Rocky Mountains og den uendelige prærie - fra Edmonton

18 dages kør-selv-forslag fra prærie til canadiske rocky mountains

Med Edmonton som udgangspunkt. Det bedste af Canadas natur fra Rocky Mountains til den uendelige prærie med minder fra de oprindelige indbyggere og landets historie.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 19.333 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 18 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed:
18 dage/17 nætter

Længde:
2.405 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Edmonton

Rundrejsen starter i Albertas hovedstad, Edmonton, der bl.a. huser Canadas største teater, en opera og et symfoniorkester. Edmonton er også festivalernes by med hele ni sommerfestivaler.

Men Edmontons største attraktion er West Edmonton Mall, et af verdens største indkøbs- og forlystelsescentre - og det største i Nordamerika. Centret fylder ikke mindre end ca. 104 fodboldbaner, og foruden et utal af butikker er her forskellige forlystelser, teatre, restauranter o.m.m. Et overflødighedshorn af tilbud. Så lad evt. historie og natur stå lidt i baggrunden for en dags tid og tag til West Edmonton Mall for at powershoppe.

Edmonton - Jasper (365 km)

I lægger storbyen Edmonton bag jer og begiver jer ud på en naturskøn rute til den charmerende bjergby Jasper, hvor skønhed og historie går hånd i hånd med nogle af de mest forrevne bjergtoppe i Rocky Mountains som baggrund.

Skønheden er slående og kan tage pusten fra enhver. Brug derfor den første dag i Jasper til bare at nyde at være her.

Jasper

Her er så meget pragtfuld natur, at det kan være svært at vælge, hvad dagen skal bruges til. En mulighed er at tage svævebanen til Whistler’s Mountain eller besøge Miette Hot Springs, der er blandt Rocky Mountains varmeste naturlige bade.

I kan også besøge Maligne Lake, en af de mest fotograferede søer i verden, og tage et 90 min. langt cruise til den sydlige del af søen. Stå evt. af ganske kort på Spirit Island og tag jeres eget billede af den verdensberømte sø. Har I tiden til det, er Maligne Canyon bestemt også et besøg værd.

Jasper - Lake Louise (208 km)

Turen fra Jasper til Lake Louise er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies. I passerer en næsten uendelig række af kolossale bjerge, forrevne toppe, over 100 gletsjere og uberørte, smaragdgrønne søer. Undervejs kommer I til Columbia Icefield, hvor I kan tage en tur ud på gletsjeren med en såkaldt Ice Explorer og gå en tur på glasbroen, der svæver 280 m over dalen (gletsjertur og glasbro er inkluderet i udflugtspakken). Hold også udkig efter Sarbach Glacier, Peyto Lake, Bow Lake og Crowfoot Glacier undervejs, der alle fortjener lidt ekstra opmærksomhed. 

Lake Louise - Banff (62 km)

Mens byen Lake Louise er til at overse, er omgivelserne det til gengæld ikke. Turen til Banff er kort, så giv jer god tid til at nyde området omkring Lake Louise, før I kører videre. I kan fx følge søen lidt op ad bredden via Lakeshore Trail, og hvis I fortsætter hele vejen op, kommer I til Lake Agnes Teahouse, hvor I kan få lidt varmt at drikke.

Når I forlader Lake Louise, så kør ad Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River. Her finder I en af de helt store naturoplevelser ved Johnston Canyon, hvor I kan tage en vandretur gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside. Vælg mellem enten Lower eller Upper Falls - eller snup dem begge to - det tager cirka halvanden time, og det er en meget smuk tur. Der er små to kilometer fra p-pladsen op til Upper Falls som er det største, mens der kun er 800 meter op til Lower Falls.

Banff Sigthseeing

I har hele dage til at udforske Banff National Park, der byder på masser af naturoplevelser. I kan bl.a. tage svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget (inkluderet i udflugtspakken).

Tilbage i Banff by kan I slutte dagen af med en tur i de mineralrige varme kilder Upper Hot Springs.

Banff - Calgary (115 km)

I dag lægger I de canadiske Rocky Mountains bag jer og kører mod øst til Calgary, der er en hastigt voksende millionby med tilnavnet Cow Town, som den har fået på grund af tidligere tiders handel med kvæg.

I kan sagtens bruge lidt tid på Calgary, der ligger så smukt placeret på højsletten med udsigt til Rocky Mountains som bl.a. kan nydes fra udsigtsdækket i 190 m højde i Calgary Tower.
 

Calgary - Drumheller (137 km)

I dag går turen fra Calgary til Drumheller, der er porten til Canadian Badlands og Dinosaur Provincial Park. Byen ligger i hjertet af de udtørrede og eroderede Alberta Badlands, der er blandt verdens største områder med dinosaurfund. Og det fornægter sig da heller ikke, når man går rundt i gaderne i Drumheller, der er et rent dinosaurland med dinosaurer på hvert et gadehjørne.

Drumheller

I har hele dagen til at udforske Drumheller og omegn, og dinosaurer vil uundgåeligt være en del af det. I kan fx besøge Dinosaur Provincial Park, ca. 56 km øst for Drumheller eller Royal Tyrrell Museum of Palaeontology, et anerkendt museum for fortidsdyr.

