Vestpå til Cascais

besøg portugals mest populære strande

De mest populære strande er dem i og omkring kystbyen Cascais ca. 30 km vest for Lissabon. Her er et rigt udbud af både sandstrande og klippestrande, men de mest besøgte er naturligvis de hvide sandstrande, hvor du på flere af dem vil finde livreddere. Men vær varsom - Atlanterhavet er ikke til at spøge med. Til gengæld er de strande, der er usikre for badegæster, et paradis for windsurfere. Cascais er en spændende by med masser af attraktioner og en charmerende historisk bydel med toppede brosten og masser af hygge.Tag til Cascais, der ligesom sin nabo Estoril i begyndelsen af det 20. århundrede blev et yndet tilholdssted for velhavende europæere. I dag er det en indbydende kosmopolitisk by med elegante indkøbsstrøg, luksuriøse villaer og fashionable butikker, restauranter og barer.

Inspiration

Tydelig fiskerifortid

Rødder fra tidligere tiders fiskeri findes stadig i Cascais - du kan hver eftermiddag overvære en livlig fiskeriauktion, der foregår på byens centrale strand. Her ser du også de karakteristiske farvestrålende fiskerbåde. Fra Castro Guimarães Museum, der ligger i et fornemt palæ omgivet af en vidstrakt have, er der en vidunderlig udsigt over havet. Indenfor er mange af rummene sat i stand, så de står fuldstændig, som da beboerne efterlod dem. Tager du traveturen ud ad kystvejen, når du i løbet af 20 minutter frem til et fantastisk syn, Boca do Inferno (helvedes mund). Her slår kraftfulde, høje bølger fra Atlanterhavet ind i grotter, som havet har udhulet i klipperne. Larmen er øredøvende!

Læg vejen forbi Estoril

Cascais' bedste strand, der også er et tilløbsstykke for surfere, er Guincho-stranden, som du kan komme til med bus, der afgår udenfor stationen. Fra Cascais’ bymidte er der en gangsti langs havet ind mod Estoril, hvor du eventuelt kan slutte dagen, før du tager tilbage til Lissabon. Fra Cascais kan du begive dig ad den 3 km lange strandpromenade til den mindre og mere rolige by Estoril, hvor du også finder både strande og interessante seværdigheder.

Kort

Vis på kort