Classic Scotland

8-dages kør-selv-forslag i Skotland

Oplev det bedste af Skotland på en 8-dages kør-selv tur der tager jer gennem noget af den smukkeste og vildeste natur i verden. Overalt hvor man kommer frem mødes man af fascinerende scenerier med smukke søer, skovklædte bakker og imponerende bjerge. Skotland er bare bedst.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 4.495 kr..
pr. person i dobbeltværelse med skotsk morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
985 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

FDM travels kør-selv rundtur er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. Vi reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interssante. Men måske har I helt andre ideer.

Vi anbefaler at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I ikke spilder for meget tid undervejs. Vi tager forbehold for tider og priser angivet i teksten og henviser til de forskellige hjemmesider.

Dagsprogram

dag for dag

Dag 1. Ankomst til Edinburgh 
Dag 2. Stirling - Loch Lomond -Oban 
Dag 3. Isle og Mull & Isle of Iona 
Dag 4. Fort William & Isle of Skye 
Dag 5. Loch Ness & Inverness 
Dag 6. Inverness - Pitlochry - Perth 
Dag 7. St. Andrew - Fife - Edinburgh 
Dag 8. Afrejse 
 

Ankomst til Edinburgh

Hent udlejningsbilen og kør til hotellet eller Edinburghs centrum (parker evt. ved banegården). Besøg Edinburgh Castle, se Edinburghs ældste bygning St. Margarets Chapel og Skotlands kronjuveler. Gå tilbage ad The Royal Mile og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. Gå en tur ad Princess Street og parallelgaden George Street med de mange restauranter og pubber. Eller I kan tage en tur til Glenkinchie, der ligger øst for Edinburgh. Destilleriet arrangerer også besøg med minibus der udgår Waterloo Place 10:45 og kl. 13:00.
Overnatning i Edinburgh-området.

Stirling - Loch Lomond -Oban (225 km)

Kør vestpå til Stirling og besøg Stirling Castle, et af Skotlands smukkeste slotte belliggende på en vulkansk klippe med fantastisk udsigt ióver Stirlingshire. Fortsæt til Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns.

Kør mod nordvest langs Loch Fyne og det smukke landskab. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor. Fortsæt til Oban.
Overnatning i Oban-området.

Isle og Mull & Isle of Iona

Brug dagen på at udforske de smukke øer Mull og Iona i bil (gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban, ca. 40 min.), eller tag en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Skibet (fx Gordon Grant Tours eller Caledonian MacBrayne) udgår fra havnen i Oban og er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne. Besøg Iona*, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland.

I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det. Retur til Oban og overnatning.
*for at besøge den lille ø Iona i bil skal man have en speciel tilladelse. Derfor er en rundtur med skib at foretrække.
Overnatning i Oban området

Fort William & Isle of Skye (225 km)

Kør mod Fort William via Glencoe, en af Skotlands mest dramatiske dale, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. Med lidt held kan I også se ørne i området. Fortsæt videre fra For William og Ben Navis, Strobritanniens højeste bjerg, til Mallaig og tag færgen* til Armadale på Isle of Skye, den største og smukkeste af Hebriderne. Ca. 225 km.
Overnatning på Isle of Skye.

OBS: Specielt i højsæsonen kan færgen ofte være udsolgt, hvorfor I bør bestille plads på www.calmac.co.uk. Under 'Buy ticket' kan I vælge 'Single' for enkeltvej, Skye (grøn) og ruten fra Mallaig til Armadale. Derefter vælger I 'Car' og 'Registration unknown', så skal bilmærke ikke udfyldes. 

Loch Ness & Inverness (185 km)

Besøg Skyes hovedby Portree og evt. Carbost med det spændende whiskydestilleri Talisker. Kør via broen ved Kyle of Lochalsh hvor I passerer Loch Druich & Eilean Castle, nok et af de mest ikoniske syn på vestkysten. fortsæt mod Inverness og besøg Urquhart Castle, der ligger smukt med udsigt over Loch Ness. 
Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Pitlochry - Perth (200 km)

Start evt. dagen med en tur rundt i Invernerss, højlandets hovedstad. Kør derefter østpå og besøg Cawdor Castle og de smukke slotshaver. Kør sydpå via Aviemore. hvor I kan udforske de imponerende Cairngorm Mountais i Cairngorm National Park. Fortsæt til Pitlochry og besøg skotlands mindste destilleri Edradour Whisky Distillery. Nyd evt en tur gennem den lille pittoreske by inden turne går videre til hotellet.
Overnatning i Perthshire. 

St. Andrew - Fife - Edinburgh (150 km)

Besøg evt Scone Palace, Jarlen af Mansfields hjem og hjemsted for den berømte kroningssten Stone of Scone, bragt til stedet i det 9. århundrede af Kenneth MacAlpine, King of Scots. Og fortsæt til St. Andrews, opkaldt eter Skotlands skytsengel. Her ligger den berømte Old Course, hvor der har været spillet golf siden 15-hundretallet.  Fortsæt langs kysten og besøg de små fiskerbyer Elie og Pittenweem. Fortsæt til Edinburgh-området.
Overnatning i området. 

Afrejse

Kør til lufthavnen og afleve bilen. Afrejse eller ekstra nætter i Edinburgh.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 4.495 kr..

Prisen inkluderer

  • 7 hotelovernatninger
  • Billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

Standard, fra 4.495 kr..
pr. person i dobbeltværelse
 

1 nights Edinburgh area
2 nights Oban area
1 night Isle of Skye
1 night Inverness area
1 night Perthshire area
1 night Edinburgh area

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Classic Scotland

OBS: Bookes direkte hos ABBEY pr. e-mail

  • 1 nights Edinburgh area
  • 2 nights Oban area
  • 1 night Isle of Skye
  • 1 night Inverness area
  • 1 night Perthshire area
  • 1 night Edinburgh area

Pris (Britiske Pund £) 2018 pr. person i dobbeltværelse netto (mup 25%):
3* hotel: april, oktober 350 £. maj, juni 420 £, juli, september 475 £, august 530£.
Mixed: april, oktober 410 £. maj, juni, juli, september 495 £. august 564 £.

OBS: Se hoteller, B&B og meget mere på http://web.abbey.ie/static/fit/Tariff2018.pdf 

Leverandør: Abbey Scotland.
Kontakt Alice Pavoni. E-mail: alice@abbeyuk.com  Tel: 0044 131 656 5906
Vouchers kommer fra Abbey


Book online hos Abbey Tours:      

https://bookings.abbeyuk.com/        
Login: FDMTravel. Password: FDM001


OBS: Safari: www.highlandsafaris.net. Kunde bestiller selv.