Edradour Destilleri

Skotland er lig med whisky

Du kan ikke sige Skotland uden at sige whisky! Den ravgyldne kraftige drikke er en skotsk tradition og stolhed; et stykke kulturhistorie, som du absolut bør se nærmere på, når du besøger Skotland. Og at smage på "livets vand" i de helt rigtige omgivelser, gør oplevelsen komplet. Derfor skal du besøge Edradour Distillery i Perthshire, der er Skotlands mindste destilleri og en rejse tilbage i tiden til traditionel, håndlavet whiskyproduktion. Deres blot 25 single malt whisky er fremstillet med masser af kærlighed og passion - noget, der efter sigende kan smages på kvaliteten.

inspiration

single malt whisky - på den gammeldags facon

Det unikke destilleri Edradour, der ligger blandt stendiger og en lille å i en pittoresk landsby af samme navn, startede i 1825 som et cooperativ mellem de lokale bønder. I dag er destilleriet stadig en uberørt lille perle og den sidste bastion for traditionel håndlavet single malt whisky - et levende stykke historie. Inhalér den distinkte duft af gæring, se hvordan maltet byg, vand og gær forvandles til "livets vand" og få et spændende kig tilbage i tiden. Stedet er ganske gammeldags - men der er intet støvet over hverken dedikation, passionen eller smagen af deres 25 varianter af Highland Single Malt Scotch Whisky.

A wee dram of whisky

En guidet tur på Edradour er en utrolig hyggelig affære. Du er ikke i tvivl om, at de her brænder for brændevin, og med to dram whisky til lige at brænde lidt i halsen, er turen ligesom i gang. Er du ikke til whisky, så er turen stadig det hele værd. Whiskyproduktionen var i sin tid en heftig kampplads for rebelske højlændere og engelske magthavere - med andre ord er whiskyen en inkarneret del af Skotlands historie og folkesjæl. Sæt god tid af til turen, så I kan nå at en rundvisning og måske nyde en "wee dram of whisky" i deres hyggelige Tasting Bar efterfølgende.   

kort

Vis på kort

oplev skotland