”. I hele området er der mange små vingårde, og vi besøger én af dem, hvor vi både skal smage gårdens egen produktion og spise frokost.

Tilbage i Porto kan du besøge et andet portvinshus, eller du kan bare nyde stemningen i byen.

Tempelriddernes Tomar

Efter et par skønne dage i portvinshovedstaden er det atter tid til at sætte kursen sydover mod Lissabon. Cirka midtvejs stopper vi i Tomar, der blev grundlagt i 1150’erne af tempelridderne. Ordenen skulle hjælpe portugiserne med at holde maurerne ude af Portugal, og til det formål byggede de et stort antal kirker, borge og byer. Tomar blev en af de vigtigste byer i denne bestræbelse, og vi skal besøge det enorme klosterkompleks Convento de Christo, der sammen med borgen ligger oven over selve byen.

Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Lissabon, hvor vi tager på en orienterende byrundtur med bussen gennem de forskellige bydele og forbi de vigtigste monumenter og bygninger. Store dele af byen er bygget efter det næsten altødelæggende jordskælv i 1755. Vi kommer selvfølgelig forbi Torre de Belem, der bød søfolk velkommen hjem og holder en kort pause ved monumentet over opdagelsesrejserne, Praca do Comercio. Vi kommer også forbi Praca do Comercio-pladsen, domkirken Sé de Lisboa samt mange andre spændende pladser og bygningsværker.

Undervejs kommer vi gennem højt og lavtliggende bydele, og mon ikke vi også får øje på en af de karakteristiske sporvogne på turen? Indkvartering på vores centralt placerede hotel, hvorefter det er tid til at gå ud i de små gader og finde en god restaurant til aftensmåltidet.

Lissabon

Hele dagen i dag er fri til egne oplevelser. Besøg fx et af byens mange spændende museer, eller nyd bare livet på en fortovscafe, mens du drikker en god kop kaffe. Har du lyst, kan du også gå med på en formiddagsvandring gennem det centrale Lissabon sammen med rejselederen. Vi kommer bl.a. til at gå på Lissabons svar på Champs Elysée, Avenida da Liberdade, vi besøger et par af de centrale pladser og som krøllen på halen kan du tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de lavere beliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen (ca. Euro 3,- pp).

Om aftenen mødes vi på hotellet og tager til en restaurant i nærheden, hvor vi skal opleve Lissabons store passion – fadoen. De meget følsomme sange handler om tab og længsler og er meget populære. Vi nyder tonerne til maden og hygger sammen her på rejsens sidste aften.

Hjemrejse eller forlængelse af opholdet

Vi kører tidligt til lufthavnen og sætter kurs mod København med morgenflyveren. De gæster, der har booket en forlængelse, kan få opbevaret bagagen på hotellet i løbet af dagen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København-Lissabon t/r
 • Gode 4-stjernede hoteller med ophold i delt dobbeltværelse
 • Byrundture i Lissabon og Porto
 • Besøg på Palacio National de Sintra
 • Ophold i Obidos, Aveiro, Guimares og Tomar
 • Rundvisning på ECCO's skofabrik
 • Besøg på ridderborg i Tomar
 • Vinsmagning i Dourodalen
 • Portvinssmagning
 • Pause ved Batalha-klostret
 • Fadoaften inklusiv middag (dag 7)
 • ​Transport undervejs
 • ​7 x morgenmad på hotellet
 • 1 x frokost
 • 2 x aftensmad (dag 2 og 3)

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer ud over nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke nævnt under ”Rundrejsen inkluderer” 

Om rejsen

Vi bor godt på håndplukkede, 4-stjernede hoteller, der er centralt placerede. Rejseformen er fleksibel, så du kan forlænge rejsen med et golfophold, et par dage i Lissabon eller ved kysten.

ekstra oplevelser

Det er nemt at forlænge din rejse til Portugal. Bliv et par dage længere i Lissabon efter rundrejsen eller hvad med et par dage ved stranden eller måske et ophold ved Algarvekysten? 

Se alle muligheder for yderligere ophold i Portugal her.

Reserver

Afrejsedatoer

-
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv nævnte program, udflugter og måltider
9.990 kr.
-
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv nævnte program, udflugter og måltider
9.990 kr.

Kontakt