Skønne dage ved Rhinen

5 dages pragtfuld kør-selv-ferie til rhinen

Tag på en herlig 5 dages ferie ved Rhinens bredder, hvor vinrankerne står på lige rækker på de smukke bjergskråninger og hvor slotte og borge knejser på hver en bakketop. Her venter spændende oplevelser i det smukke vinland og med udgangspunkt i det dejlige Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen ligger det hele for jeres fødder. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Rhinen's vidunderlige verden.

Fra 2.790 kr.
pr. person i komfort dobbeltværelse (ankomst søndag eller mandag) 4 nætter inkl. program

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 1.100 km fra/til Hamborg 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

*OBS: Synes I det er for langt at køre hjemmefra til Assmannshausen i et stræk, kan vi anbefale en overnatning undervejs på det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten. Læs mere om hoteller her.

Ankomst Assmannshausen

Lige op ad “Vater Rhein“ ligger Asmanshausen. Byen imponerer med sine gamle, snoede gader, frodige vinterrasser og smukke Rhinpromenade. Den romantiske middelalderby er desuden hjemsted for en af områdets mest berømte rødvine og for Hotel Zwei Mohren, der med første parket til Rhinen, er det perfekte hotel.

Her i Assmannshausen begynder Rhindalen med sine stejle bjergskråninger, utallige borge og slotte. På skråningerne vokser vin så langt øjet rækker, og langs flodbredderne i de små, pittoreske byer tilbydes vinsmagning og -salg i charmerende bindingsværkshuse. Og som alle andre byer ved Rhinen ligger Assmannshausen, og dermed hotellet, klemt inde mellem floden og jernbanen, hvilket kan være til gene for enkelte.

Assmannshausen er reelt en forstad til Rüdesheim, hvor det myldrer af liv i gaderne, i de mange knejper og restauranter. Men Assmannshausen kalder sig selv for porten til UNESCO's verdensarv "Oberes Mittelrheintal" - den mest romantiske del af Rhinens løb. 

Om aftenen kan I lade jer forkæle af hotellets ambitiøse chefkok, Torsten Schamback, der glæder sig til at servere en lækker 3-retters Rheingauer Menu for jer. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren

Niederwaldtur & Rüdesheim

Efter hotellets dejlige morgenbuffet kan I tage stoleliften fra Assmannshausen op til Jagdschloss.  og vandre gennem skoven Niederwald til monumentet  Niederwald Denkmal (Monumentet blev rejst for at markere tilblivelsen/samlingen af Det tyske Rige efter den fransk-preussiske krig. Grundstenen blev lagt den 16. september 1871 af Tysklands Kejser Wilhelm I. Den centrale figur er 10,5 meter høj og er en personifikation af Moder Germania. Hun holder den tyske kejserkrone i sin højre hånd og kejserrigets sværd i sin venstre).

Herfra tager i kabineliften ned over vinmarkerne til Rüdesheim. Rüdesheim er en af de mest berømte byer langs Rhinen, ligesom forlystelsesgaden Drosselgasse er synonym med Rüdesheim. Her flokkes turister om souvenirbutikker og i de mange hyggelige vinstuer og vinhaver. I byen finder I også det charmerende Siegfried's Mechanisches Musikkabinett med alverdens gamle musikinstrumenter samt et museum for legebørn i alle aldre; Spielzeug- und Eisenbahnmuseum med legetøjstof fra de sidste 100 år.

I Rüdesheim kan I også besøge Asbach Wein Destillerie. Asbach er et at Tysklands største spiritus-mærker og her kan I besøge destilleriet og I kan både smage og købe nogle af deres produkter, både spiritus og fyldte chokolader. Bagefter kan I slappe af med en 'Rüdesheimer Kaffee', hvor den særlige kop der anvendes påfyldes en god skvæt Asbach Uralt og et par sukkerknalder, hvorefter der hældes stærk kaffe på som til slut toppes med flødeskum tilsat vanillesukker.

Heefter tager i skibet fra Bingen-Rüdesheim gennem Binger Loch tilbage til Assmannshausen, hvor en herlig 3-retters menu runder dagen af.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren
 

Sejltur på Rhinen

Efter den store morgenbuffet er det til til at gå ombord på skibet, der sejler til Loreley. Undervejs vil der være mulighed for at stoppe ved to smukke vingårde. Turen tager ialt ca. 6 timer og I har mulighed for at stoppe i to skønne vinbyer. 