Næsten hvert år opdages der nye dinosaurarter langs den 90 km lange strækning i Alberta Badlands, når vind, vejr og den konstante erosion blotlægger nye fund.

Drumheller - Maple Creek/Cypress Hills (344 km)

Fra Drumheller går turen videre ud i den store, smukke canadiske natur mod den lille, hyggelige westernby Maple Creek og Cypress Hills. Turen udgør samtidig den største stigning i højdemeter i Canada mellem Rocky Mountains og Labrador og er derfor en oplevelse i sig selv.

Cypress Hills

Cypress Hills er hjemsted for de fyrretræer, der bruges til at bygge de så velkendte nordamerikanske lodges, sjældne vilde blomster, rødlossen, elk, elge og mere end 200 fuglearter, så her er nok at se på.

I kan også besøge Fort Walsh National Historic Site, det oprindelige hovedkvarter for Canada’s Mounted Police. For ikke at tale om det imponerende T.rex Discovery Centre i Eastend, hvor I kan få indblik i det forhistoriske Saskatchewan. Og endelig må I ikke snyde jer selv for en tur gennem Grasslands National Park med den uberørte prærie, hvor bisonerne strejfer frit omkring.

Maple Creek - Moose Jaw (310 km)

I kører i dag til den noget større by Moose Jaw, også kendt som ”the friendly city”. Kronjuvelen blandt byens attraktioner er Temple Gardens Mineral Spa Resort Hotel, hvor I skal overnatte, med dens naturlige og mineralrige swimmingpool. Og hvis I har tid, kan I tage på en guidet rundvisning i tunnellerne i Moose Jaw og høre om Al Capones spritsmuglerier og livet for de kinesiske immigranter i starten af 1900-tallet.

Moose Jaw - Regina (77 km)

Dagens køretur er kort og går til den smukt beliggende hovedstad i Saskatchewan, Regina, der har nogle af de bedste samlinger af provinsens historie, og I kan fx besøge Royal Saskatchewan Museum.

Canadas træningsakademi for deres Royal Canadian Mounted Police ligger også i Regina, og det er muligt at besøge RCMP Heritage Centre. Her kan I være så heldige at opleve kadetternes eksercits i Sergeant Major’s Parade.

Regina - Saskatoon (260 km)

I har stadig lidt tid at tilbringe i Regina, hvis ikke I nåede det hele i går, før turen går videre til Saskatoon. Byen, der især er kendt for Manitou Springs Hotel & Mineral Spa og de mineralske og rekreative bade med et højt indhold af sodium, magnesium og kalium, som der kun findes tilsvarende af få andre steder i verden. Et oplagt sted at besøge, hvis I vil forkæle jer selv lidt ekstra her på turen.

Saskatoon

Saskatoon ligger utrolig naturskønt ud til South Saskatchewan River og har alt, hvad man forventer af en storby. Det er nemt at tilbringe en hel dag her, men kan I løsrive jer, er det oplagt at besøge Wanuskewin Heritage Park, der bare ligger 5 minutters kørsel nord for Saskatoon.

Her har der levet mennesker de sidste 6.000 år og det hele kan genopleves i det flotte besøgscenter, der i øvrigt har en fantastisk smuk udsigt over dalen.

Saskatoon - North Battleford (139 km)

Byen North Battleford er en populær feriedestination hele året i det historiske hjerte af Saskatchewan. Uanset om I er til en dag i parken, en tur i den nærliggende sø eller de mange historiske seværdigheder som fx Fort Battleford National Historic Site of Canada, er her noget for enhver smag. Byen er rig på kultur, historie og fritidsaktiviteter, så det er bare at vælge.

North Battleford - Edmonton (388 km)

Endnu engang går turen videre til en millionby, denne gang Edmonton. Mulighederne er derfor mange for aktiviteter, men kan I klare lidt mere historie, kan I fx besøge Fort Edmonton Park, Canadas største levende museum over Edmontons historie.

Inden I når til Edmonton kan I tage en lille afstikker til Ukranian Cultural Heritage Village, der er et frilandsmuseum om den ukrainske kulturarv og så klart et besøg værd. Herfra er I blot et stenkast fra Elk Island National Park, hvor I har mulighed for at hilse på en flok bisonokser. 

Afrejse fra Edmonton

I er tilbage til udgangspunktet og det er blevet tid til at vende næsen hjemad - med mindre I har lyst til lidt mere tid i Edmonton, for det er naturligvis muligt at forlænge turen med nogle dages ophold.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 19.333 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Edmonton retur
 • 17 hotelovernatninger
 • 3 x morgenmad
 • 17 dages billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 

Hotelkategori:
Moderate.

Rejsebeskrivelse
Med i købet får I en detaljeret rejseplan på engelsk. Det er muligt at tilkøbe kort over området samt en Lonely Planet travel guide, som beskriver området og de mange seværdigheder undervejs. Materialet, der er på engelsk, vil blive leveret på jeres første hotel i Canada.

Pris: 485 kr.

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

 • Ice Explorer-tur på Athabasca-gletsjeren
 • Glacier Skywalk
 • Banff Gondola
 • Entre til enten Banff Upper Hot Springs eller Miette Hot Springs Jasper.

Pris pr. person fra: 1.015 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Edmonton.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011