Skibet fra Bingen-Rüdesheimer afgår fra Assmannshausen Brücke 3 f.eks. kl. 11 og sejler ned ad Rhinen gennem Oberes Mittelrheintal, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, til Loreley. Ved Loreley kan I evt. står af St. Goar kl. 12:30. St. Goars er en fortryllende by omgivet af vinmarker, og med en charmerede middelalderlig bykerne og ikke mindst et væld af    vinbønder, hvor I både kan smage og købe de herlige dråber.

Kl. 14 går det videre med skibet til Bacharach hvor I ankommer kl. 15:20. Også Bacharach er en smuk by omgivet af borge og slotte på hver en bakketop. Omkring byen er bakkerne dækkede af snorlige rækker af vinstokke og i byen snor brostensbelagte gader sig mellem de smukke bindingsværkshuse. Er I stået af i Bacharach må I forberede jer på at bruge de næste par timer i byen, idet skibet næste gang afgår kl. 17:20. Men når I ikke skal køre bil, hvad kan så være mere passende end attage en vinsmagning eller to. I er tilb age i Assmannshausen kl. 18:20 og har tid til at blive frisket op inden middagen venter. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren

Burg Rheinstein og Riesling-ruten

Efter dages store morgenbuffet er det igen tid til at gå ombord på et skib. Denne gang en ganske kort tur på 5-10 min til Burg Rheinstein, der ligger påden anden side af Rhinen. Og I har naturligvis entre til slottet, der i al sin pomp og pragt knejser over Rhinen. I 1823 overtog Friedrich Ludwig Prins af Preussen det opringelieg Vautsberg slot samt klippen og opførte Burg Rheinstein, det første nye slote i Rheinromantik-perioden. Her underholdt han fine gæster som bl.a. Dronning Victoria og Tsarina Alexandra Feodorovna. På slottet ses sjældne historiske kkulturgenstande og slottets have er en perle.

Tilbage i Assmannshausen kan I bruge hele eftermiddagen på en køretur ad Rheingauer-Riesling-Ruten, der strækker sig hele vejen til Wiesbaden. Her ligger vinbyerne som perler på en snor, og I vil få rig mulighed for at smage den lækre, gyldne drik på vinslotte og -klostre, der ligger og pynter i det kuperede landskab. Besøg charmerende middelalderbyer som Mittelheim, Hallgarten, smukke Eberbach Kloster og Rauenthal. Sagn, legender og spændende historie giver jeres rejse en ekstra dimension, og uanset, hvor I kommer hen, emmer det af dejlig lokal atmosfære. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren

Auf Wiedersehen

Efter morgenmaden er det desværre tid til at køre videe. Men mindre har besluttet at blive et par nætter mere. Her er nemlig nok at opleve!

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.790 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i Komfort dobbeltværelse
 • 4 x overdådig morgenbuffet
 • 4 x tre-retters Rheingauer menu
 • 1 x Niederwald tour: Svævetur med stolelift fra Assmannshausen til Jagdschloss. Vandretur gennem Niederwald til momumentet Niederwald Denkmal. Derfra med kabinelift til Rüdesheim. Ophold i Rüdesheim med bl.a. Drosselgasse og herefter sejltur gennem Binger Loch tilbage til Assmannshausen
 • 1 x Sejltur til Loreley med mulighed for stop ved to smukke vingårde.
 • 1 x Færgefart fra Assmanshausen til Burg Rheinstein, besøg på borgen og færgefart retur til Assmanshausen.
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje

 

Flere priser 2020

Ankomst søndag eller mandag:
Enkeltværelse komfort      fra 3.430 kr. 
Dobbeltværelse komfort   fra 2.790 kr.

Ankomst øvrige dage:
Enkeltværelse komfort     fra 3.535 kr. 
Dobbeltværelse komfort   fra 2.890 kr.

ekstra oplevelser

Undervejs til Assmannshausen kan vi anbefale en overnatning, f.eks på Hotel Schwalenberger Malkasten, der ligger ca. halvvejs mellem grænsen og Assmannshausen. 

Ønsker I at forlænge opholdet med en eller flere nætter - se priserne her.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011